Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Intretinere BMW E46 320D

Acoperire canale radio !

Masuratori teren cadastru
 Schema RR Gloria 1-2-3 cu rezolut...

Windows 10 sau alta aplicatie fol...

Sfat achiziție laptop

Motocoasa pe acumulatori erbauer
 Aplicare la concurs pe un post AN...

Infecție care tot reapare

telefon copil - 1200 -1300 lei

Whatsapp web pe pc
 Sfat achizitionare un laptop din ...

Ce este si la ce foloseste?

Buton pornire Esprimo E5645 d2984

Recomandare HDD
 

Necunoscator-va rog sfaturi de acces a PC-ului prin internet

- - - - -
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#19
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,260
  • Înscris: 05.01.2006
Te putem îndruma pe cazurile specifice... Per general s-a tot scris și aici și văd că ai și mai citit. Ce încerci practic să faci și nu-ți iese?

#20
Fratello

Fratello

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 14.02.2006
Ca exercitiu : citesc un senzor de temperatura tip DS18B20 cu un Wemos D1 mini.  Pot vedea pe telefon temperatura masurata, dar numai daca ma conectez in aceeasi retea cu Wemos.
Ar fi interesant daca as putea vedea temperatura de oriunde. Urmatorul pas ar fi sa-mi fac un termostat accesibil prin internet.
M-am gandit ca (pe langa partajarea desktopului - pentru care exista alte solutii, mai simple) ar fi utila aceasta DNS pentru acest tip de utilizari.

#21
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,228
  • Înscris: 30.08.2006
Vrei sa te conectezi la Wemos sau la desktop ? Instaleaza aplicatia de android si ai acces la senzor prin vpn.
E posibil ca aplicatia de android sa faca toata treaba.

Edited by Leo2006, 23 January 2022 - 19:25.


#22
vestale

vestale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,821
  • Înscris: 24.11.2002
Le vezi pe o pagina web, creata de Wemos D1? Sau este o alta aplicatie precum Blink sau alta? Pentru ca sunt multe variante prin care se pot citi valorile.
Daca e o pagina web, e simplu: portforwart in router, spre IP-ul Wemos si portul lui, setat acel IP fix pe Wemos sau alocat static si accesat din exterior de pe http://GIGEL.go.ro:Port, daca il schimbi din 80, lucru recomandat.
Daca faci si termostat tot prin pagina web cu solutie de securizare zero sau slaba, vezi sa nu te trezesti cu o facutra prea mare sau inghetat.

#23
Fratello

Fratello

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 14.02.2006
Temperatura o vad printr-o pagina web creata prin Wemos.
IP-ul Wemos-ului cred ca il stiu ; cum pot vedea portul lui ca sa-l setez in router ?

#24
vestale

vestale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,821
  • Înscris: 24.11.2002
Implicit paginele web sunt pe portul 80 cerute si servite.
Daca nu trebuie sa scrii in browser pentru accesarea acelei pagini  si ":port" (cu port un nr natural), dupa IP atunci e si la tine la fel si poti urma intocmai pasii din pdf-ul pus de tine, doar sa pui IP-ul potrivit la Wemos-ului.

Edited by vestale, 23 January 2022 - 23:31.


#25
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 24.04.2013

Vizualizare mesajsags, pe 23 ianuarie 2022 - 03:43, a scris:

… Daca folosesti dynamic DNS de la RDS nu ai de-a face cu ce scrie acolo. …
Scuze, greseala mea, nu am citit cu atentie acel PDF. Cand l- am deschis am crezut ca e vorba de confihurare TP-Link pentru a folosi servicii gen DynDNS.org si similare.

Inafara de portul 80, daca adresa folosita in browser pentru a accesa camera este cu https:// incearca si portul 443.

#26
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,397
  • Înscris: 06.06.2006

Vizualizare mesajFratello, pe 22 ianuarie 2022 - 20:10, a scris:

Va salut !
Se da urmatoarea situatie :
- internet Fiberlink 1000 ; DNS = "... .go.ro"
- adresa IPV4 a dektopului meu (mai am 2 desktopuri si 2 laptopuri conectate la reteaua wired/wireless de acasa) este 192.168.0.111
- router Archer C80 (cel de la RCS e setat bridge)
Ce trebuie sa fac a.i. sa pot accesa continutul desktopului meu de pe un alt device conectat la internet ?
Exemplu : uneori am nevoie  de anumite fisiere aflate pe harddiskul desktopului meu si as vrea sa am acces la ele. Presupunem ca desktopul personal este ON tot timpul.
Am facut  setarea din imagine  in router ... dar cand incerc, de pe telefon (oare asta e problema ???) , sa accesez adresa http://aburici.go.ro:5632, primesc mesajul ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
Este mai mult un exercitiu pentru mine, cu valoare educativa. Am tot urmarit tutoriale, cu setare DNS la RCS-RDS, setare Port Forwarding, dar m-am impotmolit pe parcurs...
Va multumesc cu anticipatie pentru orice raspuns!
Daca nu e musai, nu-ti da gaura in retea aiurea. Mai ales daca routerul nu permite reguli de blocare port scan, flood si brute force.
Sfatul meu e sa pui un server de VPN pe routerul ala (sub nicio forma PPTP). Cred ca stie open VPN (nu cred ca stie L2TP/ipsec.
Si dupe ce te-ai conectat pe VPN, esti safe sa intri pe orice in reteaua ta (WOL, RDC etc), inclusiv acel senzor. Chiar si asa, iti recomand sa schimbi portul default RDC de pe windows-ul pe care vrei sa intri remote.
Daca ai server sftp/ftps in retea, e alta discutie. Schimbi porturile stadard si le dai drumul in firewall-ul C80 catre ip-ul serverului respectiv. Daca te conectezi la cele porturi deschise in router de la ip-uri fixe, restrictionezi sa te poti conecta numai de la ele in firewall-ul C80. Cel putin pana iti iei un router in care sa poti pune reguli de port scan, flood si brute force.
Nu te gandi ca te targheteaza cineva special. Sunt boti care fac asta.

Ca sa-ti faci o idee, uite in poza atasata cate incercari (si de la ce ip-uri) au fost blocate de routerul meu pe port scan sau brute force de ieri pana azi. Daca verifici ip-urile alea pe https://db-ip.com/, te ia durerea de cap.

LE: daca accesezi adresa ddns asa cum ai pus-o tu acolo e normal sa nu mearga. Merge numai daca ai un site in spatele acelui http (port 80 default) sau https (port 443 default). Daca tu nu ai un server web in spatele routerului tau, cu port forword in C80 catre acel server web, nu are ce sa mearga.

Attached Files


Edited by kretzu77, 24 January 2022 - 09:00.


#27
Fratello

Fratello

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 14.02.2006
Va multumesc tuturor pentru suport si implicare.
Ultimul comentariu mi-a taiat insa avantul ... necunoasterea poate fi periculoasa, asa ca. mai bine, stau in banca mea si evit astfel daunele.
Multa sanatate !

#28
vestale

vestale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,821
  • Înscris: 24.11.2002
Scanarile au loc indiferent ca deschizi sau nu un port de pe router. Iar daca e doar o pagina web de pe Wemos cu temperaturile e problema mare, daca vrei sa controlezi si centrala e mai complicat.
Dar asa este, cel mai sigur e sa iti faci un server de open VPN si te conectezi la el cu telefonul mobil. Si chiar daca nu vrei sa accesezi server din reteaua de acasa, in loc sa folosesti internetul din orice HotSpot free disponibil direct, mai bine/sigur e sa te conectezi sprin VPN-ul de acasa.

#29
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,397
  • Înscris: 06.06.2006
Scanari au loc, normal, dar poti limita din PSD si burst pe cele nesimtite.
But there is a catch, trebuie sa ai grija cu portul 53 daca diminuezi prea mult Wight-ul de exemplu, ca pui DNS-ul in cap.
Eu am observat o chestie de exemplu: daca stau pe dns-urile digi, am mult mai multe ip-uri blocate in 48h decat pe dns-urile google sau cloudflare. Fact.

#30
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,738
  • Înscris: 07.03.2006
Biased fact.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate