Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Care au fost reacțiile voastre când ați făcut cunoștință cu internetul?

* * - - - 9 votes
  • Please log in to reply
79 replies to this topic

#37
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,421
  • Înscris: 05.07.2018
In 2004, pe cand aveam doar 17 anisori, eram plin de viata si de hormoni. Nu stiu ce le-a venit alor mei sa ma trimita la niste cursuri de calculator (asa se numeau pe vremea aia). Caut pe net si gasesc o firma... Bineinteles ca glumesc, pentru mine inca nu se inventase internetul. Mi-a recomandat cineva care avea ECDL sa ma duc pe undeva pe la Piata Rosetti, intr-o cladire istorica si care parea fancy pentru mine. Ma asez in prima banca si vine profesoara. Frumoasa foc, rupta din filmele porno (desi inca nu stiam ce inseamna asta). Sa trecem peste detaliile libidinoase care imi treceau atunci prin cap. Pe langa faptul ca am invatat foarte multe lucruri atunci, m-a surprins faptul ca profesoara isi comandase parchet de pe net. Whaaat? Adica stai in confortul caminului tau si vin baietii cu parchetul?!

Dupa cursurile alea normal ca m-am rugat de ai mei sa-mi ia calculator. Zis si facut. Mi l-am luat de la Carrefour Orhideea. Vreo 15000000 de lei. Am bonul si in ziua de azi. Asus/Barton ii zicea. Tin minte ca hardul avea 40 de giga. Pentru inca 500000, puteam avea unul de 80. Dumnezeu/Shiva/Budha/Allah mi l-a scos in cale pe vanzator care, absolut intamplator, era si student la Politehnica, cred. Asa ca ce mi-a zis? Nu vrei tu, pentru X suma, sa vii la mine in camin ca sa-ti instalez Windows? Ba da, boss. Daca vrei, iti fac si o felatie (partea asta era doar in mintea mea).

Asa ca am ajuns in caminele de la Leu. Alti doi colegi de-ai lui se uitau la primul Resident Evil. Intrasem in alta lume: culori, piraterie, trei insi intr-o camera... In fine. Mandru de mine ca facusem o superafacere, ajung cu calculatorul cu Windows XP original acasa. Acasa, ce fac cu el? Fara internet, viata e pustiu. Am vorbit cu un vecin ce avea internet de la alt vecin si, astfel, ajunseseram sa avem patru vecini internet. Astral. Vecinul de la care aveam eu internet statea la etajul sase, pe partea cealalta. Vecinul de la care avea el internet statea la patru, pe partea mea (astia sceptici cautati ca se poate si asa).

In fine iar. Cred ca au zis si colegii mai sus ca mi s-a deschis o noua lume. Ce noua lume? Era o intreaga lume, doar lumea mea. Am inceput lejer, cu oDC. Lejer e un cuvant moale. Ma trezeam si adormeam cu huburile, userii si ce descarcam in gand.

V-am povestit destule. Mai ziceti si voi.

Edited by Puferiu_, 16 February 2022 - 21:37.


#38
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,421
  • Înscris: 05.07.2018
Ok, am revenit. Deoarece descarcam enorm de mult (pleonasm), vecinul de la etajul patru a vorbit cu vecinul numarul patru sa inchida nustiu ce porturi. Atat mi-a trebuit. Daca va zic ca am fost imediat la usile lor si am facut scandal, nu ma credeti. Si am fost la usile lor in acelasi timp. Pai cum sa-mi taiati mie dreptul la libertate si la libera exprimare?

A doua zi a scos vecinul de la sase cablul din router si nu am mai avut internet o perioada. Bine, barem, ca Astral fusese cumparat de C-Zone intre timp si am putut sa imi injur vecinii tot pe internet.

#39
MindArchitect

MindArchitect

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,712
  • Înscris: 30.11.2021
Nu m-am gandit vreodata la asa ceva.
Cred ca mai intai am vazut "internetul" prin reviste, emisiuni tv despre calculatoare.

Din ce imi dau seama l-am vazut ca pe urmasul jocurilor, masinutelor, cum se numeau jocurile alea "arcade"?
Nu stiu daca exista youtube cand am cumparat pc?

#40
florinpopa1

florinpopa1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,021
  • Înscris: 16.05.2021
Eu prima oara cand am vazut internetul in 2002 am spus: ce naiba e chestia asta? :)
Acum sunt tot felul de ciudati pe internet.

#41
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
Nu aveam habar de net si cum se umbla  pe el.  Prin 2007 am auzit de google.   Pana la 2007 auzeam de link-uri si atat.   Am luat o ora jumate la sala de net prin 2000 dar nu am reusit sa umblu pe net asa ca am luat banii si am plecat

tarziu am aflat ca erau web directories la care poti gasi linkuri pe categorii , dar eu  nu auzisem de ele si ore de "umblat" pe net nu erau la scoala

pana am invatat cum se umbla pe net si ce categorii de pagini is a luat o groaza

Eu eram la 2000-2005 "mircar" , adica  toata ziua eram pe irc , cine nu a prins vremurile, irc-ul era o retea de chat dar nu era organizata ca messengerul , era organizata pe  "canale" , cam ca si paginile de azi , doar ca era live

de hi5 am auzit  tarziu si nici nu am reusit sa imi dau seama cum merge, habarn-aveam sa vorbesc cu lumea sa imi dea id-urile lor

#42
florinpopa1

florinpopa1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,021
  • Înscris: 16.05.2021
Pff, asa tarziu abea in 2007? Google exista din 1998 parca. Eu stiu de Google din 2002 de cand am descoperit internetul. :)

#43
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,222
  • Înscris: 13.06.2004
Eu prima dată am folosit "Altavista". Când am început să merg la internet cafe, cred că am dat-o în "Google".

#44
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 71,984
  • Înscris: 15.06.2007
Mi-aduc aminte ca am injurat cand au venit cei de la upc sa monteze netu..  ca ma amanasera de mai multe ori, cu saptamanile daca nu cu lunile, pentru ca pe vremea aia aveau prioritate cei care stateau la bloc, ca puteau bransa mai repede mai multa lume.   Aveam "net" prin wi-fi, cu o antena directionala cocotata pe casa. Ma chinuiam sa prind semnalul de la un prieten din alt cartier care avea si el o antena montata pe un bloc turn   aflat la vreo 2 km in linie dreapta.  Viteza era incredibila.. vreo 5kbps, daca sufla vantul si se misca antena era adios.  Tipu care dadea net avea o chestie complicata: upload prin dial-up si download prin satelit ,  avea o antena parabolica
tot pe bloc,  un serviciu ciudat, si scump, care trimitea pachetele la o anumita ora. Era prin 2003 sau 2004.  
Inainte de aia ne plimbam cu hdd de la unii la altii.

 djl, on 17 februarie 2022 - 10:14, said:

Eu prima dată am folosit "Altavista". Când am început să merg la internet cafe, cred că am dat-o în "Google".
aia era inca inainte de 2000.

 florinpopa1, on 17 februarie 2022 - 09:56, said:

Pff, asa tarziu abea in 2007? Google exista din 1998 parca. Eu stiu de Google din 2002 de cand am descoperit internetul. :)
astazi avem persoane adulte, nascute in 2002. Putea sa aibe 5 ani in 2007

Selly e nascut in 2001. La 14 ani in 2015 avea deja 100000 de abonati pe yt.  Deci nu a crescut peste noapte. Iti poate lua foarte mult timp ca sa ajungi cunoscut si eventual bogat.
Am vazut un clip cu Dan Cadar din 2007, deci ala se chinuie de 14 ani si abea are 220000 de abonati.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/BV-FNfaa5Ig?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Talentul lui este ca poate vorbi mult fara sa se balbaie, fara sa citeasca de pe ceva. Nu toata lumea poate face asta. Ii mai scapa porumbei dar cine nu greseste?

Edited by tfmercedez, 17 February 2022 - 11:32.


#45
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,042
  • Înscris: 20.12.2007
Io sunt, se pare, oleacă mai în varsta. Prima data când am auzit de internet și chiar am fost atent era la o emisiune pe TVR 1, se numea A doua alfabetizare și era înainte sau după serialul SF de duminica, Captain Power and soldiers of fortune. Mi s-a părut interesant dar nu am fost pasionat vreodată de IT. Își mai luaseră unii în bloc calculatoare deja se făcuseră rețele dar eu aveam alte preocupări. Pana când era prin 1997, deja eram student si eram la biblioteca centrala universitara, sediul temporar din spate se la fac de drept și acolo îmi scriam eu chestii pe fise asa cum făcea și Iorga acu 100 de ani. Și într-o zi vine o tipa cu un laptop pe care și-l conectează la telefonul mobil, alta noutate în anii aia și începe sa navigheze, sa dea mailuri și sa descarce poze pe care le baga în ce lucra ea. Io câteva rânduri mai în spate dar acolo sala era în panta probabil fusese odată ceva sala de proiecție. Asa ca vedeam foarte bine ce face și comparam bulversat metoda mea de scrib cu ceea la alții devenise ceva banal.
Dar nu a fost chiar prima data când m-a impresionat o rețea de computere. Fusese la un moment un film francez dat la noi imediat după 1989 despre un ucigaș în serie care isi găsea victimele prin intermediul Minitelului. După 1994 ca s s-a băgat și pe la noi cablu TV vedem mereu pe M6, TF1, TV5 despre cum funcționa Minitelul în Franța. Prima ieșire în vestul Europei fiind în anii aia chiar în Franța am cautat și am găsit un loc în care sa ma joc cu sistemul asta. Drept sa spun la modul cum funcționa Minitelul în Franța în anii 90 mi se părea mult mai potrivit pentru oameni de generația părinților meu care nu avuseseră vreo tangenta cu calculatoarele.

#46
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 71,984
  • Înscris: 15.06.2007
Daca era desen animat se numea Capitain Planet. Daca era film SF, era Capt.  Jean-Luc Picard ( Patrick Stewart) din Star-Treck.  A doua alfabetizare, mi-amintesc emisiunea, dar nu stiu daca era sau nu cu Mironov.

Oricum nu am pierdut mare lucru inainte de 2000. Nici netul nu era comparabil cu ce este acuma.  
Cel mai tare m-a fascinat google earth, desi traiam cu impresia ca mai auzisem pe undeva de conceptul de imagini terestre din satelit. Apoi am vazut recent documentarul despre baietii aia hackeri care au facut pentru Telekom prima versiune , care se numea Terra Vision, si exista inca din 1993! Doar ca nu se stie exact cum au fost obtinute pozele.

#47
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,042
  • Înscris: 20.12.2007

 tfmercedez, on 17 februarie 2022 - 16:12, said:

Daca era desen animat se numea Capitain Planet. Daca era film SF, era Capt.  Jean-Luc Picard ( Patrick Stewart) din Star-Treck.  A doua alfabetizare, mi-amintesc emisiunea, dar nu stiu daca era sau nu cu Mironov.

Oricum nu am pierdut mare lucru inainte de 2000. Nici netul nu era comparabil cu ce este acuma.  
Cel mai tare m-a fascinat google earth, desi traiam cu impresia ca mai auzisem pe undeva de conceptul de imagini terestre din satelit. Apoi am vazut recent documentarul despre baietii aia hackeri care au facut pentru Telekom prima versiune , care se numea Terra Vision, si exista inca din 1993! Doar ca nu se stie exact cum au fost obtinute pozele.
Era asta
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/IOS9XtzdrYg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
A fost dat înainte de Star Trek New Generation
Emisiunea era cu alt tip nu îmi aduc aminte acum cum îl chema.

Cat despre Google Earth când a apărut l-a lăsat masca pe șeful meu de atunci, ofițer de artilerie și cercetaș, abia întors dintr-o misiune din Africa. Pentru apeviști de generația lui crescuți în armata anilor 80 cu tot felul de tâmpenii birocratic-ceaușiste dar toate secrete era de neconceput asemenea informație la liber. A stat o zi în birou, căutând chestii și ne chema din ora in ora cu ia uite, ia uite depinzând de ce dracu mai găsise pe acolo

Edited by Kokoshmare, 17 February 2022 - 16:53.


#48
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
"Când aţi făcut cunoştiinţă cu internetul [...] care au fost primele voastre reacţii?"


Mi-am facut cruce, am scuipat in san si am inceput sa stropesc cu aghiazma. Am zis ca  a venit satana, dracul pe pamant. Cand a inceput sa caraie modemul, am crezut ca cei 4 calareti ai apocalipsei au icneput sa sufle in trambita.
3 zile si 3 nopti nu am mai iesit de sub pat. Inganam continuu 'Doamne Dumnezeule, apara-ne si pazeste-ne, faca-se voia ta !!"

Edited by MembruAnonim, 17 February 2022 - 17:01.


#49
virginu92

virginu92

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 687
  • Înscris: 01.01.2014
2001 la internet cafe pe mIrc, "combinam" fete dragute din Iasi, eu fiind din Botosani, le ziceam sa ne dam intalnire in centru, de parca stiam care ii centrul in Iasi Posted Image

#50
Drumroll

Drumroll

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 16.07.2021
Nu reusesc sa-mi amintesc exact. Cred ca a fost la o sala de jocuri care a bagat si internet, sa fi fost prin 98-99. Printre primele site-uri au fost cele mai populare, yahoo(unde mi-am facut si cont pe care nu-l mai am), lycos,ask jeeves. Acasa am avut prin 2000-2001, nu retin exact, un numar romtelecom si dupa aia xnet. Am avut facturi telefonice uriase. :lol: Web-ul era mult, mult mai basic fata si de acum 10-15 ani. Multe pagini statice, unele colorate strident, fara niciun gust. mIrc era o  chestie populara, se puteau descarca si carti in format text sau pdf. Se folosea mult si protocolul FTP pt. a accesa servere ce aveau stocate diverse fisiere(carti, programe,etc.). Abia dupa 2003-2004 a inceput sa devina mai ieftin si mai rapid internetul.

daca vreti sa vedeti cum arata internetul in anii '90, inca exista niste fosile vii:

https://www.instanet.com/
http://www.dolekemp96.org/main.htm
http://edition.cnn.c...year.in.review/
https://www.mcspotli...org/index.shtml
http://www.taco.com/

#51
MindArchitect

MindArchitect

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,712
  • Înscris: 30.11.2021
Incercam sa imi dau seama prin ce perioada am avut internet cable link.
Nu imi venea sa cred ca am internet.

Imi pare rau ca nu stiu sa fac o comparatie ora la sala de calculatoare vs. abonament la internet.

#52
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,829
  • Înscris: 28.11.2006
Prin '98-99, eram la facultate si bagasera astia net intr-unul din cabinete, in care nu intrai asa usor (acolo era pentru "bosi",mai ales studenti la info; noi, astialalti, ne chinuiam cu niste 386 sau chiar 286 cu ecran monocrom si Windows 3.0). In fine, ma introduce un coleg si ce credeti ca ma apuc sa caut? Nu pornache, ca-mi era rusine cumva de restul studentilor, mi se pare ca se invartea si un asistent pe acolo. In schimb caut imagini de la telescopul Hubble. Gasesc ceva, dau click sa vad poza, astept vreo jumate de ora cu speranta - se incarcase de-abia vreun sfert din ea. Imi bag picioarele si renunt la visul de a mai folosi vreodata prostua asta de internet :lol:

Abia prin 2003 am avut primul PC, prin 2004 m-am legat la dialup si prin 2006 la reteaua de cartier (switch-ul era la un vecin care, daca se imbata, il scotea din priza :ciocan:)

#53
Neaceasca85

Neaceasca85

    UE se va scinda pana in 2040

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,383
  • Înscris: 14.10.2008
Ca unchiul meu prin alianta betivan care imi scotea din priza camera Tapo pe care o pusesem la taranoaia in 15 ianuarie, da, betivii nu se impaca cu tehnica si invers :disgust:

Pe dial up am reusit sa ascult radio online precum si fragmente din melodiile lui Fizz, ca asa erau pe site-ul lui oficial. Dar video nu mi s-a incarcat niciodata.

Pe dial up foarte, foarte putin am folosit netul. Preferam TV-ul in asa conditii de conexiune. Din 2006 a devenit interesant, odata cu primul modem de net prin cablu TV.

Atat de interesant in vara 2006 incat in toamna am vrut si la Bucuresti in gazda, mi-au luat un PC second hand si eram singurul din bloc cu net la UPC, monopolul din acea scara. Si ghici ce, pe reteaua CATV era montat un filtru antirevers ce nu permitea conectarea modemului, le-a luat ceva sa se prinda care e problema.

#54
florinpopa1

florinpopa1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,021
  • Înscris: 16.05.2021
Astea da amintiri. :)

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate