Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Izomeri

Recomandare TV

Prostamin forte - bun la ceva?
 eroare in Windows Server

Creștere testestoron natural

Camere ip aditionale HGNVK48902

Canon 1300D probleme de focalizare
 limitatoare de viteza

Camera auto DVR interior-exterior

Astrologul Minerva angajata la BNR

Problema electronica Mercedes C22...
 Plinta parchet lata

Pareri produse vetter.ro

Honor 8x blocat la pin

Laptop Asus nu recunoaste SSD si ...
 

Depanare sistem PC

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
bunny

bunny

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 27.10.2006
Salut,

Am urmatoarea configuratie:

Placa de baza:  GIGABYTE H310M S2 2.0

RAM: 2 x Memorie RAM G.Skill Ripjaws V, DDR4, 8 GB, 2400MHz, CL15, F4-2400C15D-16GVB

Sursa: Sursa Seasonic 650W, FOCUS GX Series, 80 PLUS Gold, Full Modulara, ATX v2.4, Eficienta 90%, Ventilator 120mm FDB Bearing, PFC activ

Procesor: i3 Coffee Lake 9000F + cooler Master Hyper H411R, compatibil Intel/AMD


PC-ul se restarteaza repetitiv cam la 30 de secunde.

Nu am inca placa video, trebuie sa ajunga, dar se poate restarta asa din 30 in 30 de secunde doar pentru ca n-are placa video? Sau e de la altceva?

Multumesc.

Edited by bunny, 27 March 2022 - 18:18.


#2
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,935
  • Înscris: 01.12.2001
Nu are placa video integrata? Cred că da. Scoate semnal acolo?
Nu trebuie sa se restarteze singur.
CPU montat corect? In BIOS ce zice?
Temperaturi?
Vreun vreo?
Conectorii montați corect? La SW, LED, USB?

#3
bunny

bunny

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 27.10.2006
i3 Coffee Lake 9000F nu are placa video integrata.

Am gasit "problema", am scos o placuta de RAM si nu se mai restarteaza.

Teoretic, placa de baza suporta 16gb, de ce nu ar merge cu ambele placute?

Cat despre pini, da, sunt conectati cum trebuie.

Edited by bunny, 27 March 2022 - 18:44.


#4
viceroy56

viceroy56

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,851
  • Înscris: 28.10.2006
Procesorul cu F in coada NU are grafica integrata.
Cum testezi tu PC-ul respectiv fara placa video dedicata?
Si de unde deduci ca se restarteaza daca nu ai cum sa afisezi nici macar informatiile din BIOS?
Nu vad sa spui ca ai conectat un HDD sau un SSD la acest PC.
Poate asteapta sa alegi o unitate de boot si daca vede ca nu ai ce sa alegi reporneste in speranta ca stapanul lui s-a dumirit ce doreste el, PC-ul!

#5
bunny

bunny

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 27.10.2006

View Postviceroy56, on 27 martie 2022 - 18:45, said:

Procesorul cu F in coada NU are grafica integrata.
Cum testezi tu PC-ul respectiv fara placa video dedicata?
Si de unde deduci ca se restarteaza daca nu ai cum sa afisezi nici macar informatiile din BIOS?
Nu vad sa spui ca ai conectat un HDD sau un SSD la acest PC.
Poate asteapta sa alegi o unitate de boot si daca vede ca nu ai ce sa alegi reporneste in speranta ca stapanul lui s-a dumirit ce doreste el, PC-ul!

Doar ce am montat componentele si voiam sa vad daca am conectat pinii cum trebuie.
Am si HDD conectat, nu l-am mentionat doar.

Intrebarea "cum deduci ca se restarteaza..", vad si aud, ca voi toti ceilalti. :) Se restarteaza, se opresc ventilatoarele, led-urile, etc.

#6
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,589
  • Înscris: 30.08.2006
Dupa ce instalezi placa video mai discutam. Momentan ai un sistem incomplet care nici nu are cum sa functioneze corect.

#7
bunny

bunny

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 27.10.2006

View PostLeo2006, on 27 martie 2022 - 19:07, said:

Dupa ce instalezi placa video mai discutam. Momentan ai un sistem incomplet care nici nu are cum sa functioneze corect.
In regula, apreciez.

Dupa cum ziceam, odata ce-am scos o placuta de ram, nu se mai restarteaza. Daca le pun pe ambele, se restarteaza. E un pic pe dos, avand in vedere ca placa de baza, teoretic, ar trebui sa suporte.

Astept placa video si eventual postez in continuare aici.

Multumesc tuturor.

Edited by bunny, 27 March 2022 - 19:17.


#8
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,145
  • Înscris: 24.02.2006

View Postbunny, on 27 martie 2022 - 18:17, said:

....i3 Coffee Lake 9000F ....

View Postbunny, on 27 martie 2022 - 18:44, said:

i3 Coffee Lake 9000F ....

ai cumva un link catre pagina cu specificatii a procesorului?

Edited by _Smiley_, 27 March 2022 - 19:42.


#9
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,013
  • Înscris: 15.06.2004
Probabil ai nevoie de alte memorii.

Ai verificat in QVL-ul placii de baza daca exista memoriile alea si daca au fost testate in kit de 2 ?

#10
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,589
  • Înscris: 30.08.2006
Si placa de baza poate avea o problema. Memoria buna functioneaza si pe celalalt slot ?

Edited by Leo2006, 27 March 2022 - 20:06.


#11
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,052
  • Înscris: 06.09.2008
Acum sa testeze memorii pe un pc fara semnal video .. Posted Image

Sa bage o placa video si vede el, sansa sa fie ramul stricat e f mica, si placa de baza la fel,

Acel pc nici nu trebuia pornit.. .astfel acest thread fara sens n-ar fi existat.

Edited by sirgoofy, 27 March 2022 - 20:14.


#12
rickysyv

rickysyv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,610
  • Înscris: 08.03.2008
încearcă să pui memoriile în sloturile 2 și 4!

#13
bunny

bunny

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 27.10.2006

View Posteiffel, on 27 martie 2022 - 19:56, said:

Probabil ai nevoie de alte memorii.

Ai verificat in QVL-ul placii de baza daca exista memoriile alea si daca au fost testate in kit de 2 ?

Nu, nu am verificat, unde ar trebui sa vad pe placa de baza, vreo serie, sau ceva asemanator sa vad ce model e? (mentionez ca doar placa de baza este o componenta veche, restul componentelor sunt noi)

View PostLeo2006, on 27 martie 2022 - 20:05, said:

Si placa de baza poate avea o problema. Memoria buna functioneaza si pe celalalt slot ?

Ambele memorii sunt noi, le-am testat in ambele sloturi, pe ambele.

View Postsirgoofy, on 27 martie 2022 - 20:13, said:

Acum sa testeze memorii pe un pc fara semnal video .. Posted Image

Sa bage o placa video si vede el, sansa sa fie ramul stricat e f mica, si placa de baza la fel,

Acel pc nici nu trebuia pornit.. .astfel acest thread fara sens n-ar fi existat.

Scopul pornirii lui l-am mentionat, sa ma asigur ca am conectat pinii cum trebuie. Nu se intampla nimic daca pornesti un PC fara placa video, d-asta am si facut-o, sa vad cum reactioneaza.
Scuza-ma ca te-am deranjat cu thread-ul meu fara sens.

View Postrickysyv, on 27 martie 2022 - 20:30, said:

încearcă să pui memoriile în sloturile 2 și 4!
Am doar 2 sloturi de RAM pe placa de baza.

Edited by bunny, 27 March 2022 - 20:49.


#14
rickysyv

rickysyv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,610
  • Înscris: 08.03.2008
QVL e Qualified Vendor List, sunt listați în manualul plăcii de bază toți producătorii de memorii ale căror produse au fost testate cu succes pe placa aia. De obicei la procesoarele Intel nu contează ce fel de RAM iei, ar trebui să meargă toate. Doar AMD e mai pretențios în domeniul ăsta.

#15
bunny

bunny

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 27.10.2006

View Postrickysyv, on 27 martie 2022 - 21:04, said:

QVL e Qualified Vendor List, sunt listați în manualul plăcii de bază toți producătorii de memorii ale căror produse au fost testate cu succes pe placa aia. De obicei la procesoarele Intel nu contează ce fel de RAM iei, ar trebui să meargă toate. Doar AMD e mai pretențios în domeniul ăsta.

Bun, multumesc. Insa nu stiu ce generatie de placa de baza ar fi. Scrie undeva anume pe placa de baza vreo serie, s-o pot cauta? (ma gandesc ca mai la toate placile, este un loc anume unde se mentioneaza)

Multumesc.

LE: Am descoperit, e Gen1.

Ar fi asta: https://www.gigabyte...S2-20-rev-10#kf

Edited by bunny, 27 March 2022 - 21:26.


#16
afacerist

afacerist

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 02.09.2014
Ca se restarteaza de la ram sau nu, se recunoaste mai greu fara display.

La placile mele erau diferite tipuri de beep-uri la erori la pornire, fiecare placa cu beep-urile ei (exemplu: beep lung, beep scurt, combinatii, mai multe beep-uri). Scrie undeva ce reprezinta aceste erori pentru fiecare placa.

Dupa ce va fi un display se va testa si memoria. Am intalnit alte situatii in care un ram nu mergea singur pe slotul 1 ci avea nevoie de alt ram acolo ca sa mearga de pe slotul 2, si aici pot fi mai multe combinatii. Si chiar daca va porni trebuie sa se verifice ca memoriile sunt utilizate de catre placa (nu una utilizata, alta "unknown" care va sta degeaba) in bios sau in sistemul de operare.

#17
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,013
  • Înscris: 15.06.2004

View Postbunny, on 27 martie 2022 - 21:16, said:

LE: Am descoperit, e Gen1.

Ar fi asta: https://www.gigabyte...S2-20-rev-10#kf
Aici, la Suport - Lista compatibilitate poti descarca ce memorii, SSD-uri sau alte componente sunt compatibile cu placa ta - https://www.gigabyte...ort#support-doc

De obicei pe Gigabyte nu sunt probleme cu module Corsair.

Modelul tau de memorii nu se regaseste in lista.

E posibil sa le faci sa mearga, dar cand vei avea imagine - sa intrii in BIOS si sa schimbi ceva setari la memorie - gen frecventa si latenta.
Dar doar posibil, nu garanteaza nimeni succesul. Dupa ce faci schimbari va trebui rulat un memtest.

View Postrickysyv, on 27 martie 2022 - 21:04, said:

De obicei la procesoarele Intel nu contează ce fel de RAM iei, ar trebui să meargă toate. Doar AMD e mai pretențios în domeniul ăsta.

Eu n-as baga mana in foc. Am acasa doua placi cu procesor Intel. Ambele fac figuri la memorii.
Tine in special de producatorul placii de baza si implementarea facuta de el, nu de producatorul procesorului.
Asus in special forteaza memoriile sa mearga un pic mai sus decat au fost proiectate/certificate, ca sa dea bine in teste.

Initiator - sfatul meu e sa faci repede rost de o placa video - eventual imprumutata de la cineva si sa vezi exact ce se intampla.
Daca se confiram memoriile incopatibile poate le mai poti da retur.

#18
bunny

bunny

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 27.10.2006

View Posteiffel, on 28 martie 2022 - 07:56, said:

Aici, la Suport - Lista compatibilitate poti descarca ce memorii, SSD-uri sau alte componente sunt compatibile cu placa ta - https://www.gigabyte...ort#support-doc

De obicei pe Gigabyte nu sunt probleme cu module Corsair.

Modelul tau de memorii nu se regaseste in lista.

E posibil sa le faci sa mearga, dar cand vei avea imagine - sa intrii in BIOS si sa schimbi ceva setari la memorie - gen frecventa si latenta.
Dar doar posibil, nu garanteaza nimeni succesul. Dupa ce faci schimbari va trebui rulat un memtest.



Eu n-as baga mana in foc. Am acasa doua placi cu procesor Intel. Ambele fac figuri la memorii.
Tine in special de producatorul placii de baza si implementarea facuta de el, nu de producatorul procesorului.
Asus in special forteaza memoriile sa mearga un pic mai sus decat au fost proiectate/certificate, ca sa dea bine in teste.

Initiator - sfatul meu e sa faci repede rost de o placa video - eventual imprumutata de la cineva si sa vezi exact ce se intampla.
Daca se confiram memoriile incopatibile poate le mai poti da retur.

Super util postul, multumesc frumos!

Placa video va veni undeva intre 30-31 martie, iar placutele de RAM le pot returna pana pe 5 aprilie, teoretic am timp sa-mi dau seama daca le suporta.
Imi poti te rog, recomanda 16 gb ram (2x8gb), care sa fie compatibili cu placa de baza? (m-am uitat pe lista, dar ma gandesc ca voi sunteti mai in tema care ce brand ar fi mai ok)

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate