Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
recomandare combo gril-afumatoare

accident

Bmw F30 vs Audi A4/A5/A6 ( 15.000...

Racirea suprafețelor expuse ...
 Placa de dezvoltare Arduino cu ef...

HUCULSKE Radio Ucraina

Sfat achizitie auto - 30k euro

Trecere cablu pe la usa
 Relatii Clienti- interactiune cu ...

Asigurații RCA Euroins - ce ...

Roger Waters - Wait for her

Recomandare medic chirurg , speci...
 Cabina dus - pereti faianta - pro...

Silver Crest True Wireless Blueto...

Noua locatie a spitalului chirurg...

Parcare ADP

izolatie casa

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
58 replies to this topic

andreic

andreic

Very OLD Member

• Grup: Moderators
Adica mamaligile sunt frectiile alea ca un fel de inaltatoare ?

san62

san62

Member

• Grup: Members
Asta-i concluzia!Posted Image
https://youtu.be/uzQu3xQrQsE?t=181

msn2

msn2

Active Member

View Postsubss, on 16 martie 2022 - 16:37, said:

Polistirenul expandat este suficient de permeabil la vapori pentru a fi utilizat în majoritatea tipurilor de construcții, dacă se efectuează calculele necesare și sunt adoptate soluții corespunzătoare.

Cel mai prost se împacă cu BCA-ul, cel mai bine cu betonul.

Puteți simula diferite tipuri de pereți în www.ubakus.com (în modul demo). Spre exemplu, Ubakus dă un factor sd de 2,3 pentru BCA, 12 pentru EPS și de 200 pentru folia de aluminiu, ca să vedeți cât de mare este diferența între ceva relativ permeabil și ceva aproape impermeabil la vapori.

The sd value is the resistance to movement of water vapour, when compared to the resistance of a meter of air.

În condiții termice și de umiditate tipice, EPS-ul de grosime suficientă nu generează condens nici măcar în combinație cu BCA-ul, după cum poate fi observat în această simulare:

Attachment ubakus.com.png

În condiții atipice este generat condens în termoizolație, dar de regulă se încadrează în limitele acceptate (de maxim 1 kg/m2 acumulat pe parcursul a 90 de zile la temperatura exterioară continuă de -15°C, ceea ce practic este aproape imposibil de atins în România):

Attachment ubakus2.png
problema e ca de f multe ori se pune tencuiala acrilica peste izolatie. si aia e bariera de vapori, cu consecinte nefaste asupra materialului izolator. deci chiar daca sunt 200mm de eps daca ai pus acrilica peste se aduna vaporii in izolatie si pe fata caramizilor

View Postfroome, on 16 martie 2022 - 16:23, said:

Atâta vreme cât se face condens în izolație, înseamnă că are o anumită permeabilitate la vapori, deci este permeabil.

Poftim, unul mai deștept ca mine:
da, logica ta e corecta, ceva vapori trec prin eps, dar f putini COMPARAT cu situatia cu vata. eps are coef de rezistenta la difuzie cam de 40 si vata are 1!

Namidee

Namidee

Member

View Postandreic, on 14 martie 2022 - 16:13, said:

Pe tema asta e prima data si ma bazez pe realitate, asa ca sa lasam alte domenii, sa nu imprumutam alte valori aici. Prin 2000 mai toti vecinii mei de pe strada ne-am "izolat" cu 10cm. Acum dupa 20 ani... jumatate din ei recunosc ca nu se simte nimic la factura si cativa printre care si eu observ 10% imbunatatire. Am castigat mai mult prin schimbarea centralei decat prin izolare.
Deci n-are sens sa ne imbatam cu apa rece, pe bune... fiecare face ce vrea cu banii dar izolatie cat sa reziste la viitorul crizei enegriei la o casa de caramida facuta acu 60-80 ani la ccre o factura in prezent atinge 4000 lei, no way.
Solutia e reducerea incalzirii, eliminarea camerelor nefolosite din incalzire, atunci o sa timti ceva, altfel nope.

Lumea in general judeca izolatia dupa blocuri, fara sa realizeze ca blocurile in sine au cu totul alta izolatie constructiva fata de o casa si sunt mai usor de incalzit oricum, ai impresia ca izolatia face minuni dar nu la o casa... o sa ajungi sa bagi bani cat valoreaza casa sa scoti ceva.

Te.ai cam inselat in ce priveste previziunile. Am pus pana la urma polistiren de 15 cm, eps 80. Inainte consumam undeva pe la 550 mc/5500kw pe luna. In momentul de fata consum intre 6 si 8 mc pe zi, practic am un consum sub jumatate fata de ce consumam fara polistiren. Daca mai iau in considerare si faptul ca am dat drumul la caldura f tarziu, mijlocul lui noiembrie si probabil se va opri prin martie, fata de octombrie anul trecut pana aproape de mai, consider ca am ajuns la un consum de maxim 30% din ce obisnuiam sa consum.

andreic

andreic

Very OLD Member

• Grup: Moderators
E bine dar vezi ca e si iarna usoara, 550 e exagerat intr-adevar, facema asa ceva cu terracotele prin anii 90 cand erau iernile alea cu ger si in martie.
Daca vine valul polar si la noi macar o saptamana poate doua, o sa vezi 10-16m³/zi. Nu mai stiu cand a fost, 2003-2005 a fost o iarna mai grea, papam cu Ferroli 30KW vreo 17 pe zi atunci cand se faceau si 2-3 dusuri.

Edited by andreic, 01 January 2023 - 21:52.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate