Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Andor (2022 - ...)
 Curatare rezervor apa uscator ruf...

A murit Andy Fletcher - Depeche M...

Aplicatia de banking ideala - par...

Inaltime interioara casa
 R.I.P. Ray Liotta

Birou de credit-problema

Howerboard, monociclu & etc ...

Buba la cap. Copii masacrati in T...
 probleme coloana, coloana stramba

Ramburs anaf

Laptop - media player

Informatii despre SEAP
 

Net de 1000,viteza de 100 Digi

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
ceromiedo

ceromiedo

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 21.06.2019
Va salut,am si eu o problema care din seara aceasta tot persista si nu inteleg de ce.
Pana acum pe PC pe reteaua LAN aveam viteze de aproape 100 MB download si aici ma refer la cel de pe torent(warez_spam),insa din aceasta seara viteza mi s-a limitat la 100Mbit si download-ul mi-a scazut la 12-15 mb,in cele din urma am zis sa scot din priza router-ul am reinstalat din nou driverele pentru reteaua LAN de pe placa mea si pentru 10 minute viteza imi ajungea conform speed test la 700 Mbit aproximativ si am zis ca am rezolvat problema,ei bine dupa acele 10 minute,internetul mi-a cazut si viteza iar mi-a ajuns la 100Mbit si sunt tare confuz Posted ImagePosted Image  pana acum totul mergea foarte bine deodata poc.
Am un Router TP-Link Wifi 6 de la ei Dual-Band AX1500 care pana acum mi-a mers bine insa din seara asta a luat-o razna si nu inteleg de ce...
Precizez ca si pe wifi am aceeasi viteza de 100Mbit si inainte prindeam cel putin 300Mbit.

Ati putea sa imi spuneti unde ar fi problema sau sa sun la ei sa intreb ce se intampla?

Va multumesc si va urez o seara buna :)

#2
valirex

valirex

    Muzeul Lampilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,004
  • Înscris: 30.07.2006
Netul principal iti vine pe fibra optica din afara sau pe cablu de retea?

#3
ceromiedo

ceromiedo

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 21.06.2019
In casa am fibra optica care intra intr-un mininod si dupa un patch duce in ONT si din ONT pleaca un cablu de retea catre router.

#4
valirex

valirex

    Muzeul Lampilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,004
  • Înscris: 30.07.2006
Ce fel de ont ai si in ce port e bagat cablul utp dintre ONT si router?
Niste poze ar lamuri mai bine.

#5
kopilu_198

kopilu_198

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,033
  • Înscris: 25.10.2008
Si teste in afara torentului ai favut?

#6
soldatel56

soldatel56

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 18.06.2006
Cablurile le ai verificat? E posibil sa aiba si alea mici probleme. Verifica intai linkul sa foe de 1000..daca linkul e de 100, ai probleme la cabluri.

#7
sandratoms1980

sandratoms1980

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 27.07.2021
Nu se fac asa testele.
Testele se fac pe cablu direct, nu pe router, nu pe wifi.
Testul se face pe site oficial RDS: http://www.rcs-rds.r...teaza-ti-viteza
Testul se face prin consultarea vitezei de conexiune: pc settings > etgernet.... SAU control panel > network > change adapter settings > ethgernet > status....

Dacă nu te descurci
1. chemi pe cineva are se pricepe
2. suni la RDS, interventia va fi gratis sau 20 lei (daca nu e problema de la ei)

Edited by Ravy, 23 January 2022 - 13:35.


#8
Socrate1970

Socrate1970

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 17.06.2008
Restart la router, isi ia alt IP si se rezolva!
Incercat la mine, dupa aceeasi problema.
Bafta!

#9
Nexus11

Nexus11

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,762
  • Înscris: 19.06.2005
La routerele care au posibilitatea setati sa va reporneasca routerul in fiecare zi(eventual pe la 2-3-4 noaptea cand sunt mari sanse sa nu folositi routerul)si cumva anumite probleme legate de router nu ar mai exista.

#10
sandratoms1980

sandratoms1980

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 27.07.2021

View PostSocrate1970, on 23 ianuarie 2022 - 19:25, said:

Restart la router, isi ia alt IP si se rezolva!
Incercat la mine, dupa aceeasi problema.
Bafta!

View PostNexus11, on 23 ianuarie 2022 - 20:11, said:

La routerele care au posibilitatea setati sa va reporneasca routerul in fiecare zi(eventual pe la 2-3-4 noaptea cand sunt mari sanse sa nu folositi routerul)si cumva anumite probleme legate de router nu ar mai exista.

Nu stiu ce purici aveti voi pe cablu' ala de net, da' eu stau luni de zile cu router si modem/router de la RDS fara sa le dau restart si merge brici.
De fapt, dau restart doar cind vreau sa schimb IP pentru a permite download fara timp asteptare de pe diverse site-uri.

#11
Nexus11

Nexus11

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,762
  • Înscris: 19.06.2005
La unele merge cu restart la alte trebuie sa faci ceva la ele. Îți dă oricum un ip nou. Când nu aveai router, dar dai restart la pc luai alt ip dacă aveai rds. Dacă o problema se rezolva cu o mica setare din router nu vad de ce nu ai utiliza acea setare.

#12
sandratoms1980

sandratoms1980

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 27.07.2021

View Postsandratoms1980, on 24 ianuarie 2022 - 16:42, said:

Nu stiu ce purici aveti voi pe cablu' ala de net, ......

View PostNexus11, on 25 ianuarie 2022 - 17:39, said:

Când nu aveai router, dar dai restart la pc luai alt ip dacă aveai rds.
Nu trebuia nici un restart la PC. Doar reconectare conexiune din windows si atit.

View PostNexus11, on 25 ianuarie 2022 - 17:39, said:

Dacă o problema se rezolva cu o mica setare din router nu vad de ce nu ai utiliza acea setare.
Iar setarea aia mica este restart router periodic?!
Pai, de ce ai avea nevoie de asa ceva???
Inseamna ca ceva, undeva, este defect.

#13
Nexus11

Nexus11

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,762
  • Înscris: 19.06.2005
Daca Asus , Tp-link dar probabil si  altii au pus setarea aia nu cred ca au pus-o ca sa umple setarile cu ceva.Daca te ajuta si dai restart la 3 noaptea cand tu dormi nu vad de ce nu ai utiliza asa ceva.Ai acolo pe zile daca nu vrei in fiecare zi poti sa optezi in care zi vrei.Am recomandat ca nu te deranjeaza doar dai cand dormi isi elibereaza si routerul din resurse.Nu cred ca toti isi iau ultimele ragete de routere care sa aiba resurse din plin si chiar si alea se pot bloca.

#14
routerboard70

routerboard70

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 500
  • Înscris: 03.05.2021
Initiator, daca mai este de actualitate, ia toate cablurile la mana si verifica-le cu un tester, eventual scoate-le si reintrodu-le in mufe.
Problema este 100% din conectica si nu de la provider!

#15
tiberiuion

tiberiuion

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 03.04.2021
Initiator verifica cu alt calculator/laptop/cablu nou 100% bun/gigabit mergi langa router baga cablul, bine ar fi in aceeasi mufa cum ese cel original si vezi daca ai viteza tot de 100. Daca ai tot de 100 atunci 90% e problema de router sau dincolo de router din panou si suna la RDS. Mai poti incerca un restart la router impins mufele, dar cred ca deja ai facut asta.

#16
ceromiedo

ceromiedo

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 21.06.2019
Va salut din nou,va multumesc tuturor pentru raspunsurile date,din cate se pare nici cablul,nici mufele nu erau de vina ci router-ul meu rabla marca TP-Link care imi limita viteza la 100Mbps,cand am intrat in setarile lui si am gasit posibilitatea sa ii dau pe 1000Mbps totul a revenit la normal,putina bataie de cap dar i-am dat de cap pana la urma :)
Va multumesc pentru ajutor oricum,o seara buna doresc.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate