Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
AC Woods Venezia Smart - nu races...

podea ciment denivelata

Îndepartare bule folie reflectoriz...

Revista imobiliara cu poze... cir...
 Recomandare soundbar pentru laptop

Veți renunța in 2025 la...

Coaxial pentru cablare casa

"Gipane" cu girofar care ...
 Mai e cineva pe forum, in afara d...

COSAFA CUP 2024

Cartela internet cu roaming - com...

Service Liebherr
 Modificare lucrare cimentata

Refinanțare credit ipotecar ...

site CNAIR, sectiunea vignettes -...

Siguranta pe stalp care pica rela...
 

La instalarea windowsului posibila problema hardware motherboard

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
wolfenste

wolfenste

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 02.05.2018
Windows XP Sp3

Placa de baza MSI KT7 6712 AV 1.0 A
Socket 462
CPU AMD Athlon 2500+ Barton
Ram 2500 Mb
Sursa noua Segotep cu 30 A pe railul de 5V (asa trebuie pentru acest CPU, ideal 35A)
Link sursa: https://www.emag.ro/...2/pd/DT7CRBBBM/

Celelalte componente le-am mai schimbat dupa cum o sa explic in continuare.

Cand am cumparat-o de pe OLX, am incercat-o direct pe un HDD care avea acest windows instalat cu o placa de baza identica. Placa video era Radeon 9550 si nu am avut vreo problema la bootare.

Ok, vreau eu acum sa instalez Windows pe alt HDD si hopa, nu booteaza 2+8 beeps - aka placa video.
Pun HD 4650 AGP si merge. Foarte noua.
Pun Riva TNT 2 si merge. Foarte veche.

Hai sa-i dau inainte cu Riva TNT 2, oricum nu aveam de gand sa o folosesc cu Radeon 9550 ci sa pun dupa instalarea windows HD 4650 AGP.

Si acuma incepe distractia. Imi da erori ca nu se copiaza nush ce fisiere din windows si putin mai tarziu BLUE SCREEN.

Incerc alt windows Xp Sp3 luat free de la Microsoft si tot asa face. Schimb cabluri IDE si la fel. Incerc pe alt HDD si la fel face.

Bateria CMOS e dusa, o fi asta? N-am alta chiar acum.
Sa fie problema de bios? Am cautat alt bios pe net dar nu am gasit.

Ce credeti?

#2
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,908
  • Înscris: 15.06.2004
Probabil memoriile. La vechile placi cand nu merega instalarea ca dadea erori cam 100% memoriile erau cu buba.
Mai poate fi si HDD-ul cu BAD-uri dar mai rar.

https://forum.softpe...9717-memtest86/

Vezi cum se face testul. Eu cred ca vor pica.

#3
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,064
  • Înscris: 15.04.2019
Windows 7? Drivere aici https://www.driversc...s/ms-6712/1941. Ar mai trebui niste memorie. Baterii CR2032 se gasesc cam peste tot. Are ultimul BIOS?

#4
wolfenste

wolfenste

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 02.05.2018
Pai nu vreau Windows 7. Eu nu inteleg cum placa asta  are driveri pentru Windows 7 daca nu poti pune un CPU 64 bit pe ea.

View Posteiffel, on 07 februarie 2022 - 14:20, said:

Probabil memoriile. La vechile placi cand nu merega instalarea ca dadea erori cam 100% memoriile erau cu buba.
Mai poate fi si HDD-ul cu BAD-uri dar mai rar.

https://forum.softpe...9717-memtest86/

Vezi cum se face testul. Eu cred ca vor pica.

Am pe ea doua placute de 1 gb DDR si una 500 mb DDR. Pot sa las doar una, mai am si alte placute DDR. O sa fac si memtest pana la urma, stiu ca dureaza ceva.

Totusi, ce vina au memoriile incat sa vada unele placi video si altele nu? Mai repede problema de BIOS (desi e ciudat ca merge pe o placa video noua pentru ea, HD 4650 si una foarte veche Riva TNT 2 si nu merge pe o placa din vremea ei, Radeon 9550).

#5
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,908
  • Înscris: 15.06.2004
Pai la ce zici tu ca ai e posibil sa ai incompatibilitate intre memorii.

Lasa doar una si vezi ce se intampla. In general cad folosesti doua sau mai multe trebuie sa fie IDENTICE ptr compatibilitate maxima - acelasi producator, aceeasi capacitate, aceeasi latenta, acelasi cod...

Edited by eiffel, 07 February 2022 - 14:39.


#6
wolfenste

wolfenste

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 02.05.2018
Pe placa veche (identica) am avut 3 placute diferite. Am pus doar una, vad ca a trecut de pasul cu erorile, doamne ajuta! Posted Image

Nu m-am gandit la memorii pentru ca nu dadea eroare de memorie la bootare (beeps) ci de placa video cu Radeon 9550. Eram sigur ca-i placa de baza. Sper sa fie memoria ca d'asta am destula.

LE: imi amintesc ca aveam pe manualul placii de baza ca suporta doar o placa DDR de 400 mhz, restul sa fie mai mici. pe placa veche ama vut doar una de 400 mhz, la asta erau toate trei  Acuma punem din belsug ca ie. :)

Edited by wolfenste, 07 February 2022 - 15:04.


#7
wolfenste

wolfenste

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 02.05.2018
Cu o singura placuta de ram s-a instalat fara probleme. Acum am dat in altceva. Vreau sa instalez Catalyst 13.4 Legacy pentru HD 4650 AGP (asta e recomandat de AMD). Nu am in lista cu optiunile de install decat Manager, driverul lipseste si nici nu se instaleaza.
Parca am mai patit asta in Windows 7 64 bit, parca atunci am rezolvat instaland mai inainte nu stiu ce Redistributable dar nu sunt sigur. Asta cum se rezolva?

#8
wolfenste

wolfenste

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 02.05.2018
Am pus toate redistributable x86 pe care le-am avut plus .NET Framework 4.0
Tot asa face, e doar Catalyst Install Manager in lista cu optiuni pentru instalare, driverul lipseste.
Daca nu merge am irosit timpul degeaba, scopul era sa pun o placa tare AGP pe sistemul asta.

#9
Motanu13

Motanu13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,898
  • Înscris: 10.02.2011
Incearca cu un 3DP CHIP ca poate iti gaseste si iti instaleaza el driverele inclusiv NET Framework.
S-ar putea ca unele programe sa fie si incompatibile cu AMD Athlon 2500+ care nu are sse2.
Din cate stiu pe win xp de vreo 3-4 luni nu prea se mai poate downloada cam nimic, poate daca astepti o ora sa-ti instaleze ceva cu procesorul ala.Posted Image

View Postwolfenste, on 07 februarie 2022 - 18:41, said:

Daca nu merge am irosit timpul degeaba, scopul era sa pun o placa tare AGP pe sistemul asta.
Solutia ar fi sa incerci sa faci instalarea pe alt sistem cu placa aia video pe win xp sau win 7 unde merg toate browserele apoi sa salvezi driverele si sa le instalezi pe sistemul cu athlon xp.

#10
wolfenste

wolfenste

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 02.05.2018
Stiu ca am instalat fara probleme acum cativa ani, tot HD 4650, tot Win XP 32 bit Sp3, tot acest Athlon dar alta placa de baza si alt Catalyst. Am patit chestia asta si in Win 7 64 bit cu un driver AMD.

Am reusit in old school mode, cu Install New Hardware din Control Panel si lasa-ma sa iti arat eu care e driverul. AMD dezarhiveaza pe C: cand instaleaza si l-am gasit acolo. Jocurile vad placa HD 4650, MSI Afterburner la fel, am si Riva Tuner, performanta e de HD 4650.

DAR, nu am GUI pentru AMD Radeon Settings si ma oftic. Eu folosesc mult aceasta functionalitate. :(

Edited by wolfenste, 07 February 2022 - 21:46.


#11
wolfenste

wolfenste

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 02.05.2018
Update: Am incercat astazi Catalyst 14-4 (ala recomandat de AMD era 14-3...) si a mers perfect. Nu am performanta mai mare dar am acces la Catalyst Control Center. Driverul asta l-am gasit in folderul pentru driveri pentru HD 3850 Win Xp 32 bit.
Am incercat si ieri alti driveri, mai mult mai vechi si nu au mers. Pana acum nu am criticat driverii AMD dar uite ca acum fac si poante - cand vrei sa instalezi un driver AMD tu nu instalezi un driver AMD, tu ii instalezi pe toti. :)))

Oricum, am alta nemultumire, stiam ca asa-i cu astea, AGP Bridge nu e racit, e o chestie ca un pansament peste, probabil sa nu te frigi. Am pus o moneda peste, poti tine degetul dar nu prea mult si nu conteaza ca-i idle sau full load, aia tot frige. Am vorbit cu cineva poate vrea sa-mi vanda un Radeon 1950 Pro care are backplate peste cipul ala AGP Bridge. Are mai putina performanta dar nu cu mult si jumatate vram dar nu conteaza.

#12
wolfenste

wolfenste

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 02.05.2018
Nu stiu ce sa fac, sa inchei acest topic si sa incep altul ca sa nu fie off topic? E in continuare o problema hardware dar nu mai are lagatura cu titlul.

On topic: am testat cu memtest cele trei memorii, cate una singura. Au trecut toate testul. Daca le pui impreuna sau cate doua, rezulta blue screen. Am gasit cartea placii de baza iar la memorii scrie asa:

The mainboard provides 3 slots for 184-pin DDR SDRAM DIMM (Double In-Line Memory Module) modules and support the memory size up to 3GB. You can install PC3200/DDR400, PC2700/DDR333, PC2100/DDR266 or PC1600/DDR200 modules on the DDR DIMM slots. Please note that the mainboard supports only one DDR400 DIMM.

Iar eu am pus 3 placute DDR400. Pe placa veche (identica) am avut trei module diferite, 128 mb, 256 mb si 512 mb, numai cea de 512 mb fiind DDR400 si nu au fost probleme.
Cel mai probabil asta a fost problema

#13
pisoiu_22

pisoiu_22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,842
  • Înscris: 13.01.2019
Am si eu ceva asemanator prin debara.

Incearca sa pui din bios memoriile la aceeasi frecventa de bus cu procesorul daca nu le-ai pus deja. Cred ca are 166 fsb procesorul nu 200.

Browser poti folosi atat pe 7 cat si pe xp palemoon.

In bios trebuie configurat mai avansat inclusiv sdram burst length pe pe 8w adica maxim, pt performanta buna, sincronizarea de la agp eventual dezactivata. ceva de genul "agp read sincronisation" adica sa nu astepte procesorul sincronizarile datelor pe video ca oarecum scade performanta, altfel mai sare cadre de ex si e ok.

Daca bateria e dusa, pai setezi macar data si lasi asa, nu pornesti cu data din 1999 ca poate si aia fi o problema.
Daca nu ai baterie sa tina cat de cat biosul poti sa nu zic improviza una mai mare, dar trebuie facute setarile necesare la fiecare pornire, inclusiv procesorul e posibil s atreaca la reset pe fsb mai mic pe la 100 cred.

Instalarea de w7 32 bits evident, se poate face pe alt sistem mai nou si apoi la primul restart opresti si muti dincoace hardul apoi pornesti si lasi sa continue.

Nu stiu daca placa aia nu stie si de canal dublu, ar trebui verificate individual memoriile dar nu tot testul cu memtest, doar o parte ca e timp pierdut. RAM f mult nu cred ca ar trebui mai ales la xp, 2 gb cred ca e ok daca mai mult face probleme. memoriile ar trebui sa aibe latentele egale si toti parametrii altfel e posibil sa fie erori.

Edited by pisoiu_22, 15 February 2022 - 21:30.


#14
wolfenste

wolfenste

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 02.05.2018
La placile alea regula era ca merge la frecventa memoriei cu cea mai mica frecventa. Oricum, nu am memorii cu frecventa mai mica de 400 si sa fie si capacitate suficienta. Am lasat una s\de 1gb si gata. Cea mai simpla rezolvare. Voiam sa testez Gothic 3 care mananca memorie pe paine.

Procesoarele vin default la 1100 mhz. Dar au FSB 333 dar in bios pui 166 pentru ca se dubleaza, 166x2 =~ 333 si atunci procesorul e vazut ca Barton 2500+ in jur de 1800 mhz.

#15
pisoiu_22

pisoiu_22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,842
  • Înscris: 13.01.2019
Defaultul ala e din cauza ca biosul resetat se seteaza la fsb 100, eu asa cred. Default procesorul are caracteristicile barton 2500+ cu fsb 166 (bus 333) si multiplicator cat ii trebuie. De fapt trebuie vazut in situl cpu word cat are exact caracteristicile.

Iar memoria trebuie setata manual. Eu aveam o gramada de blocaje si restarturi si am probat zeci de module ram pana am gasit configuratia stabila si cel mai stabil merge cu paritate fsb -dram. Am si citit treaba asta ca alea necesita paritatea. Oricum ce pierzi din scaderea frecventei ram castigi oarecum din scaderea latentei

Ei n-am prins perioada acestor configuratii, dar in ultimii ani am studiat cate ceva dupa ce mi-am facut rost de asta.

#16
pisoiu_22

pisoiu_22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,842
  • Înscris: 13.01.2019
kt4a-v am si eu, dar e varianta ms7021, probabil mai noua.

Are mufa normala cu 4 pini pt cpu. Exista insa si placi fara acea mufa pt procesor si isi iau curentul din mufa mare de 20 pini.

Nu cred ca consuma astea mai mult decat pc-urile moderne in full. Doar procesoarele au tdp 60-70 w maxim. Poate ca litografia procesorului si chipsetului fiind mai mare trage curent mai mult cine stie.
Nu stiu daca nu cumva forteaza sursele mai noi din pricina ca mufa de pe placa e doar de 20 pini in loc de 24.
Dar am vazut ca parca nu era ok cu sursa mai noua si deci i-am pus una veche cu mufa de 20 pini din vremea lui luata de la altceva.

Ziceai ca ai mai cumparat de pe olx asemenea placi si ar fi fost tepe, ce probleme aveau? erau defecte?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate