Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

Vreau sa cumpar numai produse fabricate in UE

* * * - - 4 votes
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#19
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,655
  • Înscris: 29.03.2006
Se gasesc produse facute in UE, ba chiar si in anumite tari.

Dar:
- majoritatea sunt mai proaste decat cele chinezesti, uneori chiar catastrofal de absurd de mai proaste, si asta cand si cele chinezesti sunt mult-mult mai proaste decat se faceau cu ani in urma, dar tot sunt mai bune.
- multe din cele facute in UE si chiar tari anume din UE, sunt asamblate din piese facute in China, si putinele piese facute in UE sunt deseori mult mai proaste decat cele chinezesti.
- si piesele dintr-o bucata teoretic facute in tari din UE, acum majoritatea sunt facute tot in China si doar cel mult finisate in UE, uneori nici macat atat mai nou, a disoarut brandul.si de pe ele si de pe ambalaj chiar daca sunt importate din tari din UE care le produceau inainte cu brandul stantat sau amprentat pe ele si pe ambalaj.
- unele branduri au o parte din produse facute in UE dar au si produse facute in China si alte tari nonUE. Uzual sunt produse diferite, dar sunt si cazuri de produse similare care se fac in mai multe tari.
Sunt sute si mii de magazine cu milioane de produse, nu avem cum sa le insiram pe toate.

Pt. ciorapi gasesti si firme din RO si din UE.
La maieuri inca se poate dar mai greu si mai scumpe.
La chiloti si mai greu.
Important e sa fie din bumbac 100%. Sa nu aiba poliester deloc.
De remarcst ca bumbacul mercerizat - incalzit la temperatura mare, se comporta ca un plastic, se lipesc fibrele, nu mai respira, e naspa, dar e mult-mult mai rezistent, insa nu recomand.
Pantaloni se gasesc dar iar greu, materialele bune sunt uzual tot de import, si chiar si ele sunt mult mai proaste decat erau acum 13 ani. Bumbac cu 8% elastan de ex, nu se compara deloc cu ce gasesti acum, si sunt falsificate si cele care se gasesc, de ex unele cu 2% elastan sunt mai eladtice decst unele specificate cu 4%...
Sacouri si costume - vezi Niss.
Scurte de stofa si paltoane Pierre Loti made in RO.

Scule de mana Gedore, Stahlwille made in Germany.
Wera se fac de multi ani in Cehia OK
Felo se mai fac unele in Germania , si unele Wiha, dar Nu alea din Hornbach...
Proxxon se fac si prin China unele dar au si in UE.
Accesorii de scule, burghie se fac cele din gama pro in Germania si pt DeWalt, Makita, etc., si panze decfierastrau pendular si multicuter se fac si prin Elvetia la Bosch, Fein, etc.

Facom se fac in China de tzaspe ani.

Scule electrice pe cablu si cu acumulatori - o selectie mica de Bosch albastru made in Germany - rotopetcutoare GBH 2-26/2-28, pendulare albastre made in Rusia ( o-ho-ho) in loc de Elvetia GST 90E, GST 160 in loc de GST135, etc.,dar exista si made in China aceleasi modele, insa Bosch face multe scule heavy duty in Malaezia cu piese din China  si si esti fraier sa le eviti, scule Mafell made in Germany - majoritatea cu exceptia A10M care e facuta de Metabo in China, scule Fein o parte facute in Germania - cele heavy duty industriale, si o parte facute in China - cele hobby, scule Festool mai nou se fac in Cehia in loc de Germania si acumulatorii in China in loc de Polonia.
AMB produce in Elvetia ceva ramasite din fosta Kress, polizoare unghiulare si motoare de freza de CNC. Brandul Kress a fost cumparat de Workx China si sunt doarcrebranduiri de workx facute negre, fara legatura cu fosta Kress.
Makita are fabrica si in Romania, dar piesele sunt facute in China. Are fabrici si in Japonia, USA, China  Anglia, Romania, etc. Majoritatea sunt facute in China, unele modele foarte bune, dar sunt si modele foarte proaste, conteaza modelul.

AEG tools e brand 100% chinezesc cumparat de multi ani de TTI HK care are si Ridgid orange, Milwakee, Ryobi si altele.
Hilti se fac in China de tzaspe ani.

Bosch verde facut in Ungaria e o porcarie din proiectare, si are piese chinezesti si cehesti foarte proaste.

Accesorii de telefoane se fac uzual in China si Asia. E greu sa le faca in UE la un pret competitiv si la o calitate competitiva. Poti sa-ti manufacturezi singur daca vrei sigur din UE...

Edited by loock, 20 March 2022 - 21:48.


#20
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,867
  • Înscris: 28.11.2006
@OP: ai cumpara un frigider de la o firma chinezeasca, dar asamblat la Ploiesti? Exista asa ceva, s-a deschis fabrica in decembrie anul trecut. Dar din tot frigiderul, cred ca numai otelul e facut la noi, poate si ceva repere din plastic sau sticla. In rest, compresorul e chinezesc :P

#21
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,655
  • Înscris: 29.03.2006
Se produce supermasiv in Polonia, dulciuri, cosmetice, scule, acesorii si feronerie, etc., etc., mare parte din industria germana e mutata in Polonia, dar nemtii produc si in Cehia, Slovacia, Slovenia, Portugalia, Romania, Ungaria, Turcia, Rusia, China, Malaezia, Singapore, Vietnam, India, etc.
Polonezii au si branduri proprii bune, de ex Gamet - dar acum se fac prin China si doar le mai numara odata prin Polonia sau in cazul fericit le mai fac o finisare - acoperire cu silicat de aluminiu in cazul fericit.

Majoritatea tarilor din Europa au industrie, si Franta si Germania si Romania. In RO sunt chiar si concerne 100% romanesti care sunt furnizori principali pt alti megaproducatori precum Renault-Dacia, Ford, Beko, etc.

Si Austria are industrie, si Elvetia, si Suedia, Finlanda, si tari mici. Unele tari mici au chiar industrie surprinzator de performanta cu produse de top pe care le exporta in SUA, inclusiv armament de ultima generatie.

De 1-2 ani exista in plus o puternica tendinta de reintoarcere a industriei in Europa, SUA, Japonia si Coreea din China, Vietnam, si de pe unde mai era mutata.





#22
elless

elless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 05.02.2007
Nu se mai produce efectic nimic in EU sau US. Toate fabricile sunt un tari subdezoltate pentru a maximiza profitul.
In EU si USA se fac strategiile, desginul,transportul, marketingul, uneori asamblarea(cu tranzitie la fabrici automate, doamne, doar nu credeai ca oameni)   .......insa efectic totul se lucreaza manual prin asia(peste 50%), urmat de africa, turcia, brazilia.
Crezi ca mai stau high-liferii din tarile "dezvoltate" sa lucreze ceva manual in vreo fabrica? Asta ar insemna munca josnica si neplatita, la care nu poti comenta nimic de salariu , fiind considerata pentru cei fara studii. Toti sunt acum obisnuiti la birou, mari designeri (juma din europa zici ca e designer).
Sunt foarte rar exceptii inca in partea de est a europei, Romania/Polonia/Cehia/bla bla,  unde mai gasesti niste ramasite de batrani dispusi sa faca munca manuala intr-o fabrica, dar proportional cu GDP, e nesimnificativ.
Tot fosilele de birou "designerii/marketing/it/ alea alea" sunt spre 70% din "puterea" economiei.
Mergi in Grecia, Spania, etc. si intreaba pe acolo unde le sunt fabricile, de ce in mijlocul zilei toti o freaca la soare in mijlocul dupa-amiezii si vezi ce iti raspund. Te scuipa in fata.  Mergi in fking Belgia unde 90% din angajati sunt intr-un birou si intreba de ce nu sunt in fking fabrica sa iti produca tie  chimicale pentru o husa si cand ai raspunsurile pune aici la forum. Mersi.

Edited by elless, 20 March 2022 - 22:21.


#23
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,655
  • Înscris: 29.03.2006
Nemtii, olandezii, japonezii, americanii au mutat mare parte din productie in Asia de prin 1970, adica de 52 de ani, peste o juma' de secol.

Mii de firme au facut asta inca din 1970-1976.

Philips din Olanda fabrica in China din anii '70.
In anii '90 inca mai produceau piese si in Olanda in paralel cu China, piese care ajungeau in prima generatie de TVuri Nei asamblate in RO cu tub Samsung mai plat decat aveau TVurile Samsung si cu piese olandeze cand TVurile Philips aveau deja piesele facute in China. Faceau in China si electronice si becuri din 1970. CFLuri au fscut in China de cand le-au inventat, si LEDuri la fel.
Carl Zeiss fabrica in Japonia de prin 1975 la Cosina, si acum brandul e pus si pe lucruri facute in China si pe obiective japoneze facute de mai multi fabricanti, dar inca au si ceva productie in Germania si de obiective si de lentile de ochelari.
Rollei fabrica in Singapore din anii '70.
Pentax brand japonez la origine brand Carl Zeiss ca si Contax, a fabricat in paralel cu Japonia si in China din anii 70-80 ( K1000 SE) , si in Taiwan in anii 2000 ( FA 24-90 f 3.5-4.5 care  era kit la varful de gama MZ-S) si in Philipine toate DSLRurile inca de la primul, si in Vietnam toate obiectivele de la DA si apoi si la FA si D-FA mutata productia acolo.

Sunt idei preconcepute legate de priductie si design.

De zeci de ani deja designul si proiectarea sunt facute tot in China sau alte tari din Asia.
Asiaticii ca toate rasele au si ei prostii lor, dar media IQului e mai mare la asiatici, si au si ei ingineri, designeri, artisti, fotografi, foarte buni.

Inclusiv salarizarea e buna deja de 20 de ani. In marile orase centre industriale un muncitor ordinar avea salariu echivalent cu 2000 Euro de acum 15-20 de ani, de ex in Shenzhen.

Sunt firme 100% chinezesti ( si taiwaneze) care au facut si fac produse de top de zeci de ani, fara sa copieze, ba din contra erau varful varfului din toate punctele de vedere. Unele au disparut, cu toate ca au fost varful, de ex Abit si DFI, dar inca exista MSI, supermicro, Foxcon, Asus, etc. Sunt 100% chinezesti si nici nu au concurenta la placi de baza si placi grafice.

Dar e o idee preconceputa si ca nu se mai produce in Europa, Japonia, Coreea, USA.
Se produce si inca serios, si de 2 ani tendinta e sa se refaca industria si sa se mute inapoi mare parte din productia externalizata.
La unele se poate, insa multe branduri de top au fost 100% chinezesti de la inceput deci nu intra la categoria asta. Unele  branduri asiatice mai drschid fabrici in alte tari, pana acum mai mult japonezii au facut asta ca sa evite taxele de import, dar o sa faca asta si Chinezii...

Edited by loock, 20 March 2022 - 22:55.


#24
Paco_ste1

Paco_ste1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,435
  • Înscris: 19.03.2022
Am fratior in Germania si a intalnit un roman care lucreaza la o firma ce importa din China si la ei se dezlipesc toate etichetele originale si se pun altele chipurile Made in Germany.
Am ramas socat de veste.
Slabe sanse sa mai gasesti produse fabricate 100% in Europa.  Nu mai renteaza sa produci , costuri foarte mari, plus taxe . . . . ajunge pretul de nu mai cumpara nimeni.

#25
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

 jimmyy, on 20 martie 2022 - 19:12, said:

Eu intreb acum, cum sa fac, sa reusesc ceea ce prefer eu.

Până la urmă fiecare e liber să își petreacă timpul liber cum vrea. Unii ies la plimbare, unii stau cu familia, alții fac puzzle sau văd un film, tu alegi să petreci ore întregi căutând bunuri banale, pixuri, îmbrăcăminte, etc, fabricate în UE.
Consumator fiind, trebuie să te întrebi dacă merită.

Treaba cu "cumpăr produs în UE" poate fi o chestie pe care să o aplici când ai de ales între două produse similare. Dar când diferențele de preț sunt nejustificate, sau greutatea de a face achiziția pur și simplu nu are sens, trebuie să te gândești dacă merită sau nu treaba asta.


Cred că e un concept destul de simplist și greșit ăsta. E importat de la americani, că și ăia au chichițe de-astea și aplică patriotismul așa, mai din topor. Practic, când cumperi un produs din China, de multe ori, ajungi să plătești mai mult companiile care importă, ambalajează, comercializează acel produs, decât produsul în sine, iar acele companii nu sunt chineze, ba chiar multe dintre ele sunt românești. Desigur, depinde, ce zic eu se aplică chiloților, poate nu așa mult telefoanelor mobile.


Cum ziceam, până la urmă fiecare trăim cum vrem. Dacă tu vrei ca ăsta să fie rostul tău în viață, este minunat. Dar trăim într-o societate globalizată. Când cumperi un pix, poate carcasa să fie făcută în UE, iar rezerva în China. Până la urmă poți alege să-l alegi pe-ăla cu carcasa făcută în UE în detrimentul ăluia făcut complet în China, dar dacă trebuie să plătești de 7 ori mai mult și să îl comanzi de prin Germania, deja intrăm în sfera unei obsesii și nu a unei preferințe.

#26
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,851
  • Înscris: 06.01.2008

 jimmyy, on 20 martie 2022 - 19:12, said:

...
Cu telefonul, cu calculatorul de pe care probabil scrii acum, cum faci?
Sau la astea nu mai conteaza daca sunt fabricate in UE?

#27
Yo-carman

Yo-carman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,160
  • Înscris: 20.01.2022
Nu gasesc pomelo facut in UE.

#28
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,800
  • Înscris: 13.07.2011
In Europa mai avem productie, dar doar pentru chestii industrialie si foarte complexe. Tot ce tine de convenience goods dar si chestii marunte, sunt produse in Asia. La fel si pe partea electronica si electrocasnica (la urma urmei ei sunt numarul 1 in domeniu).

E greu sa produci ceva in Europa, cand ai costuri de angajat ridicate, costuri de consumabile ridicate (vezi si tu ce preturi la curent si petrol, gaz avem), taxe enorme si toate nebuniile. Noi suntem specializati pe servicii, pe productia mentala mai degraba. Productia manuala este la asiatici.

#29
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,812
  • Înscris: 26.02.2010

 jimmyy, on 20 martie 2022 - 19:12, said:

Salut,

Vreau sa cumpar numai produse fabricate in UE. Este o alegere personala, nu incerc sa conving pe nimeni cu threadul asta.
Sunt dispus sa platesc mai mult dar sa fie fabricate in UE.

Problema mea e ca mi-am pierdut deja 30 min ca sa gasesc o treba de care am nevoie acum, un suport metalic pentru carcasa de la telefon. Am gasit doar fabricate in afara UE. Nu gasesc nici unul fabricat in UE, cel putin cautand pe net.

Intrebarea e mai generala, suportul metalic mentionat mai sus e doar un exemplu. Poate sa fie orice altceva, lucruri pentru copii, imbracaminte, accessorii, monitoare, telefoane, pixuri.... Sunt dispus sa platesc si costuri de livrare, nu e o problema, doar sa fie fabricat in UE si sa fie de calitate.

Am vre-o sansa? pe unde sa caut? asa pe google imi cam pierd timpul. Putini scriu in ce tara e fabricat produsul respectiv. Am o sansa doar daca fac o poza cutiei pe spate, ca acolo scrie...

Inca o data, nu e scopul meu sa incep o polemica acum, daca e mai bine sau nu UE sau afara, asta e preferinta mea, respect parerile altora. Eu intreb acum, cum sa fac, sa reusesc ceea ce prefer eu.

Va multumesc

Siguranțe electrice made in France, Serbia, Cehia, Ukraina.

#30
nila04rrw

nila04rrw

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 18.10.2010
Imposibil...

#31
victoria52

victoria52

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 230
  • Înscris: 18.12.2021
dar banalele produse cosmetice, sapunuri, Lux ,Fa , Rexona, care in magazinele noastre miros a soda si  sapun  de rufe, deodorante  bune etc  unde se mai gasesc?

#32
djl

djl

    Smrt faąizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,500
  • Înscris: 13.06.2004
Una dintre cele mai mari plăgi ale epocii actuale e că nu ştii de unde provine un produs. Mi se pare minciună în faţă asta. Unde e posibilitatea de a alege?
Eu cumpăr pe cât posibil Made in Europe, U.S.A. Nu pot reuşi întotdeuna asta, dar încerc pe cât posibil să evit Asia (Japonia, Taiwan sunt o.k., dar greu de găsit azi ceva făcut pe acolo). Iar unul dintre motivele pentru care eu prefer lucrurile vechi e să evit chestiile produse în anumite ţări (în special China). Nu mă deranjează să o ducă unii bine şi să dezvolte, dar să nu o facă pe spinarea Europenilor. Şi nici să se umfle în pene după aia. Nici pe Japonezi nu pot să zic că-i pot ierta pentru distrugerea industiriei electronice din alte ţări, dar măcar Japonezii au cucerit şi prin inovare şi îmbunătăţire, adică au făcut produse mai bune decât originalele, ceea ce nu e cazul Chinei.

#33
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,812
  • Înscris: 26.02.2010
Telefoanele huawei și echipamentele mobile de la ei sunt foarte calitative la preț redus, că altfel nu ar fi fost cumpărate de lumea întreagă.

#34
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,655
  • Înscris: 29.03.2006

 djl, on 27 martie 2022 - 14:27, said:

Una dintre cele mai mari plăgi ale epocii actuale e că nu ştii de unde provine un produs. Mi se pare minciună în faţă asta. Unde e posibilitatea de a alege?
Eu cumpăr pe cât posibil Made in Europe, U.S.A. Nu pot reuşi întotdeuna asta, dar încerc pe cât posibil să evit Asia (Japonia, Taiwan sunt o.k., dar greu de găsit azi ceva făcut pe acolo). Iar unul dintre motivele pentru care eu prefer lucrurile vechi e să evit chestiile produse în anumite ţări (în special China). Nu mă deranjează să o ducă unii bine şi să dezvolte, dar să nu o facă pe spinarea Europenilor. Şi nici să se umfle în pene după aia. Nici pe Japonezi nu pot să zic că-i pot ierta pentru distrugerea industiriei electronice din alte ţări, dar măcar Japonezii au cucerit şi prin inovare şi îmbunătăţire, adică au făcut produse mai bune decât originalele, ceea ce nu e cazul Chinei.

Abit a facut placi de baza mai bune decat orcine altcineva inca din anii '80.
Cele mai performante la viteza de transfer intre componente, cele mai stabile, cele mai overclocabile, si cele mai frumoase, si toate astea simultan si la preturi foarte accesibile.
Apoi si DFI, inca din anii '90.
Erau firme din Taiwan care au produs si in China.
Au disparut din pacate, erau prea bune...
Am avut si Abit si DFI, mai intai facute in Taiwan si apoi am avut si facute in China.
Cele facute in China au fost si mai bune - cel putin asta a fost experienta mea.
La DFI-ul taiwanez din '98 nu mergea OC dar era superstabila.
La Abitul NF7S v2 taiwanez din 2004 am pus radiator pe southbridge si a trebuit sa schimb ventilatorul de pe northbridge dupa 2 ani.
La Abitul KN9 Ultra made in China prin 2006-2007, care a costat doar 250 lei noua, nu a trebuit sa repar nimic, merge f bine si acum dupa 16 ani.
Ambele au iesit din piata in 2008 si a trebuit sa ma orientez catre alte branduri - tot chinezesti, ca toate sunt, si MSI, si Asus, si Gigabite si Asrok, si celelalte.
Chiar si varful Supermicro/superO care au sediu in SUA si ceva prin Olanda, e vrajeala ca ar fi altceva decat tot firme chinezesti, patronul.si managerii au fost si sunt chinezi, si au productie si in China.

Sa nu fiu inteles gresit, dar nu exista nici macar o alternativa proasta facuta in alta parte.
Toate sunt chinezesti.

Si Foxcon e chinezeasca.

La placi grafice am tot avut Asus.
In '98 am avut placa grafica Creative care e firma de chinezi din Singapore...

Si japonezii produc in China plus Filipine, Vietnam, Singapore, etc., ca si nemtii si olandezii, inca din anii '70, deci de juma' de secol.
Si Coreenii produc in China.
Sony face TVuri cu paneluri de la alti producatori, Samsung, LG, AUO care e firma chinezeasca si in 2013 chiar am luat un Sony cu panel AUO pt ca celelalte redau ingrozitor umbrele inecate in negru.

In ultima vreme se incearca redeschiderea productiei in Japonia, Coreea, USA, Europa, si deschid fabrici, etc., dar o sa fie greu de concurat China si la pret si la calitate.
Anul asta au expirat in UE limite legislative si taxe pt automobilele chinezesti, si ICE si electrice, si chinezii au 800 de branduri care au evoluat rapid si au ajuns la o performanta si calitate foarte ridicata si ar spulbera producatorii si din SUA si din Europa daca nu se impun alt limite - probabil ca multi abea asteapta niste motive sa sanctioneze China, de ex dupa ce-i ajuta pe rusi...
Razboiul asta a picat perfect acum sa fie impuscati odata si un mistret si un urs si un fazan si pescuit un nisetru, sau mai bine zis cateva sute din fiecare, valuri de imigranti forta de munca pt vestul cu natalitate scazuta care are nevoie ca de aer de oameni pt a mentine nivelul de trai, dezvoltarea, plata de pensii, apoi niste sanctiuni pt China se potrivesc la fix dar sa vedem ca sunt smecheri si nu pica usor in plasa...

Edited by loock, 28 March 2022 - 11:31.


#35
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,655
  • Înscris: 29.03.2006
La placi grafice alternstive ar fi fost:
SGI care nu sunt de PC, sunt de superstatii grafice giga-porcos de scumpe si necompatibile cu altceva.
Matrox care e canadiana dar cu performanta mereu depasita de concurenta.
Mai recent Matrox a folosit GPUuri Nvidia. Urmeaza sa fie preluata de Zebra tecnologies care e firma americana, sper sa le mearga bine.
3Dlabs americana care era insa fabless, producea tot prin Taiwan/China, si Creative le implementa mai bine - asta am si svut Creative cu procesor grafic 3Dlabs.
A fost preluata de Creative, devenita Ziilabs in 2009 si in prezent partial preluata de intel.

Edited by loock, 28 March 2022 - 11:50.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate