Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ierbicid pentru parul porcului.

Smecher de talie grea

PH apa plata

Manere clasice mobila sau push to...
 Contact pe piele cu sangele altei...

metoda constantelor de scurtcircuit

video file info

Nu pot raspunde: Huawei P10
 Cod cursor website

Cum se iese la pensie la munca di...

Inlocuire Tranzistor 4410 BA622T ...

CASS pe veniturile din DOBANZI
 Masina de spalat rufe Bosch

Spatiu prea mare inainte de titlu

Recomandare banca pentru firma

Photoscape, unde?
 

Telekom vs Vodafone

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
nandy007

nandy007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,150
  • Înscris: 05.04.2009
De cativa ani am trecut la Vodafone dar as vrea sa renunt la ei si sa trec la Telekom.Chiar merita sa trec?Cat de buni sunt pe internet,grila tv?Semnalul e stabil?Multumesc anticipat

#2
zyppster

zyppster

    viața este o contradicție

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,997
  • Înscris: 02.02.2008
vrei sa spui pe orange cu serviciile fixe.

#3
routerboard70

routerboard70

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 500
  • Înscris: 03.05.2021
Ramai la Vodafone.
La noi in Ploiesti, au trecut pe fibra optica, chiar eu am comandat astazi Internetul Gigabit. Blocul in care locuiesc,este acum deservit de un nod optic cuplat direct la fibra.Doua scari sunt cuplate pe acest nod, un total de 40 abonati dar nu toate apartamentele sunt pe Vodafone, o mare parte din ele DA! Este mai stabil si mai sigur decat la Telekom.
Va fi crescut in curand si upload-ul.
Eu ti-am scris opinia mea. Decizia iti apartine!

#4
nandy007

nandy007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,150
  • Înscris: 05.04.2009

View Postzyppster, on 17 februarie 2022 - 17:28, said:

vrei sa spui pe orange cu serviciile fixe.
Am facut offtopic.Scuze

#5
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,284
  • Înscris: 13.03.2017
Sunt 4 operatori mari (principali) de internet / telefonie in Romania - Orange, Vodafone, Digi, Telekom
De mai bine de 2 ani Telekom e cel mai slab dintre ei deci ...

#6
cattavencu

cattavencu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,774
  • Înscris: 19.09.2006
Cand ziceti (ca raspuns-recomandare) ca va place furnizoru' X, ziceti si cat platiti la el, altfel parerile voastre sunt mega nule, fix ca review-urile la emag. Stiti voi care, alea "recomand cu drag, foarte bun"

Orice serviciu trebuie apreciat prin prisma pretului, altminteri multumirea voastra e nula (pentru ca poate platiti la el cat nu face, caz in care "recomandarea" voastra nu face nici cat o ceapa degerata).

Edited by cattavencu, 17 February 2022 - 17:59.


#7
Naoto

Naoto

    Glasperlenspielmeister

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,014
  • Înscris: 15.12.2009

View PostNaijax, on 17 februarie 2022 - 17:43, said:

Sunt 4 operatori mari (principali) de internet / telefonie in Romania - Orange, Vodafone, Digi, Telekom
De mai bine de 2 ani Telekom e cel mai slab dintre ei deci ...

Regret, dar trebuie să te contrazic.

Sunt vechi client Telekom şi recent abonat Digi.

Net în favoarea Telekom!

#8
n1k3z0r

n1k3z0r

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 233
  • Înscris: 27.06.2009
Daca ai fibra optica la telekom (viitor Orange) si te intereseaza in general internetul treci pe TK, daca te intereseaza mai mult televiziunea ramai pe Vodafone. Cei de la Vodafone stau cel mai bine pe partea de televiziune dar stau foarte prost pe internet (aka upload maxim 25 mbps ) . Mai sunt si problemele din anumite zone, de exemplu la mine pica destul de des Vodafone si o avarie tine minim 6 ore si pica undeva la minim 2 ori pe luna.

Intereseaza-te cum functioneaza Telekom (Orange) in zona ta si ce infrastructura iti pot oferi  si in functie de asta alegi sa treci sau nu la TK.

Edited by n1k3z0r, 17 February 2022 - 18:12.


#9
Nimcid25

Nimcid25

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,961
  • Înscris: 01.06.2015

View Postrouterboard70, on 17 februarie 2022 - 17:32, said:

Ramai la Vodafone.
La noi in Ploiesti, au trecut pe fibra optica, chiar eu am comandat astazi Internetul Gigabit. Blocul in care locuiesc,este acum deservit de un nod optic cuplat direct la fibra.Doua scari sunt cuplate pe acest nod, un total de 40 abonati dar nu toate apartamentele sunt pe Vodafone, o mare parte din ele DA! Este mai stabil si mai sigur decat la Telekom.
Va fi crescut in curand si upload-ul.
Eu ti-am scris opinia mea. Decizia iti apartine!
Cu tot respectul Cosmine, de când coaxialul a devenit mai sigur si stabil decât FTTH?  Nu fac referire la nicio companie, ma refer tehnologic. ;)

#10
unknown_35

unknown_35

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,864
  • Înscris: 20.05.2013
In ce zona esti?
In Bucuresti serviciile Telekom erau OK, dar m-au adus la disperara cu eternele mariri de pret. In fiecare an mareau factura de de 2 -3 ori cu cate 20-30 eurocenti pe serciviu ( cam 1.5 euro in total cu taxe). Poate parea putin, dar in cativa ani se aduna si te trezesti ca platesti dublu fata de ce ai contractat initial. Asta daca nu faci cerere de reziliere la fiecare marire, si "negoicezi" un pret mult mai mic decat aveai inaitne de marire.

In orasele mici e MULT mai rau.
1. Internetul e o gluma. 8Mbps download is 0.4 Mbps upload. Nu au vrut sa modernizere reteaua. parerea mea e ca incearca sa scape de clienti, doar ca unii clienti sunt ca raia si nu vor sa plece, rezista la orice
2. Factura prin posta ti-o factureaza, dar nu o trimit, sau ajunge la o saptamana dupa termenul scadent. Parintii mei s-au cerat in mai multe randuri cu ei si li s-a raspuns nonsalant ca pot vedea factura in contul online. oameni la 80 de ani, care platest 1.3 euro pt a avea factura tiparita, tu furnizor le zici sa invete sa umbel cu mouse-ul
3. semnatul TV se pierde din cand in cand, si cineva trebuie sa se logheze in My account si sa ruleze my repair
4. Internetul se reseteaza din serverul lor, si trebuie sunat la ei sa reseteze.

Daca esti in Bucuresti si vrei sa treci la ei pt un an sau 2 pt a negoica o oferta mai buna la UPC ( ai mei au prins 10 ron/luna TV si internet) e OK, daca nu nu te omora cu mutarea

View PostNimcid25, on 17 februarie 2022 - 18:37, said:

Cu tot respectul Cosmine, de când coaxialul a devenit mai sigur si stabil decât FTTH?  Nu fac referire la nicio companie, ma refer tehnologic. Posted Image

Daca nu esti in Bucuresti sau alt oras mare nu ai FTTH. si te chinui cu vitezele din poza.

Noroc ca am trecut la Vodafone, 25Mbps e parfum fata de 0.52, nu crezi?

Attached Files


Edited by unknown_35, 17 February 2022 - 18:38.


#11
AWE

AWE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,572
  • Înscris: 12.10.2005

View PostNaoto, on 17 februarie 2022 - 18:03, said:


Sunt vechi client Telekom şi recent abonat Digi.

Net în favoarea Telekom!

Pot sa confirm, doar pe partea de net, e drept. Sunt abonat Digi din mezozoic si Telekom de cativa ani (ambele pe fibra, 1Gbps), Digi e o mizerie mai nou, scade viteza sau pica de tot cand ai mai multa nevoie, minim lunar sun la ei pt te miri ce problema, la Telekom chiar zero probleme pana acum. Nu stiu cum se comporta la TV, telefonie fixa etc.

#12
Nimcid25

Nimcid25

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,961
  • Înscris: 01.06.2015
@unknown_35, ar fi ok sa nu generalizezi niște probleme tehnice punctuale.
Am fost abonat TKR in 2019, FTTH, n-a trebuit sa sun nicăieri ca mi "s-a resetat internetul" si nici sa intru in Myaccount pentru ca nu mai aveam semnal TV. :)
Am reziliat strict din cauza prețului pt ca Orange mi-a făcut o oferta mult mai buna (aceeași infrastructura, preț mai mic). Prin urmare, din noiembrie 2019 si până-n prezent sunt abonat Orange pe infrastructura TKR.
Serviciile funcționează 100%, am avut un singur deranjament in toată aceasta perioada.



View Postunknown_35, on 17 februarie 2022 - 18:45, said:




Daca nu esti in Bucuresti sau alt oras mare nu ai FTTH. si te chinui cu vitezele din poza.

Noroc ca am trecut la Vodafone, 25Mbps e parfum fata de 0.52, nu crezi?
Pe ce date te bazezi când spui ca TKR deține FTTH doar in orașe?!

#13
Redzutzuu

Redzutzuu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 341
  • Înscris: 11.03.2017

View Postunknown_35, on 17 februarie 2022 - 18:45, said:

2. Factura prin posta ti-o factureaza, dar nu o trimit, sau ajunge la o saptamana dupa termenul scadent. Parintii mei s-au cerat in mai multe randuri cu ei si li s-a raspuns nonsalant ca pot vedea factura in contul online. oameni la 80 de ani, care platest 1.3 euro pt a avea factura tiparita, tu furnizor le zici sa invete sa umbel cu mouse-ul.
Total gresit, nu e vina operatorului ca postasul lasa plicurile cu facturi la bar sau la magazinul de strada, acolo unde se cunoaste toata lumea intre ei. Cred ca nu exista magazin de genul care sa nu aiba teancul de facturi de la net/tv/lumina expus frumos pe raft.

#14
Alex_23

Alex_23

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,359
  • Înscris: 01.09.2012
Am internet de la Telekom prin fibra ( trasa subteran prin tot orașul)  în 4 ani cred ca maxim de 3 sau 4 ori n am avut net din diverse motive ce au ținut exclusiv de ei . In rest merge ireproșabil și este stabil la orice ora din zi și din noapte

Edited by Alex_23, 17 February 2022 - 19:23.


#15
unknown_35

unknown_35

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,864
  • Înscris: 20.05.2013

View PostRedzutzuu, on 17 februarie 2022 - 19:03, said:

Total gresit, nu e vina operatorului ca postasul lasa plicurile cu facturi la bar sau la magazinul de strada, acolo unde se cunoaste toata lumea intre ei. Cred ca nu exista magazin de genul care sa nu aiba teancul de facturi de la net/tv/lumina expus frumos pe raft.

Postasul nu are nici o vina. Plicurile sunt expediate tarziu de Telekom, se vede dupa stampila de primire in Oficiul postal. Mai nou le trimit cu Pink Post. E un oras mic unde lumea se cunoaste si ai mei au probleme doar cu facturile de Telekom. Cede de Digi, Engie, Cez etc ajung la timp. De ce???

View PostNimcid25, on 17 februarie 2022 - 18:55, said:

@unknown_35, ar fi ok sa nu generalizezi niște probleme tehnice punctuale.
Am fost abonat TKR in 2019, FTTH, n-a trebuit sa sun nicăieri ca mi "s-a resetat internetul" si nici sa intru in Myaccount pentru ca nu mai aveam semnal TV. Posted Image
Am reziliat strict din cauza prețului pt ca Orange mi-a făcut o oferta mult mai buna (aceeași infrastructura, preț mai mic). Prin urmare, din noiembrie 2019 si până-n prezent sunt abonat Orange pe infrastructura TKR.
Serviciile funcționează 100%, am avut un singur deranjament in toată aceasta perioada.




Pe ce date te bazezi când spui ca TKR deține FTTH doar in orașe?!

Crezi ca poza de Speed test am facut-o in PhotoShop?

Am spus clar, daca se ofera FTTH oferta e OK, daca nu, sa nu faca un contract ca nu va rezista la mizeria de viteza de net.

#16
Nimcid25

Nimcid25

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,961
  • Înscris: 01.06.2015

View Postunknown_35, on 17 februarie 2022 - 19:31, said:


Crezi ca poza de Speed test am facut-o in PhotoShop?

Am spus clar, daca se ofera FTTH oferta e OK, daca nu, sa nu faca un contract ca nu va rezista la mizeria de viteza de net.
Ti-a contestat cineva rezultatul speedtestului?
Am trăit 4 ani cu 2 Mbps RomTelekom ADSL.. asa ca știu ce înseamnă.
Eu te-am întrebat de unde știi ca TKR au fibra doar in orașe... pentru ca eu știu multe comune unde au fibra. ;)



#17
mercur68

mercur68

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,438
  • Înscris: 07.08.2007
Indiscutabil, daca ai FTTH, Telekom - Orange. Parerea mea

#18
Naoto

Naoto

    Glasperlenspielmeister

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,014
  • Înscris: 15.12.2009

View PostAWE, on 17 februarie 2022 - 18:45, said:

Pot sa confirm, doar pe partea de net, e drept. Sunt abonat Digi din mezozoic si Telekom de cativa ani (ambele pe fibra, 1Gbps), Digi e o mizerie mai nou, scade viteza sau pica de tot cand ai mai multa nevoie, minim lunar sun la ei pt te miri ce problema, la Telekom chiar zero probleme pana acum. Nu stiu cum se comporta la TV, telefonie fixa etc.

Și pe net, și pe tv. Din nefericire, în noua locuință sunt ”client captiv” Digi, nu am alternativă.

Nu pot urmări niciun canal HD, din motive de macrobloc tv. :thumbdown:

Asta e experiența mea, alții pot fi nimerit mai bine :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate