Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Caut doctor bun in Cluj Napoca pe...

Salvare poze/video whatsapp autom...

Cum continui sirul?
 Numar auto pe Thule

Premierul britanic Boris Johnson...

Microsoft Visual C+ + Runtime Lib...

Streaming de la un mi tv box 4k s...
 Schimbare rasini cationice - CUM?

Unde gasesc plantele cu aceasta e...

invertor sudura gys 180a carcasa ...

Donatie cu mostenitori
 Ajutor chestionar de licenta

Amorsa Lipire Parchet

test PCR imbarcare avion

Masurare curent din bateria auto&...
 

Probleme hota Pyramis

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1
dreamtime

dreamtime

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 334
  • Înscris: 03.01.2005
Salutare, am o hota pyramis black beauty care nu mai merge deloc, e moarta total. Acum cateva zile a inceput sa o ia razna cand o deschideam, nu mai raspundea la comenzi , nu mai regla turatia cum trebuie, nu mai puteambs o inchid din buton. Mentionez ca toate comenzile sunt pe un panou frontal de sticla, ca si cum ar fi touchscreen.   De cateva zile nu mai merge deloc! Banuiesc ca e f posibil sa fie de la intrerupatorul ce se deschide cand deschid (culisez) hota spre mine. Daca actionez intrerupatorul manual nu se intampla nimic. Ar putea sa fie  si de la panoul de comenzi? Desi aici am verificat contactele benzii de alimentare intra ok in slot. Ar trebui sa masor vreo piesa de pe placa electronica? Multumesc!



[ https://i.postimg.cc/MMdXfkt7/IMG-20220121-155422.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://i.postimg.cc/VkbYSMTX/IMG-20220121-153442.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]






https://i.postimg.cc...0121-153442.jpg

https://i.postimg.cc...0121-155422.jpg

Edited by dreamtime, 21 January 2022 - 16:40.


#2
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,946
  • Înscris: 26.11.2001
pai vezi daca acel contactor mai merge, adica leaga pe direct cablurile

#3
dreamtime

dreamtime

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 334
  • Înscris: 03.01.2005
am pus firele pe direct, nimic!

#4
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,234
  • Înscris: 17.04.2006
Cheama un electrician.
Inainte sa masori orice piesa trebuie sa determini pana unde ajunge curentul pentru a putea reduce masuratorile inutile.

#5
dreamtime

dreamtime

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 334
  • Înscris: 03.01.2005
electricienii nu prea au treaba cu electronica...
ok, o sa ma apuc de masurat pana primesc vreun sfat.

#6
dreamtime

dreamtime

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 334
  • Înscris: 03.01.2005
salut, am probleme cu hota, incerc sa i dau de cap. problema ori e in panoul de comanda, ori in Placa electronica de mai jos

https://i.postimg.cc...0121-153442.jpg

transformatorul l am masurat, e ok, condensatorii ii voi scoate de pe placa pt masurare. Releele trebuie scoase de pe placa pt a fi masurate? Cum se masoara?
Multumesc!

pe cele  3 relee albe e desenat un circuit deschis, gen  _  \_

Edited by dreamtime, 21 January 2022 - 21:18.


#7
m-amintors

m-amintors

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 378
  • Înscris: 26.07.2021
hmmmm, cate topicuri mai deschizi cu aceasta hota?
on topic , vezi daca se alimenteaza pe bobina
masori daca ce intra pe contact , iese
sfatul meu , cauta pe cineva care se pricepe sa se uite la hota

Edited by m-amintors, 21 January 2022 - 21:16.


#8
danutzu_1069

danutzu_1069

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,955
  • Înscris: 17.01.2008
@initiator, poate ne spui si ce probleme ai la hota....
Placa electronica este mult spus pentru o placa cu un trafo si citeva relee...
In general, pentru depanare trebuie sa ai o schema electica/electronica pe care sa intelegi modul de functionare, apoi vezi ce / cum / cand se fac masuratori...
Daca nu ai schema, o desenezi ... ("ridicare de schema") dar, evident, trebuie sa ai ceva cunostinte de electrica / electronica....

#9
dreamtime

dreamtime

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 334
  • Înscris: 03.01.2005
topicul initial unde e descrisa problema e aici https://forum.softpe...e-hota-pyramis/

apoi m am gandit sa scriu pe forumul de electronica intr-o privinta strict pe subiectul electronicii.

Nu vreau sa chem un meserias in hote, pur si simplu vreau sa invat. Daca o fi sa dau dauna totala, schimb hota si gata. Deja nevasta mea crede ca n am sa reusez sa o asamblez la loc :)

#10
Pacolino7

Pacolino7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 885
  • Înscris: 28.10.2021
Vezi in primul rand la ce tensiune de aclansare functioneaza releele, au un cod scris pe ele, si pe partea unde exista doar doua picioruse alimentezi bobina releului.
Mai degraba contactele interioare de aclansare sunt deteriorate decat bobina electromagnetica.
Insa defectiunea poate fi si in alta parte decat releele.
Pune o imagine si cu partea cealalta a placii.

#11
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,256
  • Înscris: 17.09.2005
Pune o poza si cu partea cablata a placii.

#12
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,256
  • Înscris: 17.09.2005
Releele sunt la 12V.
Pune o poza cu cealalata parte a placii.
Ca nu au pus aia semnul de atentionare "antistatica" pentru niste banale relee.
Undeva trebuie sa existe o unitate de comanda.

#13
XTH

XTH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,307
  • Înscris: 23.01.2010

View Postdreamtime, on 21 ianuarie 2022 - 22:17, said:

. Deja nevasta mea crede ca n am sa reusez sa o asamblez la loc :)
Gind in gind cu nevasta ta.
Si pe mine chiar te rog sa nu ma crezi, dar pe femeie, crede-o.

#14
_bcristian_

_bcristian_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,059
  • Înscris: 31.12.2006
In primul rand, identifica logica de functionare, urmand traseele de pe placa. Fara asta doar simulezi maimuta care apasa pe taste.
Cel mai probabil sunt niste intrerupatoare (electronice) pe placa de comanda care controleaza releele care alimenteaza motoarele si becurile. Becurile e posibil sa fie si pe direct, fara releu, direct prin contact.
Dupa ce identifica asta, poti simula (atentie la scurturi) comenzile si sa vezi daca motoarele/luminile merg.

Dar tare ma tem ca problema e fix in modulul cu comenzile tactile.

#15
dreamtime

dreamtime

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 334
  • Înscris: 03.01.2005
poza placa
https://i.postimg.cc/T1J2qtTb/123.jpg


poza modul comanda
https://postimg.cc/n91j9HM3

La modulul de comanda de multe ori sotia pulveriza un agent de curatare pe sticla panoului, inclin sa cred ca de aici de trage. Plus modul haotic in care functiona hota inainte sa moara

Din ce vad pe placa, becurile trec prin releul din stanga.

cand conectez cablul de la modulul de comanda la placa electronica, se aude un bazait pe placa

Edited by dreamtime, 21 January 2022 - 23:36.


#16
dreamtime

dreamtime

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 334
  • Înscris: 03.01.2005
Ma gandesc ca daca n ar merge un releu, atunci n ar functiona viteza corespunzatoare (Hota are 3 viteze), Practic cele 3 relee duc catre slotul cu 5 pini care duce la motoare, deci duc catre 3 pini. Un alt pin este nulul. Iar ultimul ...scrie deasupra lui MC. Dar de fapt nu functioneaza nicio viteza, nu se aprind nici becurile (care sunt pe al 4-lea releu, cel din stanga)

Transformatorul scoate 16 v (pe el scrie 14), acum nu bag mana in foc pt aparatul de masura, dar hai sa zicem ca ar fi in parametri..

sigur nu e de la relee. Probabil, cum s a spus mai sus e de la modulul de comanda, dar la ce circuite integrate mici are, ma indoiesc ca poate fi reparat. Credeti ca ar putea fi de la unul dintre condensatori problema?

in cele din urma, daca nu i dau de cap, ce solutie propuneti pt a shunta modului de comanda si sa pornesc motoarele hotei de la un buton/intrerupator?

#17
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,256
  • Înscris: 17.09.2005
Am inteles ca ai aparat de masura.
Ce tensiune ai pe cei 2 condensatori electrolitici?
In mod special pe cel de 220 micro la 10 volti.
Cele 2 integrate de pe placa cu relee ,cel mai probabil,sunt din seria ULN20XX (posibil  ULN2003).

#18
dreamtime

dreamtime

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 334
  • Înscris: 03.01.2005
Ambele condensatoare electrolitice au 1 v, cel ceramic 16 v (16 v ies de pe traf)

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate