Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Pot taia unghi drept in sticla?

Caut doctor bun in Cluj Napoca pe...

Salvare poze/video whatsapp autom...
 Cum continui sirul?

Numar auto pe Thule

Premierul britanic Boris Johnson...

Microsoft Visual C+ + Runtime Lib...
 Streaming de la un mi tv box 4k s...

Schimbare rasini cationice - CUM?

Unde gasesc plantele cu aceasta e...

invertor sudura gys 180a carcasa ...
 Donatie cu mostenitori

Ajutor chestionar de licenta

Amorsa Lipire Parchet

test PCR imbarcare avion
 

UPS Frigider

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
pdaniel

pdaniel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 460
  • Înscris: 10.05.2004
Salut,

Am achizitionat un UPS de la ngoy care se lauda ca are si protectie supratensiune. As dori sa il pun la frigider si nu stiu daca este safe. Stiu ca la centrala am nevoie de un ups cu sinusoida pura. Nu stiu daca la frigider este aceeasi situatie sau nu.
Produsul la emag este : emag.ro/ups-njoy-renton-650-usb-upli-li065re-cg01b/pd/D5H24CBBM/

Nu ma intereseaza sa tina neaparat f mult bateria ci mai degraba sa stabilizeze tensiunea si in cazul caderilor scurte sa faca fata pentru cateva minute.

Merci.

#2
trid_ovi

trid_ovi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 751
  • Înscris: 10.10.2005
In princiupiu e motor nu vad de ce ti-ar trebui.
Doar ca trebuia vazut care este puterea electrica a compresorului, pentru a vedea daca tine UPS-ul

Edited by trid_ovi, 17 January 2022 - 13:58.


#3
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 112,564
  • Înscris: 07.02.2003
In primul rand ce frigider este ? UPS-ul ala e de duzina, nu are unda pura.
Intreb pentru ca frigiderele moderne in general nu au nevoie de asa ceva, avand invertor.

Edited by andreic, 17 January 2022 - 13:58.


#4
pdaniel

pdaniel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 460
  • Înscris: 10.05.2004

View Posttrid_ovi, on 17 ianuarie 2022 - 13:50, said:

In princiupiu e motor nu vad de ce ti-ar trebui

Te referi de ce mi-ar trebui protectie/ups? Am o situatie cu tabloul electric, am scris de ea pe alt thread (un releu de monitorizare faze foarte sensibil care imi opreste alimentarea destul de frecvent, pentru cateva secunde). Pana ma lamuresc cu acest releu, as dori sa protejez frigiderul de la oprit si pornit asa brusc. Dupa care pot folosi la router sau la calc ups-ul, dar momentan vreau sa pun frigiderul pe el.

View Postandreic, on 17 ianuarie 2022 - 13:57, said:

In primul rand ce frigider este ? UPS-ul ala e de duzina, nu are unda pura.
Intreb pentru ca frigiderele moderne in general nu au nevoie de asa ceva, avand invertor.

Frigiderul este acesta : sensodays.ro/combina-frigorifica-cu-4-usi-teka-maestro-rfd-77820-gbk-longlife-no-frost-compartiment-gourmet-fuzzy-logic-ionclean-500-litri-net-clasa-a-cristal-black.html?gclid=CjwKCAiAxJSPBhAoEiwAeO_fPyFd2PndfZu73P3Nz_ljRIqP9wBns_ElOdc_JqU8QQGTxRkvr-9yIxoCTxAQAvD_BwE

#5
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 112,564
  • Înscris: 07.02.2003
E cu invertor, deci nu are treaba cu fluctuatiile, are sursa in comutatie si protectii incluse. Acu daca tu vrei neaparat un layer de protectie suplimentar mai bine iei un regulator de voltaj cu servo (plaja liniara) si e suficient, da tina macar 1000VA (600W) si e suficient, el deconecteaza la variatie prea brusca si la supravoltaj si reconecteaza dupa restabilizarea tensiunii.

Edited by andreic, 17 January 2022 - 14:27.


#6
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,343
  • Înscris: 31.12.2007
El vrea sa nu-i deconecteze frigiderul (asta e protectia pe care o doreste)  sa teraca pe baterie si apoi sa continue normal cand totul e OK

#7
pdaniel

pdaniel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 460
  • Înscris: 10.05.2004

View Postketa, on 17 ianuarie 2022 - 14:46, said:

El vrea sa nu-i deconecteze frigiderul (asta e protectia pe care o doreste)  sa teraca pe baterie si apoi sa continue normal cand totul e OK


Da, pentru ca protectia la supratensiune este pe tablu deja. Tocmai aceasta protectie la supratensiune imi face probleme pentru va imi opreste curentul de cateva ori pe zi. Pana imi dau seama daca este ok solutia pe care om pe tablou ma gandeam sa protejez  frigiderul  cu ups-ul de mai sus, sa nu mai aiba ciclurile acestea de oprit/pornit temporare.

Edited by pdaniel, 17 January 2022 - 14:51.


#8
sergiuop

sergiuop

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 846
  • Înscris: 18.06.2009
@pdaniel
Protectia din tablou despre care vorbesti este cumva tampenia asta ?
Da ca da, vezi ca poti modifica pragurile de tensiune.

#9
pdaniel

pdaniel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 460
  • Înscris: 10.05.2004

View Postsergiuop, on 17 ianuarie 2022 - 15:24, said:

@pdaniel
Protectia din tablou despre care vorbesti este cumva tampenia asta ?
Da ca da, vezi ca poti modifica pragurile de tensiune.

Nu, discutia despre protectie este aici : https://forum.softpe...itorizare-faze/

Este un ETI HRN-54N. Am incercat diferite combinatii, tot degeaba. Nu am reusit sa gasesc un mod care sa fie functional. Poate chiar sunt probleme la Enel, dar totusi sa imi sara de cateva ori pe zi, mai degraba ma lipsesc de el. Am vb cu electricianul si imi zice ca ar putea sa sara si din cauza ca este diferenta mare intre faze (207, 220 si 230 - din memorie, valori aproximative).

#10
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 62,249
  • Înscris: 15.06.2004
Singurele tipuri de UPS care ti-ar merge pe frigiderul ala ar fi din cele de centrala - cu baterie auto externa, si de un minim 2kVA.
Deci renunta la idee.

#11
sergiuop

sergiuop

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 846
  • Înscris: 18.06.2009

View Postpdaniel, on 17 ianuarie 2022 - 15:32, said:


Este un ETI HRN-54N...

Ai incercat sa schimbi ordinea fazelor?

#12
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,343
  • Înscris: 22.04.2019
Ups undă sinusoidală, putere minimă de 4 ori consumul nominal.

#13
pdaniel

pdaniel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 460
  • Înscris: 10.05.2004

View Postsergiuop, on 17 ianuarie 2022 - 15:43, said:


Ai incercat sa schimbi ordinea fazelor?

Nu pot face eu asta, trebuie sa chem electrician. Dar nu am incercat. In fata acestui HRN este un CRM-91H.

View Posteiffel, on 17 ianuarie 2022 - 15:34, said:

Singurele tipuri de UPS care ti-ar merge pe frigiderul ala ar fi din cele de centrala - cu baterie auto externa, si de un minim 2kVA.
Deci renunta la idee.

L-am bagat pana la urma in acest njoy, de mai sus. Pare sa mearga, problema este daca poate sa il afecteze cumva.

#14
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 62,249
  • Înscris: 15.06.2004
Vezi cand va cadea curentul.
Deocamdta  merge pe bypass - ce e la priza intra in frigider.

Din experienta mea, ar trebui sa bubuie.

#15
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,614
  • Înscris: 03.12.2014

View Postpdaniel, on 17 ianuarie 2022 - 14:00, said:


Te referi de ce mi-ar trebui protectie/ups?
UPS e una, protecție e alta.
Îți trebuie un UPS special proiectat să țină sarcini inductive iar astea nu-s chiar ieftine.

View Postpdaniel, on 17 ianuarie 2022 - 15:47, said:

L-am bagat pana la urma in acest njoy, de mai sus. Pare sa mearga, problema este daca poate sa il afecteze cumva.
ai să vezi când sare siguranța. Și are să-ți pară rău.

#16
pdaniel

pdaniel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 460
  • Înscris: 10.05.2004

View Posteiffel, on 17 ianuarie 2022 - 19:49, said:

Vezi cand va cadea curentul.
Deocamdta  merge pe bypass - ce e la priza intra in frigider.

Din experienta mea, ar trebui sa bubuie.

Pai nu prea inteleg de ce. La specificatii spune ca este cu Unda sinusoidala. Daca nu poate sa duca sarcina, se va opri ups-ul. L-am incercat pe ceva mai puternic, si a inceput sa tiuie si s-a oprit.

#17
BaXXXon

BaXXXon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 10.08.2021
A inceput sa tiuie pt ca are o baterie amarat de 5Ah deci zero barat . Cum s-a spus , daca vrei ups iei gen centrale termice cu acumulator separat si poti pune un acumulator pb-gel de minim 30Ah ( desi si asta e cam micut )

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate