Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

cantitatea necesara de supliment

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
natzy85

natzy85

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 17.10.2013
Buna dimineata ca e ora 4. Avem 2 gemene si i-am cam spus adio somnului de cand le-am adus acasa. 2 probleme:
- seara plang pe rand probabil din cauza colicilor si nu stiu ce sa facem, singura alinare este sanul mamei;
- ne-a dat sa folosim preNAN pentru ca s-au nascut prematuri si acum fetele au in jur de 2400 respectiv 2600 de grame. In momentul de fata le dau 120 de grame / 2 cu 4 lingurite rase. Eram curios daca stie cineva daca este OK sau ar mai trebui marita doza.
Iau si de la san lapte doar ca nu produce suficient pentru amandoua.
Va multumesc!

Edited by natzy85, 20 January 2022 - 04:11.


#2
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,524
  • Înscris: 05.06.2009
Laptele se prepara exact asa cum scrie pe cutie sau în prospect. Adică nu îl faci nici mai diluat, nici mai concentrat. Poți doar sa crești cantitatea preparata, de la 60 ml la 90 ml ptr fiecare, sa vezi dacă îl beau pe tot. Împotriva colicilor exista multe siropuri și picături, întreaba la farmacie sau cere o recomandare de la pediatru/neonatolog. Pentru ameliorarea durerilor date de colici ajuta sa pui un scutec de finet sau un prosop cald, pe burtica (nu direct pe piele). Încălzirea o poți face cu un fier de călcat, cu un uscător de par sau pe calorifer. Exista și pernuțe speciale anticolici, umplute cu sâmburi de cireșe, care se încălzesc în cuptorul cu microunde.
https://comenzi.bebe...bebe-anticolici

Felicitări pentru bebelușe și sa treceți cu bine peste aceasta perioada. Răbdare, răbdare și iar răbdare, vor trece și colicii.

#3
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Nu ai scris cate luni au? (Pre-nan ul ala schimbi dupa cateva luni pe Nan 1 apoi 2 etc. - chiar daca s-au nascut premature. Scrie si pe cutie cum)

Dati din sani ( poti si alternativ, odata una odata cealalta, ) cand nu mai e faci o doza de 90 pentru fiecare (dar nu diluezi sau ceva, respecti reteta)  si daca o bea pe toata, te duci si mai faci o doza de 90.  Asta a 2 doza daca o bea bine, daca nu - nu o mai fortezi.  Majoritatea simt cand sunt satule!

Cu colici sunt picaturi (dar nu is grozave - ti le recomanda neoanatoloaga / pediatra in functie de nevoi)
Mai degraba ceai cu fenicul chimen si anason. Plante gasesti naturale, nu is scumpe, ceaiul prepari classic, si mai dai in loc de apa intre mese. Poti bea si tu si o sa te obisnuiesti, ceaiurile astea is faine!

(poti combina 1/3 din fiecare sau doar  2 sau doar 1 din ele, vezi cum va place si voua gustul. ceaiurile fac doar bine)

Edited by MembruAnonim, 20 January 2022 - 10:21.


#4
natzy85

natzy85

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 17.10.2013

Quote

Laptele se prepara exact asa cum scrie pe cutie sau în prospect. Adică nu îl faci nici mai diluat, nici mai concentrat. Poți doar sa crești cantitatea preparata, de la 60 ml la 90 ml ptr fiecare, sa vezi dacă îl beau pe tot.
Tocmai pentru ca am respectat cu strictete ce scrie pe ambalaj, nu le-am marit doza cu cate 10ml asa cum ne-a spus Dr. pentru ca nu stiu cat praf sa adaug. Doar am marit de la 50 de ml cat le dadea in spital la 60 (la 60 e usor ca stiu ca am 4 lingurite). La 50 habar nu am cum faceau asistentele in spital pentru ca nu eram acolo.

Quote

Nu ai scris cate luni au? (Pre-nan ul ala schimbi dupa cateva luni pe Nan 1 apoi 2 etc. - chiar daca s-au nascut premature. Scrie si pe cutie cum)
au o luna si 12 zile. Pe cutia de PreNan scrie ca se poate utiliza pana la 9 luni. Cat priveste greutatea, eu de regula fac un biberon de 120 ml de apa fiarta si racita + 4 lingurite rase, dupa care impart la 2 biberoane. Faza este ca Dr. Neonatolog ne-a spus sa suplimentam cu cate 10ml ori de cate ori este nevoie. Dar acolo deja ma incurc ca nu stiu cat sa pun.

Va multumesc frumos pentru cuvintele frumoase si apreciez fiecare sfat. Le-am inscris si la un pediatru local care a venit acasa la un consult. Incerc sa pastrez legatura cu dansa mai des dar este mult mai usor pentru mine sa scriu aici, mai ales in noptile dificile fara pic de somn.

Pentru colici avem urmatorul tratament: Espumisan inainte de fiecare masa si o data de dimineata avem 9 picaturi de Enterolactis.
De regula sotia este singura care le poate calma noaptea cand tipa, oferindu-le san. Eu de regula cand sunt maraite le pot lua in brate si se calmeaza. Dar au rare ori niste momente in care efectiv nu le mai pot tine pentru ca se zbat f mult. Sotia tot incearca sa le dea san, dar de cele mai multe ori acestea se enerveaza ca nu curge ca la biberon.

Dr de la spital ne-a spus sa folosim Formula de lapte praf Nan 1 Supreme Pro, 800 gr, Nestle in momentul in care trecem de la PreNAN la NAN. Nu inteleg de ce acesta cand nu stiu sa aibe intoleranta la lactoza. Aveti idee?

Edited by natzy85, 20 January 2022 - 13:51.


#5
natzy85

natzy85

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 17.10.2013
De fapt mi-a spus NAN 1 Hypoalergenic suprem 1. Dar din ce am vazut nu exista decat suprem 1 ori NAN 1 HA.

#6
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Da, exact, cu laptele inveti o reteta si o faci in biberon (60 la 4 cum ai zis)  Si cand termina mai faci o doza.   O  sa ajungi sa faci si putina risipa dar asta este !
Intreaba -l pe doc, cand iti da voie sa dai ceai? Si dupa ai scapat de espumisane si picaturi  enterolactis ,  mai e  Colief -mai scump , care sincer la noi nu au functionat.
Singurul util era ceai-ul : Fenicul +Chimen+ anason. Cand am trecut pe ceai am scapat de probleme.

Nu te lasa prostita cu intoleranta la lactoza, nu e test sa arate asa ceva. Unii doctori  vin cu asta, tot felu de intolerante: gluten . lactoza,  insa trebuie sa ai dovezi.
Si dovada inseamna , de ex.  ca dupa ce a mancat micutul paine (nu e cazul vostru inca)  in 30 min se inrosea tot, ieseau bube albe etc,  care treceau  in 2 ore.
Iar cand dadea mamica doar un cartof fiert sau altceva, nu mai era nici o problema.  Aia da dovada de intoleranta.   Si cand a incercat paine fara gluten iar a fost ok.
Dar de obicei nu e cazul !

Bafta !

#7
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Noi nu am avut deloc lapte din sani.
Pre-Nan- era ciudat intradevar!
dar a fost depasit de ceva fara lactoza, (am avut una 1 luna - ca ne-a prostit un prof universitar pediatru), asta chiar mirosea mai aiurea decat hrana pt caine!

Daca nu ai probleme, si deobicei  majoritatea nu au, ramai la cele standard. Nan1, dupa Nan2 - arata a lapte praf ce trebuie!  Super ok le recomand!
Dadeam si Nan 3 dar nu am mai apucat  pentru ca dupa Nan 2 am facut diversificare:  lapte de capra + mai un cartof fiert, un morcov - si de acolo lucrurile crede-ma o iau inspre bine!!!

altceva Colici si planset - e firesc la vasrta asta, trebuie sa te obisnuiesti, mai exista Suzeta, jucarii de rontait (mai incolo cand ies dintii),
(sau si tu poti lua tu calmante - nu e rusine, si noi am luat)!  Mai vine cateva ore sora-ta, mama, soacra sau  nasa/prietena sa va ajute!

E greu cu 2 dar mai incolo te vei bucura mai mult de copii!  Curaj !

Edited by MembruAnonim, 20 January 2022 - 15:37.


#8
natzy85

natzy85

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 17.10.2013
pentru pregatirea laptelui pana acum am folosit apa de la robinet cu filtru nou + fierbere. Astazi am achizitionat doar apa Aquatique, urmand si pe aceasta sa o fierb. Este OK?

pe net tot gasesc ca apa plata nu se fierbe. Dar pe eticheta scrie clar : Se recomanda fierberea paei naturale plate oligominerale inainte de reconstituirea laptelui.

Edited by natzy85, 20 January 2022 - 18:57.


#9
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,524
  • Înscris: 05.06.2009
Natzy, nu mai fierbe apa cu care prepari laptele praf, nu faci altceva decât să-i crești concentrația de săruri și minerale, cu efect negativ asupra rinichilor bebelușilor. Exista apa plata îmbuteliată, pe eticheta scrie ca e microbiologic pura și se poate folosi ca atare (fără fierbere) la prepararea hranei bebelușilor, unele mărci sunt avizate de institutul mamei și copilului (nu am reținut denumirea exacta) sau găsești apa plata speciala, îmbuteliată în sticle mici sau tetrapack. Unii producători au început sa menționeze pe ambalaj faptul ca plasticul din care este făcută sticla nu conține bisfenol (aquavia, de exemplu).
https://www.catena.r...sugari-15-litri

În legătură cu cantitatea de lapte: când prepari laptele, întâi masori apa, apoi adaugi laptele. Unii părinți greșesc, pun întâi laptele praf și apoi adaugă apa în biberon pana la nivelul corespunzător (o măsură rasa la 30 ml apa). Ei bine, nu e corect asa, pentru ca îți iese laptele mai concentrat decât ar trebui. Din 90 ml apa și 3 masuri rase de lapte praf îți rezulta aproape 100 ml de lapte reconstituit, probabil asa făceau și asistentele în spital și împărțeau cantitatea în 2 biberoane.
Nu te crampona sa crești cantitatea fix cu 10 ml. Prepari laptele cu 5 masuri și 150 ml apa, îți rezulta cam 160-165 ml de lapte, și apoi pui câte 60 ml în fiecare biberon, ce rămâne arunci. Sau pui direct câte 80 ml în fiecare biberon și fiecare bebelușa mănâncă atât cât poate/vrea.
Tine cont ca exista și puseele de creștere, când bebelușii sunt mai agitați și plângăcioși, fără a avea motive vizibile de disconfort. Fix între 4 și 6 săptămâni are loc un astfel de puseu.
https://www.despreco...bebelusului.htm

Încearcă și sab simplex în loc de espumisan. Când era fii-mea bebe și avea colici, espumisan nu avea deloc efect, în schimb sab simplex da. Îl administrați asa cum scrie în prospect, eu am constatat ca avea efect mai bun/rapid dacă ii dădeam jumătate de doza înainte de alăptare și cealaltă jumătate de doza în timpul alăptării, când o schimbam de la un san la celalalt. Doza de picături anticolici o pui într-o seringa mica (fără ac, desigur), e mai ușor de administrat în acest fel.

Edited by corinadaniela, 20 January 2022 - 19:26.


#10
natzy85

natzy85

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 17.10.2013

View Postcorinadaniela, on 20 ianuarie 2022 - 19:04, said:

Natzy, nu mai fierbe apa cu care prepari laptele praf, nu faci altceva decât să-i crești concentrația de săruri și minerale, cu efect negativ asupra rinichilor bebelușilor. Exista apa plata pe care scrie ca e microbiologic pura și se poate folosi la prepararea hranei bebelușilor, sau găsești apa plata speciala, îmbuteliată în sticle mici sau tetrapack.
https://www.catena.r...sugari-15-litri

În legătură cu cantitatea de lapte: când prepari laptele, întâi masori apa, apoi adaugi laptele. Unii părinți greșesc, pun întâi laptele praf și apoi adaugă apa în biberon pana la nivelul corespunzător (o măsură rasa la 30 ml apa). Ei bine, nu e corect asa, pentru ca îți iese laptele mai concentrat decât ar trebui. Din 90 ml apa și 3 masuri rase de lapte praf îți rezulta aproape 100 ml de lapte reconstituit, probabil asa făceau și asistentele în spital și împărțeau cantitatea în 2 biberoane.
Nu te crampona sa crești cantitatea fix cu 10 ml. Prepari laptele cu 5 masuri și 150 ml apa, îți rezulta cam 160-165 ml de lapte, și apoi pui câte 60 ml în fiecare biberon, ce rămâne arunci. Sau pui direct câte 80 ml în fiecare biberon și fiecare bebelușa mănâncă atât cât poate/vrea.
Tine cont ca exista și puseele de creștere, când bebelușii sunt mai agitați și plângăcioși, fără a avea motive vizibile de disconfort. Fix între 4 și 6 săptămâni are loc un astfel de puseu.
https://www.despreco...bebelusului.htm

Încearcă și sab simplex în loc de espumisan. Când era fii-mea bebe și avea colici, espumisan nu avea deloc efect, în schimb sab simplex da. Îl administrați asa cum scrie în prospect, eu am constatat ca avea efect mai bun/rapid dacă ii dădeam jumătate de doza înainte de alăptare și cealaltă jumătate de doza în timpul alăptării, când o schimbam de la un san la celalalt. Doza de picături anticolici o pui într-o seringa mica (fără ac, desigur), e mai ușor de administrat în acest fel.

Mulțumesc frumos.trec doar pe Aquatique încălzită. O pot încălzi la aragaz puțin?
Cât despre prepararea laptelui, știam că mai întâi se pune apa, după care cantitatea de lapte praf. Oricum mulțumesc frumos pentru răspuns!

#11
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,524
  • Înscris: 05.06.2009
Da, desigur ca o poți încălzi. Dacă ai un termos de calitate, poți să-l folosești pentru a pastra apa călduță peste noapte, sa nu mai pierzi timp cu încălzitul apei, când bebelinele dau semne ca le este foame.

#12
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Da, pui apa apoi linguritele. => 90 defapt e cam 100 ml

Noi am fiert apa  tot timpul apoi racit. pana la temp. optima. (Dar nu cred ca conteaza daca e apa imbuteliata.)
( Daca faci de la robinet, neaparat fiert - asta scrie si pe cutia NAN - mor micro-organismele !)

Vezi ca unele sunt prea calcifiate, (eg. Dorna nu e ok)  deci alegi o apa plata care are mai putin calciu.
Americanii folosesc microunda, pentru incalzit, si dezinfecteaza.  
Am mai avut si aparat de la sterilizare,  dupa ces speli biberoanele si suzetele, bagi acolo  la program de sterilizare.   (sau in microunda). Sticle avent - is cele mai ok.

#13
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,200
  • Înscris: 08.12.2006
Mediul de familie ce zice? Acolo trebuie sa intrebi, nu pe forum, nu pe fb.

Edited by cuculea, 20 January 2022 - 22:38.


#14
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Zic eu ce zice o pediatra buna: daca are tendinta de crestere constanta, e ok ! Daca stagneaza mai mult de 2 luni in primii 2 ani sau cum zicea, atunci incepi cu analize  de sange - investigatii !   (De rutina oricum am facut odata la 6 luni analizele de sange - dar erau ok)
La inceput  saptamanal apoi lunar faci vizita de rutina la pediatra. E de rutina sa vada bebe-le,  cantareste, masoara, face grafic + urmareste schema de Vaccinare !

Iar daca stresezi mult anumiti "profi universitari de pediatrie" (nu dau nume)  o sa te sperie ca are tot felu de intolerante,  te baga in studii, etc.  Cand defapt nu are nimic, doar parinti stresati !
Lucrez in domeniu, si am trecut si personal cu copilasul prin asta! Pana am ajuns la  faza cu diversificare, apoi a fost mult mai bine ! (Baza era Nan1 si 2 standard - si ceaiurile - restul medicamentelor sau  formulelor de Lapte - o fi bune pentru altii dar nu erau pentru noi)

Stati linistiti!
Daca totusi e o problema, mergi la pediatra cu experienta (preferabil una care iti explica logic ce si cum + care are si ea copii)

Rabdati, asta e! Sa schimbat stilul vostru de viata, (mai ales cu 2 deodata) ! Curaj !

Edited by MembruAnonim, 20 January 2022 - 23:05.


#15
natzy85

natzy85

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 17.10.2013

 cuculea, on 20 ianuarie 2022 - 22:38, said:

Mediul de familie ce zice? Acolo trebuie sa intrebi, nu pe forum, nu pe fb.
Sunt în permanență legătură și cu medicul pediatru. Dr spune că putem folosi apa de la robinet fiartă.
Dar întotdeauna este bine să mai auzi și alte păreri. În momentul de fată am trecut pe Aquatique și doar o încălzesc puțin la microunde într-o cană ceramică. Am văzut că dacă încălzesc chiar și puțin la aragaz se fac depuneri de Ca.
Am reușit să le dau și 75ml făcând 150ml cu 4 linguri rase. Prima dată când le-am dat au făcut scaun imediat dar cred că este pură coincidenta.
Am rămas doar cu plânsul noaptea și cu nedormit. Azi noapte am furat doar 3 ore de la 6 la 9.
Încerc cu medicul să schimb rețeta de anticolici.


 MembruAnonim, on 20 ianuarie 2022 - 23:01, said:

Zic eu ce zice o pediatra buna: daca are tendinta de crestere constanta, e ok ! Daca stagneaza mai mult de 2 luni in primii 2 ani sau cum zicea, atunci incepi cu analize  de sange - investigatii !   (De rutina oricum am facut odata la 6 luni analizele de sange - dar erau ok)
La inceput  saptamanal apoi lunar faci vizita de rutina la pediatra. E de rutina sa vada bebe-le,  cantareste, masoara, face grafic + urmareste schema de Vaccinare !

Iar daca stresezi mult anumiti "profi universitari de pediatrie" (nu dau nume)  o sa te sperie ca are tot felu de intolerante,  te baga in studii, etc.  Cand defapt nu are nimic, doar parinti stresati !
Lucrez in domeniu, si am trecut si personal cu copilasul prin asta! Pana am ajuns la  faza cu diversificare, apoi a fost mult mai bine ! (Baza era Nan1 si 2 standard - si ceaiurile - restul medicamentelor sau  formulelor de Lapte - o fi bune pentru altii dar nu erau pentru noi)

Stati linistiti!
Daca totusi e o problema, mergi la pediatra cu experienta (preferabil una care iti explica logic ce si cum + care are si ea copii)

Rabdati, asta e! Sa schimbat stilul vostru de viata, (mai ales cu 2 deodata) ! Curaj !

Mulțumim pentru încurajare. Da, fetele iau mereu în greutate că avem cântar acasă și așteptăm să facă cea mică 2600 să putem face și vaccinul BCG.

#16
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Cu apa:
1- trebuie sa fie putin calduta, se dizolva laptele mai bine.
2- daca e din surse sigure - nu trebuie neaparat fiert.   Insa daca e din surse nesigure (robinet) nu risti si o fierbi minim 1 minut sa clocoteasca. Mor eventualele micro-organisme, bacterii, etc.

Noi am folosit Dorna, si aveam ibric special numai pentru asta. Au aparut depuneri de calciu.
Am cuparat alt ibric la fel, si am schimbat apa,  Nu au mai aparut depuneri.
Pana la urma gandeste-te daca apar depuneri pe ibric, macar ai mai putin calciu in apa ramasa,Posted Image Deci mai bine fierbi oricum.

Si Te uiti pe analiza apei de pe sticla si cauti una cu Calciu si Na  mai scazut.
Mai e si apa speciala pentru bebe in unele magazine de specialitate dar e scumpa.
Dar si de la robinet e ok daca  fierbi cel putin 1 minut.

Cu plansul si nedormitul,  o sa treaca in timp,  la un moment dat o sa te trezesti  noaptea (copilul doarme linistit)  si vei trezi sotul ca de ce nu se mai trezeste sa planga :D

#17
natzy85

natzy85

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 17.10.2013
Am făcut și BCG-ul. Tot așa avem unele nopți în care dacă dormim 3 ore e bine. Azi noapte din motiv de disperare i-am dat uneia dintre gemene Alinan Happy drink l- un pliculeț dizolvat în 50ml. S-a calmat instant dar nu aunt convins că de la ceai. O să mai incerc. Am continuat cu apa plată Aquatique.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate