Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Recomandare BMW X3, buget 30K Euro
 ANAF Zile lucratoare mai 2022/ de...

baterie laptop nou

Unde incarci butelia cu argon pen...

Munteanu Gheorghe Piatra Neamt Lu...
 Rammstein - Dicke Titten, adica t...

Ce este asta?

Retinut permis fara proces verbal

Salamander sau Aluplast
 Cumparare stocuri de la firme in ...

setup minidlna pe linux mint

Caut scurtmetraje romanești

Putere semnal
 

Windows 10 pe SSD si 7 pe HDD

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
rvasilef4f

rvasilef4f

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 11.01.2022
Salutare!
Am w7 pe HDD si vreau sa instalez separat w10 pe un SSD.
Va rog sa imi spuneti cum sa fac cat mai detaliat.
In special ma intereseaza setarile din bios , SATA type , BIOS sau UEFI.
La mine e setat sa booteze "bios and uefi" . Ar trebui sa aleg numai o optiune?
E indicat sa deconectez HDD ul cu w7  cand instalez w10 pe SSD?
Va multumesc.

#2
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,230
  • Înscris: 07.06.2014
poti lasa setarile in bios asa cum sunt pt a nu avea probleme.

ideea este ca la instalare, oricare din sisteme ai instala, pt a nu migra sectorul de boot, sa pastrezi conectat doar mediul de stocare pe care vrei sa instalezi sistemul. restul deconectezi pana termini

pe urma, din meniul de boot selectiv iti pornesti pc-ul pe care sistem de operare doresti. adica de pe ssd sau hdd

#3
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,940
  • Înscris: 30.08.2006
La prima bootare ,cu F11 sau F12, intri in meniul de boot si selectezi sa booteze in mod uefi sau legacy.
[ http://pediaa.com/wp-content/uploads/2018/09/Difference-Between-UEFI-and-Legacy-Boot-Comparison-Summary.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#4
CeapaIndustries

CeapaIndustries

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 580
  • Înscris: 20.01.2016
Lasa conectat doar SSDul si instaleaza W10 complet.
Cand e gata, scoate mufa din SSD si conecteaza doar HDDul, apoi instaleaza W7.
Cand ai terminat, opreste calculatorul, coneacteaza si SSD si HDD si apoi cand pornesti calculatorul alege din meniu ce sistem vrei sa porneasca. La unele calculatoare parca apare meniul asta cand apesi F8 la bootare, vezi ce tasta e pt tine.
Oricum ar trebui sa alegi de pe ce sa porneasca calculatorul default, spre exemplu SSDul. Si apoi folosesti meniul F8 doar cand vrei sa pornesti de pe HDD

Edited by CeapaIndustries, 20 January 2022 - 08:27.


#5
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,501
  • Înscris: 15.04.2019
Sistemele dual boot pot fi create in doua moduri: cu manager de boot - il instalezi dupa ce-ai pus Win 7 si WIN 10 (EasyBCD, de exemplu; alegi sistemul dorit fara sa modifici ordinea de boot din BIOS; unica solutie cand ai un singur disc) sau fara (selectezi discul de boot din BIOS).

#6
rvasilef4f

rvasilef4f

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 11.01.2022
Pana mi-au aprobat intrebarea aici - vreo 2 zile - am instalat singur si nu am deconectat HDD -ul , desi am selectat sa instaleze pe SSD.
Pana o aproba si pe asta arunc pc ul pe geam :))
Totusi s-a intamplat ceva - a migrat sectorul de boot - cum spune colegul - probabil - si acum imi arata w10 si cand scot SSD ul si ramane numai HDD ul cu w7 pe el...plus numai probleme ciudate...
De ex. am instalat prima data de pe un stick usb imaginea luata de pe microsoft si a mers....apoi numai probleme , inclusiv nu pornea pc-ul....apoi am instalat iar si imi spunea ca nu e SSD-ul GPT ....l-am transformat din MBR in GPT si a mers...apoi iar nu mai merge....
Daca folosesc o ora w10 nu mai merge w7 decat dupa ce face checkdisk pe toate partitiile HDD.
Daca folosesc o ora w7 nu mai merge w10 decat reparat sau reinstalat...
Mentionez ca HDD ul e MBR si SSD ul e GPT.
Cand booteaza imi vede ssd ul cu denumiri diferite...prima data , dupa ce instalez w10 vede ssd ul "ssd patriot burst..."...apoi il vede ce "sata device...."...

#7
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,230
  • Înscris: 07.06.2014

Vizualizare mesajrvasilef4f, pe 21 ianuarie 2022 - 12:46, a scris:

Pana mi-au aprobat intrebarea aici - vreo 2 zile

colegu, sfatul meu este sa nu mai minti. inclusiv in topic se vede ca ai postat la ora 02, iar eu ti-am aprobat aproape de ora 6 cand ti-am si raspuns.

in nici un caz 2 zile si sub nici o forma nu te astepta sa stea cineva fix la ora 2 cand ai postat sa aprobe postari.

in schimb as nota faptul ca atat te-a ars problema, incat abia azi ai gasit de cuviinta sa vii cu un raspuns. dar si acela recalcitrant

#8
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    GDPR este inteles gresit aici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,538
  • Înscris: 03.07.2019
Dar de ce nu vrei sa pui cele doua sisteme de operare pe acelasi SSD? E mai simplu asa.
HDD-ul il lasi pt. stocare.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate