Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...
 Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid
 Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite
 Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj
 

14 nopti in Catalonia si Aragon

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
38 replies to this topic

#19
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,606
  • Înscris: 12.12.2006
@vestale  multumesc eu pentru informatiile despre aceasta zona, mi-am salvat-o pentru un eventual concediu viitor.

Edited by mdt, 29 January 2022 - 13:53.


#20
alecsus27

alecsus27

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,550
  • Înscris: 01.07.2006
@vestale: da, la asta m-am referit, oboseala generala.
Renuntam la Ordesa/Monte Perdido, mergem in schimb in cateva puncte de pe marginea lacului Bubal: Hoz de Jaca, Tramacastilla de Tena,  Panticosa. E mult mai aproape de sosea.

Edited by alecsus27, 31 January 2022 - 09:37.


#21
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,216
  • Înscris: 24.11.2002
Cum am mai scris, depinde de fiecare cum simte si ce ii face placere, cat e de obisnuit sa isi bage picioarele in bocanci si bocancii pe poteci de munte. Dar pana in capatul caldarii se poate merge si cu adidasi cu ceva grija si in conditii bune meteo, poteca e amenajata bine. De acolo lucrurile devin mai interesante, parca mai erau si ceva lanturi, dar la refugiul/cabana Goriz am gasit printre cele mai bune conditii ca si raport pret/calitate servicii. Iar cine a urcat pe Moldoveanu poate ajunge si pe vf Monte Perdido, cand e uscat si nu mai are zapada, asta dupa o noapte stata la Goriz.

#22
alecsus27

alecsus27

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,550
  • Înscris: 01.07.2006
Asa e cel mai bine, de stat o noapte la Goriz sau altundeva in apropiere, pentru cine vrea sa viziteze zona. Noi aveam deja facut traseul cand am aflat de Ortesa/Monte Perdido. M-am gandit eventual sa scad o noapte din cele doua de la Lourdes...dar nici asa nu-i bine, ar fi prea pe fuga pentru punctele de interes de acolo.

#23
alecsus27

alecsus27

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,550
  • Înscris: 01.07.2006
Bad news. BlueAir a anulat cursa de avion Iasi-Barcelona dus/intors, din motive "operationale".

Ce ne facem cu turul auto planificat inca din ianuarie? Nervi, bani pierduti (de ex. la anularea masinii inchiriate si platite deja)...Sa incerc alta cursa, la alta ora? Inseamna sa (incerc sa) modific toate cazarile pentru 14 nopti. Nu e deloc sigur ca le voi gasi disponibile. Dar, mai ales, cine garanteaza ca BlueAir nu va anula si noua cursa aleasa, urmand apoi sa anulez iar cazarile etc. Le cer banii inapoi si-am terminat cu ei. Dar stai, ca nu vor vrea sa mi-i returneze in cont, ci doar sa-i trimita in wallet (asa cum s-a intamplat la cursa anulata de anul trecut, de la care am folosit banii din wallet pentru zborul care s-a anulat acum).

Ce-i cu compania asta??

Bine macar c-au avut bunul simt sa anuleze cu o luna inainte de zbor, ca sa pot anula gratuit cazarile de pe Booking....

Edited by alecsus27, 10 May 2022 - 19:11.


#24
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,606
  • Înscris: 12.12.2006
Nu a fost o idee buna sa platesti masina in avans stiind ca zborul e cu Blueair, la cat de mult au anulat in ultima vreme. Acum asta este, se mai intampla, omul din greseli invata.

In general de cand cu pandemia noi nu am mai platit nici cazari nici masini in avans, chiar daca platim mai mult pe ele anulabile. La Blueair mai am o suta si ceva de euro pe niste bilete anulate in 2020, mi-am luat adio de la bani dar nici nu mai vreau sa am de-a face cu ei. Relatia noastra s-a terminat cu acea ocazie, nu mai avem ce sa ne spunem 😄. Si asta pentru ca e aiurea sa-ti faci rezervari si planuri de vacanta si apoi sa ti le anuleze ei din “motive operationale”

Edited by mdt, 10 May 2022 - 19:44.


#25
alecsus27

alecsus27

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,550
  • Înscris: 01.07.2006
La masina pierdem doar taxa de anulare, nu e asa mult...
Iar cazarile sunt cu anulare gratuita. Dar e vorba de ff multi nervi, mai ales ca ne planificasem atatea lucruri in turul asta!

Banii din wallet, da, e foarte probabil ca ne luam si noi adio de la ei - anul trecut am asteptat nu mai stiu cate luni sa mi-i returneze in contul bancar, dupa care, ca sa nu-i pierd, le-am zis sa-i trimita in wallet.
Dar cine mai rezerva acum cu BlueAir??

Incerc recuperarea banilor cu protectia consumatorului, nu vad alta solutie.

Parca nu-mi vine sa cred ca ni se intampla asta pentru a 3-a oara.....

#26
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,606
  • Înscris: 12.12.2006
Macar bine ca nu a fost platita integral masina.

O prietena a patit la fel si pt ca avea deja vacanta planificata (si toate gandurile si bucuria legata de ea) a cumparat bilete la
alta companie aeriana.

Modul de operare al Blueair-ului acum e asa:
- anunta multe curse si incepe si vinde bilete la ele
- anunta oferte speciale ca sa impulsioneze vanzarile
- trage linie si alege pe care curse le chiar opereaza si pe care nu. Banii incasati pe cursele neoperate raman in wallet si ii rostogolesc mai departe.

Pe mine m-au pierdut de client. Cei 100 si ceva de euro dusi pe apa sambetei au rolul sa-mi aminteasca acest lucru.

#27
alecsus27

alecsus27

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,550
  • Înscris: 01.07.2006
Noroc ca n-am anulat cazarile si masina: acum vad ca este cursa WizzAir Iasi - Barcelona exact in datele respective. Doar ca e mai scump.....
Of.
Ne mai gandim pana maine, dar aproape sigur ca vom face ca prietena ta.

#28
alecsus27

alecsus27

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,550
  • Înscris: 01.07.2006
Am cumparat bilete de la concurenta, asa ca mergem totusi in Spania.

#29
alecsus27

alecsus27

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,550
  • Înscris: 01.07.2006
Din pacate concurenta (WizzAir) a anulat si ea zborul. Am dat la sectiunea respectiva de pe forum detalii (nu m-au anuntat pe e-mail despre anulare, noroc ca am sunat azi la call center Wizz si asa am aflat!) Alt zbor oferit nu a fost convenabil.

Tocmai am anulat excursia si toate rezervarile, insa numai la unele am prins anularea gratuita.

Multumesc tuturor pentru sfaturi, asa a fost sa fie.

#30
alecsus27

alecsus27

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,550
  • Înscris: 01.07.2006
Am reusit sa inlocuiesc excursia, in ultimul moment, cu alta, in Austria/Italia. Tot 15-26 iunie, dar cu Austrian Airlines. Am rezervat, la foc automat, cazari si masina de inchiriat. Traseul a fost acesta:

Aeroport Viena (preluat masina) - Graz (o noapte) - Udine - Montegrotto Terme (5 nopti) - Padova (3 nopti) - Cortina d'Ampezzo - Reifniz (o noapte) - Klagenfurt - Semmering (o noapte) - aeroport Viena (returnat masina, Opel Karl 2019, benzina).
Din Montegrotto am facut excursii de zi in Verona/Sirmione (de fapt in ultimul n-am ajuns pentru ca n-am gasit loc de parcare, ne-am plimbat undeva pe-aproape, pe marginea lacului Garda), Venetia (revedere, dupa excursia din 2015), Vicenza; iar din Padova, o excursie de zi in Trento (n-am mers pe marginea lacului la dus sau la intoarcere din lipsa de timp/oboseala).

Vremea superba tot timpul, n-am prins ploaie decat mergand cu masina vreo 20 min. prin zona montana. Dolomitii (atat cat am vazut) si Cortina d'Ampezzo, cum era de asteptat, absolut superbi. Din lipsa de timp si oboseala nu am mai mers (cum planificasem), macar partial, pe unul din pasurile Giau si Falzarego. Ramane pe alta data. De altfel, initial traseul era, in loc de cele 3 nopti in Padova, 3 nopti in Bolzano - si de acolo excursii de zi in Merano si in Dolomiti prin Canazei/Arabba/Corvara/Ortisei si retur. Dar, din motive de sanatate, crezand ca traseul/road trip se lungeste prea mult, am preferat sa ramanem in zona Padova si sa facem excursiile de zi doar daca eu voi fi ok, scurtand astfel timpul petrecut la volan.

Opel Karl, desi mic, s-a comportat excelent si pe autostrada, fara zgomot prea mare si vibratii acceptabile. Benzina scumpa, 2,1 euro/l. Autostrazile in Italia foarte scumpe, dar stiam, Prin comparatie in Austria a fost un vis, nici macar vigneta n-am platit-o (masina inchiriata) decat 3 euro pentru toata perioada.

Am pierdut o gramada de bani cu excursia anulata din Spania, din pacate - de fapt, numai la primele doua cazari, din Barcelona si Tarragona, la celelalte nu se depasise termenul de anulare gratuita. I-am spus gazdei din Tarragona despre motivul anularii si ca WizzAir nu m-a anuntat din timp, ca am aflat cu o zi inainte dupa ce am sunat la call center pentru ca nu mai gaseam zborul in lista....n-a fost de acord sa accepte returnarea banilor, mi-a zis ca intelege situatia, dar ca nici el nu are nici o vina, ca prevederile contractuale din Booking sunt foarte clare etc. Asta e.

O excursie minunata, varfurile de impresie (ca noutate) fiind Dolomitii si Verona (in Venetia fusesem deja), plus plasarea excelenta a cazarii din Reifniz, chiar pe marginea lacului Worthersee, cu vedere superba.

N-am renuntat la ideea turului auto pornind din Barcelona, probabil la anul, cand problemele cu Wizz/BlueAir se vor fi terminat, odata cu pandemia. Sau....peste 2 ani?

#31
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,606
  • Înscris: 12.12.2006
Ma bucur ca v-a iesit un concediu frumos!

Ia in considerare bilete la Tarom daca vrei sa mergi la Barcelona. Daca le iei din timp sunt in jur de 200 euro de persoana dus-intors dar probabilitatea de anulare sau probleme e mult mai mica decat la ruleta Wizz/Blue.

#32
alecsus27

alecsus27

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,550
  • Înscris: 01.07.2006
Asa vom face, numai sa gasim la Tarom cu plecare din Iasi. Interesant totusi ca la zborul cu Austrian (care nu e low cost), mancarea/bautura a fost tot pe bani, cu exceptia unui pahar cu apa si a unei ciocolate mici. Sa fie tot urmarea pandemiei cu reducerea fondurilor etc?

Am uitat sa spun ca aprox. 1000 km (din cei 2400) i-am parcurs cu un cui infipt intr-un cauciuc, pe care l-am descoperit dupa ce niste zgomote repetate, abia sesizabile, m-au convins sa verific. Am fost in Padova la un service auto si mi-a facut un patch la anvelopa, pentru 20 de euro. Intre timp aflasem ca se poate merge asa mii de km fara probleme, dar n-am vrut sa risc. Noroc ca am facut poze la preluarea masinii si intr-una (incredibil noroc) se vedea destul de clar cuiul din cauciuc, deci era acolo de la inceput - proprietarul si-a recunoscut vina si mi-a returnat cei 20 de euro.

#33
alecsus27

alecsus27

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,550
  • Înscris: 01.07.2006
Cateva poze din excursie. Graz, Udine, Verona, Lacul Garda, Vicenza, Venezia, Padova, Dolomiti, Reifnitz. Nu pot sa schimb titlul in Austria/Italia, cred ca ar trebui alt topic.

Attached Files



#34
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,606
  • Înscris: 12.12.2006
Da, asa e, Tarom are cursa din Bucuresti spre Barcelona. Unele companii aeriene de linie au inceput sa nu mai dea mancare si bautura gratis dinainte de pandemie, altele din timpul pandemiei, unele nu mai ofera bagaje de cala gratis si tot asa.

Edited by mdt, 28 June 2022 - 12:06.


#35
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,521
  • Înscris: 14.04.2008
alecsus27, f frumoasa excursia si felicitari pt organizarea rapida!
Pt Sirmione luati in calcul parcare in Desenzano si de acolo cu vaporasul.
Sper sa rezolvi cu recuperarea banilor pe biletele pt Spania. Poate pe viitor luati totusi in calcul plecarea din Bucuresti, aveti mai multe sanse de “regandire” in caz de anulare. Avem acum niste prieteni plecati in Spania, Wizz le anulase si lor zborul spre Sevilla (plecare din Bucuresti), asa ca si-au regandit vacanta: au schimbat ( gratuit) rezervarea initiala cu una la Malaga, au lungit vacanta cu 3 zile si au facut un tur prin Andaluzia. Intoarcerea a ramas valabila (din Sevilla, cu Blue Air).

#36
alecsus27

alecsus27

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,550
  • Înscris: 01.07.2006
Multumesc.
O sa vedem cum facem.
Oricum, anul asta in sept. (daca mai plecam), nu mai mergem cu BlueAir/Wizz.

Pe de alta parte, chiar cu o zi inainte de revenirea in tara am aflat ca la niste prieteni ai sotiei, Austrian Airlines tocmai le anulase zborul Viena-Bucuresti, pentru aceeasi zi in care zburam si noi. Deci se poate intampla si la companii de linie, cu zbor din/spre Bucuresti.

Practic, cred ca ne putem astepta la orice, anul asta cel putin.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate