Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Accident mașină parcată cu ITP-ul expirat

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#19
alin2pas

alin2pas

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,329
  • Înscris: 29.01.2008
În 2014 cineva a plecat de pe loc fără să se asigure#i a acroșat mașina soției, care circula regulamentar pe drum. Inițial s-au înțeles cu amiabilă, iar agentul lui de asigurări (defuncta Carpatica) a cerut după câteva zile și câte o declarație suplimentară, în care vinovatul să-și recunoască vinovăția în scris. Individul a refuzat, mai mult, susținea că soția ar fi fost vinovată. Se baza probabil că nu vom merge la poliție, pentru a nu rămâne soția cu permisul suspendat. Am mers la poliție (după mai mult de o săptămână de la accident), am dat declarații eu (proprietar în acte al mașinii, soția (conducător auto), am dat exemplarul nostru al amiabilei, iar polițistul l-a chemat pe individ, i-a suspendat permisul pentru neacordarea de prioritate și l-a amendat, iar soția nu a fost sancționată pentru faptul că nu a declarat accidentul în termenul legal, deoarece a fost de bună credință. Se pare că vinovatul era la al treilea accident în ultimul an, iar mașina era înmatriculată pe numele mamei sale.
Amiabila presupune ca ambele persoane implicate să fie de bună credință și dispuse să facă toate demersurile necesare. În cazul din topic, dacă vinovatul nu răspunde la telefon sau mesaje, nu mai poate fi vorba se bună credință. Asiguratorul poate are nevoie și de poze ale mașinilor lovite sau alte documente (pentru a elimina suspiciunea de fraudă), nu poate trimite pentru plata despăgubirilor un dosar incomplet. Dacă vinovatul nu colaborează, amiabilul "cade" și se rezolvă la poliție.

Edited by alin2pas, 16 February 2022 - 10:07.


#20
greenlife

greenlife

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,966
  • Înscris: 29.07.2017
Acum vreo 2 ani fost lovit in parcare de un tip care lucreaza la judecatorie. Am completat amiabila, mi-a aratat toate actele, dar din start mi-a spus ca nu ma poate lasa sa-i fac copie la buletin si permis fiindca e o persoana importanta cu multe responsabilitati.
In rest foarte coperant. Am facut poze masinilor din toate unghiurile.
La asigurari am zis ca a refuzat sa-mi dea actele. Ma asteptam sa-mi repar singur masina dar s-a rezolvat.
La urma urmei din moment de nu-s operator de date personale, de ce sa am copii dupa actele unuia. Sa rezolve societatea de asigurari.

#21
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 stefan0011, on 16 februarie 2022 - 09:53, said:

oricui, de pe strada? Nu stiu daca exista vreo lege sa ceara asa ceva.

 greenlife, on 16 februarie 2022 - 10:13, said:

La urma urmei din moment de nu-s operator de date personale, de ce sa am copii dupa actele unuia.

Nici eu nu sunt deacord, mai ales la cate fraude se fac, dar asa zice legea. Cel mai bine e in Romania sa schimbi buletinul si adresele din cand in cand si masina/ talonul daca poti dupa fiecare accident.
Am mai zis ca nu trebuia introdus amiabilul in Romania,  dar si daca te duci la politie, politistul iti da copiile xerox dupa actele vinovatului (porcarie)!

Sa vedeti in strainatate (ungaria, austria)  unde etnicii inscenau accidente, ramaneai cu paguba le mai dadeai si actele tale,  apoi peste ceva timp te mai trezeai si cu nu stiu ce credite luate cu buletinul, fraude diverse. Tu nu stiai nici la cine ai dat actele, maxim aveai un nume din asta super comun: Ion Popescu si gata.

Edited by MembruAnonim, 16 February 2022 - 10:28.


#22
AdrianHH

AdrianHH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,377
  • Înscris: 23.04.2007

 Emilian08, on 15 februarie 2022 - 20:00, said:

Bună seara,

Vă rog să mă ajutați cu câteva răspunsuri cu privire la următorul incident:

În data de 1 februarie mi-a ieșit testul de Covid-18 pozitiv, urmând să stau în izolare 7 zile. În data de 3 februarie urma să-mi expire ITP-ul mașinii mele însă nu am putut ieși afară din casă ca să pot să-i fac inspecția tehnică. În a 6-a zi de izolare, cineva mi-a "agățat" mașina în parcare, aceasta fiind staționată. Mașina a fost doar zgariată (aripa față dreapta respectiv bara față) respectiv aripa un pic deformată. După ce am ieșit din carantină, am mers imediat la ITP și am reușit să trec inspecția tehnică, daunele mașinii fiind destul de superficiale însă vizibile. În urma acestui incident, am încheiat accidentul cu o amiabilă însă după câteva zile după încheierea amiabilei cu cel care mi-a lovit mașina, asiguratorul acestuia mi-a cerut informații cu privire la seria de șasiu a mașinii care m-a lovit respectiv o poză cu asigurarea acestuia. Aici urmează partea interesantă a subiectului și anume că cel care m-a lovit nu vrea să-mi trimita aceste detalii, ba chiar s-a ajuns în punctul în care acesta nu-mi mai răspunde. Este prima dată când sunt implicat într-un accident și este vorba de amiabilă și de asigurare iar eu nu știu ce să fac. Are rost să mă duc la poliție? Este vreo problemă dacă mașina mi-a fost lovită fiind staționată însă cu ITP-ul expirat? Aș putea avea vreun drept de câștig din toată această întâmplare?

Vă mulțumesc.
Deci, tu , dupa amiabila, nu ai luat copie dupa permis, CI si RCa-ul lui? A semnat amiabila?
Daca asa e, cred ca ai gresit,

#23
Emilian08

Emilian08

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 15.02.2022
Salutare tuturor,

Va multumesc pentru raspunsuri si pentru sfaturi. Astazi am sunat la asiguratorul lui si am primit instructiuni cu privire la procesul de despagubire. In principiu, nu mi-a cerut documentele celui vinovat si am fost trimis la centrul de daune din judetul meu, cu actele mele. Va multumesc inca o data pentru sfaturi si sustinere. Declar acest topic INCHIS.

O zi buna tuturor!

#24
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,936
  • Înscris: 24.04.2013
NU are de ce sa ceara sau sa primeasca nici un fel de copii dupa permis sau RCA, cu atat mai putin dupa CI. Ce ar trebui este sa se asigure ca in amiabila celalalt nu a scris prostii - desi respectivul poate raspunde daca declara date false, dar pana acolo: prinde orbul scoate-i ochii. Dealtfel aceasta mi se pare o slabiciune a procedurii cu amiabila.

Asigurarea, de fapt existenta ei si la ce asigurator este incheiata, se poate verifica in baza de date CEDAM sau cum i-o mai zice acum <https://www.aida.info.ro/polite-rca>. Odata identificat asiguratorul, acesta are deja datele necesare si nu are motive sa iti ceara tie sa le ceri de la vinovat.

Edited by sags, 16 February 2022 - 10:49.


#25
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 cristobob, on 16 februarie 2022 - 09:01, said:

In clipa de fata este un conflict intre initiator si cel care i-a "tamponat" masina. Cui sa se adreseze in acest caz? Sa-si faca singur dreptate ?
Da,. e adevarat ca incheierea Constatului amiabil "scoate" politia din schema, deoarece aceasta, politia, nu mai emite/elibereaza PV de constatare.

 cristobob, on 16 februarie 2022 - 09:20, said:

Daca cel care l-a accidentat ar da acele acte, nu s-ar ajunge aici. Factul ca nu mai raspunde la telefon iti spune ceva ?

 cristobob, on 16 februarie 2022 - 09:26, said:

Tu asa ai face ? Daca ar fi si o paguba mare, ai renunta ?

Din ce am inteles eu i-a dat actele. Si cunosc asiguratorii, cauta orice chichita numai sa nu plateasca sau sa amane dosarul.
Probabil cel care a facut accidentul si a si recunoscut + dat toate actele, e satul sa fie tot stresat! Voi nu ati fi?

Solutia:  plagere la ASF, impotriva asiguratorului. Sa vezi dupa, ce repede va fi sunat pagubitul de asigurator Posted Image  ca a fost o neintelegere si totul e ok.

 Emilian08, on 16 februarie 2022 - 10:45, said:

Salutare tuturor,

Va multumesc pentru raspunsuri si pentru sfaturi. Astazi am sunat la asiguratorul lui si am primit instructiuni cu privire la procesul de despagubire. In principiu, nu mi-a cerut documentele celui vinovat si am fost trimis la centrul de daune din judetul meu, cu actele mele. Va multumesc inca o data pentru sfaturi si sustinere. Declar acest topic INCHIS.

O zi buna tuturor!

Bravo, acu vad ! Foarte bine

Edited by althea, 16 February 2022 - 15:51.


#26
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,032
  • Înscris: 09.08.2005

 MembruAnonim, on 16 februarie 2022 - 10:23, said:

Cel mai bine e in Romania sa schimbi buletinul si adresele din cand in cand si masina/ talonul daca poti dupa fiecare accident.
Eventual te muți pe alt continent. După un accident toți au bani să-și schimbe casa, buletinul și mașina.
Mai ai idei d'astea crețe?

PS - vezi că CNP-ul și numele sînt mai greu de schimbat...

#27
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Crede-ma e util sa mai schimbi macar ce poti! Si nu am zis obligatoriu, ci cand poti!
Daca legea ramane la fel si astia cu GDPR  se gandesc la toate aberatiile dar la acest aspect NU!

E numai, pentru protectia ta, mai ales daca dai peste niste oameni dubiosi!

Edited by MembruAnonim, 16 February 2022 - 12:12.


#28
apocalipsul

apocalipsul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,481
  • Înscris: 26.01.2014
îhî... daca ăla (celalalt sofer) scrie in amiabila numai balarii, numai aiureli... tu cum verifici? ba mai scrie si numarul masinii cumva indoielnic si confuz...

#29
alin2pas

alin2pas

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,329
  • Înscris: 29.01.2008
În amiabilă fiecare scrie ce vrea, dar dacă consideri că nu a scris celălalt ce trebuie sau cum trebuie, nu o semnezi și gata. Îi spui "pa" și mergi la poliție.

#30
MBSL

MBSL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 321
  • Înscris: 16.11.2021

 alin2pas, on 16 februarie 2022 - 10:06, said:

În 2014 cineva a plecat de pe loc fără să se asigure#i a acroșat mașina soției, care circula regulamentar pe drum. Inițial s-au înțeles cu amiabilă, iar agentul lui de asigurări (defuncta Carpatica) a cerut după câteva zile și câte o declarație suplimentară, în care vinovatul să-și recunoască vinovăția în scris. Individul a refuzat, mai mult, susținea că soția ar fi fost vinovată. Se baza probabil că nu vom merge la poliție, pentru a nu rămâne soția cu permisul suspendat. Am mers la poliție (după mai mult de o săptămână de la accident), am dat declarații eu (proprietar în acte al mașinii, soția (conducător auto), am dat exemplarul nostru al amiabilei, iar polițistul l-a chemat pe individ, i-a suspendat permisul pentru neacordarea de prioritate și l-a amendat, iar soția nu a fost sancționată pentru faptul că nu a declarat accidentul în termenul legal, deoarece a fost de bună credință. Se pare că vinovatul era la al treilea accident în ultimul an, iar mașina era înmatriculată pe numele mamei sale.
Amiabila presupune ca ambele persoane implicate să fie de bună credință și dispuse să facă toate demersurile necesare. În cazul din topic, dacă vinovatul nu răspunde la telefon sau mesaje, nu mai poate fi vorba se bună credință. Asiguratorul poate are nevoie și de poze ale mașinilor lovite sau alte documente (pentru a elimina suspiciunea de fraudă), nu poate trimite pentru plata despăgubirilor un dosar incomplet. Dacă vinovatul nu colaborează, amiabilul "cade" și se rezolvă la poliție.



Se dovedește că atunci când nu sunt implicate„pile” iar cel care cercetează speța este corect, lucrurile urmează calea logică.

#31
bonygy

bonygy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,792
  • Înscris: 08.02.2007
Covid-18? Deci pandemia a aparut cu un an inainte de a fi descoperita?

#32
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View PostMBSL, on 19 februarie 2022 - 13:15, said:

Se dovedește că atunci când nu sunt implicate„pile” iar cel care cercetează speța este corect, lucrurile urmează calea logică.
nu este adevarat ce spui

#33
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,353
  • Înscris: 06.02.2008

View Postabac, on 16 februarie 2022 - 07:06, said:

Nu fi asa sigur. In cimpanzenia se poate orice. Daca de exemplu esti in masina parcata pe marginea drumului si asculti muzica si esti baut, daca te loveste cineva politia va ia alcolemia si tu pierzi permisul sau dosar penal functie de alcoolemie. Desi te-ai dus poate doar sa iei ceva din torpedou.

Deși e un scenariu destul de puțin probabil, conform cărui articol de lege s-ar putea întâmpla așa ceva? Legende și basme. Dosarele penale și contravențiile se întocmesc în temeiul unor legi și incriminată este conducerea autovehiculului sub influența băuturilor alcoolice/stare de ebrietate nu alte scenarii.

#34
abac

abac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,326
  • Înscris: 28.10.2018
Asteapta putin sa citesc legea pentru tine. Revin imediat...

#35
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,016
  • Înscris: 20.06.2005

View Postalin2pas, on 16 februarie 2022 - 21:22, said:

În amiabilă fiecare scrie ce vrea, dar dacă consideri că nu a scris celălalt ce trebuie sau cum trebuie, nu o semnezi și gata. Îi spui "pa" și mergi la poliție.
Nu chiar scrie ce vrea, scrie ce trebuie, cu verificare dupa acte, de catre ambii, nu vrea la poliție si gata.

Edited by wolfydRg, 12 April 2022 - 08:16.


#36
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,911
  • Înscris: 03.12.2005
In caz ca se intreaba cineva, cand accidentul se intampla cu masina parcata, proprietarul nu are calitatea de conducator auto in aceasta speta. In situatia asta i se aplica preverea din lege care zice ca utilizatorii/proprietarii/samd de vehicule declara incidentul in termen de 24 de ore de la descoperirea sa.

Experienta personala: am vazut ca una din masini e putin zgariata si are un numar in geam la vreo 40 de zile de la eveniment. Aveam de gand sa fac nimic, dar omul intre timp declarase accidentul la politie. Eu am mers, cum am zis, dupa mai mult de o luna. Nu s-a luat vreo masura contra mea.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate