Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...
 

Audiolab 6000A (6000A Play) - amplificator integrat

- - - - -
  • Please log in to reply
154 replies to this topic

#1
Calinuus

Calinuus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 946
  • Înscris: 29.03.2006
Detin acest amplificator de mai bine de 6 luni mi-am zis ca poate ar fi util un topic dedicat.
De ce?
- Ppentru ca este unul dintre cele mai bune produse la un pret accesibil 3500 - 4000 lei. Nu o spun doar eu ci foarte multi audiofili, cu mult mai multa experiență. O sa dau link in postarile ulterioare.
- Pentru că cifrele nu spun totul, iar experiența utilizării de zi cu zi scot la iveala avantaje și dezavantaje.
Nu am deschis acest topic ca sa facem comparatii intre amplifiatoare, sa vedem „care-i mai tare”, ci ca sa ajut potentiali cumparatori sa cunoasca mai bine produsul.

Redau mai jos primele mele impresii, dupa cateva ore de ascultare pe care le-am postat anul trecut pe topicul „Alegere amplificator”
--- „Acum primele impresii.
Desi nu am apucat sa-l ascult decat vreo 2-3 ore, in total, pot spune ca este peste AVR-ul meu la toate capitolele, mai putin la unul. Sigur, e o diferenta data in primul rand de specificaul fiecarui aparat. La filme se simte lipsa celor 5 canale. Adica, pentru o experienta completa ai nevoie de minim 5.1.
In rest, la orice inseamna muzica este superior. Sunetul e mai bogat, mai clar.
Partea de DAC este cu mult mai buna. Daca la AVR atunci cand faceam streaming de pe Tidal era o diferenta clara intre aceleasi piese redate prin comparatie si pe pickup, in favoarea pickup-ului, aici diferenta este foarte mica si nu pot vorbi de un sunet superior, de o parte sau alta, ci doar suna diferit, dar foarte putin diferit. Asta in conditiile in care si pickup-ul se aude mai bine pe acest amplificator.
Singurul minus, din ce am constatat pana acum, e ca la filme se simte lipsa sistemului 5.1. O sa recuperez putin prin adaugarea subwooferului care inca nu l-am conectat pentru ca imi trebuie un cablu RCA to RCA. Oricum partile unde exista muzica in film sunt savuroase, chiar mi se pare ca e mai bine ca inainte, iar cand spun minus e vorba de dialoguri si efecte sonore.
oricum, am trecut la sistem stereo tocmai pentru ca mai mult ascultam muzica decat vizionam filme.
O sa revin dupa cateva zile, dupa ce ascult mai multa muzica. ---


Dupa un timp lucrurile s-au ameliorat si mai mult. Dar sa le luam pe rand.

Atunci cand mi s-a recomandat acest amplificator de catre un jurnalist specializat pe zona Hi-Fi, din Marea Britanie, am avut o rezerva dată de felul in care arată. Din poze pare slim, din categoria consumer și mă temeam că nu se ridică la nivelul celor care arată masiv (de ex. Yamaha). Cu alte cuvinte îmi părea mic.
A fost o primă impresie spulberată in momentul în care am pus mâna pe el și l-am scos din cutie. Tablă groasă, rigidă, îmbinări perfecte cu șuruburi care nu ies în evidență. Iar când l-am ridicat am avut o surpiriză, era greu pentru marimea lui. Am simțit imediat calitatea materialelor și a execuției.
După ce l-am conectat am observat cât de silențioase sunt zgomotele de pornire față de AVR-ul Denon pe care îl aveam deja. Feelingul butoanelor era de altă calitate.

Deși ampificatorul poate funcționa în 3 moduri, ușor accesibile de la butonul „MODE”, din stanga, eu nu îl folosesc decât în modul integrat. Poate fi folosit doar ca preamplificator, iar partea de amplificare este oprita atunci, pentru un sunet curat, dar poate fi folosit si în mod „power amp”, iar partea delectronica de streaming si DAC este oprita. În orice caz, s-a lucrat cu grijă la izolarea diferitelor părți așa încât zgomot de fond nu există.

Cel mai mult ascult servicii de streaming și albume pe vinil. Pentru pick-up are o intrare Phono, de foarte bună calitate. Practic am renunțat la amplificatorul phono pe care-l am. Nu era din gama de vârf (Rega Fono Mini A2D) dar nici un no-name, dar eu l-am preferat pe cel integrat in 6000A. La partea de conexiune are mai multe posibilități. Din păcate toate intrările analog sunt libere, nu am ce să leg la el. Pe intrarile digitale am un cablu optic de la TV. Sunetul e impecabil. Aici are si o optiune pentru surse de slabă calitate. Initial am crezut, la prima auditie, ca e ceva defect. Sunetul din TV avea mici intreruperi, dar asta din cauza transmisiei, am aflat ulterior, caci orice sursa conectata la TV (hard extern, Xbox etc.) se auzea impecabil. Am aflat din manual ca portul OPT2 si cel Coaxial2 pot fi regalte „WIDE”, moment in care si sunetul de televiziune a devenit cursiv, fara nici o intrerupere.
Atunci cand vizionez filme obișnuiesc să opresc afișajul, această opțiune mi se pare foarte utilă.

Să trecem la partea digitală. Te poți conecta de pe un telefon sau computer fie prin rețea (wireless sau LAN) fie prin Bluetooth.
Am preferat să leg amplificatorul la rețea prin cablu, deși poate fi conectat wireless foartre ușor.  Asta a fost unul din argumentele pe care le-am luat in considerare atunci cand l-am cumpărat. Varianta „6000A Play” are streamerul incorporat, aceasta e diferenta față de „6000A”, la „6000A” nu aveți conectare la rețea, doar conectare prin Bluetooth.
Prin bluetooth te poti conecta cu orice dispozitiv și merge impecabil. E conexiune Aptx CSR.
Redarea în rețea e parcă de o calitate superioara, dar nu de la orice serviciu. Am atat abonament Tidal Hi-Fi cât și Spotify. Daca Tidal functionează doar prin aplicația „DTS Play-fi” , Spotify se poate conecta direct, dar doar daca ai abonament, in varianta free nu merge. Aici sunt cateva avantaje si dezavantaje. În rețea sunetul e mai bun, deși nu de la orice apicație. Tidal suna mai bine decât Spotify, iar Internet Radio depinde mult de radioul care emite. Prin „DTS paly-fi” Tidal nu poate functiona gapeless, iar asta e o problema care te poate deranja atunci cand asculti un album ce nu are pauze intre melodii. Sper totusi ca va fi remediat aest neajuns printr-un update, dar asta nu depinde de Audiolab ci de DTS. Spotify connect merge insa gapeless, dar, repet, nu are aceiasi calitate a sunetului ca si Tidal.

Are si un amplificator de căști dar nu l-am putut evalua pentru că am doar o pereche de AKG, nu din alea scumpe, si nici nu prea ascult la casti. Tot ce pot spune, deocamdata, e ca sunetul prin amplificator e de mult mai buna calitate decat sunetul direct din telefonul Samsung S8. Dar cam atat.

Am conectat la el doua boxe Q Acoustics 3020 cu standuri si un subwoofer (are o iesire pre-out) Emotiva S12.

Deocamdata atat. In postarile viitoare voi mai descrie anumite functii sau reglaje.


p.s. Fiindca stiu ca poate mai mult si ca sunt limitat de boxe sau surse de calitate astept parerile oricui a ascultat amplificator si in alte configuratii. Sunt extrem de tentat sa inlocuiesc boxele, mai ales ca am vazut pe You Tube acest amplificator legat si la boxe Klipsch La Scala.

Attached Files


Edited by Calinuus, 22 January 2022 - 13:53.


#2
missionnad

missionnad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,490
  • Înscris: 13.11.2011
Să il stăpânești sănătos ,dar ptr a te bucura la maxim posibil de sunetul acestui amplificator e musai necesar să faci upgrade la boxe.
Daca nu standfloor, atunci tot bookshelf dar ceva peste cele actuale cu 2-3 clase.

#3
Calinuus

Calinuus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 946
  • Înscris: 29.03.2006

View Postmissionnad, on 22 ianuarie 2022 - 14:35, said:

Să il stăpânești sănătos ,dar ptr a te bucura la maxim posibil de sunetul acestui amplificator e musai necesar să faci upgrade la boxe.
Daca nu standfloor, atunci tot bookshelf dar ceva peste cele actuale cu 2-3 clase.
Imi pregatesc un buget de 4000 -5000 lei. Daca gasesc la banii astia si boxe ce costa 7-8 mii e bine.

#4
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,886
  • Înscris: 01.01.2010
Nici la 7-8000 pentru boxe sa te duci pentru acel amplificator...
Cum se desurca cu racirea (pentru ca cele mari au mai mult spatiu pentru racire, eu Yamaha detinand). Legat de sunet, oamenii sunt subiectivi. Pentru unii, ce au suna cel mai bine. Daca esti pregatit sa afli adevarul, probeaza boxele pe aceeasi sursa si cu amplificatoare diferite.
Dar nu uita ca daca tu esti multumit de ce ai, altceva nu mai conteaza. Domeniul HiFi este captivant si mare consumator de resurse financiare, daca ii prinzi gustul.
Fa-ti upgrade la boxe, insa iti spun inca o data ca 2000-3000 Lei cam ajung pentru niste boxe decente.

#5
Calinuus

Calinuus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 946
  • Înscris: 29.03.2006
A fost product of the year 2021 pentru Andrew Robinson. L-a testat cu mai multe boxe, printre care si La Scala de la klipsch.
Nu o sa am bani pentru asa ceva, dar tot ma roade sa le schimb cu ceva mai scump.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/mQTHZYvMF5E?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Calinuus, 22 January 2022 - 15:00.


#6
missionnad

missionnad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,490
  • Înscris: 13.11.2011

View PostYOUR_GOD, on 22 ianuarie 2022 - 14:50, said:

Fa-ti upgrade la boxe, insa iti spun inca o data ca 2000-3000 Lei cam ajung pentru niste boxe decente.
Presupun că faci referire la boxe de raft..

#7
userincognito

userincognito

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 422
  • Înscris: 30.07.2018
Calinuus, sa il stapanesti sanatos si sa iti incante urechile cat mai mult!
In opinia mea, Audiolab e o firma care din pacate e oarecum pe nedrept subevaluata la noi (aici eu ii aseman cumva cu cei de la Rotel). Am avut ocazia sa folosesc unele produse de la ei si, pe partea de sunet, mi s-au parut foarte ok (de ex dac-urile lor). Din unele puncte de vedere eu zic ca sunt peste multe firme...mainstream.
Recent am cochetat cu ideea de achizitie a unui streamer si unul din produsele lor mi s-a parut foarte atractiv - 6000n Play. Din pacate, singurul motiv care nu m-a convins, a fost softul folosit - am citit ca multa lume e foarte nemultumita de el - aici, daca esti amabil, poate poti tu sa confirmi sau sa infirmi aceste pareri.

#8
Ger0nimo

Ger0nimo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 994
  • Înscris: 21.07.2021

View PostCalinuus, on 22 ianuarie 2022 - 14:38, said:

Imi pregatesc un buget de 4000 -5000 lei. Daca gasesc la banii astia si boxe ce costa 7-8 mii e bine.

Gasesti daca nu te grabesti. Am vazut multe ocazii pe olx sau ebay.

#9
Tzur

Tzur

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,817
  • Înscris: 03.01.2006

View PostCalinuus, on 22 ianuarie 2022 - 13:51, said:

p.s. Fiindca stiu ca poate mai mult si ca sunt limitat de boxe sau surse de calitate astept parerile oricui a ascultat amplificator si in alte configuratii. Sunt extrem de tentat sa inlocuiesc boxele, mai ales ca am vazut pe You Tube acest amplificator legat si la boxe Klipsch La Scala.

Vinde cineva Klipsch La Scala originale mk1 cu 2200 euro pe o_x
Astea sunt dintr-o piesa spre deosebire de reeditarea actuala pe care o vezi in clipul ala.

SENSITIVITATE : 104dB / 1watt/1 meter. Posted Image Posted Image
Fiecare boxa cantareste aprox 60 kg

#10
Calinuus

Calinuus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 946
  • Înscris: 29.03.2006

View Postuserincognito, on 22 ianuarie 2022 - 16:50, said:

Recent am cochetat cu ideea de achizitie a unui streamer si unul din produsele lor mi s-a parut foarte atractiv - 6000n Play. Din pacate, singurul motiv care nu m-a convins, a fost softul folosit - am citit ca multa lume e foarte nemultumita de el - aici, daca esti amabil, poate poti tu sa confirmi sau sa infirmi aceste pareri.
Depinde ce asteptari ai. DTS Play-fi aplicatia folosita de Audiolab, si multe alte branduri, nu e cea mai fericita implementare. Cum spuneam, cea mai mare problema e ca Tidal nu functioneaza gapless, in schimb iti ofeta Spotify connect. Aplicația e stabila dar extrem de complicata, nu e user friendly. Eu o folosesc strict cu Tidal, Spotify si Internet radio. Suporta si alte aplicatii, ca Dezeer, Qobuz, Amazon music si altele. Nu stiu cum functioneaza.
Recent, in toamna, au facut un update. Am inteles ca vor sa elimine anul acesta problema gapless printr-un update. Vom vedea.
Nu pot sa spun ca e de neutilizat, eu m-am obisnuit. Ca si termen de comparatie am si Heos, pe AVR. Parca asta e mai prietenoasa  mai intuitiva, dar are si aplicatia asta alte neajunsuri.

Daca ai intrebari specifice nu ezita.

#11
Calinuus

Calinuus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 946
  • Înscris: 29.03.2006
Un review destul de amănunțit. De luat in seamă și sutele de comentarii de după, sunt intrebari puse pentru a afla concret anumite detalii.

https://theaudiophil...eview-audiolab/




Aici e varianta de review pe You Tube:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Vrmzs2wJuvg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Calinuus, 24 January 2022 - 09:42.


#12
Municipalwaste

Municipalwaste

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,364
  • Înscris: 20.09.2020
Da, pe asta as da si eu 3500-4000 lei cu inima cat de cat impacata comparativ cu Hegel 95. Aerisirea si pe mine ma cam sperie, ca e doar deasupra la radiatoare, condensatorii sunt acoperiti. Se aerisesc si ei cat de cat, dar nu se compara cu aerisirea unui Yamaha, de ex.

Edited by Municipalwaste, 24 January 2022 - 20:09.


#13
Calinuus

Calinuus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 946
  • Înscris: 29.03.2006

View PostMunicipalwaste, on 24 ianuarie 2022 - 20:09, said:

Aerisirea si pe mine ma cam sperie, ca e doar deasupra la radiatoare, condensatorii sunt acoperiti. Se aerisesc si ei cat de cat, dar nu se compara cu aerisirea unui Yamaha, de ex.


Ce e drept nu ascult la volum mare, doar la filme urc pana la -20, -15 dar, in rest, la un volum de -30, -35, abia daca simt putin călduț. Data viitoare cand ma uit la un film o sa pun mana sa vad daca se încălzește.

La volumul de -35 din sursa streaming e chiar foarte tare. Cam la fel si de pe vinil, depinde si de vinil. Seara ascult la -50.

Edited by Calinuus, 24 January 2022 - 23:10.


#14
Ger0nimo

Ger0nimo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 994
  • Înscris: 21.07.2021

View PostCalinuus, on 24 ianuarie 2022 - 23:08, said:

Ce e drept nu ascult la volum mare, doar la filme urc pana la -20, -15 dar, in rest, la un volum de -30, -35, abia daca simt putin călduț. Data viitoare cand ma uit la un film o sa pun mana sa vad daca se încălzește.

La volumul de -35 din sursa streaming e chiar foarte tare. Cam la fel si de pe vinil, depinde si de vinil. Seara ascult la -50.

Valorile astea tin de aparatul tau, adica -20db al tau nu e egal cu -20db pe aparatul meu. Dar ne putem face o idee de putere stiind ca orice aparat e construit pe maxim 0db.
Pentru indicatie de volum sunt aplicatii pe telefon care masoara decibelii SPL. Eu folosesc Sonometru de pe Magazin Play care in timpul zilei imi zice ca ascult cu 65db sau 70db.
Verifica te rog cati db SPL corespund celor -20db de pe displayul tau? Oricum ai o rezerva de putere suficienta de la -20db pana la 0db.

#15
Calinuus

Calinuus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 946
  • Înscris: 29.03.2006

View PostGer0nimo, on 25 ianuarie 2022 - 01:10, said:

Valorile astea tin de aparatul tau, adica -20db al tau nu e egal cu -20db pe aparatul meu. Dar ne putem face o idee de putere stiind ca orice aparat e construit pe maxim 0db.
Pentru indicatie de volum sunt aplicatii pe telefon care masoara decibelii SPL. Eu folosesc Sonometru de pe Magazin Play care in timpul zilei imi zice ca ascult cu 65db sau 70db.
Verifica te rog cati db SPL corespund celor -20db de pe displayul tau? Oricum ai o rezerva de putere suficienta de la -20db pana la 0db.
O sa instalez aplicatia. Revin. La ce distanta de boxe sa fac masuratorile?
LA amplificatorul asta maximum e +8.
Am observat insa o chestie. In functie de sursă volumul difera. La streaming prin cablu si vinil e cel mai tare, la TV se aude mai incet, la Bluetooth e undeva intre TV si celelalte doua.

#16
Ger0nimo

Ger0nimo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 994
  • Înscris: 21.07.2021
Masuratoarea cu telefonul se face pe locul de ascultare.

Intorcandu-ma la 0db, valoarea asta reprezinta confort zone-ul amplificatorului, la 0db are caracteristicile mentionate in scheda tehnica. Deasemenea un amplificator este mai bun cu cat depaseste 0db, adica e capabil sa lucreze in forta. +8db este excelent.

#17
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,608
  • Înscris: 24.10.2015

View Postuserincognito, on 22 ianuarie 2022 - 16:50, said:

Calinuus, sa il stapanesti sanatos si sa iti incante urechile cat mai mult!
In opinia mea, Audiolab e o firma care din pacate e oarecum pe nedrept subevaluata la noi (aici eu ii aseman cumva cu cei de la Rotel). Am avut ocazia sa folosesc unele produse de la ei si, pe partea de sunet, mi s-au parut foarte ok (de ex dac-urile lor). Din unele puncte de vedere eu zic ca sunt peste multe firme...mainstream.
Recent am cochetat cu ideea de achizitie a unui streamer si unul din produsele lor mi s-a parut foarte atractiv - 6000n Play. Din pacate, singurul motiv care nu m-a convins, a fost softul folosit - am citit ca multa lume e foarte nemultumita de el - aici, daca esti amabil, poate poti tu sa confirmi sau sa infirmi aceste pareri.

Rotel, in Fr, sunt foarte apreciate pentru puterea lor, calitate de constructie si tipul de sunet dinamic, punchy si detaliat.

Mai e si Atoll care au produse foarte bune dar despre care nu prea se vorbeste pe aici.

Adiolab, englezesc dar tot e bine cunoscut in Fr.

Audiolab 6000a imi pare ca are pretul cam umflat pentru ce ofera (790 de euro) - 2x50 watts, transformator 200va.

Pentru comparatie, yamaha rn803d are transformator de 505.2 va.

#18
Calinuus

Calinuus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 946
  • Înscris: 29.03.2006

View Postvinciun, on 25 ianuarie 2022 - 14:40, said:

Rotel, in Fr, sunt foarte apreciate pentru puterea lor, calitate de constructie si tipul de sunet dinamic, punchy si detaliat.

Mai e si Atoll care au produse foarte bune dar despre care nu prea se vorbeste pe aici.

Adiolab, englezesc dar tot e bine cunoscut in Fr.

Audiolab 6000a imi pare ca are pretul cam umflat pentru ce ofera (790 de euro) - 2x50 watts, transformator 200va.

Pentru comparatie, yamaha rn803d are transformator de 505.2 va.

Personal cred ca merita fiecare banut. Adica, fata de un AVR, pe care l-am cumparat inainte, si inca il folosesc, e mai bun la toate capitolele. Desigur in mod stereo.
Rotel si Atoll au fost in lista mea scurta inainte sa ma hotarasc. Chiar au niste produse care mie mi se par foarte bune.

Nu inteleg tehnic de ce e mai bun un transformator de 500va decat unul de 200 va. Ma gandesc ca se aude mai tare?
La fel de bine putem compara condensatorii (”capacitors” sper ca am tradus bine) 12000 uF la Yamaha vs 60000 uF la Audiolab.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate