A incercat cineva regim fara carbohidrati?
Last Updated: Sep 20 2023 19:12, Started by
MoldovanuRece
, Feb 20 2022 22:08
·
13
#19
Posted 02 March 2022 - 12:49
Eu as supraveghea sau eventual limita carbs doar la cine are probleme de greutate.In contextul mondial actual e si un factor depresiv sa te privezi de carbs.E motivant pentru sportivi,culturisti chiar sau unde grosimea adiposului e importanta,altfel e o suferinta inutila.Sa mai amintesc ca privarea de calorii poate solicita suplimentar sistemul imunitar,si asa incercat in contextul miriadei de virusi actuali?Spun poate pentru ca rezultatele studiilor in acest sens e contestat de unii medici,si adeptii lowcarb,keto si derivate.Dieta mediteraneana demonstreaza totusi ca mentine si nivelul moralului in limite acceptabile.In traducere aportul de carbs se pare ca ridica moralul,in afara aportului caloric.
|
#20
Posted 03 March 2022 - 00:56
pitchdeck, on 01 martie 2022 - 14:47, said:
O dietă fără carbohidrați sună extrem de extrem, dar din câte știu eu, carbohidrații nu sunt necesari în dietă din cauza gluconeogenezei. Există doar câteva țesuturi în organism care folosesc exclusiv carbohidrați, adică creierul, dar prin conversia substratului aceste țesuturi pot fi menținute. Din punct de vedere al dietei, limitarea aportului de glucoză și polizaharide complexe poate fi foarte benefică, dar evident că există o linie... și mulți oameni o trec. |
#21
Posted 03 March 2022 - 16:47
Melteanu, on 02 martie 2022 - 12:49, said:
Eu as supraveghea sau eventual limita carbs doar la cine are probleme de greutate.In contextul mondial actual e si un factor depresiv sa te privezi de carbs.E motivant pentru sportivi,culturisti chiar sau unde grosimea adiposului e importanta,altfel e o suferinta inutila.Sa mai amintesc ca privarea de calorii poate solicita suplimentar sistemul imunitar,si asa incercat in contextul miriadei de virusi actuali?Spun poate pentru ca rezultatele studiilor in acest sens e contestat de unii medici,si adeptii lowcarb,keto si derivate.Dieta mediteraneana demonstreaza totusi ca mentine si nivelul moralului in limite acceptabile.In traducere aportul de carbs se pare ca ridica moralul,in afara aportului caloric. Sistemul imunitar nu functioneza prea bine la persoanele cu glicemie crescuta, obezitate morbida . |
#22
Posted 05 March 2022 - 13:28
axxel4you, broscience much?
_103057488_low_carbs_640-3x-nc.png 551.35K 47 downloads Quote
Atât dietele cu un procent scăzut cât și cele cu un procent ridicat de carbohidrați au fost asociate cu un risc crescut de mortalitate; riscul minim de mortalitate s-a observat la dietele cu un procent de 50-55% carbohidrați. Dietele sărace în carbohidrați care favorizează consumul de proteină animală din surse ca miel, vită, porc și pui au fost asociate cu un risc crescut de mortalitate în timp ce dietele care favorizează sursele vegetale de proteine și grăsimi precum legumele, nucile, untul de arahide și pâinea din cereale integrale au fost asociate cu un risc mai mic de mortalitate sugerând că tipul de alimente influențează relația dintre aportul de carbohidrați și mortalitate. Quote
This study prospectively examined the relationship between low carbohydrate diets, all-cause death, and deaths from coronary heart disease, cerebrovascular disease (including stroke), and cancer in a nationally representative sample of 24,825 participants of the US National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) during 1999 to 2010. Compared to participants with the highest carbohydrate consumption, those with the lowest intake had a 32% higher risk of all-cause death over an average 6.4-year follow-up. In addition, risks of death from coronary heart disease, cerebrovascular disease, and cancer were increased by 51%, 50%, and 35%, respectively. The results were confirmed in a meta-analysis of seven prospective cohort studies with 447,506 participants and an average follow-up 15.6 years, which found 15%, 13%, and 8% increased risks in total, cardiovascular, and cancer mortality with low (compared to high) carbohydrate diets. 4Uw19VLBZY_H.png 139.42K 35 downloads Quote Our work is rooted in our research and identification of the world’s longest-lived cultures and most extraordinary populations. Our findings were published in the New York Times best-selling books The Blue Zones, The Blue Zones Solution, The Blue Zones of Happiness, Thrive, and The Blue Zones Kitchen – all published by National Geographic books. |
#23
Posted 06 March 2022 - 12:25
#24
Posted 06 March 2022 - 13:06
Bio sau Eco e același lucru și astfel de produse se găsesc inclusiv la supermarket.
Dacă crezi că cercetarea științifică publicată în jurnale prestigioase este "vrajeala scrisa pe hartie" nu o să ajungi departe pe drumul cunoașterii. |
#25
Posted 06 March 2022 - 13:21
No carb la mine n-a mers. Dupa doua saptamani m-au apucat niste migrene groaznice...
Dar asa am reactionat eu; adeptii keto jura ca nu exista nimic mai minunat decat sa traiesti fara carbs, pe cat posibil. Pentru mine am descoperit ca low carb este cea mai sanatoasa optiune: limitezi carbohidratii mult, iar pe aia pe care totusi ii consumi, ai grija sa ti-i iei din surse de calitate: cereale integrale, cartofi (da! fierti sau copti sunt excelenti, au o gramada de minerale), cartofi dulci, dovleac, linte, fasole, mazare (care au si proteine). Carbsii astia sanatosi repet: in cantitati mici. Economisesti carbsii pe unde se poate. In loc de paine imi pun branza pe felii de ardei rosu, castravete sau salata verde. E bine sa iti tii un jurnal alimentar in care sa scrii TOT ce ai mancat intr-o zi, si sa notezi si cum te-ai simtit in ziua respectiva psihic si fizic. Asa vei observa in timp ce functioneaza si ce nu la TINE, pt. ca suntem cu totii diferiti. Eu, de pilda, am observat pe baza insemnarilor in jurnal ca nu imi face bine orezul de nici un fel: nici cel alb, nici cel salbatic. Anumite tipuri de mezeluri imi creeaza INTOTDEUNA dureri de cap (numai mie, ceilalti din familie nu au nimic) si de aceea acum le evit si tot asa. Medicina si nutritia ofera niste "guidelines". In final insa, trebuie ca fiecare dintre noi sa incerce pe pielea lui anumite schimbari in alimentatie, sa le observe si documenteze bine si atunci va descoperi cea mai buna solutie pt. el insusi. Totul se reduce pana la urma la "trial and error". |
#26
Posted 07 March 2022 - 12:58
#27
Posted 07 March 2022 - 13:03
Deci, sa inteleg ca nu lipsa carbohidratilor e problema, cat consumul excesiv de proteine din carne rosie, nu?
|
#29
Posted 07 March 2022 - 15:06
Ann0nyym0us, on 21 februarie 2022 - 06:47, said:
Am avut o tentativa. Ma simteam foarte slabit, ma taram dintr-un loc in altul. Am ajuns la concluzia ca abstinenta de la un macronutrient nu e solutia. Exista o perioada de adaptare, in care te simti cum descrii tu. Organismul uman este remarcabil, se poate adapta la situatii noi destul de usor si poate supravietui cu chestii care ne-ar mira.....deci dupa o perioada de adaptare de cateva zile (Cate depinde de la organism la organism), simptomele trec si poti trai foarte bine fara carbsi. Nu inseamna insa ca e mai sanatos, sau ca e indicat sa facem asta, sau mai precis sa o facem pe termen lung. Niciun exces (in sensul de adaugare sau eliminare) nu e bun. Melteanu, on 02 martie 2022 - 12:49, said:
Eu as supraveghea sau eventual limita carbs doar la cine are probleme de greutate.In contextul mondial actual e si un factor depresiv sa te privezi de carbs.E motivant pentru sportivi,culturisti chiar sau unde grosimea adiposului e importanta,altfel e o suferinta inutila.Sa mai amintesc ca privarea de calorii poate solicita suplimentar sistemul imunitar,si asa incercat in contextul miriadei de virusi actuali?Spun poate pentru ca rezultatele studiilor in acest sens e contestat de unii medici,si adeptii lowcarb,keto si derivate.Dieta mediteraneana demonstreaza totusi ca mentine si nivelul moralului in limite acceptabile.In traducere aportul de carbs se pare ca ridica moralul,in afara aportului caloric. De acord cu tot ce ai spus, cu completarea ca supravegherea si adaptarea nivelului caloric si al macronutrientilor ar trebui corelata cu nivelul de efort fizic uzual al fiecaruia dintre noi. Multe "diete" sau mai precis gastronomii, inclusiv cea romaneasca, au ajuns sa fie blamate pe nedrept din doua motive: 1. nu se mai urmareste traseul natural al disponibilitatii unor ingrediente. (Vezi legume proaspete iarna, carne si grasime vara, etc) 2. Nu se mai depune efortul fizic sustinut pe care il depuneau inaintasii nostri. E clar ca in conditiile acestea, neadaptand alimentatia, ajungem sa mancam mult si prost. |
#30
Posted 07 March 2022 - 15:34
Am inceput acum o luna, am 6 kg in minus, tonus extraordinar, nu poftesc la nimic, stau langa persoane care se indoapa cu tot felul si nu ma atrage.
E un alt fel de stil de viata , foarte misto. |
#31
Posted 07 March 2022 - 16:30
Ai 6 kg in minus pentru ca ai eliminat multa apa din organism si pentru ca mananci mai putine calorii decat inainte, nu pentru ca ai renuntat la carbohidrati.
|
#32
Posted 07 March 2022 - 18:27
richelieu, on 07 martie 2022 - 16:30, said:
Ai 6 kg in minus pentru ca ai eliminat multa apa din organism si pentru ca mananci mai putine calorii decat inainte, nu pentru ca ai renuntat la carbohidrati. |
#33
Posted 07 March 2022 - 19:08
Pentru ca e fizica de baza
Ai aport caloric mai mare decât consumul, te îngrași Ai aport caloric mai mic, slăbești. Cifrele in sine sunt irelevante aici, nu contează câte kcal mănâncă. Important e ca sunt mai putine decât consuma. Nu slăbești renunțând la carbohidrați, dacă tu mănânci mai mult decât consumi. Creste puțin rata metabolica bazala in cazul consumului ridicat de proteina și in gluconucleogeneza, însă nu semnificativ. Principiul se păstrează. |
|
#34
Posted 07 March 2022 - 19:20
Apa a fost calculata foarte putin, undeva la 2 kg, 1,2 masa musculara, etc.
Intr-adevar aportul caloric este scazut, 3 mese pe zi, zero dulciuri, zero carne de porc, salate impreuna cu peste, carne de pasare, vita, legume sotate, iaurtul la loc de frunte ca si gustari intre mese, eu pun si cereale in el. Una peste alta nu simt lipsa sau nevoia de a consuma ce consumam inainte, parcursul este bun si aproape am ajuns unde vroiam. Chiar nu simt nevoia de carbohidrati desi urmeaza sa ii introduc in meniu . Acum depinde de fiecare de unde pleaca si unde vrea sa ajunga cu greutatea. Edited by icssizero, 07 March 2022 - 19:20. |
#35
Posted 07 March 2022 - 20:43
Important e sa păstrezi schimbările și după
Exista mai multe etape in no carb/keto, unele pofte pot sa apara mai pregnant după 1-2 luni. Trebuie sa fii alert și sa nu le cedezi |
#36
Posted 08 March 2022 - 02:46
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users