Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Asus x515ea-bq1832

Variatie debit acm

Recomandare AC portabil, pompa de...
 problema interesanta (intrebare i...

subtitrare BS PLAYER

Factura uriasa de peste 70.000 le...

Retragere la Mama Natura
 Problema invertor/baterii 3kwh/24...

Premiera „Megastructuri: Sp...

Polo in trei pistoane

Filmari vechi 3qp.se mai pot imbu...
 Aer conditionat fara flux de aer.

Se va schimba paradigma industria...

certificat retinut-cuaciuc uzat

Libra sau Raiffeisen?
 

Casa la rosu, ce urmeaza?

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#19
danciusergiu84

danciusergiu84

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 747
  • Înscris: 20.11.2008

View Postanaki, on 24 ianuarie 2022 - 19:37, said:

Dupa glet.
Initiator, nu m-as risca sa montez ferestrele si sa fac spaletii interiori cu glet dupa ce peretii sunt facuti deja cu glet.

View Postviotl, on 24 ianuarie 2022 - 20:06, said:

Eu as vorbi cu cei de la internet.
Gandeste-te bine cate televizoare vrei, si unde. Si alea vor cabluri. Daca ai fibra le alimentezi din router, dar daca te razgandesti si pui antena? Sigur nu te razgandesti?
Alarma? Eu am 22 de senzori de miscare... wifi, ca nu m-a dus capul sa trag fire de la inceput. Pentru cablul care merge la goarna trebuie sa fac canal nou in perete
Camere? Am un manunchi de 12 cabluri care ies din casa... si mi-a zis al doilea profesionist ca sunt degeaba.
Poate vrei senzori la geamuri? Poate vrei rulouri?

Nu contrazic ce spui pentru ca e corect, doar adaug niste idei personale:

Daca se pun camere cu alarma perimetrala consider inutila alarma interioara si senzorii la geamuri, poti sa cuplezi output alarma de la nvr/dvr la goarna nimeni nu va sti ce surprize mai ai si prin casa, oricum nu ajung la ea pentru ca fug din curte, si mai sunt si senzori perimetrali pt curte ce se pot cupla pe intrare alarme in nvr/dvr. Si mai sunt si camere cu alarma audio si luminoasa incorporata, bonus poti vorbi cu hotul de pe telefon cand acesta te alerteaza.
La camere nu prea merita sa mergi pe coaxial, viitorul sunt cele pe IP cu alimentare POE direct din NVR, doar ca trebuie CAT6 sa nu ai probleme cu distanta, e vorba de sectiunea conductorului, si e exclus cel ce aluminiu cuprat Cu-Al pentru are rezistenta electrica mai mare si nu ajunge tensiune suficienta la camere sa porneasca. Atentie la camerele motorizate PTZ daca e distanta mai mare de 30m de cablu considerati un cablu CAT7. Pana la 15m nu sunt probleme la la cablu CAT5 daca e de cupru.

Despre rulouri, am OBS ca e la moda sa pui la toate camerele, nu conteaza ca sunt pe N-E, sa tina la furtuna... ma rog, mie imi place sa vad natura cand se exprima, mai ales la ce ferestre se fac acuma... ai si protectie solara si rezistenta fizica, dar fiecare cu piticii lui sa automatizeze cat mai mult casa ca sa simta un ecosistem smart.

Edited by danciusergiu84, 24 January 2022 - 22:50.


#20
m-amintors

m-amintors

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 378
  • Înscris: 26.07.2021

View PostNaoto, on 24 ianuarie 2022 - 18:59, said:

Îți sugerez să nu uiți că vei avea nevoie de cablu optic (pentru internet, modem etc.)

Să ai grijă să fie le fie asigurate traseele necesare (eu fiind pățită!)

De asemenea, să îți pună 2 faze pentru lustre, nu să te trezești ulterior că ai una singură și aprinzi 5-6 becuri deodată. Mă rog, asta-i și după gustul fiecăruia.

Nu mă pricep prea tare, ți-am zis chestii care m-au cam necăjit când am preluat casa.

Dacă tu știi toate astea, te rog să nu îmi iei mesajul în nume de rău.
Cablul optic e de fapt fribra optica.
La lustra ai o singura faza împărțita in doua, nu doua faze ca doar nu duci 400 de volti la lustra.

#21
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,409
  • Înscris: 03.04.2013

View Postm-amintors, on 25 ianuarie 2022 - 11:11, said:

Cablul optic e de fapt fribra optica.
La lustra ai o singura faza împărțita in doua, nu doua faze ca doar nu duci 400 de volti la lustra.
Ba ce de hateri.... in loc sa apreciezi ca o doamna se implica si se preocupa de probleme tehnice... huoooo....
Si pentru cunostinta ta ignorantule, nu exista fribra optica. In schimb exista fibra optica.
Si si mai mult ignorantule si needucatule si bada ce esti, exista si cablu optic. Posted Image !

Attached File  cablu optic 3.PNG   64K   5 downloads

Pare-se ca @naoto e prea doamna, eu unul ti-as fi tras cu tastatura peste degete... :D

View Postm-amintors, on 25 ianuarie 2022 - 11:11, said:

La lustra ai o singura faza împărțita in doua, nu doua faze ca doar nu duci 400 de volti la lustra.
Hai si nu mai spune. Uite, vii la mine sa vezi lustra pe 2 faze. Vii? da iti faci mea culpa pe youtube si pui linkul aici sa rada toti de tine.Posted Image . O sa fii vedeta.
Vii?

===================
===================
===================
@shadowc - mi-am mai amintit o chestie, ceva ce mi-am dorit sa fac, dar am fost luat prin surprindere si n-am reusit.
Poate n-ar fi rau sa te gandesti la un circuit separat de iluminat de tensiune joasa, 12-24 de volti, in caz ca te-ai gandi la un back-up in caz ca pica reteaua. Doar ce i-am auzit pe baietii de la europafm, unul din ei n-a avut ieri curent 6 ore...

#22
m-amintors

m-amintors

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 378
  • Înscris: 26.07.2021
Pe ce strada stai, ca vin.
Cablul ala pus de tine e optic audio, am asa ceva de ani de zile la statia audio si la tv.

Edited by m-amintors, 26 January 2022 - 10:52.


#23
MindArchitect

MindArchitect

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,000
  • Înscris: 30.11.2021
Daca vrei casa smart o sa investesti ceva.
Cred ca toti dintre noi daca am face oalta casa de la 0, am investi sume imense.

#24
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,409
  • Înscris: 03.04.2013

View Postm-amintors, on 26 ianuarie 2022 - 10:51, said:

Pe ce strada stai, ca vin.
Cablul ala pus de tine e optic audio, am asa ceva de ani de zile la statia audio si la tv.
E cablu optic, da? Daca mint aia mint si eu.
Pare-se ca esti mai sensibil azi. Tu teoretic si praftic ai dreptate... doar ca, vezi tu, restul lumii se pare ca a inteles.

View Postm-amintors, on 26 ianuarie 2022 - 10:51, said:

am asa ceva de ani de zile la statia audio si la tv.
Felicitari!

View PostMindArchitect, on 26 ianuarie 2022 - 11:20, said:

Daca vrei casa smart o sa investesti ceva.
Cred ca toti dintre noi daca am face oalta casa de la 0, am investi sume imense.
Hihi, indiferent de sume, cred ca le-am investi mai cu cap...
Uite-aici un baiat destept, adica je: am un sistem de alarma complet, si un sistem de camere... 12 bucati. In cutii. Si ceva cabluri trase. Deja tencuite. Doar ca "profesionistul" care mi-a dat lista s-a impiedicat.... si si-a spart telefonul, intelegi ce vreau sa spun. a venit al doilea rand de profesionisti... da, te-ai prins, aia dinainte niste tampiti, au facut numai prostii... asa ca am ramas cu sistemul. Doar vreo 2000 de euro.Si am luat totul nou.... Din fericire, nu m-a alungat nevasta de acasa... dar iti dai seama ca is dator vandut pe 30 de ani.
Astia, firma serioasa. Chiar firma serioasa... din pacate romaneasca. O sa spun mai tarziu de ce, ca tre sa pun o poza si nu am aici.

Asa ca.. draga @initiator, ai grija!

#25
danciusergiu84

danciusergiu84

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 747
  • Înscris: 20.11.2008
Sa nu uiti de poza si de completari ca m-ai facut curios Posted Image

#26
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,409
  • Înscris: 03.04.2013
Deci, casa a fost sparta si s-a furat ceva, destul de costisitor. Soata a gasit firma asta, care nu prea se ocupa de rezidential, fac 98% firme si institutii, ne si miram ca au acceptat. Nu se incurca cu maruntisuri. Au fost la inceput ceva alarme "inexplicabile", au venit aia, s-au uitat, au mai schimbat cate unele... tot veneau alarme. Pana am descoperit ca... picau niste frunze, avea soata niste smochini in ghiveci.... Deci au fost ceva discutii. Apoi s-a linistit. In timpul acestor discutii am fost instiintati ca ceva nu e in regula cu alimentarea electrica a casei, ca sunt multiple intreruperi... Unde pisici ma frate, ca nu am observat nimic cat am stat pe acolo... nu fluctuatii, nu nimic....
Apoi a trebuit sa fac un aranjament, sa scot modulele din perete si sa le pun pe o scandura, si sa lungesc cablul de alimentare, asa incat cei cu varuitul sa poata lucra si in zona aia. Si a trebuit sa umblu in tablou. Asa am descoperit ce era in poza. Unul din cablurile de alimentare, cupru masiv, avea capatul indoit asa incat nici nu avea cum sa intre in slotul respectiv. Era doar sprijinit... si cand calcam mai apasat prin casa facea contact imperfect, de aia le dadea lor in centrala avertizare de lipsa tensiune. L-am anuntat pe superDorelul de la tehnic...
"Nooo, domnu', imposibil asa ceva. Nici vorba."
"Ma omule, uite-te la poza."
"Nooo, imposibil. Nu exista asa ceva." Din ciclul, ceea ce vezi nu-i adevarat.

No Sergiu, uite-te si tu. Nu cred ca trebuie doctorat. Dar daca asa zice Dorelul super-sef, super-profesionist...
Morala e ca da, tre sa iei profesionisti si sa ai incredere, dar nu de tot. Si sa sa te documentezi cat poti inainte, ca altfel ai cine stie ce surprize.

Pe de alta parte, am dat cateva alarme false din greseala si nu s-au suparat, nu m-au suprataxat... O data chiar, aveam telecomanda in buzunar si am activat din greseala butonul de panica, de doua ori. Au sunat la mine si la soata dar noi nu am auzit, apoi au sunat la fiica noastra care era la Bucuresti, chiar au intrat in panica... cand am raspuns in cele din urma masina de interventie mai avea un pic si ajungea la noi - a fost mai putin de 5 minute toata faza. Nu imi venea sa cred ce agitati erau... bietii oameni isi faceau cele mai negre scenarii ca s-a intamplat ceva. De apreciat.

Attached File  alarma - Copy.jpg   388.06K   42 downloads

#27
gushpi

gushpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,225
  • Înscris: 17.01.2012
„...Nu imi venea sa cred ce agitati erau... bietii oameni isi faceau cele mai negre scenarii ca s-a intamplat ceva. De apreciat....”

păi de-aia sunt plătiți: să se-ngrijoreze :P
și io am o relație excelentă cu bigiesul meu: sunt prezenți fizic în maxim 4 minute de la declanșare alarmă, dacă nu sun io sau soția să alarma e falsă!
mi-au păzit casa fo' 2 ore, când s-a stricat un senzor interior, iar noi eram departe...
etc!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate