Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

MSI Delta 15 vs Lenovo Legion 5 Pro

Embedded pareri

Sfat glaf exterior Aluminiu
 Pompa fantana alimentata cu panou...

Lamai pierdut?

Pareri Combina frigorifica Candy

Cum se poate propune o lege noua ...
 Vreau sa devin programator, insa ...

Zvon: TVA 19% din nou pentru locu...

Samsung Galaxy Tab S7+ lag

Ventilator
 UPB- Facultatea de Inginerie Indu...

achizitionare anvelope de vara ca...

Pompa fantana alimentata cu panou...

Decizie grea
 

Rotunjire extrudare in ACAD

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
redsnake74

redsnake74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 282
  • Înscris: 18.05.2020
Cum rotunjesc partea de sus a  obiectului ? In AutoCAD .

Attached Files


Edited by redsnake74, 25 January 2022 - 09:18.


#2
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,041
  • Înscris: 21.02.2006
Nu stiu cum este in AutoCAD, dar poate te ajuta, in Fusion 360 ai "fillet" tasta F

L.E. Ai Chamfer si Fillet in AutoCAD, tutoriale pe youtube cate vrei.

Edited by Dany_Darke, 25 January 2022 - 14:20.


#3
Tsunnnami

Tsunnnami

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 42,418
  • Înscris: 20.10.2015

View Postredsnake74, on 25 ianuarie 2022 - 09:16, said:

Cum rotunjesc partea de sus a  obiectului ? In AutoCAD .

nu ai "raza" in autocad?

#4
redsnake74

redsnake74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 282
  • Înscris: 18.05.2020
Am incercat cu Fillet . Da o eroare cand incerc comanda pe capatul manerului (pe partea rotunda ) . Vreau ceva sa functioneze pe toata suprafata de sus a manerului .

#5
Tsunnnami

Tsunnnami

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 42,418
  • Înscris: 20.10.2015

View Postredsnake74, on 25 ianuarie 2022 - 09:45, said:

Am incercat cu Fillet . Da o eroare cand incerc comanda pe capatul manerului (pe partea rotunda ) . Vreau ceva sa functioneze pe toata suprafata de sus a manerului .

O faci in schita si extrudezi dupa

Daca nu-ti merge pe muchie, asa cum zici tu, vezi ca nu ai inchis vreun contur

#6
redsnake74

redsnake74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 282
  • Înscris: 18.05.2020
Desenul existent e facut cu comanda Extrude . Pe desenul existent {din poza) vreau sa rotunjesc muchia (marginea de sus ). Pe tot conturul partii de sus .

#7
Tsunnnami

Tsunnnami

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 42,418
  • Înscris: 20.10.2015
Mai mult nu te pot ajuta
Pe Autocad nu am lucrat vroedata pe 3D. SolidWorks si Inventor si nu am intalnit problema asta

Cauta pe forumuri, google etc

#8
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,307
  • Înscris: 07.06.2014
daca dai raza mai mare decat grosimea materialului, nu-ti va face, este destul de evident. daca vroiai sa fie direct semirotund, atunci trebuia construit direct semirotund, nu sa rotunjesti din fillet ulterior, pt ca ... nu se poate

#9
redsnake74

redsnake74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 282
  • Înscris: 18.05.2020
raza e mai mica decat grosimea material . Cum il construiam direct ? eu l-am facut cu Extrude pana aici .

#10
nAckatoMy

nAckatoMy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 04.09.2006
Gaseste o metoda sa reduci numarul de puncte din 2D-ul initial dupa care ai facut extrude Posted Image Mai precis, incearca sa scoti punctele care fac legatura dintre linia dreapta si raza, apoi poti folosi fillet. Nu ai specificat exact care este scopul modelarii, la ce iti foloseste, dar rezultatul ar fi cam cel din poza.Nu stiu cat te ajuta, dar e o solutie.

https://ibb.co/JcBDskW
https://ibb.co/8jrR0Mx

Edited by nAckatoMy, 25 January 2022 - 11:13.


#11
maccip

maccip

    44 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,957
  • Înscris: 06.01.2007
Nu am lucrat in Acad chestii 3D decat cu scopul de a ma juca, dar din ce stiu, are o functie de intersectie intre doua corpuri 3D.


Exista comanda filletedge, dar nu m-am jucat cu ea.
Altfel , poti face intersectia dintre masa ta cu o alta masa similara, in profil transversal cu filetul obisnuit, extrudata in lungul mesei.
E un toolbar Solid Edit unde ai comenzile.

Mai poti si altfel, faci intai marginea mesei, cu un sweep la un semicerc, sau ce ai tu acolo, de-a lungul conturului mesei, si apoi umpli blatul cu un extrude din linia de contur.

Exemplu, facut acum cu sweep polilinie in forma de C in planul X0Z along the polilinie in forma de 0 din planul XOY, apoi extrude la polilinia in forma de 0 sa umpli masa.

Attached Files

  • Attached File  masa.jpg   14.96K   17 downloads


#12
Bucifon

Bucifon

    Enervant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,651
  • Înscris: 08.05.2005

View Postredsnake74, on 25 ianuarie 2022 - 09:16, said:

Cum rotunjesc partea de sus a  obiectului ? In AutoCAD .

Ce cauti tu se numeste Fillet sau Fillet edges

Da clic dreapta pe model, selecteaza Solid Editing -> Fillet Edges si intriduci raza rotunjirii.

Atentie sa dai raza mai mica decat grosimea materialului ca altfel nu se genereaza.

Edited by Bucifon, 25 January 2022 - 17:03.


#13
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,680
  • Înscris: 19.09.2005

View Postredsnake74, on 25 ianuarie 2022 - 09:16, said:

Cum rotunjesc partea de sus a  obiectului ? In AutoCAD .
scri FILLETEDGE

p.s. cu placere
(am testat si merge brici)

Edited by arg, 25 January 2022 - 17:59.


#14
redsnake74

redsnake74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 282
  • Înscris: 18.05.2020
Multumesc . FilletEdge era comanda.
Dar a ramas liniuta aceea verticala de la colt . Cum scap de ea ?

Attached Files


Edited by redsnake74, 25 January 2022 - 19:23.


#15
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,307
  • Înscris: 07.06.2014
nu trebuie sa scapi de nimic. nu iti iese piesa in colturi, stai linistit. orice program cad iti arata acele linii pt a sti tu, privitorul, unde incepe o schimbare de plan si unde se termina. sau altfel spus, delimitare grafica/vizuala a suprafetelor/fetelor.

poti sa faci si 10 "filete" acolo, fiecare va avea delimitare grafica prin acele linii.

uite aici exemplu. cu si fara acele linii de care spui

#16
Tsunnnami

Tsunnnami

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 42,418
  • Înscris: 20.10.2015

View Postredsnake74, on 25 ianuarie 2022 - 19:17, said:

Multumesc . FilletEdge era comanda.
Dar a ramas liniuta aceea verticala de la colt . Cum scap de ea ?

Aia o poti scoate, citeste ce-a scris Dany, e parte din program de display nu exista in realitate,e  piesa omogena, continua

#17
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,680
  • Înscris: 19.09.2005
linia aia va exista si in realitate, este linia de trecere de la suprafata cilindrica la sulrafata plana.

dar nu e un sant sau o muchie ascutita.

Edited by arg, 26 January 2022 - 00:23.


#18
Tsunnnami

Tsunnnami

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 42,418
  • Înscris: 20.10.2015

View Postarg, on 26 ianuarie 2022 - 00:22, said:

linia aia va exista si in realitate, este linia de trecere de la suprafata cilindrica la sulrafata plana.

dar nu e un sant sau o muchie ascutita.

Daca e tangent, nu exista decat "teoretic". Nu se va observa in realitate

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate