uleiul si ingredientele
Last Updated: Mar 15 2022 16:12, Started by
euronapti
, Mar 10 2022 22:28
·
0
#19
Posted 11 March 2022 - 13:29
axxel4you, on 11 martie 2022 - 12:26, said:
Si eu am auzit ca e foarte daunator uleiul din seminte de floarea soarelui, am ajuns sa folosesc untura... Toate autoritățile medicale din lume recomandă înlocuirea grăsimilor solide saturate (animale sau vegetale) cu uleiuri vegetale lichide. foreverbanned, on 11 martie 2022 - 13:09, said:
Nu doar cel din floarea-soarelui, ci orice ulei rafinat, precum cel din turte de măsline, rapiță, porumb ori soia e nociv față de cele presate la rece. Toate autoritățile medicale competente din lume recomandă înlocuirea grăsimilor solide saturate cu uleiuri vegetale rafinate sau nerafinate. Uleiurile presate la rece nu se pot folosi la prăjit/temperaturi înalte pentru că se ard și rezultă substanțe periculoase. |
#20
Posted 11 March 2022 - 13:35
#21
Posted 11 March 2022 - 14:16
Quote Pentru mine tot uleiul de floarea soarelui este la fel. De aceea nici nu cumpar din cele scumpe cu marketing despre vitamine adaugate, high-oleic, etc Nu-s la fel, sunt diferențe mari între ele, doar ca nu îți dau seama de asta in orice aplicație. La prajit se vede cel mai bine diferența, sau la maioneza. |
#22
Posted 11 March 2022 - 15:27
EXIT, on 11 martie 2022 - 13:29, said:
E fix invers. Toate autoritățile medicale din lume recomandă înlocuirea grăsimilor solide saturate (animale sau vegetale) cu uleiuri vegetale lichide. Niciun ulei vegetal nu este "nociv". Toate autoritățile medicale competente din lume recomandă înlocuirea grăsimilor solide saturate cu uleiuri vegetale rafinate sau nerafinate. Uleiurile presate la rece nu se pot folosi la prăjit/temperaturi înalte pentru că se ard și rezultă substanțe periculoase. Ai gasit undeva unde explica autoritatile alea medicale de ce suntem tot mai obezi si bolnavi ? https://www.euractiv...ed-in-40-years/ Attached FilesEdited by axxel4you, 11 March 2022 - 15:28. |
#23
Posted 11 March 2022 - 15:52
Suntem obezi si blonavi din cauza cantitatii de mancare vs efort fizic depus iar zaharul adaugat cu nemiluita peste tot nu ajuta.
|
#24
Posted 11 March 2022 - 16:19
Cauza obezității este aportul hipercaloric. Că nu poți să te îngrași din aer indiferent de „glanda” ta.
Nu contează nici sursa caloriilor, de regulă în țările dezvoltate se consumă mai multă carne iar în cele sărace mai multe vegetale, uleiuri, calorii să fie! Dezavantajul uleiurilor este că sunt grăsime și au 9 calorii per gram. Dar numărul de calorii nu face grăsimile „nocive”. Alte particularități ale grăsimilor le împart în grăsimi bune și grăsimi rele. Cele vegetale sunt bune. Din 2000 până în 2018, aportul caloric a crescut în România cu 440 calorii conform Eurostat. Nutrient intake through time and across regions Quote
Higher GDP per capita is associated with higher caloric intake of all food groups, with the exception of cereals and starch. Thus, trends which have led to an increase in overall obesity have also led to changes in how we eat. ... High-income and upper-middle-income countries have significantly higher caloric intake than low-income countries, and also a higher intake of animal-based products. The US, Western and Eastern Europe, and Central Asia also derive a greater share of their caloric intake from animal-based products. Nu cred că suntem mai bolnavi dacă ținem cont de speranța de viață care a tot crescut la fel ca accesul la servicii medicale, diagnosticare. Simplist spus: o să ai mai multe boli în viață dacă nu mori din cauza primei boli contractate. |
#25
Posted 11 March 2022 - 16:24
Cum poti sa reduci aportul hipercaloric daca sunt promovate doar produse care produc dependenta si organismul nu mai identifica rapid starea de satiu ?
|
#27
Posted 11 March 2022 - 18:20
daca eram la gastronomicus va spuneam că ca cartofii prajiti in untura nu e nimic
revenind la ulei uleiul estravirgin si del presat la ce vreti voi respectiv nerafinat nu este bun si nu este indicat pentru afi folosit la prajit re arde, nu rezista la temperaturi mari, se arde si devine toxic pentru prajit, ulei rafinat, ulei de palmier, etc care sunt alimentele sanatoase? nu e treaba mea sa raspund si nici nu face obiectul topicului de fata... ce pot sa-ti spun sigur, sigur e ca grasimile nu sunt sanatoase Edited by apocalipsul, 11 March 2022 - 18:21. |
#28
Posted 11 March 2022 - 18:22
axxel4you, on 11 martie 2022 - 16:24, said:
Cum poti sa reduci aportul hipercaloric daca sunt promovate doar produse care produc dependenta si organismul nu mai identifica rapid starea de satiu ? Acum avem și etichete simplificate cu culori. Dacă se poate spune despre alimente că produc dependență, am putea spune și despre apă același lucru, nu? Nu e vorba doar despre starea de sațietate, oamenii mănâncă și de plăcere dar și pentru a nu arunca alimentele preparate. Vezi că găsești aici pe forum indexul de sațietate al alimentelor determinat științific. Cartoful fiert e cel mai sățios aliment. |
|
#29
Posted 11 March 2022 - 18:32
mama incalzeste acest ulei la 130-140 grade, intr-un ceaun de 5 litri, arunca doua cepe taiate mare in el, le lasa 5 minute la prajit si gustul dispare.
stiu ... il incalzeste... nu mai e presat la rece.. dar e comestibil... euronapti, on 10 martie 2022 - 22:28, said:
In Republica Moldova majoritatea moldovenilor au acasa instalatii de facut ulei, astfel il obtin din seminte presate de floarea soarelui. Numai ca acest ulei are un gust prea brut, prea ciudat, nu il poti pune direct in salate, cel putin eu nu sunt obisnuit cu asa ceva. De asemenea nici icre nu poti bate ca prea le influenteaza gustul. |
#30
Posted 11 March 2022 - 20:40
richelieu, on 11 martie 2022 - 13:35, said:
Unde ai auzit? https://twitter.com/...989216001642496 [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/A472KZtxI5M?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] https://www.ncbi.nlm...les/PMC5952932/ |
#31
Posted 11 March 2022 - 20:41
AlexEn, on 11 martie 2022 - 15:52, said:
Suntem obezi si blonavi din cauza cantitatii de mancare vs efort fizic depus iar zaharul adaugat cu nemiluita peste tot nu ajuta. Io zic ca suntem obezi si bolnavi pentru ca organismul nu-i capabil sa proceseze chimicalele.otrava pe care o ingurgitam zilnic pe post de mancare.Dar cu timpul se va obisnui bietul organism si cu asta. |
#32
Posted 11 March 2022 - 20:43
Otrava pe care o alegem singuri.
Insistam sa mancam fructe si legume care nu sunt in sezon (acolo de unde sunt ele aduse, nu neaparat la noi) ci sunt crescute artificial si imbuibate cu tot felul de nebunii. Multe produse procesate si ultraprocesate. Hai sa ne asumam si noi partea de vina pe care o avem si sa nu mai punem totul pe umerii 'sistemului'. |
#33
Posted 11 March 2022 - 21:22
Cum să fie românii de vină pentru ceva vreodată ?
De vină sunt întotdeauna UE, NATO, parlamentarii și președintele țării. Ba chiar și comercianții. |
|
#34
Posted 11 March 2022 - 23:07
axxel4you, on 11 martie 2022 - 20:40, said: https://twitter.com/...989216001642496 [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/A472KZtxI5M?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] https://www.ncbi.nlm...les/PMC5952932/ |
#35
Posted 12 March 2022 - 05:54
fructele si legumele sunt de vina, da... nu jumarile, slanina, carnatii untura, salata beuf si sarmalele inotand in grasime
na, ca am deviat de la subiect |
#36
Posted 12 March 2022 - 08:41
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users