Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

La multi ani @al-padrino!

Zona Zarnesti/Magura fara masina

Inchiriere spatiu depozitare (bra...
 Bosch Tronic Heat 3500 9kW - trep...

Dacia anunta primele motorizari h...

Sfat auto Crossover 18000 €

La ce se refera un cod informatic...
 Ce aș putea face cu 4 HDD fo...

Plafoniera led cu efect 3d :)

Rss <content:encoded>

Cum faceti cu curierii?
 Psihologia- este o știin5...

Lukașenko anunța ca a i...

Poziționare eficienta senzor...

stereotaxie
 

Upgrade memorii si cpu

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
RangerBoy

RangerBoy

    Cea mai mare jigodie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,358
  • Înscris: 08.11.2020
Salut, am placa asta de baza https://www.emag.ro/...m/pd/EYN8TBBBM/ si 8 gb ram, 4 gb 1333 mhz in dual channel, vreau sa mai pun inca doua la fel, se poate? Si daca se poate de ce trebuie sa tin mai exact cont?
Vreau sa pun si un cpu i7 3770k, momentan am i5 3350p, suporta oare sursa? Nu mai stiu numele sursei, era oricum foarte cunoscuta, a doua dupa seasonic, 500w certificare 80 bronze.
Nu am posibilitatea sa iau ceva scump acum si ma gandeam sa tărăgăn asa, ce ziceti, merita banii aruncati?

Edited by RangerBoy, 21 February 2022 - 08:46.


#2
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,940
  • Înscris: 07.11.2006
Sursa va duce.Diferenta de putere intre cele doua procesoare este insignifianta.8W.
Ai cumparat deja procesorul nou?
Sa ai grija ca acel k din coada inseamna ca se permite ocsi asta inseamna si altceva.Si sa stii ca performanta calculatorului tau nu se va imbunatati,decat in teste.Tu nu vei sesiza nimic.La fel si acel plus de memorii.
Io zic sa lasi totul asa cum e,daca functioneaza.
Ai foarte multe sanse ca inlocuind si adaugand piesele noi,calculatorul sa nu functioneze sau sa functioneze necorespunzator.
Ca si exemplu (pe care l-am dat deja de multe ori aici pe forum),eu am I5 3570 si 8 Gb ram si nu-mi fac probleme.Schimbam platformele odata la 4-5 ani.In cazul de fata n-am simtit nevoia.Doar placa video am schimbat-o acu' 5 ani.Pe asta am vrut sa o schimb recent,dar am pierdut startul cu pandemia.Urmeaza.

#3
RangerBoy

RangerBoy

    Cea mai mare jigodie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,358
  • Înscris: 08.11.2020
Eu am dat precomanta dracului la un joc elden ring, si cerintele de sistem aparute in urma cu o luna nu mai coincid deloc cu cele de acum, jocul apare pe 25.
Astea sunt cerintele
OS: Windows 10.
Processor: Intel Core i5-8400 | AMD Ryzen 3 3300X.
Memory: 12GB RAM.
Graphics: Nvidia GeForce GTX 1060, 3GB | AMD Radeon RX 580, 4GB.
DirectX: DirectX 12 (Feature Level 12.0)
Storage: 60GB.
Sound Card: Windows-compatible audio device.
Ce zici, voi avea probleme majore? Am comparat procesoarele cu al meu si nu e diferenta mare.

Eu am gtx 1060 6gb.

#4
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 249,895
  • Înscris: 08.10.2015
Vorbim de acest cpu:
Other names: Intel® Core™ i7-3770K CPU @ 3.50GHz
CPU First Seen on Charts: Q2 2012

Fata de cel vechi nu o sa vezi mare diferenta (6400 vs 4200 puncte in top-ul passmark).

Eu as strange banii pentru un sistem nou adica numai (placa de baza, procesor, memorie) dar sfatul meu, sa fie de dupa 2020.  (Ca idee toate scot peste 12.000 puncte in passmark).
Poti pastra carcasa, sursa, hdd-urile, si ce mai ai in rest (cd, placa de sunet, poate si placa grafica, monitor, tastatura )...

Edited by MembruAnonim, 21 February 2022 - 09:32.


#5
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,940
  • Înscris: 07.11.2006
Cerintele alea de sistem stii de ce sunt puse,nu?
Cu siguranta va merge.
Daca totusi este vreo problema,ai posibilitatea de retur,depinde de unde il cumperi.
Si un sfat.
Daca nu te dau banii afara din casa,nu cumpara jocuri la data aparitiei.Asteapta putin si ai sa vezi cum le scad preturile.Bineinteles trebuie cautate pe mai multe site-uri specializate.

ps.
De obicei jocurile au o perioada cand pot fi obtinute demo-uri si trail-uri exact pentru a verifica compatiblitatea PC-ului cu acestea.

#6
RangerBoy

RangerBoy

    Cea mai mare jigodie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,358
  • Înscris: 08.11.2020
Am avut incredere sa dau precomanda pentru ca from software nu dezamagesc deocamdata ca majoritatea companiilor, sunt fanul lor inca de la dark souls 1.
Totusi, trebuie sa recunoastem ca sistemul este destul de batran.
Am dat precomanda pe Steam.
Un upgrade care sa merite intr-o suma mai moderata ce recomandati?
Eu am gasit asta, desi momentan nu dispun de suma. https://altex.ro/sis.../CLC90RT00AERM/

#7
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,519
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

8 gb ram, 4 gb 1333 mhz in dual channel, vreau sa mai pun inca doua la fel, se poate?
Placa ASUS. Slabe sanse sa mearga cu 4 memorii chiar dac sunt identice - vezi in QVL-ul palcii ce zice.

#8
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 249,895
  • Înscris: 08.10.2015
Un intel i5-10400F,   16gb ram , placa de baza pentru el.
Sau echivalent AMD - vroiam sa recomand un ryzen 5  dar acuma vad ca si 5 si 3 s-au scumpit  Posted Image

Dar nu stiu bugetul tau, in fine daca  eu Nu as avea buget necesar sa iau un minim i5 (sau AMD dar, din vremurile noastre), atunci as mai astepta sa mai strang bani.
Altfel si cu banii dati si  poate sa zicem porneste jocul dar mergea ca porcul la cerintele minime ...  am patit cu pre-order de Doom 3, apoi peste cativa ani cu Wolfenstein, deci nu a fost o experienta buna.

Tu stii!

Edited by MembruAnonim, 21 February 2022 - 10:02.


#9
Varonul

Varonul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,815
  • Înscris: 02.06.2021

 RangerBoy, on 21 februarie 2022 - 09:45, said:

Eu am gasit asta, desi momentan nu dispun de suma. https://altex.ro/sis.../CLC90RT00AERM/

 RangerBoy, on 21 februarie 2022 - 09:25, said:

Eu am gtx 1060 6gb.
Ce buget ai?
mai bine schimbi cpu+Ram+MB si pastrezi restul.
Placa video inca e buna
Nu merita sa bagi bani ca upgrade in ceva vechi

pt buget mic
https://www.pcgarage...100f-36ghz-box/
+ restul cam
1000 lei
Dai bani pe second aiurea

https://www.pcgarage...ishlist/5067720

Daca stai sa cauti poti sa prinzi si mai redus si mai scazi un pic
https://www.pcgarage...al-channel-kit/
Astea mai intra la reducere cateodata la 300 lei

Aduna 1000-1200 lei si poti face un upgrade bunicel.
Restul sunt bani dati degeaba.

#10
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,625
  • Înscris: 30.08.2006
Un upgrade la I3 10100 nu e cine stie ce upgrade fata de un upgrade sh. Doar 8844 in passmark  Upgrade nou
Intel Core i7-3770K   6454 passmark Upgrade SH
Intel Core i5-3350P 4206 passmark   Actual

Recomand un upgrade sh pana se calmeaza preturile.
Eu am un FX8350 cu 16 GB ram DDR3 2100Mhz ,passmark 5964 si se misca foarte bine in Windows 11. E maximul de upgrade care se mai poate face la vechitura mea.

#11
Varonul

Varonul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,815
  • Înscris: 02.06.2021

 Leo2006, on 21 februarie 2022 - 13:33, said:

Recomand un upgrade sh pana se calmeaza preturile.
un sfat extrem de prost
i7-3770K costa second peste 300 lei + cat mai da si pe memorii
un i3 10100F e mai bun in jocuri ca i7-3770K si este NOU
un i3 10100F costa nou 400 lei sau de pe olx sigilat fara garantie 350 lei

upgradeul il costa cam 500 lei si se alege cu piese de acum 10 ani
cu 1000 lei isi face upgrade nou la soket 1200

#12
RangerBoy

RangerBoy

    Cea mai mare jigodie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,358
  • Înscris: 08.11.2020
Totusi, nu ma omor eu cu jocurile, dar, i3 in 2022 nu merge, totusi e buna initiativa, merci oricum.

#13
RangerBoy

RangerBoy

    Cea mai mare jigodie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,358
  • Înscris: 08.11.2020
Daca placa de baza suporta memorii maxim de 3200 mhz, si procesorul 2666 mhz, ce inseamna?

#14
RangerBoy

RangerBoy

    Cea mai mare jigodie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,358
  • Înscris: 08.11.2020
Am facut eu un calculator cu buget restrans si mi se pare cam teapa fata de unul prebuild din ziua de azi:
https://www.pcgarage...ishlist/5068056 asta e facut de mine
https://altex.ro/sis...ERM/#additional asta e prebuild.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate