Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Recuperare date dupa chkdsk

ce motor am pe opel ?

A inviat Florin Salam
 Tot inainte, sa ajunga si la noi&...

Este zoofilia legala in Romania ?

Zgomot ciudat in bloc

SSD Adata SU650
 Multifunctional Laser monocrom Pa...

Xperia Z3 Compact

Led rosu aprins camera ptz panou ...

Amenda pentru lipsa actelor?
 Mesianism

Prezentare CI pentru inscriere in...

Aplicatia ”Teme” daun...

Sfat achiziție ddr 4
 

Înlocuitorul religiei nu este ușor de găsit - studiu de caz

* * * - - 2 votes
 • This topic is locked This topic is locked
445 replies to this topic

#109
lupini

lupini

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 18,209
 • Înscris: 29.12.2006

View Postjohnnickelby, on 22 iunie 2022 - 12:21, said:

Toti cei peste 8 miliarde de oameni vor deveni IA? Sau cati?
A cui alegere va fi sa devenim IA? Ce se va alege de cei ce nu vor voi sau nu vor fi eligibili?

Inteligenţa Artificială reprezintă întregul sistem automat de maşini procesatoare de informaţii, prin care acesta acţionează tot mai asemănător cu gândirea umană. De pildă: motoarele de căutare online, maşinile autonome, softurile de înţelegere a vocii umane....şi aşa mai departe.

Cea mai grandioasă formă de Inteligenţă Artificială ar putea deveni reţeaua globală de Internet. De fapt, a şi existat un vizionar, pe numele lui H.G. Wells, care a scris colecţia de eseuri cu titlul "World brain" (Creierul mondial), în care aduce în discuţie în 1938, posibilitatea creării în viitor a unei reţele globale de procesare a informaţiilor şi a acumulării de cunoştinţe. Era anul 1938.

Un alt concept e noosfera, care ar cuprinde totalitatea conştiinţelor celor care vor murit, şi printr-o metodă tehnico-ştiinţifică care urmează a fi creată, în apropierea morţii, oamenii să-şi poată transfera conştiinţa într-un mediu virtual: noosferă, şi astfel să trăiască mai departe mii, zeci de mii, milioane de ani.


Mă pasionează aceste aspecte de multă vreme, de când încă nici nu exista unul ca Mark Zuckerberg, care a propus că în câţiva ani va apărea Metaversul, care, spun eu, va fi precursorul noosferei.

Spuneam într-un text anterior că oamenii biologici vor dispărea, şi e de înţeles de ce, asta fiind a 6-a extincţie. A cui alegere va fi unirea dintre om şi maşină ?! Dacă ar fi să fie azi, cine ar alege ? Nu ştiu, dar întotdeauna, lucrurile cele mai bune sunt ale bogaţilor la început, şi abia după ani şi ani acestea se democratizează.

Edited by lupini, 22 June 2022 - 13:07.


#110
lupini

lupini

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 18,209
 • Înscris: 29.12.2006

View PostIocan, on 22 iunie 2022 - 12:34, said:

Oare nu cumva te închini la un zeu malefic?

Sigur nu, deoarece nu mă închin zeului imaginar care a făcut asta:


Numeri 31:7, 9, 10, 11  "Au înaintat împotriva Madianului, după porunca pe care o dăduse lui Moise, Domnul; şi au omorât pe toţi bărbaţii [...]. Copiii lui Israel au luat prinse pe femeile madianiţilor cu pruncii lor şi le-au jefuit toate vitele, toate turmele şi toate bogăţiile [...]. Le-au ars toate cetăţile pe care le locuiau şi toate ocoalele lor"....sau...1 Samuel 15:2, 3  "Aşa vorbeşte Domnul oştirilor: Du-te acum, bate pe Amalec şi nimiceşte cu desăvârşire tot ce-i al lui; să nu-i cruţi, ci să omori bărbaţii şi femeile, copiii şi pruncii, cămilele şi măgarii, boii şi oile".Când văd scris aşa ceva, spun cu toată convingerea: eu nu mă închin unui zeu malefic, dement şi criminal ! Eu am "zei" dar "zeii mei" sunt raţionali: maşinăriile care aduc confort omului.

Edited by lupini, 22 June 2022 - 13:35.


#111
johnnickelby

johnnickelby

  Survivor

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 12,647
 • Înscris: 05.11.2008

View Postlupini, on 22 iunie 2022 - 13:04, said:

A cui alegere va fi unirea dintre om şi maşină ?! Dacă ar fi să fie azi, cine ar alege ? Nu ştiu, dar întotdeauna, lucrurile cele mai bune sunt ale bogaţilor la început, şi abia după ani şi ani acestea se democratizează.
Practic tu vorbesti despre o noua rasa, care va fi favorizata, fara sa ai idee ce se va intampla cu restul si fara sa-ti pese. Pare o viziune oarecum fascista, scuza-mi expresia.
Nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun, dar viziunile astea elitiste au adus cel mai mare rau umanitatii pana acum.
Si ar mai fi multe de discutat in legatura cu "mixarea" om-masina.

#112
lupini

lupini

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 18,209
 • Înscris: 29.12.2006

View Postjohnnickelby, on 22 iunie 2022 - 13:39, said:

Practic tu vorbesti despre o noua rasa, care va fi favorizata, fara sa ai idee ce se va intampla cu restul si fara sa-ti pese. Pare o viziune oarecum fascista, scuza-mi expresia.

Da, o nouă specie. Una non-biologică favorizată de caracteristicile sale.

Evoluţia nu ţine seama de gândurile ideologice ale unei specii apărute în urmă cu circa 2 milioane de ani. Viaţa pe Terra e formată din extincţii şi diversificări succesive. De când a apărut viaţa pe Pământ, au dispărut circa 99,99 % dintre toate speciile care au vieţuit pe planeta noastră. Ţie Johnnickelby, ţi-a păsat de ele ?

Dă vina pe Pământ, că el e "fascist", vorba ta ! Posted Image Eu şi oricine căruia îi place ştiinţa, observăm, analizăm şi constatăm. Cui nu-i place ştiinţa, acuză pe unul şi pe altul.

Edited by lupini, 22 June 2022 - 14:00.


#113
Endgegner

Endgegner

  razes conservator, dacopat si homofob

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 9,284
 • Înscris: 22.10.2015

View Postlupini, on 24 mai 2022 - 19:37, said:

O fi personală numai că...o întâlnim pe toate gardurile.


Adică, după 1990 în România s-au construit mult mai multe biserici decât școli. Multe sunt între blocuri, pe locul unor parcuri, și când trag un clopot, se cutremură toți locatarii, de....personală ce e religia. Posted ImageOmul nu a zis ca e personala, ci ca poate fi... Presupun ca poti sa intelegi care este diferenta. Nu toti oamenii cred la fel. Tu, de exemplu, fiind unul care ai crezut altfel decat alti credinciosi desi mergeai si la biserica.. Numai ca nu stiai ca ai o credinta a ta personala.


Asta s-a intamplat fiindca in acele cartiere(comuniste, desigur) nu au fost prevazute de la bun inceput si bisericile, precum au fost prevazute scolile, carciumile, magazinele si dispensarele de cartier. De aceea s-a construit ceea ce era necesar nu ceea ce deja exista.

View Postadds, on 25 mai 2022 - 10:17, said:

Credinta nu are legatura cu ceea ce ai insirat tu. Si mai ales cu protocredinta din ultimul paragraf. Nimeni nu mai pune ploaia pe seama vreunui zeu furios. Hai omule, nu ai descoperit apa calda, nu cazi in derizoriu daca recunosti binele adus de credinta, oricare ar fi ea.


Asa a fost credinta lui.. Se cearta de fapt el cu el.

#114
Iocan

Iocan

  Tefelist, fan Kövesi

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 4,972
 • Înscris: 02.06.2006

View Postlupini, on 22 iunie 2022 - 13:32, said:

Când văd scris aşa ceva, spun cu toată convingerea: eu nu mă închin unui zeu malefic, dement şi criminal ! Eu am "zei" dar "zeii mei" sunt raţionali: maşinăriile care aduc confort omului.
Zeii proprii sînt întotdeauna mai buni decît toți ceilalți zei. Așa e de cînd lumea, în toate religiile. Ești la fel de credincios ca oricare alt om (inclusiv ateii), doar că ai aderat la religia techno și nu la cea simfonică. Adori un fel de ghiveci între cargo cult, ufo cult, matrix, raelism, terminator, șuruburi și piulițe.
Nimic grav.

#115
alecsino1

alecsino1

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,055
 • Înscris: 16.11.2009
Lindy propune un model matematic unei feliute inguste din realitatea ce ne inconjoara, din analiza unui anume Taleb si Mandelbaum ce propun si formule sare in ochi printre altele :
If a book has been in print for forty years, I can expect it to be in print for another forty years. But, and that is the main difference, if it survives another decade, then it will be expected to be in print another fifty years. This, simply, as a rule, tells you why things that have been around for a long time are not "aging" like persons, but "aging" in reverse. Every year that passes without extinction doubles the additional life expectancy. This is an indicator of some robustness. The robustness of an item is proportional to its life!
Nu vad aplicabilitate in spiritualitea umana, ce este parte integranta a fiintei, si mai mult decat atat nu este un apendice ci parte vitala, poate mai importanta decat realitatea rece/fizica, in forma pe care o propui tu, ci dimpotriva, daca produsul spiritualitatii umane este cel mai batran item cunoscut data decesului acestui item este de nedeterminat, cel putin in acest punct al istoriei.

Edited by alecsino1, 22 June 2022 - 18:10.


#116
alecsino1

alecsino1

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,055
 • Înscris: 16.11.2009
De aici si confuzia mea, am luat de buna aplicarea ta Lupini fara a analiza.

#117
Endgegner

Endgegner

  razes conservator, dacopat si homofob

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 9,284
 • Înscris: 22.10.2015

Quote

Nu vad aplicabilitate in spiritualitea umana

Nu se aplica adevarurilor imuabile, in general, legilor universului, ci, zic eu, ca doar inventiilor in care joaca un rol important factorul imaginatie.. Si nici macar atunci o inventie nu poate disparea cu totul ci ia o alta forma, ori chiar coexista in paralel cu alta forma, insa in esenta indeplinind exact acelasi rol, si obiectul nou ca si cel vechi.

#118
ConstantinDriga

ConstantinDriga

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 746
 • Înscris: 26.01.2016

View Postlupini, on 22 iunie 2022 - 13:04, said:Un alt concept e noosfera, care ar cuprinde totalitatea conştiinţelor celor care vor murit, şi printr-o metodă tehnico-ştiinţifică care urmează a fi creată, în apropierea morţii, oamenii să-şi poată transfera conştiinţa într-un mediu virtual: noosferă, şi astfel să trăiască mai departe mii, zeci de mii, milioane de ani.


Mă pasionează aceste aspecte de multă vreme, de când încă nici nu exista unul ca Mark Zuckerberg, care a propus că în câţiva ani va apărea Metaversul, care, spun eu, va fi precursorul noosferei.

Sunt absolut surprins (placut) ca mai exista lume care pune in discutie noosfera. Eu nu sunt de acord cu definitia ta, dar este plauzibila si, deci, supusa controversei. Noosfera, in opinia mea si a altor mosi,  este spiritualitatea instantanee a planetei, a celor ce traiesc. Spiritele celor ce au murit sunt ori pierdute (abordarea dialectica), ori au ajuns in cele doua locuri antagonice, aceasta fiind abordarea religioasa.

#119
Evonxxx

Evonxxx

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 288
 • Înscris: 17.02.2022
Banul ii inlocuitorul religiei si asta se vede in tarile vestice :) .

#120
ConstantinDriga

ConstantinDriga

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 746
 • Înscris: 26.01.2016
Dimpotriva, se vede in Romania.

#121
alecsino1

alecsino1

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,055
 • Înscris: 16.11.2009
E copilarie sa crezi ca averea e in acelasi univers cu spiritualitatea.

#122
lupini

lupini

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 18,209
 • Înscris: 29.12.2006

View Postalecsino1, on 25 iunie 2022 - 05:08, said:

E copilarie sa crezi ca averea e in acelasi univers cu spiritualitatea.

Şi totuşi bisericile nu plătesc impozite, şi mai mult, primesc bani şi de la stat şi de la oamenii de rând. Biserica ştie sigur că spiritualitatea ei fără bani, ar dispărea.

E un proverb care spune aşa: "Cine spune că banii n-aduc fericirea, n-are familie şi nici nu merge des la cumpărături".

#123
alecsino1

alecsino1

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,055
 • Înscris: 16.11.2009
Eu, multi altii primim bani de la stat, si de la cetateni, cel putin daca administram o firma.
Nu multi, nu des, dar totusi.
Si dam mai departe.
Teoria ta se aplica numai celor care lucreaza la stat..
Biserica reprezinta oficial credinta ortodoxa, cel putin la noi, dar nu pot pune egal intre spiritualitatea umana si biserica ortodoxa sau oricare forma organizata a credintei oricare ar fi ea, din multiple motive, unele obiective si unele personale.
Despre disparitia bisericii daca scad donatiile... da-mi voie sa am mari rezerve.
Nu uita cata vreme reprezentantii unei credinte oarecare au fost vanati ca animalele, 0 fonduri, ici colo pe toata planeta de-a lungul istoriei recente, si credinta nu a disparut ci dimpotriva.
Unde incadrezi datele astea in afirmatia ta ?
Iar despre proverbul tau, poti da referinte ?
Nu l-am mai auzit pana acum, si am familie iar cumparaturi fac zilnic.
Cuvantul "bani" este extrem de flexibil, trebuie detaliat mai intotdeauna ca sa fi inteles corect, altfel folosim acelasi cuvant gandindu-ne la lucruri foarte diferite.
La fel si "fericire".

Edited by alecsino1, 25 June 2022 - 18:44.


#124
lupini

lupini

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 18,209
 • Înscris: 29.12.2006

View Postalecsino1, on 25 iunie 2022 - 18:33, said:

Eu, multi altii primim bani de la stat, si de la cetateni, cel putin daca administram o firma.

Aşa e, doar că spre deosebire de firmele private care se ocupă cu servicii lucrative, şi care plătesc taxe, Biserica înşală pe oameni cu o poveste despre zei, spre beneficiul angajaţilor ei (popi şi pastori).

Să ne gândim că cine se declară aparţinător al unei confesiuni, fie ea istorică sau neo-protestantă, plăteşte o anumită taxă. Pentru ce ? Pentru a avea angajaţii un salariu ca să spună o poveste înşelătoare. Or, asta nu e corect.

Eu am ajuns la concluzia că cea mai mare afacere pe care poate s-o facă cineva, e să se facă "pocăit", să-şi creeze un lanţ de biserici neo-protestante, şi să facă reclamă (cum se şi întâmplă de fapt prin diverse posturi TV şi radio specifice), pentru ca unii mai creduli să doneze...zeciuială. Asta pe lângă donaţiile săptămânale.

Situaţia e valabilă în cazul neo-protestanţilor, deoarece la ortodocşi, catolici sau greco-catolici, Biserica fiind "centralizată", e cu neputinţă pentru că toate fondurile merg la marii "mahări": episcopi, arhiepiscopi, mitropoliţi...şi la final, bogatul Patriarh (Papă).


Toată religia se rezumă la acumularea de fonduri şi influenţă politică. Pentru asta a fost creată religia şi poveştile cu zei ! Dar, pentru a ne dumiri de acest fapt, trebuie studiată profund istoria religiilor şi a evoluţiilor lor încă de la începutul omenirii.
View Postalecsino1, on 25 iunie 2022 - 18:33, said:

Nu uita cata vreme reprezentantii unei credinte oarecare au fost vanati ca animalele, 0 fonduri, ici colo pe toata planeta de-a lungul istoriei recente, si credinta nu a disparut ci dimpotriva.

Acţiune şi reacţiune, principiul a treilea al mecanicii, sau proverbul: "două săbii nu încap în aceeaşi teacă".

Asta s-a întâmplat în războiul dintre comunism şi biserică: ambele ideologii aveau interese să câştige fonduri, şi ambele îşi doreau exclusivitate asupra populaţiei. Astfel, "s-au demonizat" una pe alta. Dar totul a fost o luptă de interese între ideologii.

Spui că nu a dispărut credinţa. Unde ?! Nu a dispărut acolo unde e şcoală puţină. De pildă, Cehia e majoritar atee; Japonia, unde din 10 cetăţeni între 23 şi 120 de ani întâlniţi pe stradă, 7 au o facultate, la fel e atee. În schimb, în Mali, Niger sau Ciad, unde sunt cei mai mulţi analfabeţi, religia dictează societatea.

Asta trebuie să dea de gândit !

Edited by lupini, 26 June 2022 - 03:02.


#125
alecsino1

alecsino1

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,055
 • Înscris: 16.11.2009
Nu imi e clar ce intelegi tu prin ateu, fi cat mai explicit te rog.
Ma poti incadra la atei daca in ultimii 10 ani am fost la biserica de 2-3 ori poate, si atunci de inviere cu copilul ?
Despre rest, inteleg ca esti adeptul ideii ca totul in jurul nostru este o lupta feroce si continua pentru putere, economica si/sau politica.
Despre razboiul dintre biserica si comunism esti gresit informat, comunistii aveau toate fondurile si puterea politica, se luptau cu biserica in virtutea ideii de om "modern", cel pe care al sugerezi si tu ca pas urmator in evolutia umana, fara a intelege ca omul nu poate trai fara spiritualitate, doar sa aiba trocul plin.
Santem mai mult decat atat, mult mai mult.
Pentru a pastra contactul cu realitatea fondurile bisericii nu se impart ca in pestera lui Ali-baba, intre boss si locotenenti, este o institutie de stat cu scripte si responsabilitati.
Evident, ca in orice sistem ce contine oameni, exista coruptie, dar te provoc sa imi arati unul in care omul nu este veriga slaba, interesant totusi ca tot omul este si cea puternica daca privesti in profunzime.
Spiritualitatea umana nu este o problema, nu trebuie sa-i cauti solutii.
A te razvrati impotriva modelului de implementare a spiritualitatii in societate ca rezultat a mii de generatii, cu o "solutie" pe doua randuri ... hai sa aruncam tot ca e corupt sau coruptibil, e distructiv si s-a testat vezi [email protected], nu stiu cum nu vezi ca sustii o doctrina comunista.

Edited by alecsino1, 26 June 2022 - 10:44.


#126
alecsino1

alecsino1

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,055
 • Înscris: 16.11.2009
Cred ca "am cazut in pacat" ��, folosind cuvantul coruptie, care fara un sistem de valori bine determinat nu are sens, deci care sant valorile umanitatii ?
Trocul plin si diversificat ?
Doar atat ??

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate