![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Din experienta dumneavoastra, care este limita unei coronite dentare?
Last Updated: Jan 21 2022 20:38, Started by
danctes
, Jan 21 2022 18:14
·
4

Posted 21 January 2022 - 18:14

Salutare tuturor si multumesc pentru impartasirea experientei dumneavoastra!
Mi-am pus azi prima coroana si mi s-a spus sa evit sa trag cu ea de chestii dure. Nu mi-am folosit niciodata dintii sa desfac beri, sa sparg nuci sau samburi (asa cum mi-a spus medicul sa evit) si nici nu o sa fac, dar eram curios cam care este limita unei astfel de coronita. Mi s-a spus ca pot o folosesc sa apas pe ea cat pot, doar sa evit sa trag in lateral. Mentionez ca e din zirconiu, lipita cu ciment si nu e legata de niciun dinte vecin asa cum am auzit un vecin ca o are pe a lui. S-ar putea ca explicatiile mele sa para cam aiurea, dar n-am mai avut de-a face cu asa ceva pana acum. Din experienta dumneavoastra, cam care ar fi limita unei astfel de coronita? V-a cazut vreodata? De la ce? Durata de viata? Spre exemplu, mie imi place sa rontai zgarciul de la kaizer. Avand in vedere ca e doar apasat vertical si fara lateral, sa nu imi fac nicio problema sau mai bine sa evit pentru a prelungi durata de viata a coronitei? Multumesc! |
Posted 21 January 2022 - 18:36

o folosesti exact cum iti folosesti dintii naturali, n-o supui la sarcini la care nici dintii naturali nu-i ok sa-i supui fiindca poti sa ai si cu ei accidente. in mod normal n-o sa se strice coronita, peste niste ani buni o sa fie de inlocuit fiindca se retrage gingia si dezgoleste radacina. bine, si sa tina si dintele pe care-i pusa.
|
Posted 21 January 2022 - 18:38

Dacă mănînci normal, nu o să ai probleme.
Dacă este lipită corect, nu o să ai probleme. Există ,,lipiciuri " acum, de smulgi dintele cu tot cu coroniță, iar coronița rămîne solidară pe dinte. |
Posted 21 January 2022 - 19:04

Am doua, 2+ si 3+ ani, pana acum vad ca tin ok. Am mancat alune, chipsuri chiar si zgarciuri din kaiser dar cu atentie si nu foarte des.
|
Posted 21 January 2022 - 20:07

Posted 21 January 2022 - 20:38

"Durata de viata?"
8-12 ani, se retrage gingia si trebuie schimbata lucrarea - depinde foarte mult de la caz la caz "zgarciul de la kaizer...mai bine sa evit pentru a prelungi durata de viata a coronitei?" Zgarciul poate sa "fuga" de sub muscatura si vrei nu vrei luxezi lucrare , azi putin, maine putin pana simti ca-ti joaca in gura Edited by ldpe, 21 January 2022 - 20:39. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users