Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Pot taia unghi drept in sticla?

Caut doctor bun in Cluj Napoca pe...

Salvare poze/video whatsapp autom...
 Cum continui sirul?

Numar auto pe Thule

Premierul britanic Boris Johnson...

Microsoft Visual C+ + Runtime Lib...
 Streaming de la un mi tv box 4k s...

Schimbare rasini cationice - CUM?

Unde gasesc plantele cu aceasta e...

invertor sudura gys 180a carcasa ...
 Donatie cu mostenitori

Ajutor chestionar de licenta

Amorsa Lipire Parchet

test PCR imbarcare avion
 

NAS Synology DS218+ "lucreaza" continuu !

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
nica.mihai

nica.mihai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 782
  • Înscris: 01.11.2006
De la o vreme, NAS-ul mentionat in titlu "lucreaza" foarte mult timp; aud hard-urile cum citesc/scriu ore in sir...
Singurul care lucreaza independent de mine este Time Machine de pe un Macbook.
Mentionez ca se intampla fara ca eu sa scriu sau ca sitesc ceva de pe el !

Cum pot afla, care este "activitatea" sustinuta ?
Cum pot reduce aceasta "activitate" de citire/scriere a HDD-urilor ?

Multumesc

#2
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,852
  • Înscris: 24.02.2007
https://unix.stackex...d-disk-activity

#3
elbjorn

elbjorn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,575
  • Înscris: 02.09.2016

View Postnica.mihai, on 21 ianuarie 2022 - 12:07, said:

De la o vreme, NAS-ul mentuionat in titlu "lucreaza" foarte mult timp; aud hard-urile cum citesc/scriu ore in sir...
Ai incarcat recent poze, video, muzica pe el ?
Indexeaza continutul. La mine a durat cateva zile.

#4
bestdba

bestdba

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 24.10.2006
Eu am un model mai vechi si nu am ultimul DSM, am o aplicatie Resource Monitor. Acolo poti sa vezi care este topul proceselor si care e incarcarea pe CPU, disk, etc. Sau te conectezi cu ssh si vezi ce se intampla acolo

#5
nica.mihai

nica.mihai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 782
  • Înscris: 01.11.2006

View Postelbjorn, on 21 ianuarie 2022 - 13:29, said:

Ai incarcat recent poze, video, muzica pe el ?
Indexeaza continutul. La mine a durat cateva zile.
Nu, nu am incarcat nici poze si nic video recent !

View Postdani.user, on 21 ianuarie 2022 - 12:16, said:

Multumesc.
Din pacate sunt lucruri pe care nu le stapanesc; asa ca nu-mi bag nasul....

#6
elbjorn

elbjorn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,575
  • Înscris: 02.09.2016

View Postbestdba, on 21 ianuarie 2022 - 14:42, said:

Eu am un model mai vechi si nu am ultimul DSM, am o aplicatie Resource Monitor. Acolo poti sa vezi care este topul proceselor si care e incarcarea pe CPU, disk, etc.

View Postnica.mihai, on 21 ianuarie 2022 - 15:33, said:

Din pacate sunt lucruri pe care nu le stapanesc; asa ca nu-mi bag nasul....

Ce zice Resource Monitor ?

#7
nica.mihai

nica.mihai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 782
  • Înscris: 01.11.2006

View Postbestdba, on 21 ianuarie 2022 - 14:42, said:

Eu am un model mai vechi si nu am ultimul DSM, am o aplicatie Resource Monitor. Acolo poti sa vezi care este topul proceselor si care e incarcarea pe CPU, disk, etc. Sau te conectezi cu ssh si vezi ce se intampla acolo
Se pare ca functioneaza intens "SMB Service" (smbd si nmbd  - ce-o fi insemnand si asta...)

#8
elbjorn

elbjorn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,575
  • Înscris: 02.09.2016
https://kb.synology....s_win?version=6

#9
nica.mihai

nica.mihai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 782
  • Înscris: 01.11.2006

View Postelbjorn, on 21 ianuarie 2022 - 15:57, said:

Da, lucrurile sunt mult mai complicate decat pot "digera" eu cu cunostiintele mele.
Cred ca o sa renunt la Time Machine pe NAS si o sa-l organizez pe un SSD extern macbook-ului si sper sa rezolv.

Edited by nica.mihai, 22 January 2022 - 09:46.


#10
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,293
  • Înscris: 26.08.2008
Exact Time machine e problema. Se pare ca, cel putin in DSM7, aplicatiile de backup mananca mult mai multe resurse decat o faceau pana acum. Eu ajunsesem sa nu ma mai inteleg deloc cu un DS418 cu 1GB Ram. Cand memoria utilizata depaseste 70-80% NASul intra intr-o letargie totala. La mine s-a rezolvat cu 4GB de Ram

Edited by dcrst755, 22 January 2022 - 10:19.


#11
elbjorn

elbjorn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,575
  • Înscris: 02.09.2016
Sper ca ai urmat instructiunile:
https://kb.synology....th_Time_Machine

Și da, inclusiv asta este indexata in zile, săptămâni, luni.

Edited by elbjorn, 22 January 2022 - 10:43.


#12
nica.mihai

nica.mihai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 782
  • Înscris: 01.11.2006
Da. Cand am setat Time Machine pe NAS am facut-o dupa instructiunile respective.
Cat despre memorie... pe NAS am 10 GB !
Si totusi... "mesteca" cu orele in fiecare zi !

#13
elbjorn

elbjorn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,575
  • Înscris: 02.09.2016
Indexează backupul. Sunt care se plâng de luni de zile.

#14
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,852
  • Înscris: 24.02.2007

View Postnica.mihai, on 21 ianuarie 2022 - 15:42, said:

Se pare ca functioneaza intens "SMB Service" (smbd si nmbd  - ce-o fi insemnand si asta...)

SMB e cu transferul in retea. Macbookul scrie/citeste mult de pe NAS la momentele respective?

#15
xymzar

xymzar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,203
  • Înscris: 14.10.2004
Sa nu mai deschid alt topic o sa pun o intrebare aici.
Am un DiskStation DS218play + HDD Seagate IronWolf NAS 4TB si nu stiu ce am facut (daca am facut) ca in Download Station viteza de download nu trece de 11.5 MB/s indiferent ce si de unde downloadez.
Max. upload/download rate este pe 0 adica nelimitat.

O sa incerc si o dezinstalare si reinstalare Download Station dar ma gandesc ca poate a mai avut cineva problema asta.

Multumesc

#16
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,688
  • Înscris: 07.03.2006
pai saracu' nu poate mai mult....
ia uita-te in resource monitor la cpu utilization cand d/l ceva, sa vezi cum moare.....
poti incerca sa maresti max peer allowed in in BT network settings.

#17
xymzar

xymzar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,203
  • Înscris: 14.10.2004
Am înțeles.
E bine așa nu este grabă.😁

#18
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,852
  • Înscris: 24.02.2007
Suna a limitare 100 mbps pe retea.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate