Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

ANAF Zile lucratoare mai 2022/ de...
 baterie laptop nou

Unde incarci butelia cu argon pen...

Munteanu Gheorghe Piatra Neamt Lu...

Rammstein - Dicke Titten, adica t...
 Ce este asta?

Retinut permis fara proces verbal

Salamander sau Aluplast

Cumparare stocuri de la firme in ...
 setup minidlna pe linux mint

Caut scurtmetraje romanești

Putere semnal

Asigurare Pad credit ipotecar
 

Slot RAM pe placa de baza laptop ASUS K53sd

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
p243df

p243df

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 493
  • Înscris: 26.10.2021
Salutare. Am o nelamurire referitor la sloturile de rami.
Am un asus cu placa k53sd, si in manager de activitati zice ca are 4 sloturi.
Pe placa, vad doar 2. Am desfacut capacul de acces la hard si rami.
Unde sunt celelalte 2 sloturi?
Multumesc.

#2
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,575
  • Înscris: 01.12.2001
Ce manager de activități?

#3
tavitu

tavitu

    Fii și tu un super-erou: Vaccinează-te!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,698
  • Înscris: 16.02.2009
Laptop sau desktop?

La laptop sunt șanse ca celelalte două sloturi să fie în spatele sloturilor existente și să nu le poți vedea din cauza plăcilor de ram.

Edited by tavitu, 24 January 2022 - 17:03.


#4
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,399
  • Înscris: 08.02.2011
Si mai mari sanse sunt ca celelalte doua sloturi sa nu existe fizic.

#5
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,897
  • Înscris: 24.02.2006
daca ai desfacut capacul laptop-ului si ai vazuta colo doar 2 sloturi, atunci inseamna ca ai doar 2 sloturi.
nu stiu ce intelegi prin "manager de activitati", dar e posibil sa-ti arate numarul maxim de sloturi suportat de chipset-ul placii de baza, nu numarul de sloturi instalate efectiv.

#6
grigsound

grigsound

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 229
  • Înscris: 30.07.2003
Aici scrie că ai doar 2 sloturi.
https://www.crucial....-for/asus/k53sd

#7
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,575
  • Înscris: 01.12.2001
Rulează AIDA și vezi ce și cum ai.

#8
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,719
  • Înscris: 31.03.2012
Specificatii:
2 x SO-DIMM socket for expansion up to 8 GB SDRAM

#9
p243df

p243df

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 493
  • Înscris: 26.10.2021
Manager de activitati sau task manager.
Uitati poza de aici si din AIDA64
Deci, pana la urma cum mama naibii e treaba?
Laptop.

Attached Files


Edited by p243df, 24 January 2022 - 17:48.


#10
red46

red46

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,031
  • Înscris: 06.03.2016
Si la k53sv-u meu scrie la fel. Sloturile fizic nu exista, e o greseala din firmware.

Attached Files



#11
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,897
  • Înscris: 24.02.2006

View Postred46, on 24 ianuarie 2022 - 17:52, said:

...Sloturile fizic nu exista, e o greseala din firmware.
nu sta nimeni sa faca un firmware dedicat doar pt a "anunta" ca sistemul foloseste 2 sloturi din 4.
din punct de vedere electric, nu e absolut nici o diferenta intre un slot nefolosit si un slot inexistent.

#12
red46

red46

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,031
  • Înscris: 06.03.2016

View Post_Smiley_, on 24 ianuarie 2022 - 17:59, said:

Firmware-ul poate identifica modelul si raporta sloturile in functie de asta.

Edited by red46, 24 January 2022 - 18:03.


#13
Sofoclescu

Sofoclescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 12.04.2013
Sunt foarte rare laptopurile cu 4 sloturi de ram.

Si cpu-z arata tot 4 sloturi si la placa de baza desktop cu 2 sloturi.

#14
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,897
  • Înscris: 24.02.2006

View Postred46, on 24 ianuarie 2022 - 18:02, said:

Firmware-ul poate identifica modelul si raporta sloturile in functie de asta.
...si la fiecare update pt chipsetul placii de baza, cineva trebuie sa-si aduca aminte sa puna ceva cod si pentru firmware-ul tau, sau o sa apara probleme...

uita-te un pic in jur, nimeni nu prea mai face asa ceva. la masini, de exemplu, cablajul este standard, indiferent daca ai sau nu anumite echipamente instalate. pur si simplu e mai ieftin sa produci 10.000 de bucati identice, decat 2 seturi de cate 5.000, la fiecare set economisind 1-2 centi (dar de fapt iesind mai prost pentru ca trebuie sa pregatesti oamenii si utilajele pt 2 moduri de lucru)

#15
p243df

p243df

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 493
  • Înscris: 26.10.2021
Multumesc.
La inca un asusu x55u, scrie 2 sloturi dar este doar 1.
Buna treaba asa.

#16
Sofoclescu

Sofoclescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 12.04.2013
Ala chiar are un singur slot pentru ram, suporta doar single channel.

#17
hvac

hvac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 383
  • Înscris: 16.12.2020
Si cu comanda asta in cmd tot eronat arata nr de sloturi ?

wmic memphysical get MemoryDevices

#18
mberila

mberila

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,298
  • Înscris: 20.11.2005
Am si eu un laptop vechi cu aceeasi placa de baza.
Fizic are loc doar pentru 2 SODIMM-uri. Partea interesanta e ca, desii pe net vei gasii ca stie max 8 gb RAM (4Gb x 2), in fapt, eu i-am pus 2 SODIMM-uri de cate 8Gb fiecare, si merge fara probleme:

Attached File  taskmanager_asus_k53.png   191.5K   17 downloads

P.S. In caz ca te intereseaza un upgrade la 8 Gb, e posibil sa mai am cele 2 placute a cate 4 Gb pe acasa. (daca nu cumva le-am dat deja la altcineva)

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate