Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cat trebuie sa fie pauza dupa Det...

La multi ani @A-ONE!

Ghimbalul DJI Osmo 5 strica telef...

Sfat cumparare masina incepator
 Recomandare Camera supraveghere ...

Apart-hotelurile, spaima rentieri...

ROA-Difuzor (2023)

Rezervare zbor cu pașaport e...
 The Super Mario Bros (2023)

Mozzarella fresh mai ieftina ca l...

Zilieri muncitori necalificati.

Amenajare teren pe langa casa
 Chat engleza cu robot propozitii ...

Intrebari cheie dinamometrica

Satele raman fara medici de famil...

How to get away with Murder 2014-...
 

Jobcruise Romania/ Țeapa vieții

* * * * * 1 votes
 • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
GabrielQ7

GabrielQ7

  New Member

 • Grup: Candidate Members
 • Posts: 4
 • Înscris: 30.01.2022
Buna seara stimați internauți. ( sunt ferm convins ca am postat unde nu trebuie, și cu ocazia aceasta, chiar aș ruga moderatorul sa mute topicul unde ii este locul)

Stimați internauți, băgători de seama, cititori, critici și fabuliști, numele meu este Gabriel, am 40 de ani, iar in cele de mai jos, regăsiți după cum spune și titlul, țeapa vieții mele ( pușcăria modernă și plutitoare)

Mai toată viața am lucrat in televiziune, imediat după ce am terminat UNATC (imagine), am aplicat la un job tehnic la Tele7 ( pe vremea aceea ) unde am început ca și asistent tehnic. Anii au trecut, experiența a crescut, iar odata cu timpul ( după 2 ani de asistent tehnic ) mi sa ivit ocazia de a avansa in funcție, și tot așa pana la frageda vârsta de 39 de ani. Având numeroase cunoștințe, atât in domeniul meu cât și in alte domenii, mai din vorba in vorba, polemizănd problemele banesti cu care ne confruntam toti in aceasta superba țara care, păcat ca este populata, un prieten foarte bun de-al meu aduce in discutie o firma pe care a descoperit-o recent, care face angajări pe vase de croazieră și recrutează personal tehnic pentru televiziunea de pe vas. Inițial am fost sceptic, însă după ce m-am documentat mai bine am și găsit anunțurile respective.

Timp de vreo 2 săptămâni am stat și m-am documentat despre mai tot ce înseamnă Royal Caribbean, poziție pe piata, flota, pachete tehnice, sateliți ( cam tot ce ma interesa pe mine, tehnic, legat de aceasta companie) iar după ce ,,portofoliul,, a fost complet, împreuna cu soția mea ne-am sfătuit intr-o seara, iar a doua zi am pus pana pe telefon și am apelat la compania Jobcruise, a doua zi propunându-mi sa vin la un interviu pentru a ne cunoaște mai bine, și rugămintea lor a fost sa prezint și un CV. Pana aici, toate bune, orice critic narativ nu ar avea ceva de spus…

Ajung frumos la firma unde ma aștepta un domn Cristian ( probabil ca era patronul firmei ) unde am purtat un dialog mai mult decât placut, generalizând, vorbind despre social s.a.m.d, pana am ajuns la CV-ul meu, unde pare-mi-se ca a fost mai mult decât surprins de experiența pe care o am in domeniul tehnic, și studiile actuale. Din una in alta, după vizualizarea CV-ului, mi-a spus exact pe ce post ma propune dansul, in vederea angajării, și ce aș avea mai exact de făcut, Director Tehnic (Tehnic Broadcast Manager ) iar lucrurile pe care le-as avea de făcut, din ceea ce mi-a explicat Cristian, citindu-mi fisa postului de pe o foaie, erau floare la ureche pentru mine ( nu reprezentau nici măcar 10% din ceea ce făceam in televiziune), mai precis, ca și Director Tehnic intr-o televiziune ești responsabil de absolut orice înseamnă tehnic ( de la aparatura de filmare, de la lavaliere și microfoane, pana la coordonarea satelitilor internaționali și azimuturile respective, pe românește, dacă ceva nu merge tu ești cel care raspunde ( inclusiv juridic) ) pe când, pe vas, eu ar fi trebuit sa ma ocup doar cu verificarea necesarului tehnic, verificarea rețelelor, WTV, și eventual sa verific satelitul de pe vas, la un program 5/7 ( 5 zile din 7) cu un interval orar de maxim 4 ore de muncă( adică munceam de Luni/Vineri doar 4 ore pe zi).

Pănă aici, din nou, totul floare la ureche, simplu ca buna ziua, iar programul foarte decent. După ce am discutat legat de atribuții și servicii, am adus in discutie și aspectul financiar, unde ma așteptăm sa fie un salariu măcar cât in televiziune, ori peste, însă, in momentul in care mi-a prezentat grila salarială, mai putin să îmi rămână fumul de tigara in gât, și sa ma sufoc, propunerea fiind de 12.000 Euro / luna, cu posibilitatea de a negocia direct cu reprezentanții companiei mamă din Miami ( aproape cât un moderator foarte cunoscut din televiziunea Românească ). Nu am mai stat pe gânduri, și am dorit sa continui cu un interviu direct cu persoana de la Miami, interviu care s-a ținut pe Skype, și a decurs la fel de exemplar ca și cel cu Cristian de la Jobcruise.

După 1 săptămâna de la interviul final, unde mi s-au spus condițiile de munca, avantajele funcției( mancare/internet/cazare/alte facilitați gratuite), și faptul ca am camera mea personală pe palierul de ,,Staff Captain, , am primit un email in care eram anunțat ca am fost selectat pentru a ocupa funcția de Tehnical Broadcaster Manager, și am la dispoziție 2 săptămâni pentru a îmi pregăti actele necesare pentru îmbarcare, mai ales ca e și contextul cu  covid in derulare, și trebuie sa ma misc repede. Pașaport + viză de SUA oricum aveam( mai ales ca am un tip de viza mai greu de obținut, nu aveam nevoie de viza cerută de către companie,mai precis viza de tip B1/B2, și un set de analize medicale pe care trebuie eu sa îl platesc, însă este decontat 100% la îmbarcarea pe vas. Ma duc, fac analizele, iese totul ok,in 3 zile sunt gata, incarc totul pe un site RCLL unde mi s-a spus, și acolo primesc confirmare și biletul de avion+ contractul de muncă, unde era specificat absolut tot, mai putin salariul. In momentul in care am primit biletul de avion pe email, l-am verificat și am văzut ca este totul ok, am făcut check-in ul, mai aveam la dispoziție 7 zile pana plecam către noul job, pe o perioada contractuala de 4 luni,cu 2 luni libere, nu am stat pe gânduri, și după 16 ani la actualul loc de munca, m-am dus și am prezentat demisia.

Vine ziua de îmbarcare și decolare, îmi iau adio de la soție pentru următoarele 4 luni, ma sui in avion și tai-o către Miami, mai precis Ford Lauderdale. Dupa un drum de 13 ore pe care îl mai făcusem de-a cursul vieții de minim 16 ori, ajung la aeroport, trec de security, și ies in fata aeroportului pentru a savura minim 3 țigări de-odată ( mi se spusese clar ca ma va aștepta cineva in aeroport, care ma va duce la hotel ). Trece o ora, mai trece un pachet de țigări și vreo 3 cafele, și dupa aproximativ 2:30, văd un om, un negrotei de 2 metrii pe 2 metrii, cu o pancarda in mâna pe care era numele meu, așa ca ma duc la el, vorbim, și îmi spune ca el este șoferul meu, și îmi sta la dispoziție 24/24, ma duce la hotel, dupa care dacă doresc îmi face și turul orașului ( am fost chiar surprins de amabilitatea lui ), însă înainte sa ma sui in mașina lui ( cred ca o Toyota Camry, un adevărat Truck american IMENS) observ un microbuz parcat in fata aeroportului brenduit cu Royal Caribbean Staff, și îl întreb pe șofer dacă nu cumva eu trebuie sa merg cu acel autobuz, nici de cum cu truck-ul lui, iar el răspunzându-mi, ,,nu trebuie sa mergi cu acel microbuz, cu acel microbuz merg doar muncitorii, eu sunt șoferul tău privat,, , ok, deja ma simteam ca un super star, parca din senin munca mea de o viața devenise apreciata, și ca orice alt om, efectiv ma simteam intr-o zona de confort nemaiîntâlnită. Ajung la hotel, mănânc și ma culc, urmând ca a doua zi, dimineața la 10 sa vină sa ma ia pentru a ma duce la vapor.

Pana aici cred ca totul este decent și normal, însă ,,drama,, începe acum.

Eram in data de 10 Noiembrie 2021, ora 10 dimineața. După ce am băut o cafea clasica americană, adică fără gust și fără cofeină, așteptăm in fata hotelului de 4 stele unde eram cazat sa vina șoferul sa ma ia pentru a ma duce la vapor. Intr-un final apare și acesta, baga trolly-ul in mașina, și ne pornim spre vapor, parcurgând un drum de aproximativ 2 ore, și vreo 120 de kilometrii pana in port. Ajungem in port, îmi da jos bagajele, și ma anunta ca va veni un baiat ,,Jimmy,, sa ma ia, iar acesta este Cruise Directorul, sa am grija cum vorbesc cu el pentru ca este foarte pervers…..ok.

Nici nu pleacă bine șoferul, nu apuc sa îmi aprind o Țigara, și subit in spatele meu, îmbrăcat normal ca și mine, apare tot un negru, doar ca mai ,,normal,, care ma întâmpina călduros cu un ,,W’tsap my brother,, și o calda îmbrățișare, după care se prezintă, și ma roagă sa îl urmez pe vas ( vas care se numește Allure Of The Seas și este de cel putin 1 bloc cu 10 etaje înălțime, de lungime nu mai vorbesc, gigant !!!), și tot mergeam, și mergeam, și iar mergeam încât deja obosisem, Jimmy îmi tot povestea despre vas, și ce experiența ,,sfâșietoare,, poate fi pentru persoanele claustrofobe, moment in care observ in stanga mea, o persoana la pământ cu paramedicii resuscitând-o, și rămân efectiv sa ma uit, iar Jimmy vine spre mine și îmi spune, ,,nu-ți fa griji, lucra la Bucătărie și a încercat sa se sinucidă, nu este ceva nou ,, eu rămânând șocat, dar, continuând sa mergem spre ,, Cazare ,,.

La cât mersesem deja nici nu mai stiam unde e țărmul, si unde este vasul, unde ma aflu sau pe ce calc, efectiv busola mea nu mai exista, dar m-am trezit la realitate subit in momentul in care am nimerit intr-un loc care mirosea a igrasie si a mucegai, efectiv se auzeau niște motoare mergând, si apa era pe jos, undeva la nivelul -5 al Vasului, adică in apă, iar Jimmy dorea sa îmi prezinte camera unde voi sta, împreuna cu un baiat din Afganistan, timp de 3 zile pana de eliberează camera mea principala, unde voi locuii următoarele 4 luni, ok, așa condiții nu am avut parte niciodată in viața asta, însă 3 zile, nu oi murii. Las repede lucrurile in camera aceea minusculă de maxim 1m/1m , cu paturi supra-etajate si un wc spart, si îl urmez pe acest Jimmy pentru a ma prezenta echipei, si pentru a cunoaște personalul.

Eu foarte intuziast, așteptăm sa cunosc viitoarea echipa, sa ma prezint, cum este normal intr-un colectiv, pănă in momentul in care intru cu Jimmy intr-o încăpere, o struto-cămila, o încăpere foarte ciudata si plină de fum de tigara,care se recomanda a fi ,,camera comună,, loc unde puteai fuma, si socializa. Ajungem intr-un final si in regie ori MCR, unde cunosc cei 2 colegi pe care ii aveam, 1 american beat mort pe nume Steve, și un Filipinez care nu cred ca se spălase vreodată, Koyo, prezentarea și întâlnirea lăsându-mi un gust nu amar, mai acru decât orice lămâie, după întâlnire, Jimmy, Cruise Directorul rugându-ma sa ma duc sa ma odihnesc, sa ma culc, ca de mâine voi începe munca, treptat, ușor ușor ca sa prind mersul lucrurilor, zis și făcut, a durat cam 2 ore pana am regăsit camera, și am învățat drumul, însă in momentul in care am ajuns in camera, am dat și peste noul coleg de camera, de 3 zile ce-i drept, un Afgan care lucra la Bucătărie, și pe care l-am deranjat se la o masturbare in 2 paturi simultan, cu un tupeu de dictator foarte mare in el, însă, neșansa lui a fost ca nu a găsit persoana potrivită, așadar sa calmat instant si ne-am înțeles bine.

După un somn intr-o duhoare de picioare imputite, m-a trezesc, si ma apuc sa caut bucătăria/ restaurantul pentru a bea o cafea si a mânca ceva, intr-un final ma ghidează cineva către zona de Crew food, unde întâlnesc un bufet suedez de dimineața, care a șters cu mâna toată ziua nasoala de ieri. Mănânc, beau, si după o masa copioasa cu orez la prima ora, e cazul si de o Țigara, așa ca cineva ma ghidează cum da ajung in ,,smoking Zone,, la vreo 10 minute de mers pe jos, iar după Țigara, ma duc sa văd exact ceea ce am de făcut, sa încep sa prind mersul lucrurilor.

Ajung in regie, salutare tuturor, si astept sa fiu ghidat către zona tehnica, către sateliți si conexe, pentru a face o inspecție, sa văd cum merg lucrurile, însă, surpriza, nimeni din acea echipa nu știa ceva despre vreun tehnic, despre vreun satelit, ei știau clar doar un lucru, filmam cu camera asta, si montam cu calculatorul asta, zic ok ok, însă eu nu am venit operator, ci coordonator tehnic, ca sa nu spun șef, moment in care s-au pus pe un ras isteric aman2, iar Steve (americanul) ridicându-se de pe un scaun care efectiv intrase in pământ, vine la mine, ma apuca de umăr si îmi spune pe un tol de ras, prietene, wake up, ești al 2lea care vine aici mințit de compania voastră din Romania ca ești director de tehnic, vise, aici eu sunt șeful departamentului, si tu ești cameraman si editor, hai sa-ți prezint lucrurile,, moment in care i-am zis clar ca face o confuzie, si l-am rugat sa ma ducă la HR pentru a discuta acolo ce si cum, iar răspunsul lui a fost ,, eu te duc, ca știu vasul asta ca in palma, vezi ca le băiatul care a plecat îl mințiseră si cu 10.000 de euro pe luna, ți-e cât ți-au zis ca îți dau ?,, moment in care, dintr-o data am avut un feeling foarte prost ca se întâmpla ceva, pentru ca Steve, îmi zicea niște lucruri care erau confidențiale, si nu avea de unde sa le știe.

Ajungem la HR unde cer sa mi se arate contractul meu de munca, unde scrie ca sunt încadrat pe funcția de Tehnic Broadcast Manager, nici de cum cameraman, moment in care Steve, ii spune fetei de la HR, ,, vezi ca este alt roman păcălit care a venit, sunt curios cu ce l-au mințit si pe el,, si pleacă, lăsându-ma cu femeia aceea, care ulterior sa aflu ca este românca, si este ultima iei săptămâna pe vas,cerându-i explicați referitoare la contract si remunerație, aflând ca salariul este de 2.500 dolari in loc de 12.000, camera nu este singura cum mi s-a spus, deci voi sta cu acel afgan in camera toată perioada contractului, contractul nu este de 4 luni, ci de 7 luni, Internetul nu este gratis, costa 120$/săptămâna, ca sa ma pot uita la TV trebuie sa dau si niște bani din buzunar, iar ceea eu am de făcut aici, este sa filmez+editez+car scule+ montez cabluri si trag de fiare pe vapor, nici decum ceea ce mi se spusese inițial. Dintr-o data, lumea mea se terminase brusc, eram intr-o fabula fără ieșire.

După aproximativ 2 ore de discuții cu HR-ul si cu Jimmy, ajung la concluzia ca cei din Romania efectiv m-au mințit in totalitate, iar persoana cu care eu am vorbit din ,,Miami,, era de fapt tot un roman, dar de la Brasov, iar asta este o schema care se practica între firme. In secunda 2 am cerut actul de demisie, mi-am dat demisia pe loc, însă, ghinionul meu a fost faptul ca vasul deja plecase din port, si eram in mijlocul oceanului, deci mai trebuia sa stau 1 săptămâna pana când voi putea cobori din nou in Miami.

Am vorbit cu colegii, i-am anunțat ca am fost mințit si înșelat de cei de la Jobcruise, si eu nu am nevoie de un asemenea job, pe asemenea bani, in asemenea condiții, însă rugămintea lor a fost ca pana cobor, dacă ii pot ajuta cu una/alta, ca săptămâna cealaltă si ei termina contractul si pleacă acasa.
Am avut parte de o săptămâna grețoasă, intr-un mediu de pușcărie, cu un afgan pe care nu l-am văzut vreodată sa se spele, care puțea din orice colț, iar gresala vieții a fost de a intra din gresala, in bucătăria restaurantului de Crew, după care nu am mai mâncat nimic, timp de 3 zile, pana am reușit sa cobor.
In momentul in care am coborât de pe acel vas, efectiv am pupat pământul, si am aranjat cu cei de la HR ca transportul sa îmi fie asigurat inapoi in tara tot de către ei.

Odata întors in țara, deja am dat drumul procesului deschis la tribunalul bucuresti împotriva celor de la Jobcruise pentru înșelătorie si fals in acte, si nu ma voi lasa pana nu sunt băgați in pușcărie !

Ps: tot cu ocazia asta, in ceea ce am văzut intr-o săptămâna pe aceat vas ( unul dintre cele mai mari din lume chiar ) nu aș sfătui nici cea mai rea cunoștința vreodată sa lucreze intr-un asemenea domeniu, si in asemenea condiții, indiferent de job-ul pe care îl are. Ca si Short reminder: duhori incredibile in zona de crew, mâncarea este in proporție de 90% orez( iar dacă vezi cum se gătește, si cine o gătește nu mai mănânci nimic), camerele sunt de 1/1 iar in toaleta la 1.90m nu încapi decât chircit, se vede Tristețea si energia negativă in toti oamenii, la bord fiind o stare de depresie colectivă. Un singur + cred ca exista, doar din punctul de vedere al unora, iar ca si + este faptul ca este o orgie colectivă seara de seara, dacă ești ciung, strâmb, slab, gras, si vrei sa futi si tu ceva, in duhurile alea din cabina, asta-i ultima ta problema.

Chiar sunt curios dacă au fost si altii pacăliți cum am fost eu, si dacă da, cum de nu s-a întâmplat nimic cu acest Jobcruise pana acum.

Edited by althea, 30 January 2022 - 10:35.
spatiere text


#2
Maryus89

Maryus89

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 642
 • Înscris: 02.05.2008
Sper ca cei de la vechiul job te-au primit inapoi. Ma gandesc ca ai destule cunostinte incat povestea ta sa ajunga pe cat mai multe posturi. Bafta!

#3
GlCA_Contras

GlCA_Contras

  Master Mind

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 15,142
 • Înscris: 21.03.2020
Nu stiu ce fel de contract ai semnat tu dar e ciudat rau..

#4
Tarzy

Tarzy

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,433
 • Înscris: 28.11.2001
Stii vorba aceea cu cine nu casca ochii ... se masturbeaza parțial.

Fără oferta certă nu trebuie sa te angajezi la nimic.

Multumim pentru informare ... in mod sigur va fi utila multora.#5
qwertyasdfg

qwertyasdfg

  Junior Member

 • Grup: Junior Members
 • Posts: 152
 • Înscris: 17.12.2021

View PostGabrielQ7, on 30 ianuarie 2022 - 04:30, said:

Mai toată viața am lucrat in televiziune

Ca-m furi curent, ma-i taie din ele, in ce film ai vazut povestea aia?
Acum ca tea-i intors inapoi, ma-i pune mana si pe un manual de gramatica ca te dau astia la Cronica carcotasilor.

#6
GlCA_Contras

GlCA_Contras

  Master Mind

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 15,142
 • Înscris: 21.03.2020
Posted Image nu stiu pe ce manual de gramatica ai pus tu mana, dar cred ca te-a cam curentat ...

#7
Mircel

Mircel

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,424
 • Înscris: 01.10.2005

View PostGlCA_Contras, on 30 ianuarie 2022 - 12:04, said:

nu stiu pe ce manual de gramatica ai pus tu mana, dar cred ca te-a cam curentat ...
Qwerty știe gramatică. A fost doar ironic.
Gratuit-ce-i drept-ptr. că sunt mult prea puține greșeli ale inițiatorului la suta de cuvinte.
Am găsit doar două la o recitire pe diagonală.

Edited by Mircel, 30 January 2022 - 12:25.


#8
coniac

coniac

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 497
 • Înscris: 17.12.2019
O plangere penala ?

https://www.mai.gov....in-strainatate/

#9
qwertyasdfg

qwertyasdfg

  Junior Member

 • Grup: Junior Members
 • Posts: 152
 • Înscris: 17.12.2021
Plangere la ce? In primul rand ceea ce a scris sunt povesti inventate si exagerate (am un prieten ofiter chiar pe nava aia) iar in al doilea rand, ai vazut tu contractul unde a semnat pentru ceva si a primit altceva? Compania aia este cea mai mare din lume, nu se incurca cu firme de recrutare tepare pentru ca pierd clienti si milioane de $ in cazul unui proces.
Cel mai probabil, ala cu firma e vreun dujman pe care initiatorul vrea sa se razbune si astfel a nascocit povestea asta SF.
In alta ordine de idei, doar ofiterii de marina sunt platiti cu salarii intre 7-20 mii $, restul pulimii indiferent cat de pompos suna functia de "manager", nu iau mai mult de 5 mii $ (cei mai mari dintre ei) iar sclavii cei mai de jos primesc vreo 500 $ lunar. Deci cat de naiv sa fi fost omul nostru sa creada ca-i da cineva 12 mii?

#10
GabrielQ7

GabrielQ7

  New Member

 • Grup: Candidate Members
 • Posts: 4
 • Înscris: 30.01.2022

View Postqwertyasdfg, on 30 ianuarie 2022 - 13:03, said:

Plangere la ce? In primul rand ceea ce a scris sunt povesti inventate si exagerate (am un prieten ofiter chiar pe nava aia) iar in al doilea rand, ai vazut tu contractul unde a semnat pentru ceva si a primit altceva? Compania aia este cea mai mare din lume, nu se incurca cu firme de recrutare tepare pentru ca pierd clienti si milioane de $ in cazul unui proces.
Cel mai probabil, ala cu firma e vreun dujman pe care initiatorul vrea sa se razbune si astfel a nascocit povestea asta SF.
In alta ordine de idei, doar ofiterii de marina sunt platiti cu salarii intre 7-20 mii $, restul pulimii indiferent cat de pompos suna functia de "manager", nu iau mai mult de 5 mii $ (cei mai mari dintre ei) iar sclavii cei mai de jos primesc vreo 500 $ lunar. Deci cat de naiv sa fi fost omul nostru sa creada ca-i da cineva 12 mii?

Nu înțeleg de ce tragi tu o a asemenea concluzie, in momentul in care mai toate argumentele și relatarile sunt expuse mai sus, asta ducându-ma cu gândul ca ai legături cu Jobcruise, și încerci sa aperi imaginea acestor țepari, ori face parte din societatea lor.

View Postconiac, on 30 ianuarie 2022 - 12:23, said:


Deja am depus plângere penală, procedura care a si început odata cu întoarcerea mea in țară.

View PostMaryus89, on 30 ianuarie 2022 - 11:24, said:

Sper ca cei de la vechiul job te-au primit inapoi. Ma gandesc ca ai destule cunostinte incat povestea ta sa ajunga pe cat mai multe posturi. Bafta!

Din fericire pentru mine, m-am putut reîntoarce la vechiul job, deci momentan sunt ok.


#11
ioppo

ioppo

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 11,914
 • Înscris: 20.02.2008

View Postqwertyasdfg, on 30 ianuarie 2022 - 13:03, said:

Plangere la ce? In primul rand ceea ce a scris sunt povesti inventate si exagerate (am un prieten ofiter chiar pe nava aia) iar in al doilea rand, ai vazut tu contractul unde a semnat pentru ceva si a primit altceva? Compania aia este cea mai mare din lume, nu se incurca cu firme de recrutare tepare pentru ca pierd clienti si milioane de $ in cazul unui proces.
Cel mai probabil, ala cu firma e vreun dujman pe care initiatorul vrea sa se razbune si astfel a nascocit povestea asta SF.
In alta ordine de idei, doar ofiterii de marina sunt platiti cu salarii intre 7-20 mii $, restul pulimii indiferent cat de pompos suna functia de "manager", nu iau mai mult de 5 mii $ (cei mai mari dintre ei) iar sclavii cei mai de jos primesc vreo 500 $ lunar. Deci cat de naiv sa fi fost omul nostru sa creada ca-i da cineva 12 mii?
Sau poate prietenul tau e vreun nespalat afgan care se masturbeaza intr-o camera de 2m patrati si te minte pe tine ca traieste boiereste... nu vom stii sigur niciodata care e adevarul.

#12
qwertyasdfg

qwertyasdfg

  Junior Member

 • Grup: Junior Members
 • Posts: 152
 • Înscris: 17.12.2021

View Postioppo, on 30 ianuarie 2022 - 15:51, said:

Sau poate prietenul tau e vreun nespalat afgan care se masturbeaza intr-o camera de 2m patrati
M-ai prins... Nu esti invidios ca potrivit spuselor intiatorului, afganul meu reuseste sa se masturbeze in 2 paturi simultan? Unde mai pui ca paturile slugilor de pe nave sunt suprapuse (doar ofiterii si unii manageri au paturi normale si camere single).

#13
danaciu

danaciu

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,275
 • Înscris: 01.05.2006

View PostGabrielQ7, on 30 ianuarie 2022 - 04:30, said:


primesc confirmare și biletul de avion+ contractul de muncă, unde era specificat absolut tot, mai putin salariul.


Asta nu suna bine deloc.
In ziua de azi nu se duce nimeni pe nici un post, nici chiar de presendinte al SUA, fara sa aiba specificat salariul in contract.
Si probabil ca nu-i nici legal. Teparii vor putea spune ca ai fost de acord sa lucrezi fara salar ca voluntar.View Postqwertyasdfg, on 30 ianuarie 2022 - 11:58, said:

Ca-m furi curent, ma-i taie din ele, in ce film ai vazut povestea aia?
Acum ca tea-i intors inapoi, ma-i pune mana si pe un manual de gramatica ca te dau astia la Cronica carcotasilor.

Acuma intre o persoana care face o greseala sau chiar 5 de gramatica si o alta care are un limbaj de cocalar de mahala eu as alege fara sa stau pe ganduri pe cea cu greselile.
Dar mai ales sunt convins ca initiatorul se descurca in mai multe limbi mai bine decat te descurci tu in romana, caz in care alegerea ar fi evidenta pt oricine.

#14
Raz0rblade

Raz0rblade

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 365
 • Înscris: 18.08.2021
M-am straduit sa citesc povestea pana la capat, si sincer, alea de la Ochii din umbra au credibilitate mai mare. Am cunostinte, mai multe, care au servit pe vase de croaziera in ultimii 10-12 ani, asa ceva nu exista, gen pleci de la HR director si ajungi pe vas palmas. Da, asiaticii put, e din cauza dietei lor alimentare, stiu pe cineva sefa de sala, care trimitea din 2 in 2 ore filipinezele la dus, si degeaba, cand incepeau sa transpire puteau ca o hazna. Europenii nu stateau cu asiatici in camera, din acelasi motiv. Si da, acolo munca e destul de epuizanta, dar remunerata corespunzator

#15
GabrielQ7

GabrielQ7

  New Member

 • Grup: Candidate Members
 • Posts: 4
 • Înscris: 30.01.2022
Păreri și opinii sunt bine venite.
Într-adevăr gresala mea a fost ca am plecat ,,câine surd la vânătoare,, in momentul in care mi-am asumat sa plec fără a fi stipulat salariul in contract, cât și in ,,Letter of employment,,. Mai mult decât atât, ipotezele in care aceasta postare este un SF sunt total nejustificabile, și după cum am spus și in primul post, nu doresc cuiva o experiența similară.
In același timp, odata cu întoarcerea in tara, împreuna cu toate documentele pe care le am, am discutat cu avocatul și am toate probele necesare pentru a câștiga procesul inițiat, dat fiind faptul ca am primit direct de la Royal Caribbean o scrisoare de tip Înștiințare, prin care își cer scuze pentru neînțelegerea creată, și își recunosc vina partenerului ( firmei Jobcruise),tot in aceasta scrisoare mi s-a adus la cunoștința faptul ca sunt deschiși negocierilor pentru a încheia aceasta poveste de comun acord, însă, problema mea nu este cu firma mama( Royal Caribbean ) pentru ca ei, odata ajuns la HR, la bordul navei, mi-au explicat detaliat fisa postului in conformitate cu cerintele lor, minciuna și falsul in acte provenind de la JobCruise.
Așadar, nu sunt deschis spre încetarea plângerii de comun acord sub nicio forma in ceea ce privește firma JobCruise, iar, persoanele susținătoare, probabil ca au un interes in a apăra aceasta firma fantoma, in contextul dat.

Cam acestea sunt datele certe in momentul de fata.
Mulțumesc

#16
Thuraya_123

Thuraya_123

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,647
 • Înscris: 18.10.2017
Daca e adevarata povestea, e naspa. Mai greu sa crezi ca cineva care se ofera sa ajute in obtinerea vizei USA face un fals in inscrisuri atat de grosolan, mai ales ca acel contract este depus la obtinerea vizei, dar in viata am invatat ca romanii exceleaza in toate domeniile. Si am vazut multe inscrisuri falsificate chiar de cel care le-a intocmit, pe ideea ca "oricum n-a patit nimic pana acum".

Job Cruise exista si este legal infiintata in Romania sub aceasta denumire. Insa, tu spui ca ai un dosar inregistrat pe rolul tribunalului Bucuresti impotriva lor. Este dosar civil sau penal? Acel Cristian lucreaza in acea firma sau ce e? N-ai primit nimic semnat de conducerea firmei din Romania? Nu stii cu cine ai vorbit si ce functie ocupa in acea firma?

Edit: Am avut de-a face de destule ori in viata cu oamenii cu povesti false/trunchiate in care denigrau in draci pe cineva sau o firma. Mai toate aveau un element comun, creau o aura de hot si talhar nenorocit asupra persoanei si niciodata nu explicau situatia adevarata. Ex: in loc de am stat o ora in aeroport, spuneau ca au stat cu orele si multe alte detalii duse spre extrem tip fabula. Iar in situatia asta, Gabriel a incercat sa expuna destul de adevarat situatia, recunoscand faptul ca si-a furat-o ordinar.

Gabriel, mai mult ca sigur stii ca acel Cristian e si asociatul unic si administratorul firmei, nu?

Edited by Thuraya_123, 30 January 2022 - 21:01.


#17
GabrielQ7

GabrielQ7

  New Member

 • Grup: Candidate Members
 • Posts: 4
 • Înscris: 30.01.2022

View PostThuraya_123, on 30 ianuarie 2022 - 20:46, said:

Daca e adevarata povestea, e naspa. Mai greu sa crezi ca cineva care se ofera sa ajute in obtinerea vizei USA face un fals in inscrisuri atat de grosolan, mai ales ca acel contract este depus la obtinerea vizei, dar in viata am invatat ca romanii exceleaza in toate domeniile. Si am vazut multe inscrisuri falsificate chiar de cel care le-a intocmit, pe ideea ca "oricum n-a patit nimic pana acum".

Job Cruise exista si este legal infiintata in Romania sub aceasta denumire. Insa, tu spui ca ai un dosar inregistrat pe rolul tribunalului Bucuresti impotriva lor. Este dosar civil sau penal? Acel Cristian lucreaza in acea firma sau ce e? N-ai primit nimic semnat de conducerea firmei din Romania? Nu stii cu cine ai vorbit si ce functie ocupa in acea firma?

Edit: Am avut de-a face de destule ori in viata cu oamenii cu povesti false/trunchiate in care denigrau in draci pe cineva sau o firma. Mai toate aveau un element comun, creau o aura de hot si talhar nenorocit asupra persoanei si niciodata nu explicau situatia adevarata. Ex: in loc de am stat o ora in aeroport, spuneau ca au stat cu orele si multe alte detalii duse spre extrem tip fabula. Iar in situatia asta, Gabriel a incercat sa expuna destul de adevarat situatia, recunoscand faptul ca si-a furat-o ordinar.

Gabriel, mai mult ca sigur stii ca acel Cristian e si asociatul unic si administratorul firmei, nu?

Am înțeles ca ei se angajează și pentru a ajuta la obținerea vizei de B1 B2, însă in cazul meu ei nu am făcut nimic, deoarece eu am alt tip de viza, de mai bine de 20 de ani, prin care am dreptul la ședere permanenta pe teritoriul SUA.

Bineînțeles ca m-am interesat, și am aflat ca este asociatul unic și administratorul firmei, însă lucrurile acestea nu mai țin de mine, ci de casa de avocatura care ma reprezintă in proces. Mai mult decât atât, lucrul acesta am uitat sa îl specific, odata cu inițierea procesului ( care este penal ) avocatul mi-a adus la cunoștința faptul ca in momentul de fata, firma partenera JobCruise este in plin proces cu încă 4 persoane romane, pentru exact același motiv, și mi-a sugerat alăturarea mea intr-un proces comun, lucru pe care l-am refuzat, dat fiind faptul ca, problema mea, procesul meu.

Multe ar fi de spus, cel putin din poveștile avocatului meu, care reprezintă încă 1 persoana in procesul acesta contra Jobcruise, unde declarațiile sunt strigătoare la cer, însă, eu nu îmi pot permite sa divulg afirmații/informații făcute de alt cineva, in numele altcuiva, ci vorbesc doar despre situația mea.
Ps: eu sunt un caz fericit din tot ce am discutat cu avocatul, fata de restul oamenilor care sunt in proces.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate