Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
AC Woods Venezia Smart - nu races...

podea ciment denivelata

Îndepartare bule folie reflectoriz...

Revista imobiliara cu poze... cir...
 Recomandare soundbar pentru laptop

Veți renunța in 2025 la...

Coaxial pentru cablare casa

"Gipane" cu girofar care ...
 Mai e cineva pe forum, in afara d...

COSAFA CUP 2024

Cartela internet cu roaming - com...

Service Liebherr
 Modificare lucrare cimentata

Refinanțare credit ipotecar ...

site CNAIR, sectiunea vignettes -...

Siguranta pe stalp care pica rela...
 

Update BIOS placa de baza

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
wolfenste

wolfenste

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 02.05.2018
O sa continui aici, are lagatura cu placa de baza din acest topic:
https://forum.softpe...re-motherboard/

MSI 6712 KT4 AV

Placa de baza merge bine cu o singura memorie DDR400 de 1GB. Am instalat HD 4650 AGP si merge fara probleme. Am cumparat o placa video Radeon 1950 PRO (e mai slaba decat HD 4650 dar arata mai bine in PC...), am conectat-o la slotul AGP si stupoare ... am luat teapa! Nu da imagine pe ecran. Ventilatorul se invarte. Am testat placa video pe alta placa de baza si de aceasta data am imagine, booteaza, nu m-am dus mai departe cu instalarea driverilor, acolo nu se stie.

Ok, placa video se pare ca e buna. Atunci de ce nu da imagine pe ecran pe placa de baza pe care vreau sa o folosesc? S-ar rezolva cu update de bios la placa de baza? Este suficient sa aleg ultimul bios al placii iar acesta le contine pe toate cele anterioare sau ... trebuie sa aleg cu atentie un anumit bios?

#2
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,908
  • Înscris: 15.06.2004
De obicei ultimul e ok.
Sunt rare cazurile - si atunci e specificat expre pe site-ul producatorului in dreptul lor - cand e necesar un BIOS intermediar.

De rezolvat... depinde ce rezolva acele update-uri de BIOS. De obicei scrie la ele.
Daca problemele tale nu sunt mentionate nu se va rezolva nici dupa update.

#3
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,710
  • Înscris: 01.01.2008
Poți alege ultimul bios. Eu suspectez tomberonul ăla de chipset via, decât așa ceva, mai bine un nforce (defapt era semnificativ mai bun).

#4
wolfenste

wolfenste

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 02.05.2018
Ironia e ca placa video e vazuta de un MSI 6712 KT3V (mai veche) dar nu o vede MSI 6712 KT4AV

#5
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,867
  • Înscris: 25.01.2002
nu cred ca e nevoie de update de bios, mai ales ca Radeon 1950 e mai veche decit 4650...
pe de alta parte zici ca ai o sursa Segotep. din proprie experienta iti zic ca alea is prastii si e posibil ca de acolo sa ti se traga problema, mai ales ca 1950 pro e posibil sa consume oleaca mai mult decit HD 4650...

#6
wolfenste

wolfenste

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 02.05.2018
Nu prea am alta varianta pentru sursa, E singura sursa noua care da 30A pe railul de 5V. Procesorul necesita asta. Sursa e de 500W, CPU e alimentat de pe railul de 5V iar placa video prin molex->6pin deci banuiesc ca e vb de railul de 12V si nu e mult, doar 66W. Motivul pentru care placa video are alimentare 6pin e ca slotul AGP nu da 75W precum slotul PCIe ci mult mai putin.

In afara de asta, problema consumului s-ar ivi in full load, nu la bootare.

In sfarsit, pe placa de baza pe care a mers, MSI 6712 K3V a fost o sursa identica.

Am decis ca inainte sa ma risc la update de bios sa verific instalarea completa a placii video (inclusiv driveri) pe placa de baza pe care merge. Sa ma asigur ca placa video e 100% ok. Altfel nu are rost oricum.

#7
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,867
  • Înscris: 25.01.2002
in trecut am facut upgrade la placa video si nu a pornit cu sursa veche. cam tot pe la generatiile alea de placi video, dar la vremea lor.

#8
wolfenste

wolfenste

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 02.05.2018
Te cred. Dar de ce merge aceeasi placa video, pe aceeasi sursa dar alta placa de baza?

#9
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,908
  • Înscris: 15.06.2004
Probabil ptr ca e MSI.
Numai belele am avut cu astea.

#10
wolfenste

wolfenste

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 02.05.2018
Pentru ca ai avut mai multe. Eu am avut una singura si a mers. Acum ca am mai multe am si eu probleme. ;(

#11
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,867
  • Înscris: 25.01.2002

 eiffel, on 15 februarie 2022 - 12:55, said:

Probabil ptr ca e MSI.

brandul meu preferat :)

#12
RomanianAngel

RomanianAngel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,313
  • Înscris: 03.01.2009
Si eu zic ca e de la chipset. Singura legatura intre CPU, RAM si slot AGP e chipset-ul la generatia asta. Daca e de la VIA, poate face probleme de genul asta. Nu stiu daca ai ce sa faci cu ea. Fie renunti la GPU, fie schimbi placa de baza.

#13
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,908
  • Înscris: 15.06.2004
Eu nu stiu de ce isi mai bate capul, poate doar sa invete ceva despre PC-uri.
Ca e o antichitate inutila.

#14
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,624
  • Înscris: 28.09.2008
@wolfenste cred ca am mai postat ca am placa de baza gigabyte ep43 cu ddr2.
Am 2 module kingston identice de 2 gb fiecare, inca un modul de 2 gb kingston dar alta latenta si inca 2 module de 2gb fiecare adata cu radiator.
Am incercat toate variantele posibile si  sistemul merge doar cu 2 module identice kingston sau adata.
Am incercat cu 3 module dar si cu 4 module si nu se aprinde monitorul.
Am ultimul update de bios la placa de baza.
Acum merge unitatea cu 2 module identice kingston si w8.1 instalat si am trecut peste problema asta.

Am avut si placa de baza de o ai tu msi kt4av. Am aruncat la tomberon placa de baza chiar daca era functionala.
Gandeste-te ca placa de baza are 20 de  ani vechime.
Nu am stat sa caut prea mult dar am gasit pe un site unitate cu ddr3 si procesor inter E7500 la 150 lei.

De ce te mai obosesti cu gunoiul ala daca nici nu poti sa instalezi mai mult de 1 gb ddr1 ?

Edited by mariusixy, 15 February 2022 - 16:21.


#15
wolfenste

wolfenste

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 02.05.2018
Are un singur stick de momorie de 1 gb. Am trecut peste problema asta, vezi topicul trecut, ai link in prima postare din thread.

Cateva lamuriri. Fac asta de distractie. PC-ul de baza are i5 si RX 580. Nu e mult dar mai asteptam pana trece perioada asta sau ... intram in alta mai rea.

Am multe componente cu ddr2, ddr, sdram, samd. Cred ca pot sa fac 10 PC-uri complete daca as mai lua niste surse, din diferite ere PC. Nu le-am cumparat ca sa le vand, nici ca sa fac filme pe youtube. E doar pentru joaca personala. Am cheltuit ceva bani dar nu cine stie ce ca nu am luat chestii scumpe, doar multe.

De ce combinatia asta? De ce Radeon 1950 PRO AGP cand am deja HD 4650 AGP de 1gb vram?
Am avut placa de baza MSI 6712 KT4AV in 2005 cu Radeon 9550 (btw, acum am 4 bucati....). Si ma chinuiam ca naiba in jocuri, alea care dat de cat mergeau. Dupa ce m-am chinuit cativa ani asa am decis sa nu fac upgrade ci sa abandonez complet sistemul si sa iau unul complet nou. Asta era decizia corecta, evident.

Dar acum, sau de ceva vreme, m-am tot gandit cum as fi jucat daca as fi upgradat la maxim acel sistem. De asta am pus 2.5 GB ram si HD 4650. Iar Radeon 1950 PRO arata mult mai bine in PC si are backplate pe AGP bridge care la HD 4650 e descoperit si frige de te frigi...  De jucat da, unele jocuri le-as fi jucat cu grafica pe maxim desi atunci nu mergea nici pe low. Altele le pot juca mai bine dar CPU face bottleneck la greu. Iar in altele din cauza CPU nu s-a constatat nicio imbunatatire.

Cam despre asta e vorba. Poate ar fi fost mai bine sa deschid un topic despre retro riguri pe alta arie. Btw, am si q6600 cu 8800 GT gata instalat (nu in cutii)  si arata si misto in carcasa noua cu leduri si alea alea. Posted Image

Edited by wolfenste, 15 February 2022 - 16:58.


#16
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,624
  • Înscris: 28.09.2008
Incearca sa gasesti componente functionale pt o unitate cu memorii ddr2.
Dar clar monitorul sa nu fie din aceeasi perioada. Daca ai monitoare crt sa nu le dai nici la dusmani.
Un var are o firma de topografie si mi-a lasat mai demult peste 10 unitati cu ddr. Le-am aruncat la tomberon.
Am gasit condensatori umflati la surse si placi de baza.
Da am si eu o unitate cu ddr2 care de vreo 2 ani e doar ea pornita.
Prea antic ddr mai ales ca nu poti pune decat un modul de 1 gb.
Macar sa poti instala windows 8 ca altfel daca bagi xp o sa ai surpriza sa nu poti intra pe siteurile dorite.


#17
wolfenste

wolfenste

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 02.05.2018
Tu citesti ce scriu? Am destule componente si pe DDR2. Am deja instalat un sistem DDR2 Q6600 si 8800 GT cu carcasa noua si briz brizuri.

Pentru componentele vechi, in special placi de baza, riscul e mare. Am luat trei tepe la rand cu placi de baza pe DDR 1 din perioada 'pandemiei' condensatorilor electrolitici. Dar erau sume irelevante, gen 40 50 de lei.

Nu vreau Windows 8, sau 7 sau Vista. Vreau PC retro cu componente si OS  de atunci. Nu sunt ca sa intru cu ele pe site-uri. Daca as vrea asta as pune light Linux. Apropo, am un HP SFF (l-am primit gratis ca nu mai mergea)  cu Pentium 4, 512 mb DDR si Puppy Linux BionicPup 32 si merge youtube. Nici macar nu are placa video dedicata, e pe placa de baza. E la limita, daca nu dau ful screen se vede cursiv.

Edited by wolfenste, 15 February 2022 - 18:35.


#18
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,624
  • Înscris: 28.09.2008
Te invidiez ca ai atata spatiu in casa pt atatea gunoaie.
Eu am aruncat tot la gunoi.
Surse, unitati dvdrvw pe ide, memorii sdram, ddr1, placi de baza, carcase,...

Daca vrei un PC cu ddr care nu o sa fie folosit de nimeni de ce te mai agiti in legatura cu placa video si ca nu suporta decat un modul de ram.
Ocupi toate sloturile ca sa fie mai retro si gata ai inca un pc pt solitaire.
Dar sa folosesti si un monitor din acea vreme e masochism. Te lasa fara vedere.
Daca esti nostalgic dupa sisteme de operare antice poti folosi masina virtuala .
Made in china inseamna miliarde de bucati. Nu o sa valoreze nimic nici peste 1 milion de ani.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate