Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Cat costa mentoratul WellCode? Merita investitia?

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
120 replies to this topic

#37
YalFa

YalFa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 618
  • Înscris: 02.05.2020

Quote

ceea ce stiu sigur ca a gresit un exercitiu de bac si chiar primul.
Zice ca o sa lucreze la Google  si zice el ca  este profesor de informatica  care pregateste lotul olimpic. Posted Image
Si apoi vine inapoi la SRL-ul ala de apartament , unde este angajat. De acum s-a decis ca SRL-ul  de apartament este mai bun decat Google Posted Image
Si cand a dat el Bacul (adica cam subiectele pe care a incercat sa le rezolve)  zice ca terminat intr-o ora jumate(din 3 ore) si se plictisea .

Quote

a gresit un exercitiu de bac si chiar primul.
Eu cred ca informatica ar trebui sa fie schimbata. Tipul asta este mai presus de insusi aceasta stiinta, nu are cum sa greseasca.Stiinta greseste. Posted Image

#38
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,440
  • Înscris: 10.08.2005
Chestia cu google e miscare strategica, sa impresioneze oamenii.

Edited by MarianG, 26 July 2020 - 05:09.


#39
iulian_1976

iulian_1976

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,576
  • Înscris: 10.05.2008
Genul primului exercitiu se foloseste des in expresii conditionale, este o greseala foarte mare, nu am urmarit pana la capat tot nu am avut...rabdare.

Ceea ce este trist mai toate firmele apreciaza iepurasii de genul, omul asta iti raspunde fara sa clipeasca la ce intrebare doresti, este candidatul ideal pentru un hr, pot spune
ca se vinde bine de tot si s-ar parea ca asta conteaza.



Bun atunci cum a ajuns la facebook ?  
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/_7zUn-fMFaU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by iulian_1976, 26 July 2020 - 18:04.


#40
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,440
  • Înscris: 10.08.2005
minutul 12, ce spuneam eu, dar cu ale sale cuvinte.

#41
YalFa

YalFa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 618
  • Înscris: 02.05.2020

View Postiulian_1976, on 26 iulie 2020 - 17:53, said:

Genul primului exercitiu se foloseste des in expresii conditionale, este o greseala foarte mare, nu am urmarit pana la capat tot nu am avut...rabdare.

Ceea ce este trist mai toate firmele apreciaza iepurasii de genul,
Nu, nicidecum. "Iepurasi" ca astia sunt lasati deoparte de marile firme din Romania.Pur si simplu nu pot mintii  pe altii sa zicem.

Quote

Bun atunci cum a ajuns la facebook ?  
Dar nu este asa de greu. Tot ce trebuie sa faci este sa te bagi la Facebook/Google pe linie academica prin programe de tip Erasmus, etc, unde stau 3 luni.
Trebuie spus ca poti sa te angajezi real la FB/Google daca dupa 3 luni , acestia din urma iti fac o oferta, altflel dupa 3 luni esti obligat sa te intorci acasa.

Are mai mult de 3 luni la Facebook ?

#42
InTech

InTech

    Kietata ?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,739
  • Înscris: 23.11.2005
Cine e nebun sa plece de la Facebook/Google si sa cerseaca clienti pe net ?

#43
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,032
  • Înscris: 24.02.2006
crezi ca Facebook/Google s-au dat peste cap sa-l tina pe cel care nu intelegea o simpla ordonare a 3 elemente?

#44
petru_trimbitas

petru_trimbitas

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 11.05.2020
Salut,

Vad ca sunt o mulțime de comentarii legate de programul de mentorat, de aceea am decis sa clarific toate întrebările, comentariile și nelamuririle.
O să vă rog ca orice afirmații pe care le faceți despre mine, despre procesul de recrutare de la Facebook sau alte firme să fie dovedite prin lucruri concrete, nu prin păreri de genul "așa am auzit eu" sau "cred că".

Programul de mentorat nu este doar un curs  de cateva luni în care prinzi cât apuci. E un program din care faci parte pana te angajezi.

Primești ajutor și suport de la mentori cu experiență, până la angajare. Mentorii noștri sunt oameni pasionați cărora le place atat partea de scris cod (suntem singurii care ne-am dezvoltat propria noastră platformă), cât și partea de predare.

Legat de costuri, dacă merită sau nu, asta depinde foarte mult de fiecare persoana în parte. Daca ai ca scop angajarea și vrei să și progresezi profesional după angajare, atunci da, merită.  Dacă respecți toate indicațiile noastre, la finalizarea programului de mentorat, 100% te vei angaja - asta înseamnă că în câteva luni ai recuperat investiția.

În schimb, dacă vrei sa faci asta doar ca un hobby, prețul e unul cam mare.

Legat de structura programului de mentorat, acesta e format atât din parte teoretică cât si practică - nu știu cât sens are să dau detalii aici, dar rezultatele noastre vorbesc de la sine.

În plus punem mult accent pe calitatea codului. Deci tu vei avea parte de code review pentru fiecare program pe care îl scrii în cadrul programului. Deci de cele mai multe ori vei sta să corectezi până când codul tău e la nivelul standardelor din industrie (standardelor de Google/Facebook, nu de la orice firmă de apartament). Practic asta e partea esentiala.

De fapt pe angajator îl interesează ce poți să faci tu practic. Nu ce diplome ai sau ce cursuri ai urmat, sau faptul că arăți bine.
Prin modul de selecție ne asigurăm că putem aduce fiecărei persoane din program rezultatele pe care le vrea. Ultimul lucru pe care ni-l dorim e să avem pe cineva leneș în program sau pe cineva cu care nu putem comunica bine

Cât despre costul programului acesta îți este comunicat înainte să fii întrebat despre alte lucruri. În același timp noi vrem să ne asigurăm că programul nu va fi o povară financiară pentru tine, iar din acest motiv nu toată lumea intră în program.

Un alt lucru important este  experienta oamenilor din programul de mentorat, avem o tonă de testimoniale pe paginile noastre (nu vreau să fie considerată reclamă așa că te las pe tine să le cauți) și cred că părerea celor care sunt deja in program și rezultatele lor sunt mult mai relevante decât a celor care nu sunt, asta dacă te gandesti să te apuci de programare.

#45
parabellum

parabellum

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,453
  • Înscris: 06.01.2010

Quote

Dacă respecți toate indicațiile noastre, la finalizarea programului de mentorat, 100% te vei angaja
Astea-s afirmatii aiurea. Nimic nu poate oferi o asemenea garantie de 100%. Termina omul programul, il loveste masina si moare. Pa angajare.

Quote

avem o tonă de testimoniale pe paginile noastre
La fel au si vanzatorii de 'snake oil'. https://en.wikipedia...cdotal_evidence

#46
radu103

radu103

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,447
  • Înscris: 15.11.2003

View Postgeorge20199, on 08 noiembrie 2019 - 21:08, said:

Am vazut ca sunt multi care vorbesc despre aceste program de mentorat, asa ca o sa va impartasesc experienta sa mea sa stiti la ce sa va asteptati.
   In primul rand asa cum spunea un coleg, pe site la ei apare un anunt, cu " Vrei sa lucrezi ca programator" , am intrat, am vazut ceva detalii despre un program de mentorat si-mi zic, uite astia fac interviu, te invata si te si angajeaza-  nimic mai gresit dupa cum aveam sa vad mai tarziu
   Am aplicat, am avut o discutie cu Petru, in discutia asta practic mi-a spus o poezie ca e de viitor ca vei castiga ca e investitie, si pretul care ar fi "personalizat" 3000 euro. Am incercat sa pun niste intrebari, mi s-a spus ca "nu suntem la piata si mi s-a inchis telefonul. Am stat vreo 2 saptamani sa refrectez, sa caut informatii, sa ma uit la videourile lui sa vad daca merita sau nu. ( Am intrebat mai multe persoane despre pretul propus si pretul e intre 2000-6000 euro)

Acum sa trec la subiect, am aplicat iar, hotarat sa platesc cei 3000 euro. M-a sunat o domnisoara, TOATA discuta s-a rezumat la cat castig, cat am economisit, cat pot economisi. ca pretul pentru mine este personalizat ca e intre 3000-5000 euro. Am incercat sa pun si eu intrebari, dar pace. Voiam si eu sa stiu ce primesc de aia 3000 euro, cat module sunt, cate lectii, cat de departe ajung, in ideea in care partea gratuita avea vreo 150 lectii, m-am gandit sa nu fie editata putin si sa coste 3000.
   N-as putea sa exprim atitudinea in care am fost tratat in toate cele 3 discutii ( prima cu Petru, apoi cu Colega )... NU poti intreba nimic - Cei care au aplicat stiu-
Chestii foarte naspa :  pretul il face tipa - cu toate ca ea nu e programator- PRETUL PERSONALIZAT SE FACE IN FUNCTIE DE CATI BANI AI; intrebarile alea sunt "cat de mult iti doresti sa faci asta? daca vrei sa devii programator, si intrebari la care toti ar raspunde cam la fel. Personalizat nici nu mai zic ca nici nu te asculta
   Dupa multe ore pierdute, spun clar ca NU merita. Trebuie sa ai in medie 3000-5000 euro, daca intrebi cate lectii sunt(e totusi ACEIASI PLATFORMA ONLINE LA CARE FAC TOTI, iar Pentru suna si face conferita cu toti, deci de ce pretul variaza atat de mult, in ideea ca NU te asculta ce vrei sa faci.
Motive pentru care nu merita:
  -Durata cursurilor de la cateva luni la 6 luni- foarte mica-
  -Limbajul de programare bun pentru invatat sintaxa, insa dupa ce faci cursul asta trebuie sa faci python, java- ce sunt la mare cautare. de exemplu la cautare e java, python, c++ - foarte putin, si cine cauta vor cu experienta pt jocuri sau alte programe. sa te angajezi in c++ ca incepator nu merita. merita doar pentru a putea intelege mai usor celelalte limbaje.
   -Nu are intentie sa te ajute, pe ei ii intereseaza doar banii, inclusiv daca te uiti la videourile lor o sa intelegi in ce foame de bani sunt,chiar in comentarii scrie ca unii s-au imprimutat la banca, si ca este foarte ok sa o faci  !!!, nu mai spun de exemplele care ti le da, ca poti sa iti iei iPhone ultima generatie daca esti programator, practic la el merge cu proasteala, nu-l intereseaza oameni care vor sa faca ceva mai mult in viata decat sa aiba ultimul model de iphone
  UN MARE ALT MINUS E CA LA SFARSITUL CURUSUNUI NU PRIMESTI O DIPLOMA ACREDEITATA!!!
[...]
Daca totusi vrei sa te inscrii, INTREABA CE ITI OFERA, cate lectii sunt, ia un prieten langa tine care are are habar de programare , NU TE LASA INSELAT!!
Ultimul video pe youtube al lor
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/T3KOfoPwW2A?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Mentorii au zeci de ani de experienta (si de viata), nu ca pustiul asta cu cosuri din fimulet.
Eu sunt mentor intern la corporatia unde lucrez.
Uite, imi ofer GRATIS 1h / sapt sa mentorez useri de softpedia ptr domeniul programare. Cine e interesat, lasati mesaj in privat.

Edited by radu103, 25 August 2020 - 09:43.


#47
Korloff

Korloff

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 970
  • Înscris: 25.08.2020

View PostInTech, on 01 august 2020 - 01:09, said:

Cine e nebun sa plece de la Facebook/Google si sa cerseaca clienti pe net ?
Destui. Durata medie de angajare la aceste companii e de 2-3 ani. :) Multi de cred mici dumnezei odata ce au un pic de experienta la aceste companii si cred ca pot reusi oriunde.

nsa nu stim daca inidividul ala de la wellcode a primit oferta de munca dupa internship.

#48
red46

red46

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,556
  • Înscris: 06.03.2016
Las asta aici: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/P6ipuhfX77Y?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#49
radu103

radu103

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,447
  • Înscris: 15.11.2003

View PostKorloff, on 25 august 2020 - 10:09, said:

Destui. Durata medie de angajare la aceste companii e de 2-3 ani. Posted Image Multi de cred mici dumnezei odata ce au un pic de experienta la aceste companii si cred ca pot reusi oriunde.

nsa nu stim daca inidividul ala de la wellcode a primit oferta de munca dupa internship.
3 ani la o corporatie echivaleaza pe usor cu 10 ani la firma mica unde chiar poti fi implicat in multe proiecte si poti utiliza multe tehnologii.
Asa ca impresiile de corporatie, sunt de fapt egale cu zero.
Am intalnit chiar firme care nu angajeaza fosti corporatisti pentru ca "s-au invatat lenesi"

Edited by radu103, 25 August 2020 - 18:16.


#50
parabellum

parabellum

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,453
  • Înscris: 06.01.2010
Din ce am inteles eu, a fost doar internship, nu angajat 2-3 ani.

#51
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
Daca cineva crede ca poate deveni programator de la 0 in citeva luni si in acelasi timp are si citeva mii de euro dositi pe undeva, probabil intrebarea cea mai fascinanta este cum dracu a reusit un asemenea specimen sa faca rost de citeva mii de euro... Oricum tinerii astia intreprinzatori au inteles ca cea mai de succes afacere este sa scrii carti despre cum sa ai succes in afaceri, adica sa-i desparti pe prosti de bani.

View Postradu103, on 25 august 2020 - 18:15, said:

3 ani la o corporatie echivaleaza pe usor cu 10 ani la firma mica unde chiar poti fi implicat in multe proiecte si poti utiliza multe tehnologii.
Asa ca impresiile de corporatie, sunt de fapt egale cu zero.
Am intalnit chiar firme care nu angajeaza fosti corporatisti pentru ca "s-au invatat lenesi"
Numarul de proiecte si de "tehnologii" (un cuvint cretin, care-mi provoaca greata) prin care trece nu reprezinta nici un fel de indicator pentru cit de bun este sau va fi un angajat. Lucrurile sint infinit mai complexe si provocarile suficient de diverse pentru a fi imposibil de a emite axiome de genu "x ani undeva echivaleaza cu y ani pe altundeva".

Edited by MarianG, 26 August 2020 - 14:54.
limbaj indecent


#52
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,032
  • Înscris: 24.02.2006

View Postpetru_trimbitas, on 24 august 2020 - 18:49, said:

.......Mentorii noștri ......nivelul standardelor din industrie....

spune-ne si de filmuletul de pe la inceputul topicului, in care un mentor d'asta cu "standarde din industrie" gresea la ordonarea a 3 variabile Posted Image

Edited by _Smiley_, 26 August 2020 - 07:07.


#53
parabellum

parabellum

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,453
  • Înscris: 06.01.2010

View PostMosotti, on 26 august 2020 - 01:30, said:

Daca cineva crede ca poate deveni programator de la 0 in citeva luni
In general, daca cineva crede ca exista vreo metoda miraculoasa, sa se gandeasca bine.
Pentru ca nu exista 'drum regal', nici macar pentru aia care au un sac de bani.
https://books.google...epage&q&f=false

E adevarat, un mentor poate sa ajute enorm, ca sa stii ce sa inveti, sa nu-ti pierzi timpul cu aiureli. Dar... daca esti aproape de zero, exista facultati. Programa nu e conceputa de catre un numar minuscul de oameni, oameni cu doar ceva internship pe la google, ci de catre oameni care au doctorat pe domeniu, care au aruncat nu doar o privire superficiala la google, ci pana si in programa unor universitati de top mondial. Programele sunt facute in urma unei experiente indelungate si totusi, nici macar alea nu fac minuni. Exista multi care intra vitei si ies boi.

Daca ai iesit bou de acolo, degeaba arunci mii de euroi catre mentori mai mult sau mai putin dubiosi, n-o sa faca minuni.

Edited by parabellum, 26 August 2020 - 09:35.


#54
radu103

radu103

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,447
  • Înscris: 15.11.2003

View PostMosotti, on 26 august 2020 - 01:30, said:

Numarul de proiecte si de "tehnologii" (un cuvint cretin, care-mi provoaca greata) prin care trece nu reprezinta nici un fel de indicator pentru cit de bun este sau va fi un angajat. Lucrurile sint infinit mai complexe si provocarile suficient de diverse pentru a fi imposibil de a caca axiome de genu "x ani undeva echivaleaza cu y ani pe altundeva".
Vorbeste frumos ca nu te-a ofensat nimeni.
Sa fim totusi seriosi. Nu construim rachete, mai niciodata nu facem singuri un proiect cap-coada si daca maine plecam se poate si fara noi.
Hai sa nu ne mai dam raniti ca munca noastra e complexa si provocatoare pentru ca adevarul este altul : pentru majoritatea proiectelor suntem usor de inlocuit cu solutii de Rapid Development (din alea cu drag & drop) si prea putin lucram la algoritmi avansati gen NASA

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate