Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Cum sa gasesti avocat asa repede ...
 Recomandare BMW X3, buget 30K Euro

ANAF Zile lucratoare mai 2022/ de...

baterie laptop nou

Unde incarci butelia cu argon pen...
 Munteanu Gheorghe Piatra Neamt Lu...

Rammstein - Dicke Titten

Ce este asta?

Retinut permis fara proces verbal
 Salamander sau Aluplast

Cumparare stocuri de la firme in ...

setup minidlna pe linux mint

Caut scurtmetraje romanești
 

PC Nu porneste

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
marcys

marcys

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 10.03.2012
Buna ziua

Poate s-a mai confrutat cineva cu o problema asemanatoare
PC ul nu mai porneste da rateurile din filmulet. Nu cred ca sursa e de vina.


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/pQlY3Tm-90k?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Multumesc

#2
ldpe

ldpe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,359
  • Înscris: 08.03.2017
Primul lucru scoate toate mufele de alimentare de pe placa de baza si remonteaza-le , inclusiv cablul de alimentare retea .

#3
danb1961

danb1961

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,073
  • Înscris: 09.03.2002
Ventilatorul procesorului (ala din mijloc)  se invarte usor la mana ?( evident pc oprit si scos din priza)

#4
GaBogdan

GaBogdan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 569
  • Înscris: 02.09.2020
Am avut un caz la birou asemanator, coolerul de pe procesor nu mergea (  invartea, se oprea si tot asa ), am schimbat coolerul de pe procesor and all good! Incearca daca ai un cooler suplimentar la indemana, sau muta procesorul cu coolerul pe altc pc.

In clip nu observ, dar de obicei placa de baza iti transmite erori daca are, prin semnale luminoase, palpaie de 3 ori rosu de exemplu, urmareste daca are asa ceva, iar in caz ca da, dupa palpaituri si model, da un google.

Incearca si sa scoti coolerul si sa il cureti doar, ma refer la cel pe pe procesor, cu ocazia asta schimbi si pasta daca nu a fost schimbata de mult

#5
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,576
  • Înscris: 01.12.2001

View Postmarcys, on 19 ianuarie 2022 - 09:14, said:

Nu cred ca sursa e de vina.
Eu cred.
Sursa, MB, s.a.

Deconectezi HDD, dvd și orice alte atașate și reîncarci.
Chiar și placa video daca are integrata.


Dreapta sus clipește un cod . Caută ce inseamna

Edited by dorin_2k, 19 January 2022 - 09:38.


#6
danb1961

danb1961

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,073
  • Înscris: 09.03.2002
MB este Asus ?
Daca da:
https://appuals.com/...us-motherboard/

Edited by danb1961, 19 January 2022 - 09:43.


#7
marcys

marcys

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 10.03.2012
Momentan sunt la lucru..dupa ce ajung acas incerc pe rand ce mi-ati recomandat si va tin la curent

Placa de baza Asus Z97 MAXIMUS VII HERO, Socket 1150
Placa video Asus NVIDIA GeForce GTX 760 OC DirectCU II, 2048MB, GDDR5, 256bit, HDMI, 2x DVI, Display Port
Sursa Segotep SG-D600SCR, 600W, PFC Activ
Memorie Kingston HyperX Savage 8GB(2x4GB), DDR3, 1600MHz, CL9, 1.5V, XMP
procesor e un i3

#8
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 212,721
  • Înscris: 08.10.2015

View Postmarcys, on 19 ianuarie 2022 - 09:14, said:

Buna ziua

Poate s-a mai confrutat cineva cu o problema asemanatoare
PC ul nu mai porneste da rateurile din filmulet. Nu cred ca sursa e de vina.


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/pQlY3Tm-90k?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Multumesc

Verifica mufele, sufla-le de praf si vezi sa fie bine infipte.  Daca is ok atunci:

  1) sursa  (cel mai probabil)  - cere o sursa imprumut de la cineva si incearca cu aia.
  2) mai naspa: s-au stricat ceva VRM uri de pe placa de baza!  - poate gasesti un electronist (din ala care pe vremuri repara si TV uri sa  te ajute)

Edited by MembruAnonim, 19 January 2022 - 10:19.


#9
Valy_User

Valy_User

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 02.08.2021
Sfat: Poti verifica sursa scoțând mufa ATX 20+4 pini și făcând punte între cablu verde și cel negru cu o agrafă de birou metalică. Vezi dacă funcționează corespunzător, dacă învârte coolerul ei, poți măsura tensiunea dacă ai un voltmetru, între galben și negru trebuie să ai 12V.

#10
tuvosip

tuvosip

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 20.02.2015
la sigur ca e sursa, scoate cablurile si verifica de oxidare,

#11
Motanu13

Motanu13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,562
  • Înscris: 10.02.2011
Mai intii deconecteaza tot ce ai la placa de baza mai ales HDD-uri, scoate placa video si vezi daca porneste doar cu placa de baza si procesorul.
Daca nu atunci e de la la sursa sau placa de baza.

#12
1000FPS

1000FPS

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 213
  • Înscris: 29.12.2016
La mine a fost problema de la rami, incearca sa ii scoti si sa ii bagi iar, sau incearca cu o singura placuta. Daca nu merge, posibilitatile sunt mai multe, placa de baza, sursa

#13
marcys

marcys

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 10.03.2012
Buna

   Am scos toate cablurile din placa de baza ,am inversat ramii, am scos placa video ..le-am suflat de praf. Am scos bateria CMOS(am suflato de praf).Ventilatorul de la procesor merge usor.Am observat ca la mufa ATX lipseste un pin metalic (poza atasata).Nu stiu daca l-a scoatere l-am pierdut sau asa era. Banuiesc ca asa era, ca nu am fortat si niciodata nu a mai fost scos,si l-am cautat prin zona de unde l-am scos si nu era. In orice caz, dupa ce am facut toate aceste operatii, nici rateurile initiale nu mai da ca in filmulet:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/pQlY3Tm-90k?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Nu se mai vede nici eroarea 00 de pe placa de baza

O sa incerc cu alta sursa si va tin la curent ...probabil voi schimba si pasta de pe procesor..nu a fost schimbata de vreo 8 ani.


Multumesc de sfaturi

Attached Files



#14
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,576
  • Înscris: 01.12.2001
Pinul ăla e NC, neconectat
Sursa sau MB


Pasta nu influențează pornirea sistemului.

#15
1000FPS

1000FPS

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 213
  • Înscris: 29.12.2016
Cel mai probabil placa de baza daca zici ca sursa nu ar fi o problema.

#16
marcys

marcys

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 10.03.2012
Update...
Am adus sursa la lucru la departamentul de IT am pus-o pe un PC ...merge fara probleme...deci placa de baza...
Are rost s-o duc la un electronist? Daca da...ce ar putea sa fie bulit la ea?Tre sa verific si condensatorii de pe ea ...poate is umflati

#17
danb1961

danb1961

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,073
  • Înscris: 09.03.2002
Mie nu-mi cade fisa, parca ai spus ca acum merge ..

#18
marcys

marcys

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 10.03.2012
sursa e ok pe un alt PC...pe al meu nu...deci cel mai probabil placa de baza are probleme

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate