Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Dependenta de jocurile de noroc - ce e de facut? (nivel de populatie)

- - - - -
  • Please log in to reply
57 replies to this topic

#37
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Nu trebuie facut nimic pentru ca nu se poate face nimic. Jocuri de noroc se pot juca oriunde, chiar si pe marginea santului.
Foarte bine ca exista aceste sali de jocuri, pe mine nu ma deranjeaza cu absolut nimic. Cine vrea sa intre sa isi piarda banii, sa o faca.
Daca n-ar exista aceste sali terminatii astia ar juca peste tot, pe scara blocului, in parc sau mai stiu eu pe unde. In acest caz chiar m-ar deranja teribil.

View PostHunor_66, on 30 ianuarie 2022 - 08:42, said:

Educatie.

Romania este inca, foarte saraca in educatie.
Si in Occident jocurile de noroc sunt foarte raspandite.

Edited by Friskey, 30 January 2022 - 12:56.


#38
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,778
  • Înscris: 12.01.2018

View Post_Smiley_, on 30 ianuarie 2022 - 08:53, said:

n-ar trebui sa avem nici atatea sali de pariuri sportive
deschizi netu de pe telefon si dai de ele.interzicem si netu si telefonul pentru prostovani?

#39
zile_san

zile_san

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,666
  • Înscris: 10.10.2011
voi cei care va dati cu parerea de cate ori ati jucat pe miza maxima la septari? de cate ori ati stat la masa la ruleta? intreb doar. ca si cum eu m-as apuca sa imi dau cu parerea despre ciorapii de dama si eu in afara de reclama si pe nevasta nu am atins niciodata un ciorap de ala

#40
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,014
  • Înscris: 23.09.2005

View PostGlCA_Contras, on 30 ianuarie 2022 - 11:58, said:

Si zici ca nu esti dependent?

Eu? Nu-s.

View Postkrtyna, on 30 ianuarie 2022 - 12:13, said:

Acum am vazut ca a scris "Nu-s constienti ca aparatul e setat sa dea o parte mica din banii bagati in el,"
Asta spune totul despre cat de mult cunosc constientii despre pacanele, in comparatie cu "inconstientii" dependenti Posted Image

Si eu eram in aceeasi pozitie, credeam ca aparatele astea dau inapoi o parte mica din bani, pana cand "prostii" dependenti m-au lamurit ca procentul e de regula 95% din ceea ce intra si este configurat din fabrica la aceasta valoare fara vreo posibilitate de modificare.

O fi, in prezent. Pe vremuri nu era asa.

N-am semnat condica pentru a fi la curent cu schimbarile. Posted Image

Nici n-are prea mare importanta cat, atata vreme cat e sub 100%, pe termen lung inseamna pierdere.

Evident, cu cat se apropie procentual de 100%, cu atat ii prinde pe nefericitii aia mai bine.

Edited by Phobos, 30 January 2022 - 15:38.


#41
stalker2142

stalker2142

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,695
  • Înscris: 29.10.2017

View Postaaaa4567, on 30 ianuarie 2022 - 12:22, said:

Asta e si unul din factorii de raspandire a dependentei: mintindu-se (si pe ei si pe altii) ca mai mult au castigat, dau impresia celorlalti ca... chiar asa si este. Probabil ca multi din banii aia suntd e fapt recuperati, adica au iesit pe plus daca nu pun si banii imprumutati de la rude, prieteni, pe care... desigur ca nu i-au mai dat inapoi. Posted Image

Chestia asta cu "pe plus din pariuri" e ca legendele cu vindecatii iesiti in biserica - ei, nu chiar, dar pe aproape. Tocmai pentru ca sunt rari, vestea se raspnadeste repede, se mai adauga ceva minciuni (mituri, legende) si... gata exemplul pozitiv. Ceilalti, cei multi, sunt dati uitarii, de fapt nu aude nimeni de ei, ca deh... rusine, stigmatizare etc etc.

E o vorba prin agentiile de pariuri, daca iti vorbeste unu despre tunuri, zeci de milioane, mii zeci de mii de euro sa te astepti ..ca urmeaza sa-ti ceara o tigara si 2 lei pentru o cafea de la automat :)

View Postzile_san, on 30 ianuarie 2022 - 15:02, said:

voi cei care va dati cu parerea de cate ori ati jucat pe miza maxima la septari? de cate ori ati stat la masa la ruleta? intreb doar. ca si cum eu m-as apuca sa imi dau cu parerea despre ciorapii de dama si eu in afara de reclama si pe nevasta nu am atins niciodata un ciorap de ala

Eu am jucat pe miza maxima la king kong cash de multe ori, suma maxima care am luat-o dintr-un foc la sloturi sau pariuri a fost de vreo 5000 de lei la fiecare. La pariuri online am facut odata 2500 euro pornind de la 100. Cam pe atunci am auzit de existenta bitcoin si era ieftin, daca as fi avut inspiratia sa arunc un 2-300 de euro pe btc din banii aia era ceva..asa nu m-am ales cu nimic :)
Dar nu asta e relevant, important e sa intelegi matematica din spatele lor

View Postkrtyna, on 30 ianuarie 2022 - 12:13, said:

Si eu eram in aceeasi pozitie, credeam ca aparatele astea dau inapoi o parte mica din bani, pana cand "prostii" dependenti m-au lamurit ca procentul e de regula 95% din ceea ce intra si este configurat din fabrica la aceasta valoare fara vreo posibilitate de modificare. Probabil ca si-au dat seama ca acesta este "sweet spot", adica atat cat sa atraga cat mai multi oameni si sa produca si un minim de profit pentru comerciant.

In Romania e o lege a jocurilor de noroc care conditioneaza comerciantul sa seteze un minim de 70% sa se intoarca inapoi la jucatori. Aparatele sunt programabile usor dintr-un meniu de depanare/configurare accesat printr-o cheie. Nu e o regula ca 95% sa fie procentul, unele locatii folosesc 70, altele 80, altele 85, 90, 95

#42
bostanu_4u

bostanu_4u

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 213
  • Înscris: 30.12.2020
Procentul acela se numeste RTP (return to player) si la noi intradevar, cam toate cazinourile sustin ca il au pe la 95% raportat la o anume suma incasata sau la un nr. de jocuri.
Era si un lant mare de cazinouri care zicea ca il are la 97%.
Multi jucatori = profit mai mare. La 70% aparatul ar fi evitat de toti in afara de ocazionali. Profitul se face de pe jucatorii fideli, nu de pe aia cativa ocazionali :D
Si aia fideli sunt experti in a mirosi aparatele.

Per ansamblu, nu e neaparat o preocupare care te duce automat sapa de lemn, dar la fel ca si la orice alta forma de castig rapid, sunt pierzatori si sunt castigatori. Si forex, crypto, bursa, loto etc, toate functioneaza pe acelasi principiu: niste multi care baga niste bani, care sunt apoi distribuiti la un nr mic de jucatori minus un mic procent//comisioane aferente casei, brokerului etc
Difera numai mecanismul dupa care sunt distribuiti. Eu as zice ca la pacanele si loto mecanismul este oarecum onest, in sensul ca e transparent si stii ca 5% ia casa, restul se imparte pe baza de hazard. Insa la bursa, crypto si altele de genul, mecanismul este semnificativ viciat din cauza ca pietele sunt controlate de "smecheri" si nu prea exista transparenta. In cazul bursei, a fost o perioada cand functiona cat de cat sanatos, dar azi nu mai e cazul

Un exemplu banal: compania John Deere colecteaza de cativa ani date statistice despre recolte prin intermediul software-ului de pe tractoarele care le vand.
Aceste date sunt apoi centralizate si pot fi folosite de unii in interes personal pentru a genera previziuni pe bursa.
Altii, adica aia multi, isi bazeaza previziunile pe auzite sau emotii :D
Cam asa se joaca la bursa in ziua de azi

#43
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006

View Postmissionnad, on 30 ianuarie 2022 - 08:44, said:

Îi atrage ușurința cu care poți câștiga o anumită sumă de bani
Si nu-i respinge usurinta cu care-i pot pierde...

La jocurile de noroc nu se poate castiga sistematic. Asta ar ruina cazinoul sau casa de pariuri. Or localurile astea exista tocmai pentru ca fac profit, pentru ca jucatorii pierd de regula. Totul e facut ca ei sa castige sistematic. Sa joci in mod repetat (mai mult de 2-3 ori) e calea catre ruina. Dar pentru cine pricepe, nu e nevoie sa joace.

View PostAldulescu, on 30 ianuarie 2022 - 09:13, said:

Fix zero, poti sa faci o droaie de facultati si tot sa fii dependent de jocuri de noroc, n-are nicio treaba 'educatia' cu dependenta.
Are foarte multa treaba. In primul rand educatia iti deschide ochii, nu mai "pici dupa fenta" sau dupa reclame de pe strada. Iti pui intrebari si iti dai seama cum functioneaza sistemul asta al jocurilor de noroc. Apoi cu un pic de studiu al probabilitatilor devine evident de ce n-are rost sa insisti in jocurile de noroc (ai probabilitate mai mare sa pierzi decat sa castigi).

View PostPhobos, on 30 ianuarie 2022 - 09:24, said:

O parte din cei care joaca la pacanele sunt cei care nu inteleg mecanismul acestor aparate si au impresia ca posibilul lor castig tine "de noroc".

Nu-s constienti ca aparatul e setat sa dea o parte mica din banii bagati in el, motiv suficient pentru orice om cu gandire logica sa observe inevitabilul faliment financiar daca continua sa joace.
Oare nu poate fi setat sa te faca castigator? Dependentii nu se fac daca pierd de la inceput; dar daca castiga prima data...

View Postqwertyasdfg, on 30 ianuarie 2022 - 10:48, said:

Si nu e normal? Asa este in orice afacere, e nevoie de cati mai multi prosti, ca sa o duca bine cativa inteligenti.
Nu. In afaceri in general, castiga ambele parti. Dai un ban da-ti iei un storcator de fructe. Win-win. La pariuri si jocuri de noroc, cand unul pierde celalalt castiga. Nu pot castiga amandoi.

Edited by Dihorul Razboinic, 30 January 2022 - 17:07.


#44
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,014
  • Înscris: 23.09.2005

View PostDihorul Razboinic, on 30 ianuarie 2022 - 17:29, said:

Dependentii nu se fac daca pierd de la inceput; dar daca castiga prima data...
Ba se fac si asa...

#45
primuministru

primuministru

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,845
  • Înscris: 05.10.2007
N-as spune ca e dependenta, ci un hobby. Inainte de '89 la orice colt de strada erau chioscuri cu loto si loz in plic. Si mai mereu erau pline. Cum interesul pentru loto national a scazut si intre timp au aparut mai multe alternative, lumea s-a reorientat. Casino-ul saracului de la coltul blocului sau din capul strazii. Nah, nu te poti duce la un casino adevarat cu 10 lei in buzunar, nu ?
Fiecare dupa venituri si posibilitati .

#46
stalker2142

stalker2142

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,695
  • Înscris: 29.10.2017

View PostDihorul Razboinic, on 30 ianuarie 2022 - 17:29, said:

La pariuri si jocuri de noroc, cand unul pierde celalalt castiga. Nu pot castiga amandoi.

Aparent, in realitate nu e asa. La jocuri de noroc, sloturi, ruleta, jocuri cu numere, blackjack etc castiga doar casa, jucatorii doar pierd pe termen lung

La pariuri sportive atunci cand un jucator incepe sa castige el este auditat de casa, daca continua sa castige pe urma automat il limiteaza. Adica nu mai poate paria 500 de euro pe un meci, limitarea ii permite sa joace doar 5 euro...in felul asta renunta el singur si inchide taraba ca nu mai are sens sa joace pe mize mici. Asta e un mod pervers de a il ejecta, adica nu te dam afara dar nu mai poti paria decat bani de alune.
In felul asta agentia ramane doar cu multimea de jucatori pierzatori de la care colecteaza :)

#47
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,014
  • Înscris: 23.09.2005
Da, dar asta ar fi caz de OPC. Cum adica sa nu te mai lase sa pariezi in limitele in care poate paria oricine?

#48
stalker2142

stalker2142

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,695
  • Înscris: 29.10.2017
ONJN cerceteaza cazurile legate de pariuri sportive... Dar agentiile sunt acoperite de un contract pe care il bifezi atunci cand te inscrii pe site ca si client

#49
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,065
  • Înscris: 24.02.2011

View Poststalker2142, on 30 ianuarie 2022 - 18:30, said:

La pariuri sportive atunci cand un jucator incepe sa castige el este auditat de casa, daca continua sa castige pe urma automat il limiteaza. Adica nu mai poate paria 500 de euro pe un meci, limitarea ii permite sa joace doar 5 euro...in felul asta renunta el singur si inchide taraba ca nu mai are sens sa joace pe mize mici. Asta e un mod pervers de a il ejecta, adica nu te dam afara dar nu mai poti paria decat bani de alune.
In felul asta agentia ramane doar cu multimea de jucatori pierzatori de la care colecteaza Posted Image
Exact asta am pățit la câteva agenții respectabile din regat pe când se putea paria la liber. Unele limitau pariul la maxim 1 dolar/liră, iar altele nici măcar atât. La cei mai chitroși am avut 0.5 pe bilet sau chiar 0,01. Ba cred cã la una nici n-am mai putut să ma loghez, mi-au tăiat macaroana din scurt fără explicații Posted Image  Și nici nu aveam balanța pozitivă, tot pe pierdere eram overall. Ce bine că le-a interzis Ponta sau Boc. Oricum dupã criza din 2008 a trecut moda pariurilor sportive, acum nu mai merită jucat la astea de mâna a doua. S-a dus baba cu colacii. Posted Image

Edited by sandel1, 30 January 2022 - 20:37.


#50
Thuraya_123

Thuraya_123

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,648
  • Înscris: 18.10.2017

View Post_Smiley_, on 30 ianuarie 2022 - 08:53, said:

N-ar trebui sa avem nici atatea sali de pariuri sportive (in ultimii ani s-au inmultit considerabil, aproape ca sunt mai multe decat banci si/sau farmacii)

De ce? Un lucru trebuie interzis fiindca unii nu stiu sa se controleze? E strict problema lor, in definitiv asa functioneaza selectia naturala!

#51
stalker2142

stalker2142

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,695
  • Înscris: 29.10.2017
Nu prea le-au interzis, mai degraba le-au legalizat..cu plata impozit. E o lista intreaga de agentii la care se poate juca online

#52
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006

View PostThuraya_123, on 30 ianuarie 2022 - 21:32, said:


De ce? Un lucru trebuie interzis fiindca unii nu stiu sa se controleze? E strict problema lor, in definitiv asa functioneaza selectia naturala!
Civilizatia nu are treaba cu selectia naturala, altu-i scopul. Pe principiul asta, nici ambulanta nu vine pentru ca asta e selectia naturala.

Daca dauneaza, atunci trebuie limitate si chiar interzise, in functie de daune. Si ce ar fi daca si-ar limita singure clientii in momentul in care pierd prea mult?

Pana la urma si drogurile sunt interzise, si alcoolul pt. minori.

Eu zic ca statul face bani murdari din jocurile de noroc. Statul poate sa calculeze cati bani pierd oamenii la activitatile astea si sa se gandeasca daca merita. Banii aia mai bine ar fi atrasi in investitii cu dobanda pentru detinator.

#53
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013

View Postprimuministru, on 30 ianuarie 2022 - 18:24, said:

N-as spune ca e dependenta, ci un hobby.
Cam cat de pasionat sa fii?
https://observatorne...ele-376071.html
https://stirileprotv...-alta-sala.html

#54
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View Postadisz, on 30 ianuarie 2022 - 10:32, said:

Îi atrage iluzia despre ușurința cu care poți câștiga o anumită sumă de bani
Usurinta respectiva chiar exista.
Dar apartine pravaliei cu pacanele.

View Postkrtyna, on 30 ianuarie 2022 - 12:13, said:

Acum am vazut ca a scris "Nu-s constienti ca aparatul e setat sa dea o parte mica din banii bagati in el,"
Asta spune totul despre cat de mult cunosc constientii despre pacanele, in comparatie cu "inconstientii" dependenti Posted Image

Si eu eram in aceeasi pozitie, credeam ca aparatele astea dau inapoi o parte mica din bani, pana cand "prostii" dependenti m-au lamurit ca procentul e de regula 95% din ceea ce intra si este configurat din fabrica la aceasta valoare fara vreo posibilitate de modificare. Probabil ca si-au dat seama ca acesta este "sweet spot", adica atat cat sa atraga cat mai multi oameni si sa produca si un minim de profit pentru comerciant.
Al drak de mic e ''minimul'' ala, de s-or deschis pravalii de pacanele la fiecare colt de alee.

View PostFriskey, on 30 ianuarie 2022 - 12:43, said:

Si in Occident jocurile de noroc sunt foarte raspandite.
Ruleta, poker, black-jack, 21 etc.
Intr-adevar jocuri ''de noroc''.
Dar mult mai putine pravalii de pacanele, unde aparatele alea is setate cat si cum...
Apropos, iti dau un exemplu: in Salzburg n-am vazut nici o pravalie de pacanele.

View Postzile_san, on 30 ianuarie 2022 - 15:02, said:

ca si cum eu m-as apuca sa imi dau cu parerea despre ciorapii de dama si eu in afara de reclama si pe nevasta nu am atins niciodata un ciorap de ala
Sesizez un profund regret... ? Posted Image

Apropos de ciorapii de dama.
Eu ii prefer, de departe, pe cei cu portjartier, nu pe aia ''panties''. :)
Is mult mai practici.

Edited by Hunor_66, 31 January 2022 - 11:31.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate