uleiul si ingredientele
Last Updated: Mar 15 2022 16:12, Started by
euronapti
, Mar 10 2022 22:28
·
0
#1
Posted 10 March 2022 - 22:28
La un ulei de masline simt care e unul calitativ si care nu. Si astfel influenteaza gustul final al unui preparat.
De altfel, orice ingredient de calitate adaugat intr-o mancare se simte per total cu restul ingredientelor. Dar un ulei de floarea soareleui, oare cat de mult influenteaza? Sunt tot felul de firme, Argus, Uni nu stiu stiu, Unisex, Polisol, Polifrol si tot asa, diferite ca nuante intre ele. Credeti ca un ulei de floarea soarelui ar influenta gustul unei salate spre exemplu sau unui alt preparat? Dar gustul intre un ulei de floarea soarelui si unul de rapita, e diferenta mare? In Republica Moldova majoritatea moldovenilor au acasa instalatii de facut ulei, astfel il obtin din seminte presate de floarea soarelui. Numai ca acest ulei are un gust prea brut, prea ciudat, nu il poti pune direct in salate, cel putin eu nu sunt obisnuit cu asa ceva. De asemenea nici icre nu poti bate ca prea le influenteaza gustul. |
#2
Posted 10 March 2022 - 22:36
#3
Posted 10 March 2022 - 23:18
Din experienta mea, singura diferenta intre uleiurile de floarea soarelui e pretul si eventual daca sticla are dop picurator. Ca gust, nu se simte diferenta intre un ulei de 7-8 lei si unul de 12-15.
Asteptati-va insa sa creasca pretul si sa fie penurie, pentru ca multa materie prima era importata din Ucraina. |
#4
Posted 11 March 2022 - 06:03
Normal ca influenteaza si normal ca are un gust aparte. Asa si trebuie, sa aiba gust, nu ca pisaturile alea de unisol. Ideea e sa fie ulei obtinut prin presare la rece. Ala din Moldova e cel mai bun. Te obisnuiesti.
Nu folosesc ulei la prajeli. |
#5
Posted 11 March 2022 - 06:17
pufonel, on 10 martie 2022 - 23:18, said:
Din experienta mea, singura diferenta intre uleiurile de floarea soarelui e pretul si eventual daca sticla are dop picurator. Ca gust, nu se simte diferenta intre un ulei de 7-8 lei si unul de 12-15. Asteptati-va insa sa creasca pretul si sa fie penurie, pentru ca multa materie prima era importata din Ucraina. Deja se întâmplă ce spui tu. Prețul a ajuns la 10 lei litrul, am văzut ieri într-un magazin mega image. Și mai aveau doar câteva sticle la raft, o vânzătoare ii spunea unei cliente ca nu știe când vor mai primi ulei, ca nu prea se mai gaseste pe lanțul de aprovizionare. |
#6
Posted 11 March 2022 - 06:51
încearca să iei un ulei nerafinat de floarea soarelui de la un targ.atunci ai să simti diferenta.cand îl guști este asemenea mestecatului de semințe.la fel este si cu uleiul de masline facut prin aceeași metodă =la rece= adus din grecia de prieteni.atunci vei vedea adevărul sau minciuna din uleiul de masline vandut in magazin
|
#7
Posted 11 March 2022 - 07:06
daca tot ai postat la "viata sanatoasa" care n-are nicio legatura cu gustul, afla ca uleiul ar trebui sa-l scoti din alimentatie, nu e sanatos!
|
#8
Posted 11 March 2022 - 08:54
Cele presate la rece sunt cele mai bune, pentru călit sau gătit.
În auchan are ulei de floarea-soarelui presat la rece, care mi s-a părut cel mai bun dintre toate: https://www.auchan.r...-0-9-l/p/474365 Dintre firmele care fac ulei de măsline, cel mai bun raportat la preț-cantitate este Monini. Bineînțeles că sunt uleiuri de măsline care costă și 100 lei litrul, pe alea nu le-am încerc și nu știu cât de bune sunt. În salate de legume crude nu mai pun ulei de mult timp, nu știu care e rostul să adaug grăsime peste ele. Doar puțină sare și atât. |
#9
Posted 11 March 2022 - 09:22
apocalipsul, on 11 martie 2022 - 07:06, said:
daca tot ai postat la "viata sanatoasa" care n-are nicio legatura cu gustul, afla ca uleiul ar trebui sa-l scoti din alimentatie, nu e sanatos! Alaturi de zahar,grasimi,carne,lactate,racoritoare,carne procesata,prajituri,paste,paine,etc.Sanatoase sunt restul alimentelor |
#10
Posted 11 March 2022 - 10:07
foreverbanned, on 11 martie 2022 - 08:54, said:
În salate de legume crude nu mai pun ulei de mult timp, nu știu care e rostul să adaug grăsime peste ele. Doar puțină sare și atât. apocalipsul, on 11 martie 2022 - 07:06, said:
daca tot ai postat la "viata sanatoasa" care n-are nicio legatura cu gustul, afla ca uleiul ar trebui sa-l scoti din alimentatie, nu e sanatos! |
|
#12
Posted 11 March 2022 - 10:26
apocalipsul, on 11 martie 2022 - 07:06, said:
daca tot ai postat la "viata sanatoasa" care n-are nicio legatura cu gustul, afla ca uleiul ar trebui sa-l scoti din alimentatie, nu e sanatos! Și de ce nu sunt sănătoase? Hunor_66, on 11 martie 2022 - 10:07, said: Rostul ar fi sa asimilezi vitaminele liposolubile din legumele alea... 👏👏👏 |
#13
Posted 11 March 2022 - 10:39
#14
Posted 11 March 2022 - 11:26
As vrea io sa pot face asta 😂
Edited by richelieu, 11 March 2022 - 11:26. |
#15
Posted 11 March 2022 - 12:17
Nu numai tu.
Hai ca ma duc sa incalzesc friptura cu cartofi. Si o salatica de legume, fara ulei. |
|
#16
Posted 11 March 2022 - 12:26
Pentru mine tot uleiul de floarea soarelui este la fel. De aceea nici nu cumpar din cele scumpe cu marketing despre vitamine adaugate, high-oleic, etc
corinadaniela, on 11 martie 2022 - 06:17, said:
Deja se întâmplă ce spui tu. Prețul a ajuns la 10 lei litrul, am văzut ieri într-un magazin mega image. Și mai aveau doar câteva sticle la raft, o vânzătoare ii spunea unei cliente ca nu știe când vor mai primi ulei, ca nu prea se mai gaseste pe lanțul de aprovizionare. Azi am cumparat ulei cu 7 lei litrul din Mega. Urmatorul ulei era 8 lei (erau mai multe tipuri la pretul acesta). Cel pe care l-am luat eu era marca lor, si era limitata cumpararea la 6 sticle per persoana. Insa lumea a inceput sa se panicheze, sa inceapa sa stocheze iar, cum s-a intamplat si in perioada pandemiei. Iar producatorii si vanzatorii profita de asta, crescand preturile. |
#17
Posted 11 March 2022 - 12:26
Si eu am auzit ca e foarte daunator uleiul din seminte de floarea soarelui, am ajuns sa folosesc untura. Uleiul de masline am inteles ca e foarte bun pentru a fi utilizat in salate.
Uleiul asta din seminte am impresia ca este mai mult combustibil pentru motoare diesel decat mancare pentru oameni. |
#18
Posted 11 March 2022 - 13:09
Nu doar cel din floarea-soarelui, ci orice ulei rafinat, precum cel din turte de măsline, rapiță, porumb ori soia e nociv față de cele presate la rece.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users