Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Cum se numeste melodia ?

Pot taia unghi drept in sticla?

Caut doctor bun in Cluj Napoca pe...
 Salvare poze/video whatsapp autom...

Cum continui sirul?

Numar auto pe Thule

Premierul britanic Boris Johnson...
 Microsoft Visual C+ + Runtime Lib...

Streaming de la un mi tv box 4k s...

Schimbare rasini cationice - CUM?

Unde gasesc plantele cu aceasta e...
 invertor sudura gys 180a carcasa ...

Donatie cu mostenitori

Ajutor chestionar de licenta

Amorsa Lipire Parchet
 

Imprimanta HP 315, mesaj cand nu are hartie

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,886
  • Înscris: 10.09.2005
Salut! Am aceasta imprimanta si am o mica problema daca ii pot zice asa. Nu de multe ori am uitat sa-i pun hartie obisnuit cu cea veche laser in care bagam hartia in sertar, dar imprimanta nu da nici o eroare ca nu are hartie, incearca sa printeze si se opreste. Dupa aceasta nu mai printeaza nici in ruptul capului chiar daca ii pun hartie sau dau din nou print. Merge doar cu restart pc si restart imprimanta, dupa se apuca si printeaza ce ar fi trebuit sa faca cand nu avea hartie. E normal sa faca asa sau trebuie facuta vreo setare? Pe cea cu laser imediat dadea eroare cand nu avea hartie, si cum puneai hartie incepea si continua lucrul.

Edited by gerbil, 20 January 2022 - 11:24.


#2
maccip

maccip

    44 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,708
  • Înscris: 06.01.2007
Nu cred ca e vreo setare, cred ca-i un senzor blocat sau murdar.

#3
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,963
  • Înscris: 30.08.2006
Cureti senzorul de prezenta hartie cu un spray cu aer comprimat.

#4
phoenix76

phoenix76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 25.09.2014
Ce mesaj este afisat cand apare problema? Daca nu are hartie, ar trebui sa se aprinda led-ul de langa butonul RESUME, acel buton care are desenat o foaie si o sageata. Se alimenteaza cu hartie se apasa RESUME si ar trebui sa functioneze. Asteptam eroarea.

#5
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,963
  • Înscris: 30.08.2006
Daca senzorul optic e obturat de praf si softul crede ca are hartie pusa, ce eroare vrei sa dea ?
Merge asa pana constata ca hartia trasa s-a pierdut pe traseu si nu mai stie ce sa faca si atunci doar un restart o mai aduce in stare de functionare.

#6
LucaRares

LucaRares

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 09.11.2011
Nu cred ca este o problema "fizica" de la imprimanta si doar softul ei este foarte prost.

#7
Adi blondu

Adi blondu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,695
  • Înscris: 05.01.2007
Reinstaleaza driverul imprimantei.Daca doar la restart porneste,inseamna ca e bulit driverul.

#8
phoenix76

phoenix76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 25.09.2014

View PostLeo2006, on 20 ianuarie 2022 - 12:04, said:

Daca senzorul optic e obturat de praf si softul crede ca are hartie pusa, ce eroare vrei sa dea ?
Merge asa pana constata ca hartia trasa s-a pierdut pe traseu si nu mai stie ce sa faca si atunci doar un restart o mai aduce in stare de functionare.
In cazul asta ar afisa hartie blocata.
In plus multe imprimante inkjet, au senzorul de detectie a hartiei in zona "carriage-lui", ma rog inainte de ghidajele pe care se deplaseaza capetele. Nu au senzor in tava de alimentare. Cand are hartie, o trage din tava, si asteapta sa intalneasca acesl senzor, de care am pomenit. Acolo hartia face o mica pauza, dupa care isi continua deplasarea si se executa imprimarea.
Cand nu este hartie in tava, rolele de preluare sunt actionate, si se astepta ca intr-un anumit interval de timp hartia sa ajunga la senzor. Daca hartia nu ajunge, pentru ca nu este in tava, da mesaj de hartie lipsa.
Daca senzorul respectiv este murdar, se afiseaza imediat la pornire hartie blocata.
de asemenea, daca in timpul imprimarii, hartia se blocheaza, imprimanta observa ca senzorul nu a fost eliberat in timpul cat ar fi trebuit sa dureze imprimarea, si afiseaza mesaj de hartie blocata.
Foarte multe imprimante jet, au doar un singur senzor, care face mai multe lucruri asa cum am descris mai sus.
De aceea diagnoza se poate face pe baza unui cod de eroare.
Nu este exclusa nici varianta problemelor de soft, dar eu nu pricep cum este posibil ca dupa restart pc si restart imprimanta sa se reia jobul care a fost trimis catre aceasta. Aici ceva nu este in regula, daca restartezi si pc si imprimanta, nu se mai imprima nimic.

Edited by phoenix76, 20 January 2022 - 15:25.


#9
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,886
  • Înscris: 10.09.2005

View Postphoenix76, on 20 ianuarie 2022 - 11:57, said:

Ce mesaj este afisat cand apare problema? Daca nu are hartie, ar trebui sa se aprinda led-ul de langa butonul RESUME, acel buton care are desenat o foaie si o sageata. Se alimenteaza cu hartie se apasa RESUME si ar trebui sa functioneze. Asteptam eroarea.

Merge asa. Multumesc! Eroare nu da.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate