O inventie ce ar putea schimba lumea
Last Updated: Jul 05 2022 22:12, Started by
Cristi_E
, Feb 13 2022 12:48
·
8

Posted 13 February 2022 - 13:40

Da, pai are clipul descriere. |
Posted 13 February 2022 - 13:53

Nu stiu cine-i asta, dar dupa un searci m-am cam lamurit. Nu pare a fi genul Fritz Haber, numele care-mi vine in minte cand aud de inventii care au salvat planeta de ceva. Roxin e un dacopat celebru, vezi pe canalul lui ca e plin de mituri despre daci si comorile lor. Dar cand mai gaseste pe cate unul din vremurile noastre care reinventeaza roata sau piroliza, evident ca il promoveaza si pe ala, ca e urmas al dacilor ![]() |
Posted 13 February 2022 - 13:57

Pai bun, Roxin ar face vizualizari, insa inginerul respectiv ce are de castigat de pe urma unei minciuni?
|
Posted 13 February 2022 - 14:06

Poate spera sa vine vreun fraier sa ii dea bani ca sa cumpere sau sa produca vreo instalatie.
Sau doar sa se simta mandru ca e unic in lume ... Tu ai observat sa vorbeasca in acest interviu despre ceea ce au spus ca face unica aceasta instalatie? Adica despre faptul ca poate descompune deseuri diferite? Din ce am observat eu, ei vorbesc doar despre beneficiile generale ale pirolizei, deci alt indiciu ca e doar vrajeala. De ce ar vorbi 25 de minute despre beneficiile pirolizei in general si cum ne poate scapa de deseuri, dar nu ar spune nimic despre cum au reusit sa descompuna deseuri diferite in aceeasi instalatie, doar sa se laude ca ar fi reusit? |
Posted 13 February 2022 - 14:14

Posted 13 February 2022 - 14:15

Eu vorbeam de cel care a realizat interviul, nu de cel cu instalatia de piroliza. Roxin e un dacopat celebru, vezi pe canalul lui ca e plin de mituri despre daci si comorile lor. Dar cand mai gaseste pe cate unul din vremurile noastre care reinventeaza roata sau piroliza, evident ca il promoveaza si pe ala, ca e urmas al dacilor ![]() In fine, tot aia e! |
Posted 13 February 2022 - 14:18

"Inventatorul" ala vinde ulei de sarpe iar Roxin piei de closca. Vrei inventie care va schimba lumea? Uite aici ce fac oamenii seriosi https://news.mit.edu...mpaign=news  de 6 ori mai usor decat otelul, de 2 ori mai dur. ce cladiri ,poduri, avioane ai putea face cu asa ceva!
|
Posted 13 February 2022 - 14:36

Posted 13 February 2022 - 14:39

Deseuri organice adica biologice?
Ca pe astea le descompune oricum natura. |
Posted 13 February 2022 - 15:10

|
Posted 13 February 2022 - 15:48

Nu cred. In plus, n-am acele 20 de minute sa ma uit despre ce-i vorba. Trebuia sa fi spus si tu cateva cuvinte sa vedem daca merita sau nu sa ne uitam si noi la acest filmulet. Iti spun eu ![]() ![]() Edited by jimi91, 13 February 2022 - 15:50. |
Posted 13 February 2022 - 16:24

sa fie baiatul asta sanatos da nu stiu ce brevet a luat el ca acum 17 ani se infiintau astfel de fabrici in america si in olanda e deja o fabrica de metanol din gunoi menajer si italienii urmeaza sa bage si ei banii in instalatii industriale la livorno. poate are ceva brevetabil vreun catalizator sau habar nu am ce care amelioreaza randamentul dar in esenta acest proces e cinoscut de mult si doar indiferenta politicienilor a facut ca in prezent sa nu avem instalatii de astea peste tot. Nu au putut concura cu pretul scazut al petrolului dar in loc sa arunce banii pe masini cu baterii care sunt un rateu al tehnicii mai bine ar cheltui banii pe instalatii de produs combustibil din deseuri. Mai mult de jumatate din deseuri sunt carbon neutral ca sunt resturi agricole de fapt si chiar si restul care e plastic sau cauciuc e mult mai avantajos sa fie transformate in combustibil decat sa extragem si sa ardem petrol.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zm0jslIE1kk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] https://www.chemistr...3008729.article Edited by chilly willy, 13 February 2022 - 16:30. |
Posted 13 February 2022 - 16:46

Brevetul e din 2020. Intrebarea e: ce s-a intamplat cu el in ultimii 2 ani? Daca nimic, atunci poate ca nici inventia nu e asa de importanta.
|
Posted 13 February 2022 - 17:10

Posted 13 February 2022 - 17:11

aa fiind vorba de Romania nici daca gasea o solutie la fuziune nu se intampla nimic. Statul nu da bani decat daca e rost de ceva de furat. Asta nu e relevant de ce nu s-a intamplat in Romania. Nu am inteles insa ce a descoperit anume, ce a brevetat ca instalatii s-au mai facut de mult si sunt functionale, sunt fabrici care fac deja piroliza si gazeificare. piroliza fara gazeificare e cam fara sens ca baza sintezei de combustibil e syngas-ul. Nu are rost sa produci carbune vegetal si uleiuri si ce mai descrie el in emisiune ca sunt fara valoare. Syngas-ul poate fi convertit direct in metanol si in etanol. E cel maivaloros produs. Carbunele vegetal e fara valoare. Mie mi-e teama ca el a inventat o instalatie de care nu are nevoie nimeni pentru ca transforma gunoiul menajer in alt tip de gunoi tot fara valoare.
Edited by chilly willy, 13 February 2022 - 17:16. |
Posted 13 February 2022 - 17:57

|
Posted 13 February 2022 - 18:22

No bun, dar cum ar schimba lumea chestia asta, ca tot n-am inteles?
Motorul a schimbat lumea, curentul electric, becul, telefonul, internetul. Si asta se incadreaza in aceeasi categorie de marime? Edited by Phobos, 13 February 2022 - 18:25. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users