Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Nemultumit de cresterea salariala anuala

* * * - - 5 votes
  • Please log in to reply
61 replies to this topic

#19
abac

abac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,326
  • Înscris: 28.10.2018
Bai nene, esti roman ce dracu. Nu pot ei sa te plateasca pe cat de putin poti tu sa muncesti.


Si eu am trecut prin acelasi tip de frustrare ca si tine. Munceam pe branci, KPI prin tavan, rupeam pe genunchi tot ce inseamna coleg non-emigrant, bagam overtime in prostie, 20-30 de ore pe luna.

Ei, cand am cerut marire de salariu si mi s-a raspuns ca sunt platit in conformitate cu pretul pietei, ce crezi ca a facut fratili tau? Haaarsh. Am taiat din radacina tot overtime-ul, nu mai muncesc decat fix ce mi se cere, nu mai fac un centimetru din "extra mile", imi vad de hobby-urile mele, imi petrec mai mult timp cu familia, bine pa.

Culmea e ca si eu sunt mai fericit, mi s-a imbunatatit semnificativ calitatea vietii, angajatorul e in continuare foarte multumit de prestatia mea.

E clar ca am ajuns pe un palier de plafonare al carierei, inca nu caut nimic activ pentru ca totusi nivelul de salarizare si beneficii este in limite decente, dar daca in timpul cautarii pasive se iveste ceva pe bani mai multi si timp similar (complicat ca locuiesc foarte aproape de birou si asta e un avantaj imens) am zburat. Fara regrete.

Viata e prea scurta ca sa te lesine empatia si loialitatea fata de un angajator.

Edited by abac, 27 March 2022 - 16:31.


#20
vladut01

vladut01

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,427
  • Înscris: 23.12.2015

 EASTERN_TIME, on 27 martie 2022 - 12:28, said:

Ca sa mergi la HR sa faci o plangere este pierdere de vreme
Scopul HR-ului e sa apere compania nu pe tine. In general nu se recomanda sa accepti contra oferta lor. Solutia ar fi sa-ti cauti loc de munca mai ales ca e perioada de "great resignation" si joburi sunt destule.

#21
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,108
  • Înscris: 29.06.2005
Cred ca aici nu se pune problema doar contabil - mai degraba e vorba de sentimentul ala, ca meriti mai mult, dar compania nu considera la fel.

Nu cred ca putem noi, pe forum sa schimbam ceva, si nici nu cred ca ar trebui sa te influentam prea mult - deciziile trebuie sa ti le iei singur, dupa ce cantaresti bine situatia.

Putem doar sa exprimam, punctual, experienta noastra cu situatii de tipul asta. Dar fiecare dintre noi avem alte nevoi, aspiratii...etc.

Eu, in general, sunt pentru schimbare. Am schimbat 5 job-uri in ultimii 10 ani.
Cand consider ca am ajuns la capat de linie, sau daca ma simt nedreptatit in vreun fel, n-am nici o problema in a schimba job-ul ; evident pentru avantaje suplimentare.

Acuma - daca cu 10 ani in urma important era nivelul salarial; pot spune ca am ajuns si eu la concluzia ca timpul personal este deosebit de pretios. Momentan am un job foarte ok, echilibrat, nivel de stress scazut, imi place ce fac, colegi ok, programul e program - fara telefoane, fara mailuri in afara programului, salariu rezonabil.
Am oferte mult mai bune ca bani (+15-30%), dar vin la pachet cu ceva mai multe neplaceri, asa ca, deocamdata le-am zis pas.

Daca, insa, as fi intr-o situatie ca a initiatorului - as cauta un job care sa ofere un 5% peste nivelul actual(sau chiar la acelasi nivel), dar care sa nu afecteze in niciun fel timpul privat.
E foarte important sa-ti poti reduce nivelul de stress dupa munca, sa petreci timp cu familia, sa te poti deconecta; altfel castigi bani pe care-i vei cheltui prin spitale.....

#22
lucianburjuiul

lucianburjuiul

    Unserious member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,601
  • Înscris: 12.06.2010
La momentul asta nici tu nu prea stii ce vrei. Ai definit ce nu vrei si care sunt nemultumirile tale. Nu stii daca vrei sa pleci, nu stii daca vrei sa mai stai. Ai fi vrut inca 1%... Nu stii daca obtii aceeasi bani sau mai mult in alta parte pana nu faci pasul, asta e clar.

Si acum sa analizam materialul:
- esti sunat aoh pentru ca asta este natura jobului, degeaba te lamentezi, vrei 9 to 5 si silent w/e vei fi platit in consecinta
- probabil ai putea sa delegi sau sa planifici proportional munca peste program, prin rotatie. Nu e nevoie sa raspunzi la toate telefoanele, colegii pot si ei, o sa vezi ca si altii gasesc solutii, nu esti unic pe lume. Ce naiba, sunteti 6 oameni, o saptamana are 7 zile. Doua zile sunt ale tale, ceilalti cate o zi.
- desi nu-mi place formularea... "nu mai numara foile din placinta patronului" - ai 25% extra load, nu te astepta sa castigi extra 25%, distributia incasarilor nu e liniara nici proportionala
- a mers deja o data ulciorul, daca ai in mana o oferta de la altii nu te mai astepta sa renegociezi cu ea pe masa. Merge o singura data. Angajatorul il vede ca pe un dublu santaj; ai fost si ai vorbit cu alta firma (potential concurenta/behind their back) si vrei mai multi bani (cah)
- o lamaie stoarsa nu mai da nici un pic de suc. Daca munca actuala te stoarce de vlaga, vei capota si aici si la jobul urmator. In alta parte nu uita ca te iau de proaspat, nu-i intereseaza ce si cum ai facut inainte. Se doreste productivitate maxima de la tine. Iar tu esti secat de resurse...
- e bine ca stii ca nimeni nu e de neinlocuit

Ca o paranteza, ca sa fii impacat cu tine ai nevoie de un echilibru intre munca, odihna, viata personala, familie si prieteni. Ai nevoie de timp liber pentru tine, familie si prieteni. Ce exagerezi intr-o parte, neglijezi in celelalte.

Edited by lucianburjuiul, 27 March 2022 - 16:49.


#23
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,627
  • Înscris: 21.06.2016
Primul pas e sa vorbesti cu sefa ta, sa ii explici ce crezi tu ca aduci in firma si sa ii spui ca crezi ca meriti mai mult.
Chestia asta cu oferta noua nu merge chiar la infinit, dar poate fi pasul 2.
De ceva vreme, de vreo 2 ani, piata muncii e ca la nebuni, ar trebui sa gasesti usor de angajat altundeva.

Edited by vrajitoruldinoz, 27 March 2022 - 16:53.


#24
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,890
  • Înscris: 27.01.2016
Părerea mea e că acum chiar nu e momentul potrivit sa-ti schimbi jobul.  Si cu creșterile salariale mai incet ca economia mondială va intra în recesiune severă anul acesta asa ca nu-i de unde.

#25
rex

rex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,619
  • Înscris: 16.06.2004
sincer daca inghiti orice e normal sa iti bage pe gat si mai multe !!!

recomand sa iti cauti in alta parte si gata.
oricum sua e recunoscuta ptr sistemul lor sclavagist-capitalist

Edited by rex, 27 March 2022 - 17:56.


#26
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,942
  • Înscris: 15.04.2019
Daca nu vor sa te plateasca mai mult, nu te mai stresa atat la munca. Munceste cu 5% mai putin. Daca primesti marirea dar faci un AVC, ce-ai rezolvat?

#27
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,890
  • Înscris: 27.01.2016
Faptul ca ai vechime in firma îți conferă respectabilitate. Daca nu esti vreun geniu, in orice alta firma va trebui s-o iei de jos din multe puncte de vedere. Asa la început promisiunile sunt mari peste tot dar cand vei merge la noul job vei vedea in ce rahat ai intrat.
Da, eventual las-o si tu mai ușor cu munca  fa-ti-o  cat poti mai confortabilă decat sa tot alergi după mai multi bani.

Edited by Testosteron, 27 March 2022 - 19:11.


#28
EASTERN_TIME

EASTERN_TIME

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 345
  • Înscris: 10.03.2009

 __Dan__, on 27 martie 2022 - 17:49, said:

Daca nu vor sa te plateasca mai mult, nu te mai stresa atat la munca. Munceste cu 5% mai putin. Daca primesti marirea dar faci un AVC, ce-ai rezolvat?

E complicat, adica daca tu ai fi un pompier si ai primi ordin sa stingi un foc dupa program ai lasa deliberat sa arda 5% din incendii ? Pe motiv ca nu ai fost remunerat ? E o chestie de etica pana la urma, cu oamenii astia ma intalnesc si maine si poimaine… nu e one time deal, intelegi ? Ce obraz as avea sa le spun, ati sunat dupa ora 5 pm si eu eram liber si daca tot nu ma platesc de ce v-as ajuta pe voi ? Intelegi cum vine situatia ?


Si apropo de bani, eu va zic ca din punctul meu de vedere as fi multumit cu un burger si doua beri, chestia e ca sotia si copii nu vad situatia la fel, ei vor sa fie la paralel cu vecinii de cartier, daca aia au nu stiu ce, si ei vor la fel, aicea. O vorba “keep up with the Johnsons” adica sa tii pasul cu vecinii…

E o competitie fara sfarsit, cam ca si in orasul ala din Maramures parca Certeze se numea, care are casa cu mai multe nivele ori care poate vedea in curtea vecinilor.

Oamenii sunt la fel peste tot in lume, sa nu credeti ca daca am plecat din Romania e altfel… acelasi lucru doar cu alte nume…

Edited by EASTERN_TIME, 27 March 2022 - 19:14.


#29
Kean

Kean

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 14.09.2016
Eu te intreb?nu te ajungi cu banii de ceri marire de salar mai consistent?Acum e razboi in Europa,multe mame pornesc la drum cu copiii in brate fara un euro gaurit in buzunare si tie nu-ti ajung cateva mii pe luna? Mie mi-ar fi sincer rusine.

Edited by Kean, 27 March 2022 - 20:03.


#30
EASTERN_TIME

EASTERN_TIME

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 345
  • Înscris: 10.03.2009

 Kean, on 27 martie 2022 - 20:02, said:

Eu te intreb?nu te ajungi cu banii de ceri marire de salar mai consistent?Acum e razboi in Europa,multe mame pornesc la drum cu copiii in brate fara un euro gaurit in buzunare si tie nu-ti ajung cateva mii pe luna? Mie mi-ar fi sincer rusine.


Tu vrei sa ma compar dupa 26 de ani de emigrare in Canada cu cel mai jos demoniator ? de ce as face eu asta si nu TOTI din companie ? ori din LUME ?

Eu te intreb pe tine : tu esti pe picior de egalitate cu refugiatii din Ukraina ?

Sunt lucruri separate, si compania nu le percepe ca si lucruri in comun in mod evident altfel ne scadeau salariile cu 50% probabil ...

Dupa judecata matale ar trebui sa ma compar cu cea mai saraca si nenorocita de rasboaie natiune din lume ca sa fiu pe picior de egalitate ...

Eu cred ca esti fara argumente si vii cu nishte chestii care nu incap in discutie.

 lucianburjuiul, on 27 martie 2022 - 16:48, said:

La momentul asta nici tu nu prea stii ce vrei. Ai definit ce nu vrei si care sunt nemultumirile tale. Nu stii daca vrei sa pleci, nu stii daca vrei sa mai stai. Ai fi vrut inca 1%... Nu stii daca obtii aceeasi bani sau mai mult in alta parte pana nu faci pasul, asta e clar.

Si acum sa analizam materialul:
- esti sunat aoh pentru ca asta este natura jobului, degeaba te lamentezi, vrei 9 to 5 si silent w/e vei fi platit in consecinta
- probabil ai putea sa delegi sau sa planifici proportional munca peste program, prin rotatie. Nu e nevoie sa raspunzi la toate telefoanele, colegii pot si ei, o sa vezi ca si altii gasesc solutii, nu esti unic pe lume. Ce naiba, sunteti 6 oameni, o saptamana are 7 zile. Doua zile sunt ale tale, ceilalti cate o zi.
- desi nu-mi place formularea... "nu mai numara foile din placinta patronului" - ai 25% extra load, nu te astepta sa castigi extra 25%, distributia incasarilor nu e liniara nici proportionala
- a mers deja o data ulciorul, daca ai in mana o oferta de la altii nu te mai astepta sa renegociezi cu ea pe masa. Merge o singura data. Angajatorul il vede ca pe un dublu santaj; ai fost si ai vorbit cu alta firma (potential concurenta/behind their back) si vrei mai multi bani (cah)
- o lamaie stoarsa nu mai da nici un pic de suc. Daca munca actuala te stoarce de vlaga, vei capota si aici si la jobul urmator. In alta parte nu uita ca te iau de proaspat, nu-i intereseaza ce si cum ai facut inainte. Se doreste productivitate maxima de la tine. Iar tu esti secat de resurse...
- e bine ca stii ca nimeni nu e de neinlocuit

Ca o paranteza, ca sa fii impacat cu tine ai nevoie de un echilibru intre munca, odihna, viata personala, familie si prieteni. Ai nevoie de timp liber pentru tine, familie si prieteni. Ce exagerezi intr-o parte, neglijezi in celelalte.

tie nu ti se pare normal ca acest "val" de comenzi de la clienti de la Expeditors International sa se relecte cumva in salarii ? macar in un incentive / bonus lunar ori ceva care sa spuna ... uite care e treaba ati muncit cu 25 % mai mult decat luna trecuta va multumim si va remuneram cu macar 10% pe luna respectiva mai mult .


la noi NU se plateste overtime, cuvantul asta e interzis !, pare ilar dar e realitate, aveam un excel sheet unde puneam fiecare din echipa cat overtime lucram, ce crezi ca s-a intamplat ?

Acel excel a fost discontinuat deoarece nimeni nu putea sa ia zilele libere ori orele libere muncite, tot ce ni se da e o speranta intr0un bonus anual de aproximativ 10% DACA compania declara beneficii de 100%.

chstie contestata fiindca sunt multe metode contabile prin care companiile ascund profiturile ori le AMANA, si angajatii raman mofluji ... adica cu ochiii la soare cam ca si gainile ce se uita cu un ochi la soare...

sper ca intelegi ideea, nu am vrut sa te pun "in spot" adica in reflector, dar vreau sa te aduc la realitatea din Nord America

Edited by EASTERN_TIME, 27 March 2022 - 20:29.


#31
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,261
  • Înscris: 01.12.2001

 EASTERN_TIME, on 27 martie 2022 - 19:11, said:

? E o chestie de etica pana la urma, cu oamenii astia ma intalnesc si maine si poimaine… nu e one time deal, intelegi ? Ce obraz as avea sa le spun, ati sunat dupa ora 5 pm si eu eram liber si daca tot nu ma platesc de ce v-as ajuta pe voi ? Intelegi cum vine situatia ?
Hotaraste-te. Ori faci in continuare că până acum și te mulțumești cu cei 2% și speri că vei primi la anul 0,1% in plus.
Ori rupi mata in 2 și după program nu mai răspunzi la telefon și nici ore suplimentare nu mai faci.
Alege varianta 2. Îți va fi mai bine.
Nu amesteca relațiile de serviciu cu viața personală.

#32
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,884
  • Înscris: 21.04.2011

 EASTERN_TIME, on 27 martie 2022 - 19:11, said:



E complicat, adica daca tu ai fi un pompier si ai primi ordin sa stingi un foc dupa program ai lasa deliberat sa arda 5% din incendii ? Pe motiv ca nu ai fost remunerat ? E o chestie de etica pana la urma, cu oamenii astia ma intalnesc si maine si poimaine… nu e one time deal, intelegi ? Ce obraz as avea sa le spun, ati sunat dupa ora 5 pm si eu eram liber si daca tot nu ma platesc de ce v-as ajuta pe voi ? Intelegi cum vine situatia ?


Si apropo de bani, eu va zic ca din punctul meu de vedere as fi multumit cu un burger si doua beri, chestia e ca sotia si copii nu vad situatia la fel, ei vor sa fie la paralel cu vecinii de cartier, daca aia au nu stiu ce, si ei vor la fel, aicea. O vorba “keep up with the Johnsons” adica sa tii pasul cu vecinii…

E o competitie fara sfarsit, cam ca si in orasul ala din Maramures parca Certeze se numea, care are casa cu mai multe nivele ori care poate vedea in curtea vecinilor.

Oamenii sunt la fel peste tot in lume, sa nu credeti ca daca am plecat din Romania e altfel… acelasi lucru doar cu alte nume…
Scuze ca o zic direct: problema ta principala e sotia si singur o zici. Ea lucreaza? Sunteti ok financiar din ce zici, deci nu ai de ce sa te simti vinovat sa mai zici si stop, nu e destept sa dam banii pe X si Y acum.

Ca veni vorba: nu ai buffer de șase luni? Renovatul iese din discutie, punct.

Cu jobul e tot simplu: nu iti pot oferi aprecierea si ajutorul de care ai tu nevoie ca sa fii ok in primul rand sufleteste (cico ala in plus si, mult mai grav, omul nou in echipa). Cauta in paralel altceva. Încearcă sa negociezi cu oferta noua pe masa, dar mare grija, nu uita ca problema ta principala nu sunt banii.

 Kean, on 27 martie 2022 - 20:02, said:

Eu te intreb?nu te ajungi cu banii de ceri marire de salar mai consistent?Acum e razboi in Europa,multe mame pornesc la drum cu copiii in brate fara un euro gaurit in buzunare si tie nu-ti ajung cateva mii pe luna? Mie mi-ar fi sincer rusine.
Ahahahaha
Daca firma o duce bine, de ce sa ii fie rusine?

 EASTERN_TIME, on 27 martie 2022 - 13:21, said:


Am sa va spun un "secret" pe care probabil ca deja il stiti, nu prea cati bani aduci acasa, totdeauna vei dori ceva mai mult si vei gasi loc pentru toata cresterea salariala ori a vreunui bonus daca il vei primi.

Hai sa iti spun si eu un secret: de la un punct incolo mai si gandim. Suntem ființa rationale, nu?

#33
Xman_ghio

Xman_ghio

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,183
  • Înscris: 26.06.2009

 EASTERN_TIME, on 27 martie 2022 - 12:09, said:

Am facut un experiment, am plecat in vacanta si nu am raspuns la emailuri, nu crezi ca m-au sunat la telefon de 5 ori in astea doua zile cat mi-am luat liber ? Si mi-a luat de doua ori pe atat ca sa pot sa revin la nivelul "normal" dinainte de a pleca in vacanta ? Exista deja asteptarea ca lucrurile sa mearga bine si cand nu sunt la birou, si sunt extrem de surprinsi de cate probleme de fapt apar la suprafata cand nu sunt on line.
Pe scurt Da - nevasta-ta are dreptate si esti fraier! Incearca sa vezi daca sefa ta din SUA raspunde la mailuri/telefoanele tale in concediul ei.

Sau da-i nevestei telefonul sa raspunda la el in cocediu - daca trec de "filtrul" ei inseamna ca este cu adevarat important ;-)

#34
victor29cr

victor29cr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,438
  • Înscris: 04.06.2016
Sunt intr-o situatie similara cu overtime-ul si bonusul anual.
Ultima marire a fost de 2%, desi prind zile si de 14 ore.

Iti spun ce am facut eu, nu stiu daca e o solutie buna sau rea.

Am dat mesaj la aproximativ 350 de recruiteri de pe LinkedIn, le-am dat cv-ul, le-am explicat cu cat lucrez momentan, ce asteptari am de la vreo oferta, etc.
Am dat 9 interviuri, din care 3 sunt promitatoare, si unul din ei a facut si o oferta care e cu ~10% mai mult decat castig.

Mai am 7 interviuri programate. Incerc sa prind oferta de la o firma unde stiu ca pot sa raman mai mult timp pe viitor.
Sunt multe startup-uri care cauta prin recruiteri, care au fonduri, si cum se termina fondurile cum se termina si job-ul.

Nu e cazul tau, inteleg, doar atrageam atentia.

Personal, daca gasesc 15-20% mai mult si firma ma atrage, o sa plec. Dar eu castig cam la jumate din ce am calculat ca castigi tu. Stiu ce inseama un mortgage prin Ontario, si tu zici ca ai doua.
Ceva trebuie sa faci sa iei din zona de confort.

Trebuie sa evaluezi si cat de usor ti-ai gasii alt servici, si daca varsta ar fi un factor.

Sau eventual vanata o oferta care iti permite sa te pensionezi in 10 ani. Sau cel putin sa-ti permita un fond de investitii decent sa pleci pe cont propriu.

My 2 cents, good luck!

#35
EASTERN_TIME

EASTERN_TIME

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 345
  • Înscris: 10.03.2009

 victor29cr, on 27 martie 2022 - 21:33, said:

Sunt intr-o situatie similara cu overtime-ul si bonusul anual.
Ultima marire a fost de 2%, desi prind zile si de 14 ore.

Iti spun ce am facut eu, nu stiu daca e o solutie buna sau rea.

Am dat mesaj la aproximativ 350 de recruiteri de pe LinkedIn, le-am dat cv-ul, le-am explicat cu cat lucrez momentan, ce asteptari am de la vreo oferta, etc.
Am dat 9 interviuri, din care 3 sunt promitatoare, si unul din ei a facut si o oferta care e cu ~10% mai mult decat castig.

Mai am 7 interviuri programate. Incerc sa prind oferta de la o firma unde stiu ca pot sa raman mai mult timp pe viitor.
Sunt multe startup-uri care cauta prin recruiteri, care au fonduri, si cum se termina fondurile cum se termina si job-ul.

Nu e cazul tau, inteleg, doar atrageam atentia.

Personal, daca gasesc 15-20% mai mult si firma ma atrage, o sa plec. Dar eu castig cam la jumate din ce am calculat ca castigi tu. Stiu ce inseama un mortgage prin Ontario, si tu zici ca ai doua.
Ceva trebuie sa faci sa iei din zona de confort.

Trebuie sa evaluezi si cat de usor ti-ai gasii alt servici, si daca varsta ar fi un factor.

Sau eventual vanata o oferta care iti permite sa te pensionezi in 10 ani. Sau cel putin sa-ti permita un fond de investitii decent sa pleci pe cont propriu.

My 2 cents, good luck!
wow, multumesc deja ai postat foarte aproape de "casa" ca sa spun asa in traducere libera, cred ca suna rau pe romaneste,

Da castig 116.346 pe an si am un bonus anual de aproximativ de 15.420 ori ceva de genul asta.

Stiu ca pentru neofitzi, suna ca o suma IMENSA, dar pentru oameni care traiesc si PLATESC TAXE asa cum sunt eu aici in provincia asta ON/CA

sunt bani care sunt OKish dar nu da pe nimeni pe spate ( sa spun asa )

Sper ca altii care vin aici din RO ori alte tari sa faca mai mult "malai" decat mine si sa poata sa se descurce in situatia data.

Sotia vrea sa stea intr-un anumit cod postal ( zona din Toronto ) si sa dam copii la scoala privata .. ca aia publica nu e pe placul doamnei ...

Probabil ca pun prea multa emfaza pe situatia familiala, dar e adevarat sincer sa fiu, eu puteam sa stau si la Cuca Macaii ( aka Buchin Carash Severin ) si sa fac acelasi job remote si sa beau rachie facuta din prunii mei de pra deal shi sa mananc cash ori brandza din Poiana da la varu' meu Romulus Lupshorean  si eram mai mult ca perfect.

Dar nu, mi-a trebuit muiara cari sa ma faca sa lucredz ca un rob la corporatzie shi sa ma dau prasta cap sa lucru prasta putere, shi sa ma tin laolanta cu Johnsonneses din cartierul unde stau aicea in Downtown Toronto, multi din ashtia da aicea pantru cine nu shtie, vin cu bani da "afara" shi nu lucra nimica, stau shi beau "cafe ole" toata ziua pra prispa shi sa mira la proshtii care sa sbat sa faca un banutz... cum is eu da pilda

Edited by EASTERN_TIME, 27 March 2022 - 22:07.


#36
stefan0011

stefan0011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,332
  • Înscris: 01.09.2021

 EASTERN_TIME, on 27 martie 2022 - 21:54, said:

wow, multumesc deja ai postat foarte aproape de "casa" ca sa spun asa in traducere libera, cred ca suna rau pe romaneste,

Da castig 116.346 pe an si am un bonus anual de aproximativ de 15.420 ori ceva de genul asta.

Stiu ca pentru neofitzi, suna ca o suma IMENSA, dar pentru oameni care traiesc si PLATESC TAXE asa cum sunt eu aici in provincia asta ON/CA

sunt bani care sunt OKish dar nu da pe nimeni pe spate ( sa spun asa )

Sper ca altii care vin aici din RO ori alte tari sa faca mai mult "malai" decat mine si sa poata sa se descurce in situatia data.

Sotia vrea sa stea intr-un anumit cod postal ( zona din Toronto ) si sa dam copii la scoala privata .. ca aia publica nu e pe placul doamnei ...

Probabil ca pun prea multa emfaza pe situatia familiala, dar e adevarat sincer sa fiu, eu puteam sa stau si la Cuca Macaii ( aka Buchin Carash Severin ) si sa fac acelasi job remote si sa beau rachie facuta din prunii mei de pra deal shi sa mananc cash ori brandza din Poiana da la varu' meu Romulus Lupshorean  si eram mai mult ca perfect.

Dar nu, mi-a trebuit muiara cari sa ma faca sa lucredz ca un rob la corporatzie shi sa ma dau prasta cap sa lucru prasta putere, shi sa ma tin laolanta cu Johnsonneses din cartierul unde stau aicea in Downtown Toronto, multi din ashtia da aicea pantru cine nu shtie, vin cu bani da "afara" shi nu lucra nimica, stau shi beau "cafe ole" toata ziua pra prispa shi sa mira la proshtii care sa sbat sa faca un banutz... cum is eu da pilda
Frate, se pare ca dusmanul tau e nevasta-ta, nu angajatorul. Adica tu poti sa-ti faci jobul 100% remote si ea alege sa stati in zone care va usuca de bani? Vino frate in Romanica, cu 10000 / luna esti magnat aici. Tre sa mai faci ceva insa cu programul, sa ai timp sa cheltui banii.
Nu te gandi ca-ti pierzi sotia/familia, dupa cum prezinti situatia, cand nu vei mai produce, o vei pierde oricum. Ea lucreaza ceva, cat castiga, stie cat de greu se lucreaza? Nu inteleg, pe de o parte iti spune sa reduci programul, pe de alta parte toaca banii...

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate