Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Solutii incarcare telefon ce vine...

Intrebare op anaf

Redirectionare apeluri... de iesi...
 palmier areca

M-am culcat cu instructorul de la...

smartwatch LTE

Recomandare boxa portabila dintre...
 Prietenul meu m-a parasit pentru ...

Cat timp dureaza un retur la emag

Google Chrome - restricționa...

Tape - Home or small business
 Cat timp poate fi pastrata benzin...

Mercedes va renunta la A- si B-Cl...

Test examinare matematica online ...

De ce vrem sa fim bogați?
 

Home Assistant pe Raspberry PI - Smart home fara a depinde de cloud

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#19
mihaimihai

mihaimihai

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,242
  • Înscris: 09.03.2006
Eu imi prind urechile cand vine vorba de baze de date, sunt prea batran sa le invat :(. O sa intreb un coleg inginer suport SQL poate ma ajuta...

#20
mihaimihai

mihaimihai

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,242
  • Înscris: 09.03.2006
Aveți idee cum aș putea transforma niște prize smart cu monitorizare a consumului de energie (marca Gosund, cu chip ESP8266) în senzori de energie recunoscuți de HA în Energy Dashboard?

Edited by mihaimihai, 03 February 2022 - 22:18.


#21
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,739
  • Înscris: 05.12.2002
Pui Tasmota pe ele

#22
mihaimihai

mihaimihai

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,242
  • Înscris: 09.03.2006
Am uitat să adaug : fără să pun Tasmota :)

#23
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,062
  • Înscris: 20.06.2005
Ai incercat ca aici : https://community.ho...sund-plug/97932 ?
Poti urma pașii de acolo si sa pui intrebari direct acolo . Noi de aici slabe șanse sa te indrumam pentru ca nu avem asa ceva.

#24
andreyvsjoker

andreyvsjoker

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,152
  • Înscris: 25.01.2007

View Postmihaimihai, on 03 februarie 2022 - 22:17, said:

Aveți idee cum aș putea transforma niște prize smart cu monitorizare a consumului de energie (marca Gosund, cu chip ESP8266) în senzori de energie recunoscuți de HA în Energy Dashboard?
Daca merge pe Tuya, se poate integra destul de usor in HA  inclusiv pe Tuya Local (HACS). Sunt niste pasi de urmat pentru obtine local key dar in resti e destul de simplu.

Edited by andreyvsjoker, 13 February 2022 - 16:20.


#25
mihaimihai

mihaimihai

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,242
  • Înscris: 09.03.2006

View Postandreyvsjoker, on 13 februarie 2022 - 16:20, said:

Daca merge pe Tuya, se poate integra destul de usor in HA  inclusiv pe Tuya Local (HACS). Sunt niste pasi de urmat pentru obtine local key dar in resti e destul de simplu.
Merg in Tuya, daca tu stii ca merg adaugate ca Energy devices in dashboard prin Tuya Local atunci as incerca.

#26
andreyvsjoker

andreyvsjoker

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,152
  • Înscris: 25.01.2007
Nu, sorry nu merg adaugate in Energy Dashboard cu Tuya Local. Cand am citit mesajul tau mi-a scapat partea asta. Aveam impresia ca vrei doar sa-l integrezi in HA.
La energy dashboard imi apar doar date furnizate de invertor si de smart meter.

Edited by andreyvsjoker, 14 February 2022 - 17:45.


#27
andreyvsjoker

andreyvsjoker

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,152
  • Înscris: 25.01.2007
Tocmai am pus Tasmota pe Gosund SP1. Extrem de simplu de pus Wireless de pe laptop.
Mai complicat a fost cu setup-ul MQTT ca m-am luat dupa un tutorial gresit, noroc cu discord-ul HA.

#28
mihaimihai

mihaimihai

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,242
  • Înscris: 09.03.2006

View Postandreyvsjoker, on 16 februarie 2022 - 20:48, said:

Tocmai am pus Tasmota pe Gosund SP1. Extrem de simplu de pus Wireless de pe laptop.
Mai complicat a fost cu setup-ul MQTT ca m-am luat dupa un tutorial gresit, noroc cu discord-ul HA.
Cum ai pus Tasmota wireless de pe laptop? Procesul este reversibil daca nu sunt happy cu Tasmota sau ceva nu merge bine? Dupa ce pui Tasmota este musai sa folosesti MQTT (deci sa pierzi accesul prin cloud/aplicatie la device-ul respectiv, nu?

#29
Acapulko

Acapulko

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 06.02.2022
O sursa de HA curata aveti?

#30
mihaimihai

mihaimihai

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,242
  • Înscris: 09.03.2006

View PostAcapulko, on 20 februarie 2022 - 10:37, said:

O sursa de HA curata aveti?
Pai astea de aici: https://www.home-ass...o/installation/ ce au? Doar sunt oficiale si curate din ce stiu.

#31
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,062
  • Înscris: 20.06.2005
Pai de acolo se pornește,  de dorit supervised install, cu cerințele :
https://github.com/h...t-supervised.md
si urmezi pașii
https://github.com/h...vised-installer
Atenție la hardware suportat, virtual si fizic.
Cel mai bine e sa ai un hardware eficient energetic, sa pui pe un pc sau ceva energofag nu merită.


#32
florin43

florin43

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 124
  • Înscris: 23.12.2005
pe un Asustor 6102 / Intel Celeron cu 8 G / cu varianta Home Assistant - core se poate instala superuser? ceva linkuri ?

#33
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,062
  • Înscris: 20.06.2005
Pai direct nu, dar ai in link deasupra cum se pune supervised.

Edited by wolfydRg, 23 February 2022 - 11:13.


#34
Acapulko

Acapulko

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 06.02.2022

View PostwolfydRg, on 23 februarie 2022 - 00:51, said:

Pai de acolo se pornește,  de dorit supervised install, cu cerințele :
https://github.com/h...t-supervised.md
si urmezi pașii
https://github.com/h...vised-installer
Atenție la hardware suportat, virtual si fizic.
Cel mai bine e sa ai un hardware eficient energetic, sa pui pe un pc sau ceva energofag nu merită.

10x
PI 4 desigur.

#35
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,062
  • Înscris: 20.06.2005
Atunci spor la treabă, pui un Debian 11, pui docker, componentele cerute, si ultima instalezi HA supervised.

#36
Acapulko

Acapulko

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 06.02.2022
Ce micro SD recomanzi pentru ca sa am spatiu suficient in DB pentru 3-4 ani?
64 e suficient?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate