Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrebari srl nou

Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...
 Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)
 Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 

Starea de sănătate s-a degradat ...

* - - - - 4 votes
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
Allyx

Allyx

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 16.03.2022
Mă simt extrem de incapabil să mai fac orice , să mai înțeleg și să mai asimilez informația , oricât de multă ar fi și oricât de mult aș vrea să învăț zilnic. Îmi intră pe o ureche și-mi iese pe alta , citesc printre rânduri , nu mai sunt receptiv la ce este nou , parcă creierul meu nu mai poate face legături neuronale.
Starea mea de spirit , de sănătate , modul în care mă privesc oamenii , stima de sine , încrederea , privitul oamenilor în ochi , nu mai am absolut nimic acum .

Practic , totul a început după ce am fost depistat pozitiv cu Covid în luna Decembrie . Toate bune și frumoase , am trecut prin boală , numai că , mi-a dat daună totală . De atunci , ușor , ușor , am inceput să dorm ziua foarte mult , până la 16 chiar . De revelion am avut o cădere nervoasă din cauza fratelui meu (copil problemă) , practic partea stângă a creierului mi-a amorțit pentru 2 minute și nu mai vedeam absolut nimic decât negru în fața ochilor . N-a fost suficient Covid , trebuia să pună paie pe foc și altcineva.

Bine , stima de sine scăzută am avut-o dintotdeauna , dar ca acum , niciodată . De ce zic că am avut-o scăzută ? Deoarece îmi consider viața o pură întâmplare puerilă din perioada studențească a părinților mei . Așa-i când femeia rămâne gravidă , după ce o lași gravidă te refulezi la altele , femeia suferă , dă să se sinucidă chiar , dar rămâne suficient de puternică cât să facă față unor astfel de greutăți , să nască și să dispară din viața noastră , iar acum parcă-mi pare rău că-i duc lipsa și mă gândesc cum ar fi fost dacă ar fi existat în viața mea , poate aș fi fost altcineva , m-ar fi consolat , nimic nu se compară cu o mamă și cine a avut , n-are de unde să cunoască ce înseamnă suferința. Eu am fost crescut mai tot timpul de unchi-meu , taică-meu lucra , pleca în delegații .Unchi-meu a murit în 2007 , am rămas doar cu taică-meu . Acum realizez că eram singur , trist . Eram singur și trist pentru că am crescut timid în cercul ăsta al familiei , încă de la grădiniță eram timid , introvertit . Anii au trecut și am început să fiu și mai închis în mine . Atât în școală cât și în liceu , eram target-ul unora pentru că eram slab psihic , nu făceam față la stres , fiind introvertit , dai dovadă de slăbiciune, iar slăbiciunea este arma bombardierilor de când lumea . Nu am putut să previn atacurile altora la adresa mea , nu mi-a luat nimeni apărarea , am luptat singur până am cedat . Ajungeam acasă și nici în oglindă nu mă mai puteam uita , mă detestam atât de tare , nu ieșeam din casă de bunăvoie , încercam să-mi corectez imperfecțiunile fizionomice , expresia feței și trăsăturile faciale . Într-o lume plină de perfecți , imperfecțiunea n-are loc , dovadă și timpul petrecut în baie dimineața. Chestia asta mi-a tulburat mintea , creierul atâția ani , m-a împiedicat să avansez în orice , am stat în agonie sperând că , poate , odată cu trecerea timpului , lucrurile se vor rezolva de la sine. Nici măcar notele/rezultatele nu mi-au adus fericirea . Atâta negativitate acumulată în toți anii ăștia cât să umpli două oceane . M-a afectat pe toate planurile și am realizat asta după ce am luat Covid . Mi-a declanșat toate amintirile neplăcute din trecut , chinul pe care l-am avut de dus în spate , uitându-ma la alții cum au succes și lumea la picioare pentru că :
1.Au avut familii normale;
2.Au avut sprijin moral;
3.Au crescut în familii normale , având oameni care să-i îndrume , să-i sprijine , cărora să le pese și au ajuns oameni atrăgători din toate punctele de vedere;

3 puncte decisive între o viața de succes sau un film horror .

Aș fi făcut orice din timp, mi-aș fi făcut operații doar ca să fiu pe placul altora și să am o viață normală , nu să-mi fie teamă să privesc oamenii în ochi . Știu și pot să simt bucuria prin ochii altor oameni frumoși , pot să mă transpun în pielea altor personaje și să trăiesc prin viziunea lor , e raiul pe pământ pentru ei pentru că nu trebuie să se "chinuie" să arate bine deloc, pentru că mama natură s-a chinuit suficient de mult încât să-i înzestreze cu de toate (familie, inteligență, frumusețe, tot pachetul) , să le ofere tot confortul . Aș da orice să previn cele întâmplate sau să mă mai nasc odată . Mi s-au urcat toate la cap că nu mai sunt capabil să fac nimic , mă simt inutil deja , mi-e teamă să greșesc , amintirile din trecut încă îmi răscolesc mintea și noaptea , am insomnii , nu mai pot dormi chiar dacă mă culc devreme , adorm la 4-5 . Parcă nici control asupra corpului nu mai am , parcă toți senzorii mei se decalibrează pe zi ce trece , mai tare și mai tare și nu pot să fac absolut nimic de unul singur fără să greșesc . Mereu când încerc să înfrunt realitatea nu reușesc , oricât aș încerca . Am încercat cu sala o perioadă de timp , a fost ok , mă simțeam ceva mai bine , dar după ce m-am infectat cu Covid , ăla a fost momentul de degres total . Dovadă faptul că sunt sigur că s-a întâmplat ceva , mi-a afectat creierul , probabil mai multe organe , e ca un cancer , te lupți singur ca să rămâi în viață , ca să te protejezi de gura infectă a lumii că n-ai încotro.De asemenea , rar , mi se întâmplă să-mi țiuie urechea dreaptă. Chiar am avut niște vise destul de ciudate , n-aveau nicio treabă cu realitatea sau cu ceea ce am relatat până acum . În general nu mi se întâmplă să visez des , rar chiar . Nu știu în ce măsură toate astea m-au afectat , dar sunt dispus să cer ajutor tuturor medicilor specializați în neurologie/neuropsihiatrie/psihiatrie/psihologie și ulterior pentru investigații amănunțite asupra corpului , toate analizele posibile care pot determina afecțiunile descrise mai sus . Tulburările astea îmi afectează viața , ele își au rădăcinile din trecut și le-am scăpat de sub control . Nu știu ce se va întâmpla mai departe sau ce-ar putea să se întâmple mai departe , dar vreau o viață normală , atât. Vreau să mă pot concentra din nou , să readuc puterea de înțelegere , memoria fotografică , să elimin pierderile de memorie pe care le am , să fiu stăpân pe mine și să nu-mi fie frică de lume , de oameni și de priviri . Încep să cred deja că doar banii contează în viața asta , atâta timp cât ai toți banii din lume , nu mai contează altceva , pentru că , spre deosebire de "oameni" , banii chiar mi-au adus fericirea . Văd fericirea în bani ca niciodată . Eu n-am vrut să fie așa , n-a fost vina mea , eu n-am greșit și nu am făcut rău nimănui, niciodată, alții m-au cufundat în întuneric .


#2
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,254
  • Înscris: 06.01.2007
Imi pare rau sa aud toate astea.
Personal, nu cred ca problema e de la covid, de la modul in care te-ai nascut, ca esti urat si ce ai mai spus tu acolo. Totul se afla in cutia mintii, care intr-adevar e influentata de experientele pe care le-ai avut, dar nu alea sunt cauza directa,  Dar in principiu sunt convins ca doar acolo se afla rezolvarea. Insa din pacate nu stiu cum arata rezolvarea. Ea exista, unii reusesc, insa nu stiu cum arata rezolvarea.
M-ar ajuta si pe mine probabil in anumite aspecte ce tin de mine, dar si in caz ca e nevoie pentru cei din familia mea. Ar fi tare buna o astfel de cunoastere, dar din pacate nu cred ca exista. Exista chestiunea, dar nu si cunoasterea despre aceasta chestiune. Mintea omului e al naibii de complicata si probabil ca se cunoaste tot prin cunoasterea lumii exterioare, prin crearea unui model bun al realitatii. Lumea, universul, chestiile din jur. Altfel, un creier intr-un borcan ma indoiesc ca are constiinta de sine. As zice ca tu ai constiinta de sine alterata din cauza modelului realitatii alterat pe care ti l-ai cladit. O amestecatura intre exterior si tine. Ar trebui sa fii mai cartezian zic, sa observi mai mult ce se intampla in jurul tau, deconectat de la probleme ce tin de interior. Poate, speculez! Sau ma gandesc ca daca la mine merge, o merge si la tine.

#3
istratei

istratei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,802
  • Înscris: 25.11.2004
Fa un efort si citeste, merita!

Attached Files



#4
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,095
  • Înscris: 29.01.2016
@Allyx, ai mai multe chestiuni ce trebuie rezolvate, sa le luam pe rand :

1. Covid - am auzit pe la niste cunoscuti ceea ce zici tu cu faza cu concentratul, oboseala, etc si pare sa fie normal la unii oameni. Timpul in care ei si-au revenit total a fost de 6-9 luni. Deci, o sa treaca, nu iti mai bate capul.
2. Lipsa familiei - aici nu gasesti o rezolvare decat daca te impaci cu faptul ca astia ti-a fost destinul, asa a fost sa fie in cazul tau si nu prea ai ce face decat sa accepti ca se intampla si rahaturi din astea. Gandeste-te cum ar fi fost daca te-ai fi nascut intr-o familie de betivi, care sa te si bata  si care sa nu dea 2 lei pe tine (sunt multi copii in situatia asta). Nu cred ca ar fi fost mai bine. Asa ca, treci peste acel "cum ar fi fost daca" care are rolul de a ne manca nervii si de a se juca cu mintile noastre. In viata oricui exista momente (destul de multe) in care ne punem problema cum ar fi fost daca...
Asa ca, treci peste, nu mai dezgropa trecutul, impaca-te cu el si mergi inainte.
3. Treaba cu stima de sine - aici trebuie sa lucrezi tu, e tot in mintea ta. Oamenii te vad asa cum te vezi tu, tu dai tonul. Daca te vezi urat, slab, vulnerabil, oamenii asta vor vedea. Trebuie sa lucrezi sa cresti la aceste capitole, sa afisezi stima de sine, respect, putere, frumusete (chiar daca consideri ca nu esti frumos, trebuie sa ai ceva de unde sa pleci, trebuie sa ai ceva frumos).
4. In mare parte trebuie sa te detasezi de standardele societatii, de frica de a nu fi pe masura ei. Societatea poate fi defecta de multe ori, nu inseamna ca trebuie sa te defectezi si tu pentru ea. Nu poti trai si sa te modelezi / remodelezi dupa societate la nesfarsit. Asa ca, nu iti bate capul.
5. Fizic, pari sanatos, ai 2 maini, 2 picioare, nu suferi de boli incurabile, organismul tau functioneaza, dar ai doar niste ajustari de facut la partea de "capatana". Asa ca, bucura-te de ceea ce ai. Am vazut oameni plini de viata si exemplari in scaune cu rotile, deci, poti si tu.
6. Partea cea mai importanta, in acest moment cred ca ai atins fundul prapastiei, fii bucuros, mai jos de atat nu poti merge. Bine, doar daca incepi sa sapi :D
Asa ca, pune mana si ia-o in sus, incepe si urca, scheletul pe care poti cladi imi pare unul puternic, in ciuda a ceea ce crezi tu. Mi-am dat seama ca esti baiat destept (serios, e destul de evident din ce si cum ai scris). Asa ca, incepe si lucreaza, nu mai sta sa iti plangi de mila, ca nu rezolvi nimic si mai rau faci. CURAJ, ACCEPTARE si IMPACARE cu sine si trecutul, asta iti trebuie. Posted Image

#5
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,469
  • Înscris: 17.04.2006
Cati ani ai? Eu cred ca primii pasi care te vor scoate din starea asta este reducerea timpului liber si discutia cu un psiholog.
Sincer, mi se pare dramatizare peste normal, de aceea discutia cu un psiholog te poate redresa.

#6
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,095
  • Înscris: 29.01.2016
LE : cati ai ani ? ai pe cineva ?
7. Daca nu, incearca sa iti gasesti pe cineva care sa iti inteleaga starea de spirit actuala si cea psihica de acum si care sa te placa asa cum esti. Viata in 2, sau sa ai pe cineva, poate ajuta mult, poate face minuni in unele cazuri.

#7
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,038
  • Înscris: 23.09.2005

View PostAllyx, on 16 martie 2022 - 03:18, said:

Dovadă faptul că sunt sigur că s-a întâmplat ceva , mi-a afectat creierul , probabil mai multe organe , e ca un cancer , te lupți singur ca să rămâi în viață

Ei bine, cat timp reusesti asta, ai castigat cea mai importanta batalie care conteaza, pana la urma.

Si sa ne aducem aminte de vorbele unui om caruia in tinerete nu i s-a dat nici o sansa de supravietuire, si totusi a ajuns un titan pentru omenire:

Spoiler

Edited by Phobos, 16 March 2022 - 10:19.


#8
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,974
  • Înscris: 18.09.2008

View PostPhobos, on 16 martie 2022 - 10:17, said:

Si sa ne aducem aminte de vorbele unui om caruia in tinerete nu i s-a dat nici o sansa de supravietuire, si totusi a ajuns un titan pentru omenire:

Hawking este exemplul perfect că e posibil aproape orice în viață. E unul dintre cei mai mari fizicieni din lume deși a stat imobilizat aproape toată viața (a fost legumă) într-un scaun cu rotile. Să ne uităm și alți oameni, Steve Jobs, Freddie Mercury etc. Oameni cu boli grave, care au lucrat până au picat. Asta mi se pare de apreciat. La oamenii ăștia ar trebui să ne gândim, când viața e grea. Atât timp, cât ai analizele cât de cât OK, poți merge înainte, trust me.

#9
stoshiba

stoshiba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,842
  • Înscris: 22.02.2014
Nu te mai gandi la trecut, iar frumusetea este relativa, capu sus si mergi inainte sa-ti faci un viitor, deoarece timpul trece foarte repede.

#10
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
N-am stat sa citesc tot carnatul ala, dar e f. bine sa iei vitamine si minerale de calitate (obtinute din plante), iti reglezi alimentatia (excluzi alumentele procesate, zahar, alcool, carbohidrati de prosta calitate), elimini contactul cu tehnologia/monitoarele mai ales seara cu 2 ore inainte de culcare, te culci la 9-10 seara, faci exercitii fizice peste zi, plimbari in natura dimineata cand se lumineaza de ziua indiferent de vreme. Elimini complet contactul cu retelele de socializare si mass-media.

In vara am avut o ceata din asta mentala si o astenie puternice. Am facut asa zisul post cu apa. 7 Zile (as fi rezistat mai mult dar fiind mai slab din fire am zis sa nu exagerez) nu am mancat deloc, am baut doar apa.
Culcat la ore regulate, plimbat dimineata minim 6 km, si baut 0.5-1 litru de zeama de varza pentru asigurarea tractului intestinal. Merge inlocuita cu clisma sau ceva laxative.
Iei o lingurita de sare in fiecare zi dizolvata in apa. Contine minerale. Dar sarea sa nu fie rafinata.
Deja din a 3-a zi m-am simtit mult mai bine. Am facut deja de doua ori "dieta" asta.
Nu trebuie sa te sperii de mirosuri (gura, transpiratie, scaun), miroase urat pentru ca se elimina toxine.
Seara inainte de culcare 30-50 ml otet de mere dizolvat in apa. Tetoxifica ficatul.
In rest 1-2 cani de ceai verde cu lamaie, sau ceai de pelin.

Edited by Friskey, 16 March 2022 - 12:38.


#11
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013
Parerea celor din jur este importanta, este oglinda ta in lume.

Dar cu siguranta nu trebuie sa fie credo-ul tau in viata! Asculta, dar nu pune la suflet.

Sunt multi ca tine, cu aceleasi probleme sau asemanatoare. gaseste-i si vorbeste cu ei, pe limba ta, si te vei simti mult mai bine. Nu te lua dupa smecheri si nu visa sa fii ca ei. Chiar daca nu iti dai seama sau nu crezi, ai si tu o gramada de parti bune, aduna-te cu oameni care vad si apreciaza asta. Sunt destui, crede-ma.

#12
valirex

valirex

    Muzeul Lampilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,746
  • Înscris: 30.07.2006
Primul pas l-ai facut deja, ne-ai scris si varsat aici tot ce aveai pe suflet. Oamenii vin si pleaca, tot tu esti singurul care se poate ridica de jos, nu astepta nimic de la altii cand toata puterea sta in tine dar o risipesti in directia gresita.

#13
Allyx

Allyx

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 16.03.2022
https://forum.softpe...iew__getnewpost

Fraților , simt că starea de spirit și viața mea se complică și mai tare , nu vreau să mă îmbolnăvesc , să devin o legumă din cauza creierului . Simt că apar alte și alte simptome . Insomniile și tresăririle nocturne mă doboară . Cred că o singură dată am avut halucinație . Am schimbări grave de dispoziție , parcă aș fi posedat (dacă nu-mi convine ceva sau dacă mi se atrage atenția mă enervez extraordinar de tare , îmi schimb starea de spirit). Presiunea pe care o simt la nivelul creierului este puternică și știu că asta este cauza tuturor tulburărilor mele post Covid . Nu știu ce ravagii a făcut virusul în creier , dar nu vreau să ajung la tentative de suicide , chiar dacă îmi trec prin minte astfel de gânduri .
Am fost la neurolog , sunt sub tratament 3 săptămâni , după cele 3 săptămâni o să fac o electroencefalograma , poate și un RMN . Dacă aș putea petrece mai multe nopți sub observație la centrul medical , pentru a monitoriza schimbările din creier și cauza insomniilor și a tresăririlor, cred că ar fi ideal.Am un țiuit permanent în urechea dreapta (un țiuit ușor , o formă de tinitus) , îl aud , urechea este sănătoasă . Țiuitul ăsta pare că vine din creier , este generat de creier de parcă ar fi un semnal de alarmă . Chiar în seara asta ațipeam , până când am avut senzația că mă furnică piciorul drept , de parcă s-ar plimba o mână peste picior . Mi-a sărit tot somnul instantaneu , dimineața sunt zombi de obosit,iar...

Credeți-mă , încerc să combat simptomele existente sau orice alte simptome care vor apărea , fac mișcare zilnic (bicicletă medicală, flotări, ridicări cu ganterele,genuflexiuni,abdomene,alergare în ritm alert , mai iau și o minge și mai exersez câte un trick , tot ce se poate) , consum foarte multă apă (+4 litrii pe zi) , îmi fac salate de fructe , respect mesele la intervalul potrivit , mic dejun , prânz , cina , beau ouă crude dimineața , mănânc ciocolată neagră, o să-mi iau și aport de acizi grași omega 3 din pește în curând , fac tot posibilul ca stilul ăsta de viață extrem de sănătos să combată simptomele . E greu , parcă m-aș zbate ca peștele pe uscat , lupt contra bolii , contra sechelelor post-Covid , încerc să le înving. Covid câștigă lupte , eu trebuie să câștig războiul . Nu știu dacă este tot o halucinație (eram perfect treaz la momentul respectiv), dar cât stăteam prin grădină întins pe spate cu fața spre cer , văzusem cum norii luau forma unui chip de om , fața proeminenta , bărbia de asemenea , părul lung , având deasupra o coroană . Nu cred că am înnebunit definitiv , dar bag mâna în foc că puteam asocia acea formă cu una dintre icoanele pe care le țin în casă , icoana lui Iisus cu coroana de spini .
N-am avut inspirația să scot camera sau telefonul , pur și simplu m-am simțit bine și nu știu de ce , că am și uitat de ele .
Când scriu așa ceva , nu știu , mi se face pielea de găină , n-am spus la nimeni , dar e prima dată când văd așa ceva chiar în fața mea . Mă face să cred că există speranță , că n-o să cad definitiv și că nicio boală mintală , oricare ar fi ea (generată sau nu de Covid) n-o să mă sleiască la maxim , o să continui medicamentația și stilul ăsta de viață sănătos . E foarte greu , până și tc-meu mă condamnă zilnic că nu fac nimic (cu tulburările de memorie și starea mea de spirit , cum as putea) , nu mă înțelege și nu știe deloc cât mi-e de greu , nu știe cum e iadul pe pământ în fiecare zi, că dacă ar trăi cum trăiesc eu , el n-ar rezista nici măcar o zi .Uneori chiar îl urăsc , dar trebuie să-l accept că n-am încotro , oricum nu m-a înțeles niciodată , când mi-era greu, nici atât.

Dacă îmi puteți sugera alte leacuri sau lucruri pe care le pot experimenta cât să-mi ridice starea de bine ?

#14
republicall

republicall

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,211
  • Înscris: 26.02.2008
Vin si eu cu cele 3 grupuri ca de obicei in speranta ca te vor ajuta cu ceva:

https://ro300.org/ - grupuri de prieteni
https://www.facebook...roups/depsgroup - grup de suport pentru persoanele cu depresie
https://www.facebook...707933819262618 - despre vitamina B12

#15
burlan

burlan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 490
  • Înscris: 07.06.2006

 Friskey, on 16 martie 2022 - 12:27, said:

N-am stat sa citesc tot carnatul ala, dar e f. bine sa iei vitamine si minerale de calitate (obtinute din plante), iti reglezi alimentatia (excluzi alumentele procesate, zahar, alcool, carbohidrati de prosta calitate), elimini contactul cu tehnologia/monitoarele mai ales seara cu 2 ore inainte de culcare, te culci la 9-10 seara, faci exercitii fizice peste zi, plimbari in natura dimineata cand se lumineaza de ziua indiferent de vreme. Elimini complet contactul cu retelele de socializare si mass-media.

In vara am avut o ceata din asta mentala si o astenie puternice. Am facut asa zisul post cu apa. 7 Zile (as fi rezistat mai mult dar fiind mai slab din fire am zis sa nu exagerez) nu am mancat deloc, am baut doar apa.
Culcat la ore regulate, plimbat dimineata minim 6 km, si baut 0.5-1 litru de zeama de varza pentru asigurarea tractului intestinal. Merge inlocuita cu clisma sau ceva laxative.
Iei o lingurita de sare in fiecare zi dizolvata in apa. Contine minerale. Dar sarea sa nu fie rafinata.
Deja din a 3-a zi m-am simtit mult mai bine. Am facut deja de doua ori "dieta" asta.
Nu trebuie sa te sperii de mirosuri (gura, transpiratie, scaun), miroase urat pentru ca se elimina toxine.
Seara inainte de culcare 30-50 ml otet de mere dizolvat in apa. Tetoxifica ficatul.
In rest 1-2 cani de ceai verde cu lamaie, sau ceai de pelin.
ba ar fi trebuit sa citesti tot ""carnatul ala" daca ai fi dat dovada de un pic de empatie...
In alta ordine de idei tu crezi ca poti rezolva problemelede viata cu...zeama de varza?!!!!!
Doamne Sfinte ,o asa mai mare idiotenie nu am mai auzit demult.
Iti recomand tie sa bei pana nu mai poti si sa ti faci si clisma cu ea)))))

Edited by burlan, 14 June 2023 - 17:10.


#16
black_sabbath

black_sabbath

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 894
  • Înscris: 30.10.2021
.

Edited by black_sabbath, 14 June 2023 - 21:06.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate