Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Ciocan rotopercutor pareri si sug...

Centrala Peleti

Centrala Termica Heat Line pe Gaz
 Problema conectare radio

Functionare lada frigorifica

Impunerea preturilor de catre Stat?

Norma de munca, part-time.
 Lucrari publice in bataie de joc ...

Huawei health

Recomandare Aparat de incalzit ae...

Ford a inceput construirea celui ...
 Unde sunt descarcarile de pe yout...

Camera supraveghere solara

Somaj Germania

Amareala constanta in cavitatea b...
 

Orange România lansează din 28 martie internetul la viteza 1.8 Gbps national

* * * * - 6 votes
  • Please log in to reply
433 replies to this topic

#361
emanu900

emanu900

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,739
  • Înscris: 03.04.2004
Testat chiar acum direct prin ONT cu wifi5, la mine nu-s probleme.
Dar clar depinde de la caz la caz.

Attached File  Screenshot_2022-07-01-23-05-34-18_79d0ff8f9752a3fc32487e6d62330a6a.jpg   60.17K   108 downloadsAttached File  Screenshot_2022-07-01-23-05-06-73_79d0ff8f9752a3fc32487e6d62330a6a.jpg   60.36K   87 downloadsAttached File  Screenshot_2022-07-01-23-04-32-69_79d0ff8f9752a3fc32487e6d62330a6a.jpg   57.77K   71 downloads

#362
Maschine

Maschine

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,156
  • Înscris: 26.01.2018
Orangee, uitati, vreau sa imi mearga ca lui Emanu, se poate? :)
Nu puteam sa am si eu o experienta ok cu orange? Chiar trebuie sa ma lupt cu ei pt ceva ce putea fie din prima normal, si aia era, ei ofereau servicii, eu plateam, sanatate si trafic cat mai mare :), da na, m-o mancat undeva sa fac upgrade la 2gbps ca abn de 1gbps nu mai mergea cum trebui..alte “practici”, macar pe down am viteza promisa :) si e misto cu atata banda desi, mie unele rutari la oro mi se par proaste de ajunge sa mearga mai bine vdf mobil decat gigabitu pe wifi sau lan…

#363
muntes

muntes

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 04.04.2022
Pot confirma ca serviciul poate merge cu 2-2.2gbps pe download si 1.2 pe upload de pe un singur device.
Am mai multe cunostinte care au reusit sa isi faca un setup de genul: https://ibb.co/FHT2nQS

In ciuda comentariilor pe care le-am primit mai sus de la specialisti ca ar fi "imposibil" sa renunti cu totul la modemul de la ei, trebuie pus in bridge inainte sa va apucati de toata distractia.
Este nevoie de un GPON SFP convertor de fibra >2.5gbps, un switch/router care sa stie asta/un SFP sau port RJ45 >2.5gbps sau 2 cu suport pentru LACP si dupa trebuie emulat device lor cu porturi TV/Telefon etc si clonat la nivel de identitate software.

Pretul nu e tocmai unul accesibil pentru toata lumea parerea mea: 500 (SFP GNU) + 400 (SFP RJ45) + 750 (Cel mai ieftin switch decent), la astia 1650 se mai adauga placa de retea pentru PC + routerul dupa caz, daca nu aveti o retea 10gbe sau 2.5gbe.

PS: Nu stiu cat de legal e din perspectiva contractului ca modifici practic de partea ta infrastructura lor (deci nu e un ghid/recomandare).

Sper ca v-am lamurit, asta o sa fie ultimul meu post legat de acest subiect.

#364
emanu900

emanu900

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,739
  • Înscris: 03.04.2004
Pai nu cred ca e ok postand chestia asta pe aici, dai idei unora.
Se apuca operatorul acuși sa restricționeze treaba mai draconic si se belesc vitezele si mai si in zone unde sunt probleme.

#365
broris

broris

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,123
  • Înscris: 08.12.2017
Face Orange-ul nefăcute mai mari cu vitezele noastre (Ab de 1000 care merge cu 500), decât face omul de mai sus cu serviciul pentru care plătește abonament.

#366
MD

MD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 08.08.2002
Partea cu dotarea (router/switch, SPF-uri) probabil si-ar asuma-o destui care vor viteze peste 1Gb, problema e partea cu clonatul ONT-ului care evident ca nu poate fi legala dar e bine de stiut ca sunt deja o gramada care au rezolvat-o "romaneste".

Edited by MD, 04 July 2022 - 08:11.


#367
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 26.05.2022
Ok, pai si ce rezolvi daca-ti pui tu un sfp daca oricum ești limitat din profil?

Cine si-a facut setup-ul asta e cu siguranță insider!

#368
emanu900

emanu900

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,739
  • Înscris: 03.04.2004
A reinceput problema cu OROC, nu-mi mai bat capul cu 'Fibra 2000'... aka sesizări & stuff... Energie pierduta de pomana cu astia

Attached File  Screenshot_2022-07-06-00-17-03-75_41a74ddf68be21faad2fbbb691b15143.jpg   72.91K   116 downloads

Edited by emanu900, 05 July 2022 - 23:26.


#369
Rua20

Rua20

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 04.01.2022

 emanu900, pe 05 iulie 2022 - 23:18, a scris:

A reinceput problema cu OROC, nu-mi mai bat capul cu 'Fibra 2000'... aka sesizări & stuff... Energie pierduta de pomana cu astia

Screenshot_2022-07-06-00-17-03-75_41a74ddf68be21faad2fbbb691b15143.jpg
Reziliere și gata😅

#370
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,929
  • Înscris: 07.03.2006

View Postmuntes, on 03 iulie 2022 - 19:48, said:

Pot confirma ca serviciul poate merge cu 2-2.2gbps pe download si 1.2 pe upload de pe un singur device.
Am mai multe cunostinte care au reusit sa isi faca un setup de genul: https://ibb.co/FHT2nQS

In ciuda comentariilor pe care le-am primit mai sus de la specialisti ca ar fi "imposibil" sa renunti cu totul la modemul de la ei, trebuie pus in bridge inainte sa va apucati de toata distractia.
Este nevoie de un GPON SFP convertor de fibra >2.5gbps, un switch/router care sa stie asta/un SFP sau port RJ45 >2.5gbps sau 2 cu suport pentru LACP si dupa trebuie emulat device lor cu porturi TV/Telefon etc si clonat la nivel de identitate software.

Pretul nu e tocmai unul accesibil pentru toata lumea parerea mea: 500 (SFP GNU) + 400 (SFP RJ45) + 750 (Cel mai ieftin switch decent), la astia 1650 se mai adauga placa de retea pentru PC + routerul dupa caz, daca nu aveti o retea 10gbe sau 2.5gbe.

PS: Nu stiu cat de legal e din perspectiva contractului ca modifici practic de partea ta infrastructura lor (deci nu e un ghid/recomandare).

Sper ca v-am lamurit, asta o sa fie ultimul meu post legat de acest subiect.

cu putina intarziere, ca acum am vazut:

acolo e un USW-FLEX-XG (switch-ul mic alb de pe tava rack cu 5 porturi), un UDM-PRO (SE) (nu imi dau seama daca e si SE) si un "ceva" ce face pe ONU/ONT (cel de pe jos) dar nu-mi dau seama ce e :)
iar preturile sunt mai mari fate de cele mentionate de tine :)

setup-ul insa e putin improvizat (n-a "gasit" SC/APC si a trecut pe LC SM (SPF+): patch-cordul galben  se "transforma" in verde.
din ONT-ul wannabe pleaca 2 rj45 catre FLEX-XG (deci aggregation pe 2.5/5 sau 10 GbE) si din FLEX pleaca in UDM pe 10 GbE ;)

ca fapt divers nu e mare inginerie dar cred ca incalca contractul (e un mac spoof acolo) si orange se "va prinde" daca va incerca ceva remote pe ont-ul "lor".

#371
shymano

shymano

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,494
  • Înscris: 27.04.2010

View Postemanu900, on 05 iulie 2022 - 23:18, said:

A reinceput problema cu OROC, nu-mi mai bat capul cu 'Fibra 2000'... aka sesizări & stuff... Energie pierduta de pomana cu astia
La Fibra 2000 nu trebuia sa ai wifi 6 ?
De ce iti arata wifi 5 ??
Nu ti-au dat ONT nou, HG8147X6 ?

Edited by shymano, 15 July 2022 - 23:29.


#372
emanu900

emanu900

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,739
  • Înscris: 03.04.2004
Ba da, dar eu mi-l tin in AC ca oricum e Wave2 si merge la 160 Mhz.
Wifi6 are in plus 1024 QAM si un MIMO ceva mai bun fata de 5, dar nu e nu stiu ce racheta in comparație.

#373
Calypsso

Calypsso

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,795
  • Înscris: 21.04.2009
Buna baieti am o intrebare scurta si la obiect.

Prin cablul de internet/tv respectiv fibra 1000 de la orange, se poate veni prin acelasi cablu cu internet 1.8gbs de la ei?

As vrea sa-mi bag internet mai mare de la ei doar ca nu stiu daca se trage alte cablu sau ramane acelasi si schimba doar ei de la panou, sa o scurtez si aici,  din cauza asta nu pot trage alte cablu, mai exact trece pe la un vecin(cumnat), am vorbit si aici despre asta; https://forum.softpe.../#entry29090691

Tot ma intreb, daca fac cerere si vin aia cu alt cablu pe la cumnat nu are rost, ca nici eu nu vreau sa deranjez chiar atat, dar daca ramane acelasi e ok, stiu ca doar router-ul il schimba dar aia nu e problema.

#374
marcgm

marcgm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,561
  • Înscris: 27.11.2007
Fibra rămâne aceeași nu este fibră de 500, 1000 sau 2000 se schimbă doar routerul. Doar care au tehnologie fttb adică pachet de 100 nu pot migra la pachet mai mare.

#375
radutuby

radutuby

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 650
  • Înscris: 01.06.2007
Ce se mai aude de la utilizatorii acestui serviciu? Eu am primit o oferta de prelungire cu abonamentul Fibra 2000 si TV premium la 6 euro primele 9 luni si pe restul perioadei

contractuale 8 euro. Practic voi platii peste 9 luni la fel cat plateam pe Fibra 1000 si TV global. Problema este ca acum merge mai prost ca inainte.

Daca pana sa imi schimbe abonamentul si routerul aveam mereu peste 900 mbps acum am in medie 600-700mbps. Posted Image Posted Image Posted Image

Edited by radutuby, 08 August 2022 - 10:11.


#376
MD

MD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 08.08.2002
Diferenta e de 1 euro intre fibra 2000 si fibra 1000 deci nu ti-au facut cine stie ce oferta. Teoretic mai rau nu ar trebui sa-ti mearga, primesti ONT cu Wifi6 daca-l folosesti bine daca nu ... n-ai castigat mai nimic.

#377
radutuby

radutuby

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 650
  • Înscris: 01.06.2007
Am primit ONT-ul cu WIFI 6, si este adevarat ca pe wifi se misca simtitor mai bine pentru ca am gadget-uri Wifi6, dar nu pot spune acelasi lucru despre reteaua fixa. Posted Image
Nu am pretenti de 1.8 gbps pentru ca nu am echipamente fixe sa suporte peste 1gbps dar macar download si upload de 900 mbps sa am. Posted Image

Edited by radutuby, 08 August 2022 - 19:41.


#378
radutuby

radutuby

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 650
  • Înscris: 01.06.2007

View Postemanu900, on 01 iulie 2022 - 22:10, said:

Cum doamne reusesti vitezele alea, si eu am un Samsung S21 care teoretic stie 2x2 mu mimo dar la mine nu sare pe nici un canal mai mult de 820 mbps

Attached Files


Edited by radutuby, 13 August 2022 - 11:43.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate