Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce inseamna C.I+?

O luna de permis si un Ford Monde...

Prioripost

ce puteam face in aceasta situatie?
 analiza disbioza in materii fecale

Ajutor cu un Chromecast 4 TV HD

Recomandare telefon

Media player Dune -streaming Andr...
 Ordinea corecta casa in roșu...

Aplicatii optimizate pentru Apple...

Inundatie casa si administratorul...

Statiuni balneo pentru recuperare...
 Smalt crapat lavoar - se poate re...

Biorinil, se mai poate gasi totus...

Lipire imagine foto pe cabochon d...

Motor 4 timp ohv.
 

Cum pot integra în paginile html 2 stiluri CSS diferite pentru 2 imagini diferite, ambele fiind separate vertical printr-un spațiu?

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
me_suzy

me_suzy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 628
  • Înscris: 29.04.2007
salut prieteni. Cum pot integra într-o pagina html 2 stiluri CSS diferite pentru 2 imagini diferite, ambele fiind separate printr-un spațiu vertical (una sub alta) ?

Uitati-va la tablourile de mai jos. Au dimensiuni diferite, stiluri diferite. Asta nu stiu cum sa fac in css.

Attached Files



#2
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,547
  • Înscris: 18.09.2008
ID-uri diferite in CSS?

#3
GaBogdan

GaBogdan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 625
  • Înscris: 02.09.2020
Daca am inteles bine intrebarea.   Prin Id sau clasa diferita
<img id="firstImg" scr="" alt="" />
<img id="secondImg" scr="" alt="" />

Si in css:
#firstImg{
width: 500px;
}

#secondImg{
width: 200px;
}

Edited by GaBogdan, 10 February 2022 - 11:26.


#4
me_suzy

me_suzy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 628
  • Înscris: 29.04.2007

 GaBogdan, on 10 februarie 2022 - 11:24, said:

Daca am inteles bine intrebarea.   Prin Id sau clasa diferita

nu stiu css, acum invat. Dar ID sau CLASS, imi poate arata cineva in cod cum se fac ambele variante ?

#5
GaBogdan

GaBogdan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 625
  • Înscris: 02.09.2020

 me_suzy, on 10 februarie 2022 - 11:25, said:


nu stiu css, acum invat. Dar ID sau CLASS, imi poate arata cineva in cod cum se fac ambele variante ?
Dada, da-mi te rog 5 minute si iti trimit link pentru adaugare css in html, id, clasa

#6
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,547
  • Înscris: 18.09.2008
https://codepen.io/miki07/pen/JjONWaQ

Asa ceva?

#7
Bogdan__26

Bogdan__26

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 26.01.2016
Uite exemplu acesta: https://jsfiddle.net/Ln3y0bz7/
Dacă vrei dimensiuni diferite imaginile trebuie să fie de dimensiuni diferite iar dacă vrei stiluri diferite le poți pune într-un div și le poți targeta folosind :first-child, :last-child, :nth-child() sau cum a spus colegul mai sus prin clase sau id-uri diferite.

#8
GaBogdan

GaBogdan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 625
  • Înscris: 02.09.2020
Ai indexul html, langa el mai creezi un fisier numit style.css de exemplu unde o sa tii tot css-ul. E mult mai ok decat css inline.
Pentru a "lega" fisierul style.css cu index.html, in head, scrii <link rel="stylesheet" href="style.css">  ( daca pui style.css in alt folder trebuie sa ai grija la path, exact ca si la imagini. ) https://www.w3school...s/css_howto.asp
Pentru a stiliza o imagine, un div, un p etc etc. Folosesti atributuri precum "id" sau "class"  https://www.w3school...tml_classes.asp
Pentru a folosi class: <img class="myClassDeExemplu" scr="" alt="" />
iar in css clasa se targheteaza asa:
.myClassDeExemplu{
// ce stil vrei tu sa aplici aici
width: 300px;
}

Pentru a folosi id: <img id="myID" scr="" alt="" />
iar in css clasa se targheteaza asa:
#myID{
// ce stil vrei tu sa aplici aici
width: 600px;
}

Am incercat sa fac un scurt si utli rezumat, sper sa ajute.

Edited by GaBogdan, 10 February 2022 - 11:43.


#9
me_suzy

me_suzy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 628
  • Înscris: 29.04.2007
multumesc GaBogdan si Miki07

da, asa ceva. Testez si vad cum merg amandoua variantele. Thanks !!

.picture, .leftPicture, .rightPicture {
	border: 2px dotted gray;
	width: 200px;
}
.leftPicture {
	float:left;
}
.rightPicture {
	float:right;
}


mai ulte raspunsuri se pot gasi aici: https://stackoverflo...ges-differently

#10
GaBogdan

GaBogdan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 625
  • Înscris: 02.09.2020
Iti sugerez sa te mai uiti peste https://www.w3school...ls.com/  html si css
Pentru inceput, acopera destul de multe chestii.
Daca te mai pot ajuta cu ceva, nu ezita sa lasi un pm.
Succes!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate