![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Formula Excel - conversie valori lista
Last Updated: Feb 07 2022 14:46, Started by
crios339
, Feb 07 2022 13:36
·
0

Posted 07 February 2022 - 13:36

Salut
Vreau sa gasesc o formula care sa transforme pe baza unei asocieri niste diametre de tevi din inch in mm (fara a folosi o formula matematica cu inmultire). De ex, daca intr-o celula aleg o valoare dintr-o lista creata cu Data/Data validation, de ex 3/8, in celula alaturata sa-mi apara 17.2; ptr 1/2 => 21.3, etc.. Am reusit sa fac ceva cu niste if-uri: =IF($C2="3 / 8",17.2,IF($C2="1 / 2",21.3,IF($C2="3 / 4",26.9,IF($C2="1",33.7,IF($C2="1 1 / 2",48.3))))). dar nu mi se pare cea mai eleganta solutie. Problemele pe care le am sunt urmatoarele: 1. daca in lista de valori creata cu Data/Data validation scriu 3/8, 1/2, 3/4, etc (fara spatii), valorile se transforma automat in valori de tip data calendaristica, si se obtine o lista de tipul: 08-Mar,02-Jan,04-Mar,1,1 1/2,2 2. As dori ca in celula cu inch sa folosesc si simbolul corespunzator ("). De ex, daca creez o lista din care selectez 3/8", sa-mi apara alaturi 17.2. Cum folosesc simbolul ghilimele (") intr-o conditie ? Multumesc |
Posted 07 February 2022 - 13:50

Problemele pe care le am sunt urmatoarele: 1. daca in lista de valori creata cu Data/Data validation scriu 3/8, 1/2, 3/4, etc (fara spatii), valorile se transforma automat in valori de tip data calendaristica, si se obtine o lista de tipul: 08-Mar,02-Jan,04-Mar,1,1 1/2,2 2. As dori ca in celula cu inch sa folosesc si simbolul corespunzator ("). De ex, daca creez o lista din care selectez 3/8", sa-mi apara alaturi 17.2. Cum folosesc simbolul ghilimele (") intr-o conditie ? 1. format cell (apesi tasta Ctrl + 1) si alegi text. 2. tot in format cell te duci pe Custom si treci @'' |
Posted 07 February 2022 - 13:52

Daca vrei sa inserezi intr-un sir caracterul ‘ghilimele’, il dublezi. De exemplu """" (4 ghilimele) este un sir de lungime 1 constand intr-un singur caracter ghilimele; din cele 4 scrise, prima si ultima sunt delimitatorii de sir iar cele 2 din mijloc reprezinta o singura ghilimea, scrisa dublat ca asa e regula.
Daca vrei ca un text pe care il introduci sa NU fie interpretat ca numar/ data/ etc desi arata ca fiind asa ceva, scrie-l precedat de caracterul apostrof. De exemplu '3/8 va produce textul respectiv si nu data de 3 august sau 8 martie. (Apostroful functioneaza asa doar cand e la inceput de tot, nu si in interiorul textului. Adica nu are acest rol special in ceva gen 123 '3/8.) Cum ai un set fix de valori posibile, in loc de acele multe =IF()-uri vezi de =VLOOKUP() (sau variante din aceeasi familie). Edited by sags, 07 February 2022 - 13:55. |
Posted 07 February 2022 - 13:56

1) Coloana cu fractii (ex. "3/4") o formatezi ca text. Creezi o coloana auxiliara (pe care eventual o ascunzi la sfarsit) pe care o formatezi ca number - si o completezi ("=3/4").
2) Introduci o coloana auxiliara pe care-o umpli cu ". Scoti borderul dintre 1) si 2), modifici latimile si alinierile coloanelor. P.S. Vad ca cineva a propus o solutie mai smart deasupra. Your choice. Edited by __Dan__, 07 February 2022 - 13:57. |
Posted 07 February 2022 - 14:01

Sau ca sa nu-ti apara "data", formatezi celulele ca si "text"
La final mai pune un punct cu virgula ( ![]() Pentru locul unde vrei sa treci 1/2, 3/4, etc, poti creea o legatura de "validare" catre niste celule in care ai trecut din start toate valorile alea1/2, 3/4, etc si cind te pui in celula respectiva apare in dreapta jos o sagetica pe care apesi si selectezi ce vrei tu din lista aia din alta parte unde ai trecut 1/2, 3/4, etc Edited by reborn_21, 07 February 2022 - 14:01. |
Posted 07 February 2022 - 14:30

Asa imi pare cel mai simplu:
Attached FilesEdited by xymzar, 07 February 2022 - 14:33. |
Posted 07 February 2022 - 14:46

Multumesc pentru raspunsuri.
Am ales solutia lui sags. Valorile in inch le am intr-o lista creata cu Data/Data validation, nu in celule din tabel, deci nu stiu daca se poate folosi VLOOKUP. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users