![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Alimentare electrica în podul blocului
Last Updated: Jan 25 2022 21:20, Started by
radu_radu
, Jan 24 2022 06:37
·
8

Posted 24 January 2022 - 06:37

Salut,
M-ar interesa cum se poate proceda pentru a ajunge cu energie în podul unui bloc și aceasta sa fie achitata de mine. Locuiesc la etajul 1/4 și as avea nevoie de o priza în pod. Cine o poate face și ce acorduri sau autorizații as avea nevoie Multumesc! |
Posted 24 January 2022 - 07:40

O poți "face" fără autorizații fara să știe lumea. Tragi un cablu 3*2,5 cat mai ascuns daca se poate.
Dacă nu ai cum pe interior o faci pe fațada. Așa cum se trăgeau in trecut cablurile de la antene. Dacă vrei cu proiect și autorizații... e deja altceva. |
Posted 24 January 2022 - 08:02

Ghenele de țevi (canalizare, pluviala, ventilație) trebuie sa răspundă pe acoperiș, deci trec prin pod. Coborî din pod prin una din ghene un cablu pana la apartamentul tău, unde îl conectezi într-o doza.
Ca să nu ai vreun vecin pe conștiința protejează cablul într-un copex cât mai zdravăn. Și pune neapărat o protecție diferențiala pe circuitul ala. |
Posted 24 January 2022 - 08:07

Poate te vedem la stiri ca ai lasat blocul fara acoperis.
Daca nu aveti lift, vorbesti cu administratia sa tragi priza din instalatia de iluminat de pe scara si te angajezi sa platesti curentul de pe scara (care ar trebui sa fie destul de putin). E cel mai usor de realizat si masurat consumul. Castiga si blocul (acolo, cat de putin), castigi si tu. Acum, sa nu castige si pompierii o interventie pentru "instalatie improvizata". |
Posted 24 January 2022 - 08:15

Ce putere ai nevoie pe priza aia ?
Edited by danb1961, 24 January 2022 - 08:17. |
Posted 24 January 2022 - 08:36

Ce bagi in priza? Un cablu prelungitor din ala de 10 m de 3x 2.5mm fire s-ar putea sa fie suficient.
Dar ce vrei sa faci acolo? Te-ai gandit sa mai amenajezi 1 -2 camere ? Acu vad 1 /4 adica stai la 1? Am crezut ca al 4, era mai simplu. Deci mai mult de 10m iti trebuie. Dar asa nu inteleg ce vrei sa faci acolo? Pe unde am stat eu, cei de la 4 foloseau podul iar cei de la parter si et.1 uscatoria. |
Posted 24 January 2022 - 08:47

Am tras de la etajul 1 pana in pod si apoi pe bloc 2 cabluri pentru antene de radioamatori. Pentru ca fatada arata frumos si vroiam a ramana asa, am preferat sa folosi aerisirea de la o debara. Atentie ca e principiul hornului, in partea superioara este o gaura ce da din tunelul tau in cea de sus pana jos. Vorbesc de un bloc construit in anii 1980.
|
Posted 24 January 2022 - 10:47

Ce putere ai nevoie pe priza aia ? Irelevant. Priza este data prin constructie pentru 2500 W.
Ghenele de țevi (canalizare, pluviala, ventilație) trebuie sa răspundă pe acoperiș, deci trec prin pod. Coborî din pod prin una din ghene un cablu pana la apartamentul tău, unde îl conectezi într-o doza. Ca să nu ai vreun vecin pe conștiința protejează cablul într-un copex cât mai zdravăn. Și pune neapărat o protecție diferențiala pe circuitul ala. Nu stiu daca ai acces la asa ceva. |
Posted 24 January 2022 - 10:47

Am nevoie de o priza pentru un gateway/router/miner de helium
|
Posted 24 January 2022 - 10:51

Cand stai la bloc de bun simt este sa ai acordul locatarilor.
|
Posted 24 January 2022 - 11:02

-"Vizualizare mesajdanb1961, pe 24 ianuarie 2022 - 08:15, a scris:
Ce putere ai nevoie pe priza aia ? Irelevant. Priza este data prin constructie pentru 2500 W." Poate ca este irelevant, insa m-as gandi ca legarea la circuitul de lumina este restrictionata la 1,5kw, caz in care devine a naibii de relevant.. - Orice modificare in instalatia electrica necesita autorizare(inclusiv acordul vecinilor) si executie de catre personal calificat si autorizat |
Posted 24 January 2022 - 11:10

Faci telealimentare, daca e doar un "miner" din ala, e mai sigur. Sursa de alimentare la tine in casa, trimiti doar tensiune redresata si valori nepericuloase, putin mai mari sa compensenzi caderile de tensiune, dar cablul e mai bine sa fie serios.
Daca acoperisul e din tabla si nu scoti antena afara, deasupra ei e degeaba. Iarasi in functie de cat de bine e izolat podul temperaturile variaza mult, de la aproape cat cele de afara, cum e acum, pana la 50 si peste vara, cand se incinge totul in pod si nu poti respira. La fel si umiditatea si condensul, tevile de la canalizare daca nu sunt scoase deasupra acoperisului, atunci aburii la vreme de iarna o sa faca condens pe tot ce e rece acolo in pod, inclusiv echipamentul tau. Si inca un factor de tinut cont: la ploile puternice, picaturi mai mari sau mai mici pot ajung in pod, pe la cuie, pe la imbinari. Cat de sigur esti ca nu iti fura cineva echipamentul de acolo? Am inteles ca se asteapta destul de mult si se cer bineinteles mai mult decat nu fac. Vecinii de la etajul 4 ce parere au de ideea ta? |
Posted 24 January 2022 - 11:14

De-asta am intrebat aici, sa stiu de unde ma apuc cu totul. Cred ca cel mai simplu e totusi sa duc doar antena sus si sa il alimentez din apartament. Multumesc pentru raspunsuri!
|
Posted 24 January 2022 - 11:35

Duci doar antena sus, dar pe ce frecventa lucreza(emite/receptioneaza) jucaria?
Ce cablu/mufe folosesti si cati metri intra din pod pana la tine si ce atenuare o sa ai pe acest nou asamblu? Aproape sigur o sa mai multe pierderi. Paratrasnet mai exista pe acel bloc, eventual verificat? |
Posted 24 January 2022 - 11:59

De-asta am intrebat aici, sa stiu de unde ma apuc cu totul... la 230V. Cere aprobarea vecinilor oferindu-le în schimb plata lunară (50-100 de lei) a întregii energii consumată pe scară ptr. iluminat. |
Posted 24 January 2022 - 15:01

Posted 24 January 2022 - 19:22

|
Posted 24 January 2022 - 20:09

@nael si vecinul de la etajul 4 pe unde duce cele 2/3 fire sus in pod?
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users