Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Plasa de umbrire peste gard de pl...

O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte

unde gasesc un speed bag in bucur...
 Programe TV cu altfel de sporturi

Laptop "bun la toate" max...

navigatie noua vw tiguan

ctfmon.exe - System Error (in Saf...
 Ați prins vremurile cand 120 Volț...

Whatsapp nu afișeaza numele ...

Medii admitere Politehnica Bucure...

Se extinde Baza de la Kogalniceanu
 Politist mutilat de caine in curt...

Trotineta- cat rezista?

Windows 11 si inregistrare de pe ...

Cont Facebook spart
 

RomÂnia - campioana mondială a serviciilor secrete

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
50 replies to this topic

#1
Tarzy

Tarzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,628
  • Înscris: 28.11.2001
http://www.adevarulo...le_title=180314

RomÂnia - campioana mondială a serviciilor secrete
Cei mai mulți "securiști" pe cap de locuitor
de Andrei Badin


SRI are de șase ori mai mulți ofițeri la un milion de locuitori decât serviciul omolog american, FBI. Astfel, România are 571 de sereiști la milionul de locuitori, în timp ce Germania are 89, iar Franța - 98. Conform datelor obținute exclusiv de Adevărul, România are în acest moment mai mulți ofițeri de informații pe cap de locuitor decât în perioada comunistă. În plan intern, acest lucru arată că există "o problemă internă gravă". Acest lucru este confirmat și de doi dintre foștii șefi de servicii secrete, Cătălin Harnagea și Ion Mihai Pacepa, care au comentat această situație pentru Adevărul.Situația este asemănătoare și la calculul de cadre din serviciile externe. Astfel, SIE are, la un milion de locuitori, de aproape cinci ori mai multe cadre decât serviciul de spionaj britanic, MI5.Totodată, România este "campioană europeană" la servicii secrete, având de aproape patru ori mai multe decât majoritatea țărilor din U.E.
Citiți în pag. Dosar
La 16 ani de la alungarea lui Ceaușescu,
Mai mulți ofițeri de informații pe cap de locuitor decât în perioada comunistă
de Andrei Badin


România are astăzi mai mulți ofițeri de informații pe cap de locuitor decât în perioada comunistă. În același timp, proiectele legii siguranței naționale ne prezintă tabloul unui spion-stăpân pe tot ce mișcă în România. Iar dacă ne aducem aminte și de eforturile de a păstra CNSAS ca un instrument pentru nedeconspirarea Securității, tabloul devine unul sumbru. La 16 ani de la evenimentele din decembrie 1989, care au dus la alungarea de la putere a regimului comunist, serviciile secrete continuă să reprezinte un subiect de actualitate, existând numeroase suspiciuni că, de fapt, practicile fostei Securități nu au dispărut. În același timp, cele două principale servicii secrete, SRI și SIE, dau dovadă în continuare de secretomanie în ceea ce privește activitatea lor.

SRI și SIE țin la secret numărul personalului
SRI a refuzat să precizeze la cererea ziarului Adevărul numărul cadrelor sale. Ca de altfel și SIE, care precizează pe site-ul său de internet că "din motive de securitate, ca și celelalte servicii de informații externe, nu face referiri la numărul angajaților săi". În realitate însă, în Occident, numărul de angajați al serviciilor secrete, fie ele interne sau externe, nu este secret. Mai mult, chiar unele dintre ele, printre care și CIA, pun la dispoziție celor interesați grafice comparative cu numărul de salariați din ultimele decenii. MI5 și BND (serviciile externe britanice și germane) dau și mai multe informații. În ciuda secretomaniei oficiale, Adevărul a reușit să afle numărul de cadre al celor două principale servicii secrete.

21 milioane de români sunt supravegheați mai mult decât 90 milioane de nemți
Fostul director al SIE Cătălin Harnagea confirmă cifra de 12.000 de ofițeri pentru SRI. Generalul Ion Mihai Pacepa, fost director adjunct al Departamentului de Informații Externe, care a cerut în 1978 azil politic în Statele Unite ale Americii, spune că această cifră este cea reală. Pacepa spune că SRI are, practic, un număr dublu de ofițeri în comparație cu Franța, unde echivalentul său, DST (Direction de la Surveillance du Territoire), are numai 6.000 de cadre la o populație aproape triplă decât cea a României. Mai precis, România are 21 milioane de cetățeni, iar Franța - aproape 61 de milioane, conform recensământului din iulie 2005. Cătălin Harnagea, fostul șef al SIE, dă ca exemplu serviciul intern german, Bundesant für Verfassungschutz (BfV), care are 8.000 de ofițeri la o populație de peste 90 milioane de oameni, adică una de peste patru ori mai mare decât cea a țării noastre, dar ofițerii de informații din Germania Federală sunt cu 25 la sută mai puțini decât cei din România. Concluzia lui Pacepa este că, astăzi,
"dimensiunile serviciilor secrete ale României sunt ieșite din comun".

De exemplu, FBI, echivalentul american al SRI, are 11.400 de agenți speciali și 16.400 de angajați administrativi. Populația Statelor Unite este de peste 295 de milioane.

Suspiciuni de Poliție Politică
Harnagea spune că, în cazul unei scheme foarte mari a unui serviciu secret intern, se poate concluziona că
"țara are o problemă internă gravă".
El afirmă că dacă întrebi un specialist în structuri de informații despre supradimensionarea serviciilor interne ale unui stat, atunci răspunsul primit ar putea fi simplu: neconform cu regulile acceptate de țările din Uniunea Europeană și NATO. De altfel, surse din serviciile secrete ne-au precizat că, în ultimii ani, americanii au semnalat în mai multe rânduri situația "ciudată" de la SRI. De altfel, și UE a transmis semnale identice. "Diferența dintre România de azi și cea comunistă este ca de la zi la noapte. Dar statul polițist creat de Ceaușescu nu a fost încă total demolat, din care cauză România deține un record european: are șapte servicii de informații și contrainformații majore. Germania, Franța, Italia, Spania, Belgia, Olanda, Danemarca, Suedia, Norvegia, Ungaria, Republica Cehă, Polonia și Bulgaria au două. Finlanda, Estonia, Slovenia, Serbia, Elveția și Grecia au doar unul", ne spune Ion Mihai Pacepa. Fostul șef adjunct al Direcției de Informații Externe (DIE) mai afirmă: "Cele șapte servicii secrete române, care continuă să pună o ștampilă comunistă pe fața țării, nu vor dispărea de la sine. Ele vor putea fi eliminate doar când parlamentul, guvernul și clasa politică vor fi plivite de securiști, care vor să mențină România stat polițist pentru a nu-și pierde pozițiile".

Învățământul de informații de tip bolșevic
SRI are o structură foarte stufoasă, spun specialiștii în domeniu. În același timp, în schema SRI intră și Institutul Național de Informații (INI). La întrebările ziarului Adevărul, SRI a refuzat să dea detalii despre structura acestei instituții de învățământ superior care funcționează cu binecuvântarea Ministerului Învățământului sub egida serviciului secret intern. Surse din SRI care au dorit să-și păstreze anonimatul au invocat ca exemplu celebrul Quantico al FBI. Numai că exemplul amintit nu este relevant, deoarece Quantico este administrat de Departamentul american al Justiției în subordinea căruia funcționează și FBI. O altă problemă a SRI sunt așa-numitele gospodării și întreprinderi productive din subordinea sa, ca de exemplu Radmil.
Acest lucru continuă o altă tradiție de tristă amintire a Securității: folosirea serviciilor secrete pentru a face comerț nesupus controlului organelor de stat. Perpetuarea acestei practici ceaușiste poate duce la noi abuzuri, ca de exemplu vânzarea ilegală de produse petroliere către regimul lui Miloșevici, acum câțiva ani. Institutul Național de Informații a fost în ultimul deceniu subiectul mai multor scandaluri. Pe scurt, s-au formulat acuzații că studenții erau îndoctrinați contra Statelor Unite și Occidentului, adică tocmai aliații de astăzi ai României.

De două ori mai mulți ofițeri decât în epoca de glorie a Securității
Concluzia este că România are mai mulți ofițeri pe cap de locuitor decât în timpul dictaturii comuniste. În decembrie 1989, Securitatea avea circa 14.000 ofițeri. Doar două (SRI și SIE) din cele șapte servicii secrete ale României de azi au peste 15.000 ofițeri. Dacă am adăuga la efectivele SRI și SIE miile de ofițeri din serviciul de informații al Ministerului de Interne (care sub comunism aparținea Securității), am avea de-a face cu un total aproape dublu comparat cu cel al României comuniste.

SIE are cu 10 la sută mai mulți angajați decât DIE
Serviciul de Informații Externe (SIE) are în jur de 3.000 de angajați. În mod normal, dintre aceștia, o treime ar trebuie să se afle în centrala de la București. Generalul Pacepa afirmă că, în 1978, când a părăsit România, DIE - precursorul SIE - avea 2.700 de angajați. De observat în acest caz că, la acea vreme, DIE făcea spionaj global, ceea ce nu mai este cazul cu SIE, deoarece România de azi este membră NATO și va adera în cenzuratând la Uniunea Europeană. Fostul șef al SIE Cătălin Harnagea confirmă numărul de angajați avansat de Adevărul, dar spune că nu poate preciza cifra exactă. El spune că a avut o problemă, pe când era la SIE, cu "echilibrarea" optimă a angajaților operativi cu cei de la administrativ. În acest moment, SIE are cu 50 la sută mai mulți angajați decât mult mai celebrul său omolog britanic, MI5. În prezent, serviciul extern britanic are 1.900 de angajați, dintre care 1.860 cu contract full time. De altfel, în ciuda secretomaniei SIE, MI5 precizează că numărul de angajați la sfârșitul războiului rece era de 2.150. Despre actuala structură a personalului, britanicii nu se sfiesc cu detaliile. 47 la sută sunt femei, iar 54 la sută sunt persoane sub 40 de ani. Nici serviciul extern german nu adoptă secretomania SIE. Nemții precizează pe site-ul lor de internet că au în prezent 6.300 de angajați, însă personalul va fi redus în cenzuratând la 4.500.

#2
axxa424

axxa424

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 375
  • Înscris: 22.03.2003
Un comentariu scris la furat de mere...în ţara noastră toţi se pricep la femei, fotbal, politică şi servicii secrete.
Probabil că fiinţa care a scris articolul tocmai încerca să treacă de la leii vechi la leii noi şi din lipsă de ştiinţă mai încurcă zero-urile.
Dacă ştie să citească, îi recomand să se uite la americani cam câte servicii secrete au...şi să arate o notă oficială în care un serviciu străin informează asupra numărului de personal.
Da ce să faci ? când foamea e în gât şi mintea e slabă, poluarea e intensă şi creierul nu se oxigenează, pentru un covrig uscat aruncat de un nene cu bani (patriciu, iancu ) lingi şi podele nu numai să dai dume !
Oameni de bună credinţă care nu pot să se informeze ar tinde să creadă inepţiile unei vietăţi care a învăţat să scrie...
Şi cum spuneam, toţi se pricep la de toate dar când ieşim la rampă în EU, stăm pe locul şpe la nivel de pregătire...este ?

Edited by axxa424, 04 April 2006 - 20:10.


#3
Pollux

Pollux

    Mandru ca sunt barbat alb, crestin, heterosexual si liberal-cons

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,339
  • Înscris: 28.02.2005

View Postaxxa424, on Apr 4 2006, 21:09, said:

Un comentariu scris la furat de mere...în țara noastră toți se pricep la femei, fotbal, politică și servicii secrete.

si calculatoare.  :coolspeak:

#4
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,294
  • Înscris: 21.04.2004

View PostTarzy, on Apr 4 2006, 18:24, said:

SRI are de şase ori mai mulţi ofiţeri la un milion de locuitori decât serviciul omolog american, FBI.

asta spune totul  :death:

Quote

Pacepa este că, astăzi,
"dimensiunile serviciilor secrete ale României sunt ieşite din comun".
dar si multi tradatori :w00t:

Edited by Mosotti, 04 April 2006 - 20:38.


#5
H725

H725

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,587
  • Înscris: 19.03.2005

View PostTarzy, on Apr 4 2006, 18:24, said:

SRI are de șase ori mai mulți ofițeri la un milion de locuitori decât serviciul omolog american, FBI. .

Multi dar (mai) prosti...

#6
indestr

indestr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 552
  • Înscris: 09.01.2006
Cei care au tradat sistemul comunist sunt eroi.
Numarul imens de securisti din Romania nu-i intamplator.  :) Spune ceva, foarte neplacut, despre noi...
Daca adaugam si colaboratorii... :D
Interesant de observat ca o tara cu atatia secu` sta excelent la capitolul marea coruptie care doare si afecteaza cel mai mult. Oare de ce?  :)

Edited by indestr, 05 April 2006 - 02:44.


#7
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    I love SRI & DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,426
  • Înscris: 10.01.2005
nene tarzy, hai sa clarificam niste chestii :)
1) in ceea ce priveste Romania, ne referim doar la SRI?
2) in ceea ce priveste SUA de exemplu, ne referim doar la FBI? sau si la CIA si la NSA? ;)
3) de unde p... mea stiu astia cati ofiteri de securitate sunt aici sau in alta tara, atat timp cat nici macar nu se stie cine e si daca e ofiter? :)
4) de cati ani nimeni nu l-a mai vazut la fata pe pacepa? stii cati ani avea pacepa cand a tradat misiunea din Germania?

#8
Tarzy

Tarzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,628
  • Înscris: 28.11.2001

View PostCapitanuPICARD, on Apr 5 2006, 08:14, said:

nene tarzy, hai sa clarificam niste chestii :)
1) in ceea ce priveste Romania, ne referim doar la SRI?
2) in ceea ce priveste SUA de exemplu, ne referim doar la FBI? sau si la CIA si la NSA? ;)
3) de unde p... mea stiu astia cati ofiteri de securitate sunt aici sau in alta tara, atat timp cat nici macar nu se stie cine e si daca e ofiter? :)
4) de cati ani nimeni nu l-a mai vazut la fata pe pacepa? stii cati ani avea pacepa cand a tradat misiunea din Germania?


"clarificarile" le lamuresti matale cu nenea de-a scris articolul, adica Andrei Badin

eu din ce am citit (printre randuri e drept, da bag de seama ca tu ai citit si mai rar ca mine, pot sa-ti pun urmatoarele:

1. in ceea ce priveste Romania ne referim la toat "serviciile" (adica 7) amestecat, cumulat si pe rand
2. se facea o comparatie intre servicii cu atributii "similare" adica SRI cu FBI
3. p... ta probabil ca nu prea stie sa citeasca dar eu-s convins ca mai posezi si alte organe capabile de aca ceva. in ceea ce priveste serviciile romanesti informatia e data de  

Quote

Acest lucru este confirmat și de doi dintre foștii șefi de servicii secrete, Cătălin Harnagea și Ion Mihai Pacepa
iar ptr cele straine, in mod cu totul "curios" informatiile sunt publice pe site-urile respectivelor institutii. da ... aia sunt niste capitalisti&imperialiwsti fraieri da dau public astfel de informatii, nu se compara cu super eficientii agenti secreti romanasi care nu se lauda cu legitimatia decand cand fac muci pietonii pe zebra, sau .... mai stalcesc din bataie vre-un fraier de tranbantist. a ... sa nu uitam falosii ag secreti romani mai pot fi identificatii in concedii la hotelurile special desemnate.
4. ai dreaqu americani, au descoperit secretul tineretii fara batranete, sau .... o folosi omul reteta lui nea nelu, ca daca nu ma insel sunt cam de acelasi leat.


eu inteleg ca traim vremuri tulburi, ca "serviciile" e in vizor, ca se face o campanie comandata, dar ... asta nu juwstifica cu nimic "ineficienta" respectivelor servicii

#9
fanariotul

fanariotul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,138
  • Înscris: 27.03.2003
Treaba cu serviciile secrete de acum este data de faptul ca datorita lor Baselu' este informat despre tentativele de facut bani ale liberalilor.

Liberalii au ministerele economice in mana, in marea lor majoritate. Dar nu pot face de-o ciorba, din cauza ca nu-i lasa democratii care au ministerele de pulan, politia, procuratura si serviciile.

Asa ca unii s-au gandit ca daca fac putin scandal pe tema asta, o sa reuseasca(impreuna cu CNSAS-ul lui Ticu) sa-si puna oamenii lor acolo, si sa-si poata incepe operatiunile de facut bani, iar acestea sa fie bine acoperite.

De exemplu:
"Relațiile proaste dintre PNL și PD pornesc de fapt de la gestionarea resurselor prin diverse persoane care au interese în zona publică, în zona economică, persoane care pot fi avantajate de inițiativele politice” - este concluzia sociologului Gabriel Hâncean în emisiunea Dialogurile Directe de la Radio MIX FM, realizator Cosmin Păcuraru.

Gabriel Hâncean a precizat că „Aceste neînțelegeri sunt neînțelegeri în modul cum se iau deciziile cu privire la modul în care o serie de bani sunt alocați, în ce direcții se duc aceștia. Putem discuta de gestionarea unor fonduri la limita legii, despre specularea unor oportunități pe care legislația le deschide în modul de gestionare a licitațiilor sau a diverselor programe guvernamentale, gen Cornul și Laptele.

Nu este neapărat corupție, este un modus vivendi, un mod de a gestiona banii undeva la marginea legii. Corupție este în momentul în care justiția spune că este corupție”, a acuzat sociologul.
http://www.antena3.r...&id=11314&ext=1

Numai ca si unii si altii se inseala daca au impresia ca vor reusi. Inclusiv Baselu va fi lasat din brate in momentul in care nu va mai fi util, si isi va da in petec. ;)

#10
cartman_sp99

cartman_sp99

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,537
  • Înscris: 11.07.2005

View PostTarzy, on Apr 4 2006, 17:24, said:

http://www.adevarulo...le_title=180314

RomÂnia - campioana mondială a serviciilor secrete............
Da da cum sa nu  ;) o sa dispara SRI ,SIE etc la fel cum a disparut si KGB-ul dupa destramarea URSS(actual FSB)  :D .E nebun cine cred ca odata creat mai poti dizolva in totalitate un serviciu de informatii ! Cat despre chestia cu numarul de SRI-isti pe capul de locuitori o stiam de mult dintr-un articol pe Wikipedia ,acolo am remarcat multitudinea de servicii si brigazi speciale in comparatie cu alte tari de dimensiunea Romaniei .Si pana una alta serviciile secrete sunt un rau necesar uitati-va in USA unde CIA este considerata doar o banda de asasini in slujba unchiului Sam totusi habar nu are americanul de rand cat de necesara i-a fost de-a lungul timpului banda asta de asasini ... ;)

#11
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    I love SRI & DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,426
  • Înscris: 10.01.2005

View PostTarzy, on Apr 5 2006, 09:14, said:

2. se facea o comparatie intre servicii cu atributii "similare" adica SRI cu FBI

esti tare! si tu si nenea autoru'! :D
SRI-ul este echivalentul FBI-ului. !!!!!
asta este una dintre cele mai "valabile" afirmatii :rolleyes:

nu mi-ai raspuns, cititule, la doua chestii:
- daca stii cati ani avea pacepa cand a tradat misiunea din germania federala
- care este metoda prin care imbecilul ala de autor, a numarat ofiterii serviciilor SECRETE din atatea tari :). am scris SECRETE cu majuscule tocmai pentru a sublinia caracterul acelor servicii, caracter care nu permite oricarui jurnalist imbecil sa le numere. ouale ;)


later edit:
fanariotule: "Treaba cu serviciile secrete de acum este data de faptul ca datorita lor Baselu' este informat despre tentativele de facut bani ale liberalilor." :rolleyes:

asa adauga ca e informat si despre fapte. si nu numai ale liberalilor ;)

Edited by CapitanuPICARD, 05 April 2006 - 12:01.


#12
Tarzy

Tarzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,628
  • Înscris: 28.11.2001
mai intai, este a nu stiu cata oara cand trebuie sa-ti reamintesc ca nu am facut armata impreuna. nu spun nimic de scoala ca e evident ca nu aveam cum sa le facem impreuna.

ai mare dreptate FBI-ul are atributii cu mult peste ce are SRI-ul, dar ... macar FBI-ul le are bine definite, asa ca nu prea se calca pe picioare decat cu agentii d3e circulatie iar cu aia cred ca numai in filme.
bag de seama ca matale chiar ai o mare problema cu cititul, am spus ca Pacepa e cam de acceeasi varsta cu iliescu, adica vreo 70-75 de ani. data viitoare daca tot nu intelegi promit sa-ti desenez.

autorul s-a inspirat din siteurile respectivelor institudii, exista o MARE DIFERENTA intre manipularea informatiilor clasificate (SECTRETE) de la noi si de pe la altii. de fapt diferenta consta in transparenta utilizarii fondurilor publice, adica .... prin tarile cu apa calda contribuabilii stiu ceva mai mult decat romanii pe ce sunt cheltuiti bani stransi din impozite.

pentru cultura ta generala tin sa-ti precizez ca stiu foarte bine ce vorbesc, lucrez la o firma care are ca si clientii mai toate "serviciile" din romania. asa ca stiu foarte bine atat "organizarea" cat si ce fel de oameni sunt promovatii pe acolo.

o chestie general valabila ptr acest sistem este ca nu competenta este criteriul majoritar de promovare.

#13
fanariotul

fanariotul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,138
  • Înscris: 27.03.2003

View PostCapitanuPICARD, on Apr 5 2006, 12:58, said:

later edit:
fanariotule: "Treaba cu serviciile secrete de acum este data de faptul ca datorita lor Baselu' este informat despre tentativele de facut bani ale liberalilor." :rolleyes:

asa adauga ca e informat si despre fapte. si nu numai ale liberalilor ;)
capitane, atunci astept sa-i dea pe goarna pe membrii PD care se dau la dulceturi; numai eu stiu vreo 2-3 exemple de...una-alta. Oricum n-are rost sa le dau pe forum, caci mi le-a soptit o pasarica cand ma plimbam prin parc, deci nu par credibil, si oricum o sa apara portocalii sa ma intrebe de unde stiu, sau sa-mi spuna ca nu este adevarat.  ;)

Dar...un mic hint: cea mai mare bataie la impartirea bucatelor in dec.2004 a fost(in urmatoarea ordine) pe M.Ap.N. - M.M. - M.T. - A.N.V./G.F.(armata-mediu-transporturi-vama/garda financiara). :naughty:

Citind cele de mai sus, si facand legatura si cu anumite thread-uri de pe aici, gen submarinul atomic si avertizorul de tsunami, te las pe tine sa te intrebi de ce. :rolleyes:

Dar cum Baselu n-o sa spuna nimic despre asta...usor-usor, in ani, n-o sa mai fie atat de bine informat, si... :D

#14
2xg

2xg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 483
  • Înscris: 07.01.2006
romanul iubeste traditia si se desparte cu greu de ea

#15
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    I love SRI & DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,426
  • Înscris: 10.01.2005
mai nene tarzy, da' te umfli mai rau ca laptele cand da in foc. numai ca, sa stii, nu ma intereseaza nici unde ai facut armata, nici cand, nici cat. e valabil si pentru scoala. ;)

pacepa e nascut in '28. restul poti calcula singur. eram doar curios sa stiu de ce mereu se spune despre pacepa, fara ca nimeni sa-l vada macar o singura data. cam pute, nu-i asa? ;)

iar cu sursa de documentare... m-ai rupt :)
ai dat exemplul tipic de ziarist imbecil care in loc sa plece pe teren la documentare serioasa, sta in birou si in pauza dintre un solitaire si un tetris, mai arunca un ochi pe net si mai baga un articol "bomba". timpul trece... leafa merge, noi muncim cu spor. :D

Edited by CapitanuPICARD, 05 April 2006 - 23:10.


#16
Tarzy

Tarzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,628
  • Înscris: 28.11.2001
domn caporal  .... da ... care-i pba? ca seinspira omul de pe net?

nu vorbim de siteuri/ forumuri aiurea, ci vorbim de siteuri OFICIALE

e drept ca pe la noi asa ceva nu prea-i viabil, daca nu se uita (de preferat fara autorizatie)  ochiul tau in dosarul pusla dipozitie ptr o mica spaga de garcea ceartrebui sa-l pazeasca nu e bine???

inteleg ca-ti este tare greu de crezut cu in alte state sunt pusela dispozitia "contribuabilului" tot felul de informatii care la noi sunt incadrate la grade inaltede clasificare, dar .... trezestete frate, nu toti sunt indoctrinati ca tine si ai tai fosti colegi (ca banuiesc ca tu nu mai esti de mult timp 'operativ")

#17
sarkizian

sarkizian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 08.02.2006

View PostH725, on Apr 5 2006, 00:03, said:

Multi dar (mai) prosti...

Ai avut pe cineva care a lucrat in serviciile secrete romanesti ?

#18
cartman_sp99

cartman_sp99

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,537
  • Înscris: 11.07.2005

View PostTarzy, on Apr 4 2006, 18:24, said:

De exemplu, FBI, echivalentul american al SRI, are 11.400 de agenți speciali și 16.400 de angajați administrativi. Populația Statelor Unite este de peste 295 de milioane.
:lol: E foarte greu de crezut ca FBI are doar 11.400 e agenti atata timp cat in fiecare cursa comerciala de pe teritoriul U.S se afla cate un agent inarmat ca masura dupa 9/11.Calculati numarul de zboruri civile de pasageri din US in fiecare zi si o sa vedeti cam de cati agenti dispune FBI numai pentru asta.E chiar aberant sa crezi ca au doar 11.400 de agenti atata timp cat fac public faptul ca in fiecare avion comercial se afla un agent FBI inarmat.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate