Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou
 La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...
 Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40
 Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?

transport -tren
 

Vaccinist vs. Anti-vaccinist - dezbatere

  • This topic is locked This topic is locked
279 replies to this topic

Poll: Vaccinist vs. Anti vaccinist (89 member(s) have cast votes)

Vă considerați a fi un vaccinist (militant în favoarea vaccinării)?

  1. Da (30 votes [33.71%])

    Percentage of vote: 33.71%

  2. Nu (51 votes [57.30%])

    Percentage of vote: 57.30%

  3. Sunt indecis (8 votes [8.99%])

    Percentage of vote: 8.99%

Vă considerați a fi un anti-vaccinist (militant contra vaccinării)?

  1. Da (5 votes [5.62%])

    Percentage of vote: 5.62%

  2. Nu (79 votes [88.76%])

    Percentage of vote: 88.76%

  3. Sunt indecis (5 votes [5.62%])

    Percentage of vote: 5.62%

Aveți tendința de a încerca să îi convingeți pe alții să se vaccineze sau să nu se vaccineze?

  1. Da, fac asta din convingere, cred că susțin o cauză dreaptă (18 votes [20.22%])

    Percentage of vote: 20.22%

  2. Nu încerc să conving pe nimeni (51 votes [57.30%])

    Percentage of vote: 57.30%

  3. Nu-mi pasă de subiect și dezbaterea aceasta îmi displace, o evit. (4 votes [4.49%])

    Percentage of vote: 4.49%

  4. Îmi dau seama că ceilalți greșesc, dar le respect dreptul de a face ceea ce vor cu trupul lor (16 votes [17.98%])

    Percentage of vote: 17.98%

Vote

#109
papagalu_motzat

papagalu_motzat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 612
  • Înscris: 16.10.2021
Se vorbeste doar de pro vaccinare covid sau anti.N avem noi treaba cu celelalte vaccinuri.De alea se ocupa Olivia , pe noi nu ne intereseaza alea.

#110
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

 tomaso, on 30 ianuarie 2022 - 17:02, said:

Cu referire în principal la COVID.

 MembruAnonim, on 31 ianuarie 2022 - 11:48, said:

Va rog, ar trebui separat subiectul 1)  Vaccinare obligatorie (rujeola, variola, poliomielita)  eu vorbeam de asta,
   de subiectul 2) Vaccinare Covid care include si alte aspecte legat de Covid (teste pcr ...)

Altfel ajungem foarte usor  la ne-intelegeri, chiar flaminguri!


Există această precizare în primul post.

Edited by tomaso, 31 January 2022 - 15:48.


#111
Bega

Bega

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,080
  • Înscris: 19.01.2008
Din experienta mea, pot spune ca m-am intalnit cu ambele categorii, iar de departe cei mai agresivi sunt vaccinistii. Cu toate ca m-am vaccinat, refuz sa acord dreptul unei persoane de a decide asupra mea sau a celorlalti intr-o chestiune atat de sensibila ca vaccinarea. Ei bine, aceasta opinie da nastere la multe dispute, atat in cercul meu de prieteni, cat si la servici. Deduc prin urmare, ca o persoana vaccinata are o mai mare probabilitate de a deveni vaccinista, in sensul in care face propaganda, cat si dispusa la a sustine obligativitatea vaccinarii. Orice argument sau opozitie, nu face decat sa ii indarjeasca, orice dezinformare le este pe plac daca isi pot astfel etala partizanatul.
Am avut surpriza ca un medic veterinar sa ia in deradere ivermectina spunand nonsalant ca e medicament pentru cai, cand este improbabil sa nu fi aflat cine si pentru cine s-a inventat medicamentul. Sau un medic care acum cateva saptamani ridica tonul, asta apropo de ce spunea Tomaso cu atragerea atentiei, apropape tipand ca vaccinatii nu iau si nu transmit boala, ca acum sa fie foarte bland pentru ca a incasat-o cu tot cu a treia doza...
Poate ca perioada aceasta de tulburari si schimbari continue, de carantinari, de drepturi luate pe baze stupide si fara sens in ce priveste infectarea a enervat multe persoane. Vaccinati si nevaccinati deopotriva. Probabil ca si judecata multora este afectata, de aeea vedem spume la gura si dintr-o parte si din cealalta.

#112
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
On topic.

Am scris mai demult,  cred că în 2020,   despre faptul că politicul românesc a vrut  să capitalizeze tema pandemiei pentru a obține beneficii de imagine.

Au crezut că este o simplă gripă,  inițial.   Și că aceasta va trece în scurt timp,  ocazie cu care ei,  politicienii,  vor putea să pozeze în salvatorii poporului,   oamenii să-i vadă ”la lucru”.
O îmbulzeală prin fața camerelor. Apoi,  pe măsură ce pandemia avansa,  au trebuit să ia decizii cu impact negativ.   Restricțiile au distrus părți din economie,  au falimentat zeci de mii de firme,  sute de mii de oameni au rămas fără muncă,  fără venituri,  cu casele amanetate la bancă și fără ca nimeni să fie dispus să-i ajute sau măcar să-i asculte. În mod firesc,  atunci când cineva își vede viața distrusă,  va protesta și nu se va supune cu drag deciziilor politice care îl duc la pieire.

Politicul a indus  o stare de ură între oameni.  Și prin persiuasiune  categorii sociale au fost învrăjbite până la a se urî fără limite.
Putea să fie altfel,  dar politicienii noștri așa sunt,  nu au capacitatea de a-și sacrifica imaginea.  Ei vor să ia și decizii grave,  dar să fie și lăudați pentru asta.

În loc să își asume consecințele,  au aruncat vina pe cei care protestează. Unii motivat,  supărați pentru că restricțiile (uneori total inutile și aberante) le distrug sursa lor de trai.  Alții din rațiuni subiective,  politice,  religioase ori de conștiință. Politicienii s-au polarizat chiar și după ce pandemia omora sute de oameni zilnic. Și unii și alții oripilant de obsedați în a da vina pe ceilalți.

Iar membrii de partid,  susținătorii,  au preluat mesajele și le-au rostogolit.
Și uite așa,  pas cu pas,  s-a ajuns la ură de moarte între oameni care nu au nimic de împărțit. Trist.

Mă uit pe forum și văd exact aceleași metehne ca în politic.   Aceeași ură neostoită față de ”ceilalți”.   Văzuți ca inamici,  ca dușamani,  ca oameni răi, animați de forțe diabolice.
Am discutat cu câțiva astfel de ”luptători”.   Ambele tabere,  evident. Și unii și alții sunt oameni normali,  decenți,  dar furioși. În discuții individuale par raționali, dar  ceva se întâmplă în subconștient pentru că aceeași oameni  par a fi foarte diferiți pe forum,  uneori de nerecunoscut,  parcă nu îți vine a crede că ai stat de vorbă cu același om.

Mie asta mi se pare cel mai ciudat simptom al luptei surde care se duce între tabere.
Simt că lupta a degenerat,  că nu mai există șansa de împăcare.   Este asemenea unui război dus la faza de exterminare,  tot efortul este concentrat pe anihilarea adversarului,  nu pe discuții normale.
Și unii și alții cheltuie energie pentru a-și zdrobi adversarul de idei.

Au dispărut nuanțele de gri,  totul este acum doar în alb și în negru.
Nu mai poți emite o opinie împărțită,  de exemplu,  să te vaccinezi dar să ai rezerve față de anumite restricții.
În clipa aceea ești pus brusc într-o tabără.   De fapt,  ți se alocă un loc,  nu ți se dă șansa de a te pune acolo unde simți tu că te poziționezi.

Ai spus că ești contra restricțiilor?   Rău! Devii șoșocar pervers și ascuns în ochii vacciniștilor și un vaccinist prefăcut în ochii anti-vacciniștilor.  
Ești pentru impunerea unor restricții pe care le consideri vitale și te-ai vaccinat?   Ești dușmanul celor care nu s-au vaccinat. Nu contează de ce,  contează că nu ești cu ei.
Eu am experimentat ambele situații,  sunt privilegiat, am acumulat experiență de viață.  

Pe de altă parte,  în societate nu observ această luptă surdă. Am scris și nu mai repet. Și chiar aș vrea să înțeleg - pe bune - dacă pe forum avem un război real,  sau doar o zarvă întreținută de către militanții din ambele tabere.   Este,  dacă îmi permiteți să o spun,  o curiozitate personală.   Chiar aș vrea să înțeleg. Am pierdut mult din cauza pandemiei.   Alții au pierdut mult mai mult.   Nu mi-a murit nicio rudă.  Deocamdată.  Sper să rămână așa.   

Eu nu am o societate de sondare la mine în casă,  dar fiind forumist pot să întreb și să trag concluzii.   Apoi, pe baza informațiilor, să încerc a găsi calea cea mai bună pentru a  face în așa fel încât să știu cum trebuie să relaționez online cu efemerii mei prieteni cu sau fără de chip.   Să știu dacă mai există vreun rost.  

M-am osificat în credința că putem vorbi și că putem accepta opiniile opuse credințelor noastre temporare.
Îmi vine greu să mai fiu contorsionist,  sunt prea bătrân pentru acrobații.  
Gândurile și credințele sunt asemenea trupurilor noastre.   La tinerețe se pot face covrig,  dar pe măsură ce îmbătrânim,  ne anchilozăm,  devenim rectilinii în tot ceea ce facem.
Cu avantaje și mai ales dezavantaje.

Una peste alta,  dacă privim atent la oameni,  putem să înțelegem mai bine.
Trebuie doar să putem privi și să înțelegem ceea ce vedem. Se spune că ochii nu pot să vadă ceea ce mintea nu-i pregătită a înțelege.   Adevăr.

Edited by tomaso, 31 January 2022 - 16:37.


#113
johnnickelby

johnnickelby

    Survivor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,744
  • Înscris: 05.11.2008

 tomaso, on 31 ianuarie 2022 - 16:30, said:

Mă uit pe forum și văd exact aceleași metehne ca în politic.   Aceeași ură neostoită față de ”ceilalți”.   Văzuți ca inamici,  ca dușamani,  ca oameni răi, animați de forțe diabolice.
Am discutat cu câțiva astfel de ”luptători”.   Ambele tabere,  evident. Și unii și alții sunt oameni normali,  decenți,  dar furioși. În discuții individuale par raționali, dar  ceva se întâmplă în subconștient pentru că aceeași oameni  par a fi foarte diferiți pe forum,  uneori de nerecunoscut,  parcă nu îți vine a crede că ai stat de vorbă cu același om.
Si forumul face parte din media si ca toata media ajuta cat poate la aceasta escaladare a urii si agresivitatii. Nu stiu exact daca vaccinistii sunt cei mai agresivi pe forum fiindca li se permite, sau toti sunt asa, indiferent daca pe forum sau irl.
Un exemplu a fost aseara chiar pe topicul asta.
Politicienii au reusit in toti anii astia profitand de asa zisa democratie sa isi transfere responsabilitatea sustinatorilor iresponsabili.
Ei pot lua orice decizie, oricat de catastrofala, pentru ca stiu ca nu vor trebui sa dea socoteala, atata timp cat niste spalati pe creier, ii vor sustine pana in panzele albe , fara macar sa inteleaga de ce o fac.

#114
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Lupta asta cred că este inutilă.
Ironia destinului face ca ambele părți să creadă în misiunea lor de a salva.
Dacă ar fi inversă situația,  cred că nu s-ar schimba nimic,   ar fi doar o rotirea a fazei și atât.

Așa va fi mereu.   Nu se va schimba.

#115
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,239
  • Înscris: 05.06.2002
s-au tras concluziile deci topicul se poate inchide.

Edited by Fane, 31 January 2022 - 20:21.


#116
johnnickelby

johnnickelby

    Survivor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,744
  • Înscris: 05.11.2008

 tomaso, on 31 ianuarie 2022 - 20:10, said:

Lupta asta cred că este inutilă.
Ironia destinului face ca ambele părți să creadă în misiunea lor de a salva.
Dacă ar fi inversă situația,  cred că nu s-ar schimba nimic,   ar fi doar o rotirea a fazei și atât.

Așa va fi mereu.   Nu se va schimba.
Eu cred ca majoritatea oamenilor care nu se manifesta sunt victima a acestui joc mizerabil.
In felul asta foarte putini pot hotari pentru toti, tot ceea ce vor ei.

#117
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,239
  • Înscris: 05.06.2002
de fapt problema-i ceva mai complicata in democratia reprezentativa.

#118
papagalu_motzat

papagalu_motzat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 612
  • Înscris: 16.10.2021
Foarte interesant rezultatul votului .Pacat ca au votat doar vreo 60 de persoane.Mi a atras atentia punctu 1 prima intrebare comparativ cu punctu 1 a doua intrebare.

#119
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,974
  • Înscris: 18.09.2008
https://www.digi24.r...inarmat-1827725

In austria, Medicii de familie se tem sa nu fie "linsati" de cei care nu vor sa se vaccineze.

#120
Bean

Bean

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,477
  • Înscris: 12.11.2006

 miki07, on 06 februarie 2022 - 11:16, said:

https://www.digi24.r...inarmat-1827725

In austria, Medicii de familie se tem sa nu fie "linsati" de cei care nu vor sa se vaccineze.
Doctorul spune: "Nu cred ca autoritatile au inteles pericolul care poate aparea".
Sums it all.
S-a creat un precedent mizerabil.

#121
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,974
  • Înscris: 18.09.2008

 Bean, on 06 februarie 2022 - 11:23, said:


Vedem ce-o mai fi. Ideea ca astia au un "delay". Asta trebuiau sa faca, daca voiau sa o faca, din februarie 2021.

#122
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Statul eșuat într-un nămol birocratic pune gaz, alimentând disensiunile deja existente.
Exemplu recent.  Amenzi cu grămada unor oameni veniți în țară.   Sistemul merge prost și face încurcături.  În loc să rezolve din click,  cei amendați pe nedrept sunt obligați să meargă ei la tribunal.
vine Anaf și propește conturile.    Vă dați seama câtă ură generează o asemenea situație?   Cum poate transforma un om cuminte și neutru într-un anti vaccinist?

Pe larg în articol:
https://www.romaniac...-dsp-bucuresti/

#123
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,023
  • Înscris: 31.07.2007

 tomaso, on 30 ianuarie 2022 - 17:02, said:

Pornind de la această întrebare,  aș vrea să discutăm despre această problemă socială.

Vedem că oamenii s-au împărțit în tabere și că lucrurile degenerează la nivel mondial.  
Pandemia aceasta este una a urii. Nu este doar o boală,  o viroză mortală pentru mulți oameni,  ci și o cauză pentru ca oamenii să se urască unii pe alții.
Uneori atât de mult încât s-a ajuns la chiote de bucurie atunci când mor cei percepuți a fi într-o tabără opusă.

Cu referire în principal la COVID.

Hai să vedem de unde plecăm în discuție.  
Să definim termenii.

Anti-vaccinist =  un militant contra vaccinării.  
Vaccinist = un militant în favoarea vaccinării.

Definiția îmi aparține și sunt foarte deschis a citi  alte idei pe tema definirii.

Mulți dintre noi ne-am vaccinat (eu am trei doze la bord),  alții nu s-au vaccinat sau sunt în curs de a avea schema completă.
Fiecare dintre noi avem o motivație.  La mine a primat siguranța mea și a celor apropiați mie.   Am socotit că pentru mine este mult mai sigur așa,  să mă vaccinez.
Și nu mi-a fost deloc teamă de consecințe post vaccin.  
Cunosc mulți oameni care nu s-au vaccinat.  Deloc.   Motivațiile sunt variate și mereu am întrebat  ”de ce”  încercând să înțeleg motivul real.

În cercul meu de cunoștințe,  altele decât cele de pe forum,  nu am cunoscut  vreun vaccinist sau vreun anti-vaccinist.  Nici măcar unul (repet,  exclud forumul și forumiștii) cu care să pot dezbate.   Toți sunt oameni normali,  au ideile lor și nu încearcă să le impună nimănui. Discută calm,  politicos,  își spun punctul de vedere și nu mai insistă. Nu se comportă precum un militant,  un credincios care vrea să impună ideologia sau credința.  

Conflictul pe tema asta - din experiența mea irl - este inexistent.

Am vrut și vreau să înțeleg de ce această temă a devenit atât de contondentă pe forum sau prin presă.  Ascult siderat discursuri vindicative și apocaliptice, se strigă ”moarte”,  ”să muriți”   ”ce bine,  așa îi trebuie”. Un exces de ură fără limite. Vacciniștii și anti-vacciniștii  sunt într-un război fraticid aflat la limita descătușării violențelor fizice.   Dar chestia asta o deduc din discursuri,  din media,  de la tv,  de pe social media.   Niciodată din viața reală.  

Am fost azi să-mi iau pâine proaspătă de la o brutărie.  Acolo era coadă și cel puțin 50-70 de oameni.   Mulți fără mască,  câțiva (inclusiv eu) cu mască.
Nimeni nu vorbea despre virus.  Stând acolo cam 40 minute,  am tras cu urechea.  Nimeni nu a comentat faptul că unii aveau, alții nu aveau mască.   Atât cât am auzit eu pe acolo,  covid nu exista ca subiect.   Vânzătoarele aveau mască pusă doar ca să bifeze la un control. Jandarmii veniți să-și ia brânzoaie și covrigi au stat și ei la coadă tot fără mască.   Nimeni,  absolut nimeni,  nicio reacție de aprobare sau ostilitate.

Vreau să discutăm serios,  dacă se poate,  de unde vine acestă stare de conflict extrem diseminată pe topicurile deschise pe această temă.
Cine suntem noi,  de fapt? Suntem vacciniști,  anti-vacciniști,  sau suntem niște oameni care nu au nicio treabă cu chestia asta?

Pun un chestionar anonim,  cine votează nu apare trecut ca votant.
Hai să vedem ce gândesc cu adevărat forumiștii Softpedia. Vreau să-mi dau seama dacă zarva și ”sângele” care curge pe aceste arii este real,  dacă avem un conflict real sau dacă este doar o bulă umflată de niște militanți pro sau contra.  

Evident,  orice discuție pe tema aceasta ar fi de dorit să fie abordată sub forma unui debate.  
Știm bine că nu putem convinge pe nimeni să facă ceva împotriva conștiinței lui.   Să se vaccineze sau să nu se vaccineze. De aceea,  mesajele miltianților nu aduc plus valoare discuției.

Rugăminte:   Hai să discutăm amical.  
Oare cer prea mult dacă rog respectuos să evităm blamările și acuzele?


Ai stat 40 de minute la rand la paine?

#124
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Da.  Am stat.

#125
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,912
  • Înscris: 31.03.2003

 tomaso, on 30 ianuarie 2022 - 17:38, said:


A fi militant înseamnă a încerca să impui idei altora.
Nu să îți spui opinia,  ci a fi un factor de convingere.   Un influencer,  după new speak.
Aici cred ca trebuie nuantat.
Cazul meu, de exemplu.
Sunt farmacist, si unul destul de vizibil in spatiul public.
Evident ca am fost intrebat de mai multe ori despre vaccinare.
Inca inainte de a fi disponibil vaccinul, am spus ca sustin vaccinare.
Ca m-as vaccina.
Dupa, cand cineva ma intreba, ii spuneam in primul rand ca eu m-am vaccinat.
Apoi ce inseamna EMA, ce inseamna (atat cat stiam si puteam, evident) tehnologia mARN si multe altele.

Apoi, trebuie sa mentionam faptul ca nu se poate disjunge vaccinarea anticovid de vaccinare. NU total.
De aceea, unul din riscurile propagandei antivaccin o poate reprezenta (si o va reprezenta) reticenta la ORICE vaccin.

Dar nu sunt pentru vaccinarea obligatorie si nu am fost.
Asta nu inseamna ca statul nu ar trebui ca pe langa asigurarea dozelor si a infrastructurii de vaccinare, sa nu se ocupe si cu actiuni de recomandare a vaccinarii. Statul e obligat sa o faca, chiar Constitutia o spune. Ca nu a stiut sa o faca de fiecare data cum trebuia, ca a incercat sa se spele pe mainei, nu contest.
Dar ce e esential, nu confundati vaccinul (lol, care dintre ele??) cu guvernul.

 tomaso, on 06 februarie 2022 - 13:06, said:

Statul eșuat într-un nămol birocratic pune gaz, alimentând disensiunile deja existente.
Exemplu recent.  Amenzi cu grămada unor oameni veniți în țară.   Sistemul merge prost și face încurcături.  În loc să rezolve din click,  cei amendați pe nedrept sunt obligați să meargă ei la tribunal.
vine Anaf și propește conturile. Vă dați seama câtă ură generează o asemenea situație?   Cum poate transforma un om cuminte și neutru într-un anti vaccinist?

Asta e deja o chestie tipic romaneasca, care nu-i asa, nu are nimic, dar nimic in comun cu vaccinul.

#126
Fluk3

Fluk3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,630
  • Înscris: 22.03.2019

 oaspetele, on 06 februarie 2022 - 13:23, said:

Asta e deja o chestie tipic romaneasca, care nu-i asa, nu are nimic, dar nimic in comun cu vaccinul.
Nicidecum, uite ce se intampla in Austria, Canada, tari civilizate, nu ca Romania, unde oameni care si-au facut vaccinul isi pun multe semne de intrebare in legatura cu intentiile guvernelor lor.
Clar nu e o chestie tipic romaneasca ci mai degraba una tipic pro-vaccinista.
Pe urma cum poti sa spui ca nu are nimic in comun cu vaccinul cand tocmai asta e marul discordiei si cauza din care se intampla toate tampeniile astea atat la noi cat si in alte tari mai rasarite.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate