Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Va doriți revenirea tramvaielor p...

Modificare publici

Alegere laptop dintre variantele ...
 Constructie bicicleta electrica

Exponometru extern si obiectiv de...

Izomeri

Recomandare TV
 Prostamin forte - bun la ceva?

eroare in Windows Server

Creștere testestoron natural

Camere ip aditionale HGNVK48902
 Canon 1300D probleme de focalizare

limitatoare de viteza

Camera auto DVR interior-exterior

Astrologul Minerva angajata la BNR
 

Calculatorul copilariei Pentium 1 nu are semnal :(

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
42 replies to this topic

#1
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
Salut,

Am descoperit de curand PC-ul copilariei mele un Pentium 1 care a costat 1000 Euro la vremea lui. :) Cumparat de la Best Computers :)

Cand l-am bagat la pastrare, acum zeci de ani functiona. Acum l-am conectat la un monitor LCD dar nu apare imagine deloc.
Ventilatoarele pornesc dar nu am deloc imagine. Ma gandeam sa scot bateria pt Bios dar nu cred ca are legatura. Oricum m-am chinuit sa o scot dar nu am reusit. E modelul cu brat :(

Orice sfat e bine venit pt renasterea monstrului de Pentium 1 :)))))))))))

Multumesc!

#2
marga32

marga32

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,468
  • Înscris: 11.06.2010
djl, is that you?

#3
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 36,293
  • Înscris: 25.06.2007

coaca said:

1647288443[/url]' post='28896792']
Am descoperit de curand PC-ul copilariei mele un Pentium 1 care a costat 1000 Euro
Mai probabil dolari, nu existau încă euro (s-au introdus abia in 2002).

#4
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,953
  • Înscris: 03.12.2005
Uita-te la condensatorii de pe placa de baza daca au capatul bombat. De obicei sunt veriga slaba in orice electronice.

Edited by sebulbus, 14 March 2022 - 22:30.


#5
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
Dolari :) Condensatorii sunt ok.

#6
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,089
  • Înscris: 18.05.2008
Poate e cu fise..

#7
mercur68

mercur68

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,128
  • Înscris: 07.08.2007
Condensatorii, se pot inlocui dar e munca de chinez batran. Imprumuta o sursa pentru inceput si vezi apoi care condensatori sunt dusi, de la sursa sau de la placa. Dar si sursa de model vechi e greu de gasit . Bafta.

#8
tuvosip

tuvosip

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 20.02.2015
la LCD pri  VGA?

#9
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
Da. E un lcd care are DVI si VGA.
Ma gandeam poate nu merge cu lcd-uri :(

#10
tuvosip

tuvosip

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 20.02.2015
dar monitor doar cu dvi nu ai? paremi-se doar asa, nu imi amintesc exact

#11
vestale

vestale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,912
  • Înscris: 24.11.2002
E posibil ca acel monitor sa nu stie/poata o rezolutie de 800x600 sau chiar 640x480, cat avea acel P1.
Hdd se invarte, face galagie ca incarca ceva sistem de operare si apoi se opreste? Buzerul piuie la pornire ca e totul ok? Iar daca ii scoti memoria RAM toata piuie de 3 ori scurt sau daca ii scoti placa video, 2 ori scurt si o data lung?

Edited by vestale, 14 March 2022 - 23:05.


#12
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,793
  • Înscris: 14.12.2007
Primul meu pc a fost un 286.
State of the art tehnology! Posted Image

Edited by ericmario, 14 March 2022 - 23:07.


#13
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
Sigur nu e de la bateria de Bios?

Cum se scoate? Am atasat o poza. M-am chinuit dar nu am reusit. Posted Image

Attached Files

  • Attached File  123.jpg   577.16K   120 downloads


#14
vestale

vestale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,912
  • Înscris: 24.11.2002
Bateria de la BIOS aproape sigur e dusa/golita, dupa atatia ani, dar e putin probabil ca o setare NeDefault din BIOS sa nu iti permita afisarea pe ecran. Vezi un manual pentru aceea placa de baza, ar trebui sa ai si un jumper cu CLEAR BIOS. Daca ridici lamela superioara se ridica si bateria? E lipita acolo?
Are si un difuzor, buzzer conectate? Scoate ceva pe el ceva?

Edited by vestale, 14 March 2022 - 23:58.


#15
pisoiu_22

pisoiu_22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,842
  • Înscris: 13.01.2019
Nu merge ca s-o fi miscat ceva prin el cand a fost miscata cutia de acolo poate.

E ciudat, il lasi bun si gasesti mort. Mai ales vechiturile alea care erau robuste si nu se strica.

Auzi sa lucreze hardiscul dupa pornire si ledul lui indica hardul lucrand? sau blocat?

Esti sigur ca n-a cotrobait nimeni pe aoclo in tot timpul asta sau nu au fost temperaturi sub zero umezeala si alte probleme?

Imi pare ca sunt ceva urme la lamela de prin scoolerul la socket, sa nu fi umblat careva pe acolo si lovit cu surubelnita in placa din gresala.

Edited by pisoiu_22, 15 March 2022 - 00:06.


#16
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
Hard-ul se aude mergand cateva secunde. Bateria se misca dar nu merge ridicata lamela si nici sa o misc stg-dreapta. :(

#17
edy_wheazel

edy_wheazel

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,478
  • Înscris: 31.07.2007
Bateria de la BIOS se poate schimba. Daca nu ma insel apesi intr-o parte si se ridica, poti s-o scoti de sub clema aia. Incepe cu asta.

Edit: inca si acum mai am o sursa de la un 486, o folosesc sa alimentez diverse in electronica. De la calculatoare mi-au ramas doar niste procesoare 486.

Edited by edy_wheazel, 15 March 2022 - 00:07.


#18
pisoiu_22

pisoiu_22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,842
  • Înscris: 13.01.2019
Lamela nu se ridica decat f putin, daca o ridici sau impingi o rupi, bateria trebuie impinsa intr-o parte si tras si putin in sus si cade afara. Cred ca stii asta daca i avut pc in asa vremuri demult apuse.

Dar calculatorul merge si fara baterie, aia era pt pastrat setarile custom din bios, aia e ultima problema cand nu ai semnal pe monitor deloc. Fara baterie sau baterie descarcata pleaca cu setarile de reset bios si apoi te pune sa apesi o tasta cred ca f2 pt a alege cele default si sa continue sau del ca sa intre in bios si sa faci alte setari.

Vezi sa ai un nr par de memorii la el, daca-s simmuri d-alea antice..

Vezi si butonul de turbo ce zice, lasa-l pe frecventa mai mica, poate n-are sursa curent destul.

Poate fi vreun cablu intern desprins, de exemplu ala de turbo, ceva mufa pusa invers, alea d eide mai intrau si invers inclusiv de floppy uneori.

Jumperul de bios sa fie pus corect nu pe reset sau lipsa.

Edited by pisoiu_22, 15 March 2022 - 00:22.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate