Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Zaharul din bauturile racoritoare
Last Updated: Jul 12 2022 23:54, Started by
MembruAnonim
, Mar 28 2022 10:52
·
0
#1
Posted 28 March 2022 - 10:52
Consumul de bauturi pline de zahar transpus intr-un clip tragi-comic. Ideea este foarte buna.
Voi beti regulat astfel de bauturi? Ati avut probleme pana acum? [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/myxwCEGcBYc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by MembruAnonim, 28 March 2022 - 11:01. |
#2
Posted 28 March 2022 - 11:07
Acum 5-6 ani consumam doar Pepsi, ajunsasem sa nu mai consum deloc apa..... Acum 50% pepsi 50% apa...
Bautor inrait de Pepsi de 15 ani fara probleme de sanatate datorat consumului de bautura racoritoare cu extrem de mult zahar. Analize imi fac anual, in afara de o mica depasire a colesterolului toate mi-au iesit OK. |
#3
Posted 28 March 2022 - 11:13
Băuturile carbogazoase mie mi-au creat niște crevase la baza dinților, și eu am băut, dar m-am lăsat complet de așa ceva!
|
#4
Posted 28 March 2022 - 11:58
#5
Posted 28 March 2022 - 11:58
Nu mai bem de 15 ani asa ceva , in schimb , apa de izvor cu miere si lamiie cit incape....cred ca iese mai ieftin , de sanatos ....om vedea la urma
|
#6
Posted 28 March 2022 - 12:09
Mai beau ocazional. Poate o Cola la 1-2 saptamani maxim.
Acu 20 si ceva de ani beam zilnic Cola. La o radiografie m-au gasit cu osteoporoza- acidul fosforic din versiunile noi de Cola ( pana prin 95 era cu acid citrei ) se combina cu calciul si blocheaza absorbtia in organism. In final - decalcifierea oaselor. Daca punem si zaharul care duca la diabet - cam 4-5 linguri la o doza de Cola... |
#7
Posted 28 March 2022 - 12:13
Eu am băut Pepsi ani buni de zile. Vreo 5 ani de zile și destul de mult. La un moment dat m-a apucat o sete care nu mai trecea. I-am dat cu Pepsi, cu apă, cu de toate... nimic. Mi-am făcut glicemia, a ieșit la limită. Am mai făcut niște analize, am aflat că nu am diabet, dar tot am renunțat la Pepsi. Mai beau câte un Tymbark (2L săptămânal) și cam atât. Efectele se văd. Sunt mai obosit, mai lipsit de viață. Dar în același timp, am avut perioade când am dormit mai bine.
eiffel, on 28 martie 2022 - 12:09, said: Nivelul de zahăr este inuman, e enorm de mult zahăr. Știu că pun o substanță, ca să nu vomiți de la atât de mult zahăr. |
#8
Posted 28 March 2022 - 12:35
Zeama de lamaie in care se dizolva miere, puneti apa si aveti cel mai sanatos suc posibil.
Da, alea carbogazoase provoaca multe belele. Acum baga zahar in toate, si in paine (foarte problematica si fara zahar), pana si in iaurt. intr-o cana de iaurt de 300 g baga vreo 3 lingurite de zahar. de aici problemele digestive, intoleranta, alergii sau boli autoimune. Adica bolile moderne la care cica nu se gaseste leac. Edited by Friskey, 28 March 2022 - 12:38. |
#9
Posted 28 March 2022 - 12:47
eiffel, on 28 martie 2022 - 12:09, said:
... Acu 20 si ceva de ani beam zilnic Cola. La o radiografie m-au gasit cu osteoporoza- acidul fosforic din versiunile noi de Cola ( pana prin 95 era cu acid citrei ) se combina cu calciul si blocheaza absorbtia in organism. In final - decalcifierea oaselor. Daca punem si zaharul care duca la diabet - cam 4-5 linguri la o doza de Cola... La bărbați nu se observă nicio legătură. În tabel vezi aportul de fosfor foarte apropiat al consumatorilor și non-consumatorilor de Cola. Grupul consumatorilor de Cola a avut aport mai scăzut de calciu. Quote
Regular cola consumers also had significantly lower intakes of calcium and lower calcium-to-phosphorus intake ratios (for both total and dietary calcium) than did nonconsumers. Consumul de zahăr nu cauzează diabet. Oamenii au o grămadă de idei greșite despre zahăr și sucuri. |
#10
Posted 28 March 2022 - 12:49
|
#11
Posted 28 March 2022 - 12:50
Carbogazoase la mine in casa ? . Poate o sticla de Fanta de 1,5L la 2 luni. De pofta.
In rest, apa. Apa simpla. |
#12
Posted 28 March 2022 - 12:50
Friskey, on 28 martie 2022 - 12:35, said:
... de aici problemele digestive, intoleranta, alergii sau boli autoimune. Adica bolile moderne la care cica nu se gaseste leac. Ideile acestea fac parte din arsenalul pseudoștiințific al luptătorilor anti zahăr. |
#13
Posted 28 March 2022 - 12:56
EXIT, on 28 martie 2022 - 12:47, said:
Consumul de zahăr nu cauzează diabet. tehnics, on 28 martie 2022 - 12:50, said:
Carbogazoase la mine in casa ? . Poate o sticla de Fanta de 1,5L la 2 luni. De pofta. In rest, apa. Apa simpla. Edited by Bursul, 28 March 2022 - 12:54. |
#14
Posted 28 March 2022 - 13:10
eiffel, on 28 martie 2022 - 12:09, said:
cam 4-5 linguri la o doza de Cola... Cam 10% este zahăr. https://secretele.co...ine-o-doza.html |
#15
Posted 28 March 2022 - 13:18
In perioada facultatii consumam MD zilnic cu un prieten. M-am linistit pe parcurs de am ajuns sa nu mai consum nici miere pe post de indulcitor.
|
|
#16
Posted 28 March 2022 - 14:35
EXIT, on 28 martie 2022 - 12:47, said:
Vezi acest studiu; nu e sigur că acidul fosforic este o cauză a osteoporozei la femei în vârstă. Însă tu crezi că legătura cauzală este puternică. La bărbați nu se observă nicio legătură. Sunt studii destule si destpre efectul acidului fosfori si al zaharului. Inclusiv al barbati. Eu am zis ce am patit pe pielea mea. 5 ani n-am mai consumat Cola dupa aia. In rest acelasi regim alimentar. Ghici cine nu mai avea osteoporoza dupa 5 ani ? Din fericire eram tanar. Edited by eiffel, 28 March 2022 - 14:40. |
#17
Posted 28 March 2022 - 14:40
#18
Posted 28 March 2022 - 15:07
Friskey, on 28 martie 2022 - 12:35, said:
Zeama de lamaie in care se dizolva miere, puneti apa si aveti cel mai sanatos suc posibil. Da, alea carbogazoase provoaca multe belele. Acum baga zahar in toate, si in paine (foarte problematica si fara zahar), pana si in iaurt. intr-o cana de iaurt de 300 g baga vreo 3 lingurite de zahar. de aici problemele digestive, intoleranta, alergii sau boli autoimune. Adica bolile moderne la care cica nu se gaseste leac. Când am cumpărat mai demult pâine şi scria că are zahăr... m-am întrebat de ce e nevoie? Cam mulţi producători bagă zahăr în pâine şi uneori cumperi pâine cu zahăr fără să ştii. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users