![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Către care limbaj de programare ar trebui să-mi îndrum copilul?
Last Updated: Feb 17 2022 18:02, Started by
GILOFFICE
, Feb 16 2022 20:15
·
0

Posted 16 February 2022 - 20:15

Este vorba despre un băiețel de 8 ani care se descurcă binișor la mate și care pare înclinat spre programare: către ce limbaj să îl îndrum? Ce limbaj îi va mai fi util și peste câțiva ani? Dacă ar fi după mine, l-aș orienta spre arduino
![]() Ar fi ceva care să se potrivească copiilor și care să aibă șanse mari să fie viabil și peste 5-10 ani? |
Posted 16 February 2022 - 20:26

Limbajul de programare nu are prea multa importanta.
Algoritmul, logica programarii e cheia. |
Posted 16 February 2022 - 20:32

La varsta asta Scratch
Din clasa a 7-a poate trece la C# sau java daca e pasionat |
Posted 16 February 2022 - 20:41

Posted 16 February 2022 - 20:42

In plus, nu uita ca programarea nu e o meserie de sine statatoare.
Ai nevoie de alte cunostinte, aferente domeniului in care programezi. |
Posted 16 February 2022 - 20:51

Dacă ar fi după mine, l-aș orienta spre arduino ![]() LAMP Stack |
Posted 16 February 2022 - 20:54

Mulțumesc mult! Din ce îmi dau seama de pe ici-colo de pe net, pare că ar fi recomandat un Roblox (că tot stă el toată ziua pe roblox), eventual cu un Scratch înainte. Doar că roblox mi se pare mie a fi o linie moartă...
Pe de altă parte, un limbaj sec este exclus, că nu e genul care buchisește conștiincios ore întregi până rezolvă o sarcină. Dacă nu îl atrage ceva interesant, l-am pierdut.. ![]() |
Posted 16 February 2022 - 21:05

Eu nu mă pricep, dar, din punctul meu de vedere, nu tu alegi limbajul de programare, ci el te alege pe tine, adică ce se nimerește să îți placă sau sa ai nevoie la un moment dat, așa intri in lumea asta. Deci pune-i la dispoziție un computer, încerci să îl îndrumi la întâmplare și vezi daca prinde ...
Pe de altă parte, 8 ani... E înclinat că ți-ar plăcea ție, poate... Sau poate sunt eu prea bătrân. Pe vremea mea nu era așa ![]()
Edited by MarianG, 16 February 2022 - 21:15.
|
Posted 16 February 2022 - 21:10

Posted 16 February 2022 - 21:10

Dacă nu îl atrage ceva interesant, l-am pierdut.. ![]() Cred ca poti folosi asta in avantajul lui, dar nici nu trebuie sa il presezi. E inca prea mic, ca sa inteleaga ce drum va urma. Poate se face pictor ![]() |
|
Posted 16 February 2022 - 21:14

evident ca nu e programator real, are 8 ani,
rabdarea de chinez se dobandeste in timp
Absolut normal. E la varsta la care vrea rezultate palpabile imediate. avand in vedere ca robotii vor inlocui forta de munca ii vor fi utile aceste experiente |
Posted 16 February 2022 - 21:27

In plus, nu uita ca programarea nu e o meserie de sine statatoare. Ai nevoie de alte cunostinte, aferente domeniului in care programezi. Nu e tocmai adevarat. Programezi in baza unui proiect tehnic, care detaliaza scenariile care trebuie implementate. Adica pana la programator ai un manager de proiect sau expert pe un anume domeniu care discuta cu clientul final/utilizator, strange cerintele, scrie un proiect coerent care intr-un final va ajunge la programator. Limbajele se aseamana intre ele - am inceput cu basic in calsa a v-a , in liceu am facut Turbo-pascal si in facultate C++ si visual basic + ceva cod masina ( care mi s-a parut ca seamana cu basic-ul din calsa a V-a ![]() E bine sa faci programare, te ajuta chiar daca nu vei deveni programator. Sunt o multime de job-uri in care ai nevoie de cunostiinte basice de programare si nu trebuie sa stai 8h cu ochii in program. Poti fi manager de proiect, consultant, manager de produs, inginer suport clienti ( a nu se cofunda cu call center, un suport tehnic pe CRM/ERP e alta mnacare de peste) . Toate sunt joburi bine platite, si poti lucra din Romania pt companii straine. |
Posted 16 February 2022 - 21:55

La 8 ani, sa faca ceva interesant, intr-un mediu usor de folosit, e esential.
Deci ma alatur gastii care sustine arduino. Important e sa-l prinda si sa-si formeze modul specific de a gandi/aborda problemele. Daca ai asta, invatat limbaje e banal, ce dureaza e de fapt invatarea mediului, bibliotecilor si sculelor specifice, dar astea sunt de la un punct incolo specifice si domeniului sau chiar proiectului, nu doar limbajului. |
Posted 16 February 2022 - 22:04

La naiba, nu mai chinuiti copiii. Du-l la un bazin mai bine. Mai vede si el o fetita, nu coduri pe arduino. O sa se sature de programare cand o sa fie mai mare.
|
Posted 16 February 2022 - 22:09

|
Posted 16 February 2022 - 22:15

Pe de altă parte, un limbaj sec este exclus, că nu e genul care buchisește conștiincios ore întregi până rezolvă o sarcină. Dacă nu îl atrage ceva interesant, l-am pierdut.. ![]() Sunt interesante si jucariile astea Lego https://www.lego.com...emes/mindstorms https://www.lego.com...1d-ac55c65d8001 Edited by radu103, 16 February 2022 - 22:19. |
Posted 16 February 2022 - 22:24

Nu e tocmai adevarat. Programezi in baza unui proiect tehnic, care detaliaza scenariile care trebuie implementate. Adica pana la programator ai un manager de proiect sau expert pe un anume domeniu care discuta cu clientul final/utilizator, strange cerintele, scrie un proiect coerent care intr-un final va ajunge la programator. Edited by pasilla, 16 February 2022 - 22:24. |
Posted 16 February 2022 - 22:27

Scratch e fain si potrivit varstei ... pentru orice limbaj mai serios nu va avea inca rabdarea si puterea de intelegere necesare. Dupa 12-13 ani poti incepe poate ceva Python.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users