Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Sfat achizitie masina SH, 10000 E...

Probleme rute Orange <-> ...

La multi ani @chris_dvb!
 La multi ani @zyppster!

La multi ani @dorin_2k!

Saltele de la Ekon (din latex)

Pain - Party in my head
 Si-a insonorizat cineva masina?

Grecia a digitalizat complet vanz...

Saltele de la Mobexpert

Sonda temperatura exterioara - cu...
 SAME laser

Utilizare silicon sanitar in exte...

Modalitatea corecta de a fiscaliz...

Formular 230 Asociatii
 

Placa de baza 1151 (i7, 7700)

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,127
  • Înscris: 22.12.2005
salutare.

unui amic (non it :) ) i-a stricat copilul calculatorul.
deci se cauta o placa de baza pe socket 1151.

ceva recomandari ?

VA multumesc

pun si poze cu impricinata(e nevoie sa fie destul de compacta, carcasa nu e mare)

Attached File  IMG-20220317-WA0003_edit_3290931711476.jpg   130.91K   56 downloadsAttached File  IMG-20220317-WA0004_edit_3262715674501.jpg   441.98K   58 downloads

#2
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,859
  • Înscris: 17.05.2004
Reconditionata, vine cu shield, garantie...

https://www.interlin...aAaAkMaEALw_wcB


sau aici

https://www.cel.ro/p...GsaAgM8EALw_wcB

Mai ieftina, poate pe olx, local acolo, cu proba...

Edited by waterman, 17 March 2022 - 11:31.


#3
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,543
  • Înscris: 18.09.2008

View Postfoxbat, on 17 martie 2022 - 10:55, said:


Întrebarea e: carcasa suportă plăci de bază standard?

#4
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,127
  • Înscris: 22.12.2005
da, de asta am pus poza cu placa actuala. e micuta. deci e nevoie de ceva similar. Multumesc

#5
pateu_98

pateu_98

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 12.11.2012
foxbat ai uitat sa zici daca amicu vrea placa noua sau second hand si cati bani vrea sa cheltuie

#6
born2lose

born2lose

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,225
  • Înscris: 06.09.2004
nu placa actuala conteaza, ci formatul (sau macar modelul) carcasei.

#7
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,127
  • Înscris: 22.12.2005

View Postpateu_98, on 17 martie 2022 - 11:45, said:

foxbat ai uitat sa zici daca amicu vrea placa noua sau second hand si cati bani vrea sa cheltuie

pai nefiind in domeniul omu' il ajut si eu cat pot. fisu' vrea pc nou dar cand a vazt cat costa l-a trimis la plimbare. cred ca important e sa fie ceva functional si cu garantie,restul componentelor se pastreaza.
pesemne ca pe mine o sa cada magareata sa fac "transplantul":)

View Postborn2lose, on 17 martie 2022 - 11:45, said:

nu placa actuala conteaza, ci formatul (sau macar modelul) carcasei.

merci .as merge pe ceva care sa fie cat modelul actual ( poza in primul post).

merge si repararea sau ceva cu placa actuala la schimb.de preferat Bucuresti/If ca sa nu ne incurcam cu curieri "just in case"

#8
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,859
  • Înscris: 17.05.2004
Zici că aia pusă de mine prima nu încape ?

#9
spooky51

spooky51

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,815
  • Înscris: 29.09.2006

View Postwaterman, on 17 martie 2022 - 11:30, said:

Reconditionata, vine cu shield, garantie...
https://www.interlin...aAaAkMaEALw_wcB
Asta ar trebui sa fie ok, e micro ATX si Interlink nu vand porcarii. Mai poti lua modelul PC-ului si dai ceva mailuri pe la Diablos, Interlink, IT-SH, Samwise, pchouse, vad ca pe placa scrie Lenovo. Cum a ajuns sa buseasca placa de baza?

#10
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,127
  • Înscris: 22.12.2005
merci. nu stiu sa ti spun-dar in mare zona are probleme cu alimentare cu energie, sistemul dupa cum vezi cam "prafuit", componente ieftinache

View Postwaterman, on 17 martie 2022 - 12:03, said:

Zici că aia pusă de mine prima nu încape ?

nu stiu ca nu s langa el :)urmeaza. acum faceam "sedinta" sa vad care e cea mia rapida/buna varianta. pana in afumati isi ia concediu :)

#11
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,859
  • Înscris: 17.05.2004
Dacă au probleme pă corent roagă-i să facă un efort să pună un stabilizator de curent, să nu zic chiar UPS cu stabilizare.

#12
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,127
  • Înscris: 22.12.2005

View Postwaterman, on 17 martie 2022 - 12:15, said:

Dacă au probleme pă corent roagă-i să facă un efort să pună un stabilizator de curent, să nu zic chiar UPS cu stabilizare.

stau foarte bine sfaturile :) am podul plin. dar nu e copilul meu deci nu am drept de veto

on topic, la interlink cica doar de pe o zi pe alta si nu se poate ridica de la ei direct...

Attached File  IMG-20220317-WA0005.jpg   145.85K   24 downloads

inca una. :). e nevoei de v1 ( nu V2), cpu-ul fiind gen 7 ( 6 si 7 sunt suportatpe V1).
iar la  cea de la interling e nevoie de un bios anume(daca nu e updatata n-am ce sa fac cu ea..)

#13
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,596
  • Înscris: 30.08.2006
Cauta ceva cu chipset H110. Cred ca memoriile sunt DDR3.
https://www.olx.ro/d...html#95ebd0616c

#14
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,127
  • Înscris: 22.12.2005
Multam.ram ul de pe cea busita e ddr4.

#15
pateu_98

pateu_98

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 12.11.2012

View Postfoxbat, on 17 martie 2022 - 11:54, said:

pai nefiind in domeniul omu' il ajut si eu cat pot. fisu' vrea pc nou dar cand a vazt cat costa l-a trimis la plimbare. cred ca important e sa fie ceva functional si cu garantie,restul componentelor se pastreaza.
pesemne ca pe mine o sa cada magareata sa fac "transplantul" :)

ie placa de baza atipica si nu gasesti usor la fel acelasi model nici de la brand diferit decat Lenovo
mai bine masoara interioru la carcasa si vezi daca incape o placa de baza normala care nu ie brand si se potriveste la esirea la porturile din spate la carcasa ca gasesti ieftin

sau intreaba pe amicu tau daca are iel alta carcasa d aia normala si sursa sa bage noua placa de baza cu restul la componente care mai le are si nu te Mai chinui cu transplantu

#16
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,900
  • Înscris: 21.12.2006
Placa originala e format proprietar Lenovo. Dacă ai o placă mATX oarecare la îndemână verifică întâi dacă se așează cum trebuie pe standoffs, să nu fie poziționate altfel, și dacă se potrivesc mufele de alimentare MB și CPU. Integratorii OEM au prostul obicei să nu respecte standardele.

Dacă totul e OK, cauți placa LGA1151 v1 (vezi că v2 e pentru Intel gen.8 și gen.9). Format ITX sau mATX

Edited by nei-k, 17 March 2022 - 14:46.


#17
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,127
  • Înscris: 22.12.2005

View Postpateu_98, on 17 martie 2022 - 14:06, said:



ie placa de baza atipica si nu gasesti usor la fel acelasi model nici de la brand diferit decat Lenovo
mai bine masoara interioru la carcasa si vezi daca incape o placa de baza normala care nu ie brand si se potriveste la esirea la porturile din spate la carcasa ca gasesti ieftin

sau intreaba pe amicu tau daca are iel alta carcasa d aia normala si sursa sa bage noua placa de baza cu restul la componente care mai le are si nu te Mai chinui cu transplantu
Merci fain de sfat.din pacate ..n are:)

View Postnei&#045;k, on 17 martie 2022 - 14:44, said:

Placa originala e format proprietar Lenovo. Dacă ai o placă mATX oarecare la îndemână verifică întâi dacă se așează cum trebuie pe standoffs, să nu fie poziționate altfel, și dacă se potrivesc mufele de alimentare MB și CPU. Integratorii OEM au prostul obicei să nu respecte standardele.

Dacă totul e OK, cauți placa LGA1151 v1 (vezi că v2 e pentru Intel gen.8 și gen.9). Format ITX sau mATX

Da..stiu.de asta am pus pozele.ai ochi agetti:)
Gand la gand.

#18
spooky51

spooky51

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,815
  • Înscris: 29.09.2006

View Postnei-k, on 17 martie 2022 - 14:44, said:

Placa originala e format proprietar Lenovo. Dacă ai o placă mATX oarecare la îndemână verifică întâi dacă se așează cum trebuie pe standoffs, să nu fie poziționate altfel, și dacă se potrivesc mufele de alimentare MB și CPU. Integratorii OEM au prostul obicei să nu respecte standardele.
Am observat ca Lenovo fac placi ATX, insa Fujitsu, HP si Dell au cam adoptat formatul BTX si carcasele se cam deschid "in partea ailanta" :) .

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate