![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Pixel mort sau praf ?
Last Updated: Jan 28 2022 15:52, Started by
A_L_E_X
, Jan 27 2022 20:00
·
0

Posted 27 January 2022 - 20:00

Am un monitor DELL P2419H si am un punct care apare pe toate culorile. Ce credeti, este un pixel mort sau un fir de praf ? Am atasat si poze facute cu lupa.
Attached Files |
Posted 27 January 2022 - 20:36

Daca ai o lupa uita-te la el cu ea si vezi daca pixelii sunt luminati.
Eu am la un HP un fir de praf pe juma de pixel. Jumatate lumineaza normal - in toate culorile subpixelilor, jumatatea de sus e atenuata. |
Posted 27 January 2022 - 21:21

E praf intre LCD si panoul de iluminare. Punctul a aparut la vreo 2 ani de la achizitie, deci nu a fost de la inceput. Edited by A_L_E_X, 27 January 2022 - 21:22. |
Posted 27 January 2022 - 22:08

Crezi ca se poate desface si curata ? Ma gandesc ca daca a intrat asa usor, pot si eu sa-l curat. Sterg regulat monitorul de praf, inclusiv displayul, deci nu stiu cum ar fi putut intra. Este pozitionat cam la 2 cm de marginea din stanga. Punctul a aparut la vreo 2 ani de la achizitie, deci nu a fost de la inceput. Mie mi-a intrat o insecta acolo pe care am si strivit-o din greseala, deci s-a lipit bine de panou. Am desfacut display-ul, am ridicat usor LCD-ul cat sa pot curata pata cu un betisor de ureche imbibat in alcool (sanitar), apoi am sters cu partea uscata. In locul ala nu se mai vede nimic, dar a reusit sa intre o particula de praf prin alta parte, deci trebuie sa fii foarte atent. |
Posted 28 January 2022 - 14:31

Monitorul pare sa aiba o sticla de protectie, deci nu cred ca merge solutia cu ventuza.
Din diagrama atasata se pare ca displayul este incapsulat, si nu pot avea acces la difuser. Credeti ca este posibil ca firul de praf sa fie in interioriul sticlei ? Attached FilesEdited by A_L_E_X, 28 January 2022 - 14:32. |
Posted 28 January 2022 - 14:41

La mine e in interior, intre filtrul de polarizare si matricea LED. Nu merita incercat sa-l desfac.
Din fericire e undeva pe o margine la vreo 2 cm - am pus o iconita acolo pe desktop si am si uitat de el. Mai apar probleme de genul asta la productie - chit ca ar trebui sa fie zona protejata de praf si opereaza doar roboti. |
Posted 28 January 2022 - 15:36

Monitorul pare sa aiba o sticla de protectie, deci nu cred ca merge solutia cu ventuza. Din diagrama atasata se pare ca displayul este incapsulat, si nu pot avea acces la difuser. Credeti ca este posibil ca firul de praf sa fie in interioriul sticlei ? Orice display LCD poate fi dezasamblat, nu e nimic sudat. Deci poti ajunge la straturile backlight-ului. Parerea mea e ca pt. un singur pixel nu merita bataia de cap. Trebuie atentie mare cand pui display-ul la loc, sa nu intre praf prin alta parte. Edited by red46, 28 January 2022 - 15:41. |
|
Posted 28 January 2022 - 15:52

Da, asta e marea problema - daca il desfaci sunt sanse mai mari sa intre alt praf in loc - nu ai incinta speciala.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users