Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Recomandare BMW X3, buget 30K Euro
 ANAF Zile lucratoare mai 2022/ de...

baterie laptop nou

Unde incarci butelia cu argon pen...

Munteanu Gheorghe Piatra Neamt Lu...
 Rammstein - Dicke Titten, adica t...

Ce este asta?

Retinut permis fara proces verbal

Salamander sau Aluplast
 Cumparare stocuri de la firme in ...

setup minidlna pe linux mint

Caut scurtmetraje romanești

Putere semnal
 

windows 10 cu IDE pe MBR

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
adyyy7

adyyy7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 06.09.2013
Va salut!
Mai am un HDD cu w7 in format MBR si in device manager nu am nimic AHCI.
Pot sa instalez w10 pe un SSD in format MBR si fara AHCI ? Sau cum recomandati ?
Setez tot pe BIOS/Legacy si nimic pe UEFI?
Multumesc!

#2
pupama

pupama

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,468
  • Înscris: 15.05.2010
GPT

#3
adyyy7

adyyy7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 06.09.2013

Vizualizare mesajpupama, pe 23 ianuarie 2022 - 20:02, a scris:

GPT

am incercat si nu e ok GPT pt ca am w7 pe MBR  si da erori... ms oricum pt raspunsul complex si complet :)))

#4
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,940
  • Înscris: 30.08.2006
Restart in safe mode , intrat in bios si pus pe AHCI, repornire ca sa intre in safe mode si restart din nou.
Acum poti instala windowsul si pe ssd.

Edited by Leo2006, 23 January 2022 - 20:13.


#5
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,501
  • Înscris: 15.04.2019
Vreti sa pastrati si vechiul SO? Reinstalati-l si p-ala pe GPT, daca e indispensabil.

#6
adyyy7

adyyy7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 06.09.2013
neaparat AHCI si GPT ? nu merge si IDE + MBR ?

#7
sandratoms1980

sandratoms1980

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 27.07.2021

Vizualizare mesajadyyy7, pe 23 ianuarie 2022 - 19:58, a scris:

Pot sa instalez w10 pe un SSD in format MBR si fara AHCI ?
Setez tot pe BIOS/Legacy si nimic pe UEFI?
Pai, te tine cineva sa incerci?!
Da, setezi in BIOS.....

Vizualizare mesajadyyy7, pe 23 ianuarie 2022 - 20:09, a scris:

am incercat si nu e ok GPT pt ca am w7 pe MBR  si da erori... ms oricum pt raspunsul complex si complet Posted image))
What??? Erori de la MBR ?! Nu prea cred. Erori de la hard paradit sau programe aiurea sau virusi.....

#8
adyyy7

adyyy7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 06.09.2013
erori ca era w7 pe MBR si w10 pe GPT si probabil se incurca la bootare ,  ca trebuia sa booteze unul in bios/legacy si altul in UEFI

as putea avea probleme ulterior daca setez tot pe BIOS/legacy , IDE si instalez w10 pe MBR ? cam asta vreau sa stiu . ca varianta cu UEFI , AHCI si GPT am incercat-o deja si nu a fost ok...nici nu puteam sa copiez orice de pe HDD MBR pe SSD GPT

cred ca trebuie sa fie ambele la fel - si w7 pe hdd si w10 pe ssd - si ambele GPT nu se poate ca deja hhd ul e MBR - BIOS - IDE

Edited by adyyy7, 23 January 2022 - 20:25.


#9
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,940
  • Înscris: 30.08.2006
Ai alte probleme acolo. Nu are legatura cu partitiile de tip MBR si GPT.

#10
omen66

omen66

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 03.09.2020
Ce eroare iti da la instalare? Poti lasa o poza?

#11
adyyy7

adyyy7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 06.09.2013
pai nu boota . sau boota dupa mai multe incercari. cand a mers w10 s-a blocat dupa o ora tot. nu mai pornea pc ul. nu puteam sa copiez de pe hdd pe ssd toate fisierele. e posibil sa fi fost si ssd ul cu probleme desi era nou. acum l-am schimbat cu altul  , dar nu vreau sa repet aceleasi greseli
si cum ar putea sa booteze ok daca unul e uefi gpt si celalalt e legacy gpt...mi se pare logic

Edited by adyyy7, 23 January 2022 - 20:57.


#12
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,940
  • Înscris: 30.08.2006
Pentru ca booteaza pe rand. In ordinea de bootare se vad si cele legacy dar si cele uefi.

#13
horny_hornet

horny_hornet

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,924
  • Înscris: 15.10.2020
Treaba e destul de simplă, Windows funcționează pe GPT+UEFI sau MBR+BIOS. Chestia cu AHCI și IDE nu o înțeleg. Nici nu știam că există SSD pe IDE, credeam că toate sunt pe SATA. Nu știu ce PC antic ai de are IDE.

Vizualizare mesajadyyy7, pe 23 ianuarie 2022 - 20:23, a scris:

as putea avea probleme ulterior daca setez tot pe BIOS/legacy , IDE si instalez w10 pe MBR ? cam asta vreau sa stiu
Nu cred că vei avea vreo problemă cu Windows 10 pe MBR+BIOS.

#14
adyyy7

adyyy7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 06.09.2013

Vizualizare mesajhorny_hornet, pe 23 ianuarie 2022 - 21:43, a scris:

Treaba e destul de simplă, Windows funcționează pe GPT+UEFI sau MBR+BIOS. Chestia cu AHCI și IDE nu o înțeleg. Nici nu știam că există SSD pe IDE, credeam că toate sunt pe SATA. Nu știu ce PC antic ai de are IDE.


Nu cred că vei avea vreo problemă cu Windows 10 pe MBR+BIOS.


e un i7 destul de ok.  cred ca e IDE pt ca asa era setat din bios cand am instalat w7.
IDE e un tip de driver SATA (daca nu gresesc) , la fel cum e si AHCI . - "AHCI mode as previously explained enables NCQ (native command queuing) which is really not required for SSDs as they do not need optimizing in this way as there is no physical movement of heads or platters. In many cases, it can actually hinder SSD performance, and even reduce the lifetime of your SSD."

Edited by adyyy7, 23 January 2022 - 21:58.


#15
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,940
  • Înscris: 30.08.2006
Ti-am dat solutia sa-l treci pe AHCI. 3 minute dura cu totul.

#16
adyyy7

adyyy7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 06.09.2013

Vizualizare mesajLeo2006, pe 23 ianuarie 2022 - 22:38, a scris:

Ti-am dat solutia sa-l treci pe AHCI. 3 minute dura cu totul.

daca w7 a fost instalat pe IDE si il trec pe AHCI nu se intampla nimic rau? si cu ce ma ajuta daca il trec pe AHCI?

Edited by adyyy7, 23 January 2022 - 23:42.


#17
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,940
  • Înscris: 30.08.2006
Pentru ca nu o sa-ti mearga instalarea de W10 niciodata.

#18
horny_hornet

horny_hornet

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,924
  • Înscris: 15.10.2020

Vizualizare mesajadyyy7, pe 23 ianuarie 2022 - 23:36, a scris:

daca w7 a fost instalat pe IDE si il trec pe AHCI nu se intampla nimic rau? si cu ce ma ajuta daca il trec pe AHCI?
Dacă treci în BIOS de pe IDE pe AHCI, Windows 7 îți va da BSOD (ecranul albastru). Eu ți-aș recomanda să folosești sistemele de operare pe SSD, fiindcă e mai rapid. Îți recomand AHCI, fiindcă IDE e pentru compatibilitate cu chestii vechi. Eu aș băga GPT + UEFI + AHCI și aș pune ambele sisteme de operare pe SSD, dacă chiar vrei asta, preferabil întâi Windows 7, că Windows 10 cred că-l va recunoaște. Nu știu dacă ar merge ambele pe MBR, că poți să faci doar 4 partiții primare pe MBR.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate