Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?

Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni
 Dalți gravare lemn

Didgeridoo

Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...
 Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo

comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...
 Internetul este neutilizabil fara...

Eroare cloud burn icopy face id

DermaRoller ce este ?

Articole limba Germana
 

Vacanta exotica cu un copil de 3 luni

* - - - - 4 votes
  • Please log in to reply
80 replies to this topic

#19
spooky51

spooky51

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,815
  • Înscris: 29.09.2006

View Postsomething00, on 09 februarie 2022 - 09:55, said:

Si stiu ca acum o sa imi sara lumea in cap dar Mauritius mi a atras atentia pt ca avem curse directe de unde locuim. Si este cu anulare gratis pana la 1 ora inainte de zbor. Dezavantajul cel mare este intr-adevar distanta. O observatie insa: pe zborurile intercontinentale primesti bassinet.  Ca am vazut ca se discuta de tinut in brate pt multe ore.
Din cate stiu Mauritius e una din cele mai safe destinatii turistice si nu vad de ce medicii de acolo nu ar putea rezolva orice eventuala problema cu copilul. Cat despre faptul ca e copilul prea mic sa mearga la mare, banuiesc ca se nasc copii si in Mauritius si merg "la mare" si mai de tineri :D . Si cu copil de 3 luni nu vad de ce nu te-ai putea relaxa la plaja, copilul in carucior sub un copac, mai mult ca sigur nu pleci cu gandul sa-l inveti sa faca snorkeling si nici sa vasleasca la caiac, nu sunt medic insa cred ca un copil de 3 luni s-ar descurca cam greu sa vasleasca :D . Go and have fun!

#20
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,324
  • Înscris: 09.09.2006

View Postsomething00, on 09 februarie 2022 - 09:36, said:

[...]ca stricam  calatoria oamenilor cu sugar pe avion este din aceeadi categorie.[...]
Nu, nu e. E doar părerea ta, privind lumea prin ochelarii colorați în roz de sarcină și sentimentul matern și tot restul. Faptul că tu nu reacționezi la urlete de copil în avion nu înseamnă că 90% din restul pasagerilor nu suferă.
Restul, e treaba ta ce faci și cum. Fiică-mea la vârstele alea își ocupa tot timpul când nu dormea cu urlatul, și nici n-a fost vreo somnoroasă. Urla într-una, la volum serios. Nu trecea decât cu plimbat în brațe prin casă. Numai legănatul (stând în fotoliu de exemplu) n-a mers ever. Am învățat să dorm mergând ;) Lunile alea au fost principalul motiv pentru care n-are frați/surori.

#21
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
La 3 luni cel mai bine, lasi la bunici si va duceti 1 saptamana singuri oriunde. Va deconectati putin si voi de la plansete!
Copilul la 3 luni nu o sa aiba oricum "amintiri", plus inca e prea mic sa mergi la plaja.  
De la 1 an se recomanda asta, atunci deja poate sa se bucure de nisip si nu o sa aveti atatea probleme (cu iritatiile, roseata pielii, diareea, ce apar in concedii din astea).

Edited by MembruAnonim, 09 February 2022 - 11:03.


#22
something00

something00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 14.11.2005

View Postbuntzi, on 09 februarie 2022 - 10:49, said:


Nu, nu e. E doar pãrerea ta, privind lumea prin ochelarii colorați în roz de sarcinã și sentimentul matern și tot restul. Faptul cã tu nu reacționezi la urlete de copil în avion nu înseamnã cã 90% din restul pasagerilor nu suferã.
Restul, e treaba ta ce faci și cum. Fiicã-mea la vârstele alea își ocupa tot timpul când nu dormea cu urlatul, și nici n-a fost vreo somnoroasã. Urla într-una, la volum serios. Nu trecea decât cu plimbat în brațe prin casã. Numai legãnatul (stând în fotoliu de exemplu) n-a mers ever. Am învãțat sã dorm mergând ;) Lunile alea au fost principalul motiv pentru care n-are frați/surori.

Am scris de cateva ori deja ca nu am rezervat nimic si ca nici nu o sa rezerv curand. Ca totul depinde de cum decurg lucrurile dupa nastere.

Eu am mii de zboruri la activ. Si in perioada fara corona zburam cel putin o data pe luna intercontinental. Am fost mereu intelegatoare fata de familiile cu copii din avion.

De obicei experientele mele negative vin de la adultii nesimtiti.

Dar asta e alta discutie.


#23
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,261
  • Înscris: 24.11.2002

View Postsomething00, on 09 februarie 2022 - 09:36, said:

Multumesc pentru pareri. Unele dintre argumente sunt intr-adevar interesant de luat in seama si analizat.
Avem 3 prieteni foarte buni care sunt medici pediatri. Multe dintre aspecte ( cum ar fi statul in scoica) le-am discutat cu ei deja.
Partea cu faptul ca nu suntem parinti responsabili pt ca ne gandim la vacanta este insa de tot rahatul. Si ca stricam  calatoria oamenilor cu sugar pe avion este din aceeadi categorie.
Am 40 de ani. La varsta mea nu mai ma caracterzieaza aruncatul cu capul inainte. Nu am de gand sa fac nici o reservare inca. Evident ca o sa astept sa vad cum va fi viata in trei si cat de greu sau usor va fi cu alaptatul si nu numai.
Si chiar si atunci cand o sa rezerv ceva, o sa am grija sa fie cu anulare gratuita.
Sper sa nu te superi si mai tare, dar deocamdata legal nu sunteti parinti, daca esti inca insarcinata si nu ai nascut. Nastere usoare si reprize de somn cat mai intregi/odihnitoare iti doresc in urmatoarele luni.
La 3-4 luni sunt colicii, care pot inseamna si reprize de 2-3 ore de plans pentru copil. Suficient sa iesiti in larg sa faceti o repriza de scuba, nu? Se ocupa bunica sau bona de copil. Pe la 6-7luni incep sa apara dintii, apoi masele si alte probleme. Mai sunt si puseele de crestere, statistic tot in perioada 3luni si 4luni. Atentie copilul nu are buton de MUTE! Nici sanul nu functioneaza tot timpul.
Multe lucruri se pot face si cat esti insarcinata si dupa ce ai nascut, dar cat este de bine pentru copil? In Romania parintii hotarasc, pana sa se intample lucruri grave; in alte tari autoritatile intervin mai repede.

@something00 Noi scriem si din experienta proprie. Ai cerut pareri pe un forum public, acestea sunt.

@nael25 La 3 luni bebelusul are nevoie mama si de lapte matern. Sunt sigur ca mama ii poate trimite prin FanCurier.

PS: Sunt sigur ca apreciati plansetele bebelusilor in toate presurizarile si depresuzarile avioanelor. La fel cum apreciaza si ei aerul uscat si rece din avion, durerile date de urechile infundate, mai ales ca nu pot sa isi sufle nasul si nu stiu sa egalizeze presiunile. Iar cand o sa planga al tau nu o sa le poti ignora, cum ai facut cu altii.

Edited by vestale, 09 February 2022 - 11:10.


#24
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,345
  • Înscris: 22.10.2007
cel mai mult depinde de copil, ai mei la 3 luni erau deja obisnuiti cu somnul noaptea asa ca a fost ok din punctul asta de vedere, cand primul avea 3 luni am ajuns prin bulgaria, desi plecasem spre litoralul romanesc si 0 probleme, ba chiar a fost o saptamana foarte relaxanta, la 7 luni am traversat europa dintr-un capat in altul cu masina, la putin peste 1 an a fost primul zbor, daca se plictisea si dadea semne de scandal - pac un san in gura si se linistea rapid.
dar totusi mai departe de europa nu m-as avanta cu un copil asa mic.

#25
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,082
  • Înscris: 29.01.2016

View Postsomething00, on 09 februarie 2022 - 08:10, said:

Salut.
Ne tot uitam de o destinatie unde sa mergem la inceputul lui Iunie.
Vom merge cu un copil de 3 luni si am vrea sa fie un loc unde sa gasim cazare intr-un hotel mai marisor si cu tot confortul. 4-5 stele. De preferat un junior suite sau o vila. Dar parte dintr-un resort. Nu all includive. Maxim demi pensiune.
O sa fie o vacanta mai de relaxare dar in acelasi timp am vrea sa fie un loc unde sa avem si altceva de facut nu doar stat la plaja. Noi suntem foarte activi si aventurieri prin calatorii. Pana acum am fost pe toate continentele si vreo 65 de tari. Dar tre sa ne facem cumva “mana” cu noua aditie la familie Posted Image
Am vazut multe plaje interesante pana acum. Din Galapagos si pana in Australia, toata Asia de Sud Est etc. Dar niciodata nu au fost doar pentru plaja. Ori era pentru scuba diving. Ori erau 2-3 zile dupa ceva mai activ.
Ce destinatii ati recomanda? Fiind iunie, nu prea stiu multe destinatii exotice cu vreme buna. Si in care sa nu fi fost inca.

Copilul are 3 luni acum, sau va avea in iunie, adica nu e inca nascut ?
Recomandare : destinatie domestica sau pe aproape. Un copil de 3 luni nu e un obiect, daca i se intampla ceva, orice, o sa ai parte de mari aventuri. In plus, nu sti cum va fi inainte de plecare, ca un copil azi e bine si maine poate face febra sau colici, sau sa inceapa sa il supere ceva.
Mai taie din aventuri, e cazul sa realizezi ca lucrurile s-au schimbat radical...

#26
something00

something00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 14.11.2005

View Postspooky51, on 09 februarie 2022 - 10:29, said:


Din cate stiu Mauritius e una din cele mai safe destinatii turistice si nu vad de ce medicii de acolo nu ar putea rezolva orice eventuala problema cu copilul. Cat despre faptul ca e copilul prea mic sa mearga la mare, banuiesc ca se nasc copii si in Mauritius si merg "la mare" si mai de tineri :D . Si cu copil de 3 luni nu vad de ce nu te-ai putea relaxa la plaja, copilul in carucior sub un copac, mai mult ca sigur nu pleci cu gandul sa-l inveti sa faca snorkeling si nici sa vasleasca la caiac, nu sunt medic insa cred ca un copil de 3 luni s-ar descurca cam greu sa vasleasca :D . Go and have fun!

La asta m-am gandit si eu: oare copiii nascuti pe malul marii ce fac ? :)

Intrleg perfect remarca legata de oboseala si lipsa de somn si faptul ca un copil mananca des si doarme mult. Toate lucrurile astea le iau deja in considerare. Si daca nu va fi sa fie atunci nu mergem nicaieri si basta. Nu e obligatoriu.

Insa nu sunt deloc de acord cu remarca ca un copil nu are voie la mare pana la 1 an. Ca doar nu il pun in soare la prajit.

Si nici nu am de gand sa il las cu bunicii. Nu fac copil sa mi-l creasca altii.

#27
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View PostMembruAnonim, on 09 februarie 2022 - 10:59, said:

La 3 luni cel mai bine, lasi la bunici si va duceti 1 saptamana singuri oriunde. Va deconectati putin si voi de la plansete!


Sorry, dar probabil nu ai copii daca dai astfel de sfaturi.

#28
aceton

aceton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,793
  • Înscris: 11.04.2017
Nu e vorba de pus copilul la soare la prajit. Caldura in sine, temperatura crescuta. La varste fragede nu isi poare regla temperatura corpului si devine agitat, irascibil.

#29
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,345
  • Înscris: 22.10.2007
totusi de la conceptie pana la nastere sta la 37 de grade



uitasem, primul a stat aproape exclusiv in marsupiu, ajuta enorm de mult sa nu te cari cu trasura dupa tine, dar trebuie unul bun, nu orice chinezarie.

Edited by _-livio-_, 09 February 2022 - 11:11.


#30
aceton

aceton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,793
  • Înscris: 11.04.2017
Noi am mers pe un marsupiu cu centura de mijloc si scaunel. Preia din greutatea care se lasa pe umeri.

#31
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View Postsomething00, on 09 februarie 2022 - 09:55, said:

Niste variante ar fi fost: Tenerife sau Lanzarote sau Azore. Din ce e mai aproape. Sunt conditii de vestul Europei. Safe. Fara prea mare bataie de cap.

Si stiu ca acum o sa imi sara lumea in cap dar Mauritius mi a atras atentia pt ca avem curse directe de unde locuim.

Poate tenerife sa fie ok, insa eu in Lanzarite, Azore nu as merge cu copil mic, mi se pare super riscand sa fiu prins pe insula daca sunt ceva pb de sanatate. De Mauritius nu mai zic. La varsta aia ai nevoie de flexibilitate, adica de masina, eu zic sa uiti de avion pe distante mai lungi de 2h, cel putin deocamdata. Daca vrei la mare in afara de Italia, Franta sau Spania eu n-as recomanda nimic altceva.

Acum eu stiu ca pt tine pare aberant ce spunem noi aici, insa chiar mi-ar placea sa revii prin iunie, inainte sau dupa concediul in cauza si sa ne spui cum a fost :)

View Post_-livio-_, on 09 februarie 2022 - 11:09, said:

uitasem, primul a stat aproape exclusiv in marsupiu, ajuta enorm de mult sa nu te cari cu trasura dupa tine, dar trebuie unul bun, nu orice chinezarie.

Al meu n-a stat deloc in marsupiu, ii era prea cald.

#32
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,443
  • Înscris: 30.10.2003

View PostMembruAnonim, on 09 februarie 2022 - 10:59, said:

La 3 luni cel mai bine, lasi la bunici si va duceti 1 saptamana singuri oriunde.
Jap, jap, doua palme! Cum sa lasi copilul de 3 luni la bunica?

View Postsomething00, on 09 februarie 2022 - 11:05, said:

La asta m-am gandit si eu: oare copiii nascuti pe malul marii ce fac ? Posted Image
Poti sa ai un concediu extraordinar sau poti sa o faci lata. Parerea mea e ca riscati.

Oricum nimic nu-i sigur in perioada respectiva. Se poate imbolnavi in orice moment si adio concediu. Nu puteti sa-l luat cu varsaturi, diaree sau eu stiu ce.
Sau poate sa fie sanatos tun si sa nu aveti nici o grija. Primele 6 luni sunt loterie. Puteti sa va planificati concediu, dar sunt sanse 70%-80% sa nu-l tineti.

#33
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,622
  • Înscris: 12.12.2006
Copiii nascuti pe malul marii nu sunt neapart dusi la plaja. Sunt tinuti in curte la umbra, plimbati prin locuri umbrite. Chestia e ca la cateva luni sunt foarte sensibili atat la frig cat si la caldura, se deshidrateaza usor, pielea le e sensibila si nu e obisnuita cu soarele.

#34
something00

something00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 14.11.2005

View Postgiuliani, on 09 februarie 2022 - 11:14, said:


Acum eu stiu ca pt tine pare aberant ce spunem noi aici, insa chiar mi-ar placea sa revii prin iunie, inainte sau dupa concediul in cauza si sa ne spui cum a fost :)


Giuliani, comentariile ca al tau in nici un caz nu mi se par aberante.

Le inteleg si le iau in serios.

Nesimtirile de genul: daca nasti la 40 de ani ultima grija e vacanta. Alea ma scot din sarite.

View Postmdt, on 09 februarie 2022 - 11:29, said:

Copiii nascuti pe malul marii nu sunt neapart dusi la plaja. Sunt tinuti in curte la umbra, plimbati prin locuri umbrite. Chestia e ca la cateva luni sunt foarte sensibili atat la frig cat si la caldura, se deshidrateaza usor, pielea le e sensibila si nu e obisnuita cu soarele.

Asta este motivul pt care as vrea o cazare care sa fie ori junior suite or apartament or vila. Ceva cu balcon sau terasa proprie. Acces la o zona cu verdeata si umbra. Acces la niste restaurante f bune ori in hotel ori in imediata vecinatate. Sa fie fix cu iesire la mare. Daca unul dintre parinti are chef de inot sa sara practic din cazare in apa si sa poata sa se intoarca rpd. Nu sa stam plecati jumatate de zi doar pt a fi la plaja. Nu asta era ideea.

Am stat intr-un hotel de genul asta in Oman de exemplu. Si in Madeira. Si mai pe departe dar nu ma arunc sa merg pe acolo :))

#35
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View Postsomething00, on 09 februarie 2022 - 11:29, said:

Giuliani, comentariile ca al tau in nici un caz nu mi se par aberante.

Le inteleg si le iau in serios.

Nesimtirile de genul: daca nasti la 40 de ani ultima grija e vacanta. Alea ma scot din sarite.

Iti mai dau un sfat, cauta cazare unde sa fie aer conditionat. Am fost in 2019 in Italia chiar in perioada de canicula extrema din Europa, a fost greu. Poate n-o sa ai nevoie, dar mai bine sa il ai si sa nu il folosesti (evident, nu lasat noaptea sa mearga, ci inainte de somn.)

#36
filipxxx

filipxxx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,920
  • Înscris: 25.04.2006
Stiu ca pare incredibil, dar un copil de 3 luni iti poate muri in cateva zile daca face o boala de care nu te prinzi la timp si se deshidrateaza. Stai pe treaba ta cu copil de 3 luni, du-te undeva unde un spital e usor accesibil si lasa exotismele cu copil de 3 luni. Una e sa iei un rotavirus sau ceva de prin Europa care pentru tine e nimica toata, si alta e sa te imbolnavesti pe sistemul imunitar de european de 3 luni cu ceva entero virus indian sau african.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate