Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
untura patiserie
Last Updated: Mar 17 2022 14:36, Started by
Kosstel
, Mar 15 2022 08:33
·
0
#1
Posted 15 March 2022 - 08:33
unde gasesc ?
am cautat pe forum, l-am intrebat pe googu si nimic ce-am gasit e doar topirea slaninei cind se obtin jumari si untura, dar acea untura are gust ce nu e de dorit sa ajunga in produsul de patiserie deci unde pot gasi untura rafinata sau daca nu, cum pot obtine untura rafinata ? stiu, stiu ca se poate folosi unt cu continut de peste 80% grasim la fel stiu ca untura si/sau gasimile nu sint sanatoase si iarasi mentionez ca margarina nu intra in preocuparile mele am facut precizarile de mai sus pentru a filtra cit de cit raspunsuri ce nu intra in aria mea de interes inainte de '90 se gasea la alimentara atit untura rafinata calup, partiala semitransparenta, cit si pachetele asemanatoare cu cele de unt acum pauza |
#2
Posted 15 March 2022 - 08:47
Kosstel, on 15 martie 2022 - 08:33, said:
unde gasesc ? am cautat pe forum, l-am intrebat pe googu si nimic ce-am gasit e doar topirea slaninei cind se obtin jumari si untura, dar acea untura are gust ce nu e de dorit sa ajunga in produsul de patiserie deci unde pot gasi untura rafinata sau daca nu, cum pot obtine untura rafinata ? stiu, stiu ca se poate folosi unt cu continut de peste 80% grasim la fel stiu ca untura si/sau gasimile nu sint sanatoase si iarasi mentionez ca margarina nu intra in preocuparile mele am facut precizarile de mai sus pentru a filtra cit de cit raspunsuri ce nu intra in aria mea de interes inainte de '90 se gasea la alimentara atit untura rafinata calup, partiala semitransparenta, cit si pachetele asemanatoare cu cele de unt acum pauza grăsimea de pe burtă e cea mai bună pentru făcut untură. Încearcă să topești grăsimea și să colectezi o parte din untură înainte să se prăjească jumările. Kosstel, on 15 martie 2022 - 08:33, said:
stiu, stiu ca se poate folosi unt cu continut de peste 80% grasim |
#3
Posted 15 March 2022 - 08:52
Inteleg ca vrei untura fara gust de carne sau prajeala si fara urme de jumari.
Inainte se gasea in Lidl la pachet de 250 grame, dar au scos-o de ceva vreme. Insa untura de genul acela se mai gaseste, ambalata sub alte forme. https://www.pravalie.../slanina/untura https://www.merkur.r...50g-125277.html https://www.freshful...ra-de-porc-500g |
#4
Posted 15 March 2022 - 09:30
Kosstel, on 15 martie 2022 - 08:33, said:
unde gasesc ? am cautat pe forum, l-am intrebat pe googu si nimic ce-am gasit e doar topirea slaninei cind se obtin jumari si untura, dar acea untura are gust ce nu e de dorit sa ajunga in produsul de patiserie deci unde pot gasi untura rafinata sau daca nu, cum pot obtine untura rafinata ? stiu, stiu ca se poate folosi unt cu continut de peste 80% grasim la fel stiu ca untura si/sau gasimile nu sint sanatoase si iarasi mentionez ca margarina nu intra in preocuparile mele am facut precizarile de mai sus pentru a filtra cit de cit raspunsuri ce nu intra in aria mea de interes inainte de '90 se gasea la alimentara atit untura rafinata calup, partiala semitransparenta, cit si pachetele asemanatoare cu cele de unt acum pauza Tu nu cauți untura, cauți osânza. După aia trebuie sa te uiți. Și NU TREBUIE SA FIE TOPITA!!! Se folosește cruda, macinata |
#5
Posted 15 March 2022 - 09:30
Quote ce-am gasit e doar topirea slaninei cind se obtin jumari si untura, dar acea untura are gust ce nu e de dorit sa ajunga in produsul de patiserie In mod normal untura "ptr prajituri" se scoate la inceput. Asta ptr cui ii place sa gateasca cu asa ceva. Patiseria veritabila se face cu unt 100%. |
#6
Posted 15 March 2022 - 09:48
#7
Posted 15 March 2022 - 10:07
#8
Posted 15 March 2022 - 10:33
Am mancat si - si. Cand eram mic si ma duceam pe la tara acolo doar cu grasime faceau. Pana is gogosile le faceau tot in grasime in loc de ulei.
Prefer cu unt. |
#9
Posted 15 March 2022 - 10:33
o le ics /d/oferta/vand-untura-de-porc- IDfFohJ. html# d17b375c8f zice asa baiatu
"vand untura rafinata pentru industria panificatie ,din import doar cantitati mari ambalata in cutii de carton de 25 kg,la galeti .in tancuri de 1000 kg, sau dupa dorinta clientului. pret 2 euro/ kg" exact ce cauti, untura rafinata. bafta |
#11
Posted 15 March 2022 - 11:32
richelieu, on 15 martie 2022 - 09:30, said:
Tu nu cauți untura, cauți osânza. După aia trebuie sa te uiți. Și NU TREBUIE SA FIE TOPITA!!! Se folosește cruda, macinata între care sunt depozitele de grăsime. La noi în Maramu, în unele sate osânza se sărează, se rulează, se leagă și se pune la fum. Se folosește la gătit. Se taie o felie, se topește în tigaie după care grăsimea topită se folosește în loc de ulei. Și untura obținută din slănină se poate folosi la diverse aluaturi fragede/nisipoase dacă este colectată din vasul de topire înainte ca jumările să înceapă să se rumenească. Aluatul iese mai fraged decât cu unt sau margarină. Rata de înlocuire este de 200g untură în loc de 250g unt. Se lucrează cu untura rece, scoasă din frigider iar frământatul se face preferabil cu robotul, pentru a evita topirea grăsimii de la căldura mâinilor. Aluaturile fragede având conținut mare de grăsime se pot ” tăia ” dacă grăsimea se topește în timpul frământării. |
#12
Posted 15 March 2022 - 11:39
La Aluaturile fragede da, se poate folosi untura. Ca sa eviti tăierea aluatului, trebuie sa lucrezi rapid și sa ai toate Ingredientele foarte reci. Eu fac aluatul fraged in 30secunde, la blender
Dar la aluaturi laminate nu poți folosi untura topita. Stai ca după am văzut ca ai povestit de ingrediente reci |
#13
Posted 15 March 2022 - 11:45
#14
Posted 15 March 2022 - 13:42
#15
Posted 15 March 2022 - 16:23
Exact, e greu acum sa mai gasesti osanza pe burta porcilor, majoritatea rase ,,de carne", inainte topeam minim o oala de 10 lt de grasime nesarata numai din osanza la foc mic si da, cu resturile care ramaneau facea mama niste ,,ciucalai" de nici o rajutura de astazi nu este mai presus, fara nici un gust a carne. Am si acum de 4-5 ani grasime din osanza.
|
|
#16
Posted 16 March 2022 - 06:24
mulțumesc băieți, spre surpriza mea toate răspunsurile au fost pe subiect 😇
retin osinză, pînă acum o tratam cu indiferență voi studia linkurile cînd voi avea ceva mai mult timp la dispoziție o sa testez și varianta topirii grăsimii și înlăturarea ungurii înainte de colorarea jumarilor dar va trebui sa aștept Crăciunul 😁 spor în ale bucătăriei 👍 |
#17
Posted 16 March 2022 - 11:17
In Timisoara e o carmangerie care vinde osanza de porc cu 5 lei/kg.
https://e-traditiona...6a478fae5553e"} |
#18
Posted 17 March 2022 - 14:36
Osânza e pentru patiserie (haioșe, fursecuri, cornulețe) - e un strat de grăsime intern, în zona abdominală. Cu aprox. are vreo 1,5 - 2 kg la porcii de carne (cel puțin la cei ce mi-au ajuns în farfurie). Probabil se pot face rezerve în apropiere de Crăciun, că lumea nu mai face haioșe de când se găsește aluat congelat.
Edited by shiva, 17 March 2022 - 14:37. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users