Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Cei mai buni crenvursti
Last Updated: Nov 22 2022 12:42, Started by
MembruAnonim
, Feb 12 2022 17:35
·
0
#37
Posted 12 February 2022 - 19:39
il lidl din aia vienezi, crocanti. nu d'aia pikok de care isi iau sarakii ca-s mai multi si mai ieftini.
|
#38
Posted 12 February 2022 - 19:47
#39
Posted 12 February 2022 - 19:48
acu vad ca majoritatea celor de aici (adica cam toti) nu stiu istoria parizerului si a crenvurstilor.
parizerul e in reteta originala cel mai sanatos aliment (ma rog dintre alimentele cu carne). E doar un amestec de carne slaba de porc si vita fiarta, ou, sare si ceva aroma. El a fost creat in rusia la inceputul sec 20 ca un aliment foarte nutritiv si usor de digerat pentru oameni care suferisera de denutritie. Ministrul sanatatii cred din perioada aia unu mikoyan (nu ala cu mig-urile) s-a dus in america pe la institute medicale si s-a intors cu reteta asta si s-a vandut ca si carnatul doctorului doktorskaya kolbasa. Reteta s-a raspandit si in tarile est-europene. Crenvurstii sunt cam acelasi lucru numiti wienna sausage doar ca in forma de carnat . Deci in esenta crenvurstii si parizerul ar fi cele mai bune alimente. Partea proasta e ca in perioada terminala a comunismului din cauza lipsurilor s-a inlocuit totul cu inlocuitori pana si inlocuitorii au fost inlocuiti cu alti inlocuitori mai ieftini astfel ca din reteta originala nu a mai ramas nimic, era un amestec de piele, carne inferioara, slanina, multa apa, gelatina, amidon, soia, ulei de palmier (compozitie care e si actual prezenta in multi "crenvursti" dupa cum s-a vazut in clipul ala cu tanti aia caruia i-au placut crenvurstii aia de 55% carne ca aveau aroma daaa dumbfuck). Crenvurstii nu se fac normal din pui sau curcan ci din porc+vita si la fel si parizerul. In mod normal crenvurstii si parizerul nu trebuie sa aiba foarte multa aroma pentru ca oricum se mananca cu mustar sau alte chestii. Practic cei mai buni crenvursti care pot fi gasiti in magazin sunt aia care au cea mai multa carne si nu au amidon, soia si alte bullshituri. Cred ca aia de la lidl de porc sunt cei mai apropiati. Ca sa fie mai buni ar trebui sa fie in membrana naturala (aia de la lidl nu au membrana sunt doar presati dar e mai bine decat sa aiba folie de aia sintetica) sa aiba si vita si sa fie afumati cat de cat. Ca o alternativa este pe yt plin de filme cum se prepara doktorskaya kolbasa dupa reteta originala si cine are timp si dorinta poate face si parizer si crenvursti sau polonezi. Nu e foarte greu dar putina lume mai este tentata sa prepare ceva acasa. Edited by chilly willy, 12 February 2022 - 20:00. |
#40
Posted 12 February 2022 - 19:51
#41
Posted 12 February 2022 - 19:59
#42
Posted 12 February 2022 - 20:11
#43
Posted 12 February 2022 - 20:25
Din ce se gaseste in mod curent prin comert, aia de la Meda in tipla de 6 bucati, par cei mai buni.
Altfel, mai sunt niste ambulanti pe langa Mall Bucuresti (Circul foamei), dar nu trec prea des pe-acolo. Si cei mai buni erau pe la Obor, etajul 1 in hala noua, de curcan, afumati, dar pe-acolo ajung foarte rar si nu au intotdeauna. E un magazin de branzeturi si preparate de carne. Dar, nu-s fan cremvusti. Insa copii astia ai mei vor asa ceva dimineata. Mananca numai prostii. Edited by maccip, 12 February 2022 - 20:25. |
#44
Posted 12 February 2022 - 20:27
La Lidl au crenvursti de porc Dulano, la cutie câte 4 buc., membrana naturală, crocanți, ușor afumati.
Sunt cei mai buni pe care i-am gustat. In Carrefour am mai găsit crenvusti de vita de la Scandia, peste 50 lei/kg, membrana naturală, afumati. Și ăștia sunt foarte buni. |
#46
Posted 12 February 2022 - 20:38
wfnse, on 12 februarie 2022 - 20:27, said:
La Lidl au crenvursti de porc Dulano, la cutie câte 4 buc., membrana naturală, crocanți, ușor afumati. Sunt cei mai buni pe care i-am gustat. robert23mg, on 12 februarie 2022 - 20:34, said:
Dulano vienezi de la LIDL Acum au aflat toti. Sa vedem cu cat va creste pretul |
|
#47
Posted 12 February 2022 - 20:45
rim80 said: 1644681585[/url]' post='28792005'] Mie imi plac crenvurstii Angst cu membrana naturala. De cand s-au asociat cu elvetienii fac produse bune dupa retete traditionale. Da, le fac dupa chimicale traditionale,ca doar nu crezi ca poti hrani milioane de oameni pe zi cu mancaruri sanataose ca pe vremea bunicii mele ca acum 40-50 de ani.Ia vezi pozele astea nu ti-or da de gandit? Attached Files |
#48
Posted 12 February 2022 - 20:45
Poate nu ati aflat ca s-a facut recent un studiu asupra aditivilor si continutului de carne si s-a realizat un top: https://weradio.ro/s...act-de-gandaci/
|
#49
Posted 12 February 2022 - 20:56
nu are nimic cosenila aia, o poti manca linistit. Asa si mierea e facuta din saliva de gandaci
Aia dulano sunt buni, acum mi-am amintit si de ei. din articol Top 10 mărci de crenvurşti după conţinutul de carne: 1. Pikok/Polonia cu 93% carne din pulpă de porc şi fără aditivi fata de aceeasi firma cu crenvursti de pui 7. Pikok/Polonia cu 85% carne (72% piept de pui si 13% carne din pulpă de pui) şi 9 aditivi; clar puiul nu e adecvat pentru crenvursti Edited by chilly willy, 12 February 2022 - 21:00. |
#50
Posted 12 February 2022 - 20:58
Meda de pui îmi plac. Dar da, parcă nu prea mai sunt crenvursti buni. Mai ales care sunt cu "90% carne", mi se par toți proști.
|
#51
Posted 12 February 2022 - 20:58
|
#52
Posted 12 February 2022 - 21:27
Tsunnnami, on 12 februarie 2022 - 18:16, said:
Mustarul e alta dezamagire. Nu mai gasesti mustar simplu, acum toate au zahar. In State si Canada gaseam. Cel mai ieftin dar cel mai bun. O sa incerc sa-mi fac singur Cauta la magazinele cu produse rusesti (Bereska) ... sau daca ai pe cine sa rogi sa ti aduca cineva din Republica Moldova (sau alt stat exsovietic) mustar "rusesc" |
#53
Posted 12 February 2022 - 21:31
Sunt atatea sortimente de mustar pe piata, incat e greu sa nu gasesti unul potrivit gusturilor tale.
In plus este extrem de usor sa faci mustar singur, asa cum iti place. Edited by pasilla, 12 February 2022 - 21:32. |
#54
Posted 12 February 2022 - 21:52
MembruAnonim, on 12 februarie 2022 - 17:35, said:
Salutare! Pentru ca a trebuit sa iau mustar Bunica Iute, m-am gandit sa iau si Crenvursti. Parerea mea de pana acuma: - Pikok de curcan de la Lidl - super penale si uscate - nici pisica nu le-a mancat, si la caine nu dau orice. - Wudy - faine ca nu au membrana, sunt si cu cascaval si simple. - Caroli - pui - bunicele. Mai tineti minte in Republica Socialista era doar un singur tip, de crenvursti si un singur tip de polonez, ambele la vrac, iti rupea cat vroiai, erau mai unsuroase dar super bune Nu mai gasim asa ceva? Ce ziceti care sunt cei mai buni crenvursti? dtd234, on 12 februarie 2022 - 17:52, said:
Nu mai exista asa ceva crenvurst bun. Toti sunt necomestibili acum. Acum vreo 20 de ani mai gaseai crenvurst ok adus de la unguri |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users